Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מברזל לא לדאוג, הדאגה היחידה שלי זה איך אני בונה את התיבה ככה שלא תתפרק עם הזמן?

הצעות למונו? מישהו בפורום מוכר יד שניה?

אני מפייסבק מה איתך??? חחח8)

PIONEER DEH3250UB, JBL GTO1004, MOREL DOTECH OVATION 6.5 ,P212S4 ROCKFORD

פורסם

ראשית - עד שההודעה הקודמת שלי תערך ע"י המנהלים - הפסקה האחרונה בהודעתי הקודמת, לא הייתה במקום.

כנראה שהיום המחורבן שעבר עלי (בתוספת נשימה של יותר מדי אדי אבץ :shock:) עשו את שלהם והוצאתי את העצבים על דרור.

זה מעשה שלא יעשה ואני מתנצל שוב בפני דרור.

לענייננו-

אני מניח שאם המגש מברזל, מדובר ברכב בתצורת סדאן ואז אין בעיה.

סתם הערת אגב - ברכב הטצ'בק, הבעייה היא לא רק החוזק המבני של המגש, אלא בעיקר חוזקם של הכבלים האחראים על הרמת המגש עם הדלת וכמובן הבוכנות שאמורות להשאיר את הדלת פתוחה (היא פשוט תיפול לבעל הרכב על הראש :wink:).

על כיצד לבנות תיבה ראויה, אתה יכול לבצע חיפוש בפורום ולראות פרוייקטים של אנשים שבנו תיבות.

בקצרה (מאד) - שימוש ב-MDF איכותי, קדיחת חורים מובילים לברגים ושימוש בברגים נכונים (בורג לחץ), הדבקה טובה של הפלטות לפני ההברגה ואטימת התיבה בעזרת סיליקון בקווי החיבור הפנימיים.

כדי שהתיבה לא תיפול מהמגש כדאי לתפוס אותה מלמטה ע"י מחזיקים שיחוברו למגש עצמו (עדיף לברזל).

אל תנסה 'לתלות' את התיבה בעזרת הברגת ברגים לתוכה דרך המגש (מלמעלה). MDF לא מחזיק הברגות טוב במיוחד, בטח בתליה ובטח בסביבה קופצנית כמו רכב.

מעניין אותי כיצד נראית תחתית המגש שלך. אני משער שהיא לא שטוחה ושלמגש עצמו יש עובי רציני. במצב כזה - אם תרצה התקנה אסטטית כשהרמקולים מותקנים ממש בקו המגש, תצטרך לבנות תיבה בעלת שתי 'בליטות' שיגיעו עד המגש עצמו. ייתכן גם שתצטרך לבצע חיתוכים במתכת.

בכל מקרה, אם תצרף תמונות של המגש, נוכל לייעץ לך כיצד כדאי לבנות ולחבר את התיבה.

בהצלחה,

צביקי

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

במקרה של מגש מתכתי אולי אפילו עדיף לבנות תיבה מתכתית, בעלת ציפוי של חומר בידוד אקוסטי, ולרתך אותה למגש עצמו.

זה אולי יעלה קצת יותר מבניה מעץ, אבל בטוח יהיה חזק יותר באפליקציה הנוכחית.

מתחדשת*

פורסם

כן גם אני חשבתי על לרתך ואת כל הבפנים לצפות בחומר מבודד ומבחוץ להדביק עליו שטיח תואם לשטיח בתא מטען שיראה כיאלו כלום לא הישתנה, נראה לי שזה יהיה משהו יותר עמיד מעץ.

אין לי בעיה עם חיתוכים של ברזל וכדומה כי גם ככה הסאב יושב יותר עמוק מרמקול רגיל אז חייב לחתוך בכל מקרה.

אני מת לראות את זה כבר גמור.

יש לי עוד 2 שאלות:-בנוגע לשופר שמגיע עם הסט אני לא צריך לשלב אותו במקרה שאני בונה תיבה נכון?(זה בגדר המלצה?)

-18 ליטר זה מינימום מקסימום?

פורסם

הקפצה.

פורסם

זו לא המלצה במידה ואתה בונה תיבה בנפח המומלץ.

תמיד יש אפשרות לבנות תיבה אטומה, הכל שאלה של איך זה ישמע בסוף.

מתחדשת*

פורסם

אוקיי. נזכרתי גם ש אחד מבני הדודים שלי מסגר, אז יהיה חיסכון קל.

פורסם

אני ממש לא הייתי ממליץ ללכת לכיוון הזה.

כדי לבנות תיבה ממתכת, שתהיה קשיחה כמו MDF בעובי 17 מ"מ (המינימום לתיבות) - עדיין תצטרך כמה מילימטרים טובים.

ברזל הוא חומר די גמיש וזה יהיה יקר וכבד מאד.

להשתמש במגש עצמו בתור חלק מהתיבה יצריך בניה מאד מדוייקת, או המון ריתוכים כדי לסגור פערים.

ובכלל, ריתוכים בתוך סביבת הרכב ידרשו ממך לפרק או למגן כל דבר דליק, מכיוון שהם יוצרים הרבה מאד גיצים.

הגיצים האלה (למעשה חלקיקי מתכת מותכת) נדבקים למשטחי מתכת, מה שעלול לגרור חלודה. הם גם נדבקים לזכוכית ואחר כך כמעט בלתי אפשרי להסיר אותם.

אם תרצה שמץ של אסטטיקה תצטרך ללטש את כל הריתוכים, מה שיגרור עוד מטר של גיצים.

עוד בעיה היא חלודה - אתה צריך לצבוע את כל התיבה לאחר הבניה (מבפנים ומבחוץ), או להשתמש בפלטות מגלוונות שיעלו הרבה יותר (מה שעדיין יצריך טיפול מונע בנקודות הריתוך). אני אישית לא סובל את המראה של ברזל מגלוון.

כמובן שתמיד אפשר לבנות תיבה מנירוסטה - אבל אז היא יכולה לעלות יותר מכל המערכת שלך :wink:

ותחשוב מה יקרה אם תרצה יום אחד לפרק את התיבה מכל סיבה שהיא - שוב חגיגה של גיצים ברכב.

בקיצור - תעשה לעצמך טובה ולך על הפיתרון הבטוח של תיבת MDF.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

בוקר טוב

אני חייב לציין שאני מסכים לחלוטין עם צביקי

תיבת MDF היא הדבר הנכון במקרה הזה

כל שנדרש הוא חיזוק למגש האחורי והלבשת התיבה עליו

לא חושב ששימוש במתכת הוא הפיתרון הנכון לתיבה

שבוע טוב

דרור

פורסם

כן גם אני עשיתי קצת חושבים וירדתי מתיבת ברזל ,עכשיו כנראה שאני מחליף את הרכב בזמן הקרוב אז זה ידחה לרכב הבא...

• תוכן חדש...