Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי אונו 96 ובעיה מוזרה.

החלפתי לא מזמן ברז חימום ובמהלך ההחלפה נישפכו מים .

לאחר שסיממתי את ההחלפה מילאתי מים שוב ומאז כל תחילת נסיעה החום עולה לחצי לאט ואז יותר לרבע (הוחלף בעבר יוניט ליוניט שלא נותן לרכב להתחמם עד הרבע).

אתמול מילאתי שוב מים ועכשיו כל תחילת נסיעה החום עולה לאט עד ל3/4 ונופל לחצי (שברגיל עP היוניט החדש הוא אמור להגיע קצת אחרי הרבע)

אני חושב שזה אויר במערכת חימום.

איך אני מוציא אויר?

האם כשהפקק הקטן של האויר פתוח הפקק של הפתח מילוי מים אמור להיות סגור???

האם יש למישהו רעיון אחר למה גרם לתקלה?

פורסם

טוב.

המד טמפרטורה עולה יחסית מהר לחצי ורק קצת אחרי החצי הונטה נדלקת....

(וזה לא קורה מהר).מים לא נעלמים

כל זה קורה אחרי שמלאתי מים

יש למישהו מושג?

פורסם

עשיתי וזה לא ממש עשה את העבודה.

עכשיו נדלקת 2 קוים אחרי החצי ומשם לא מתחמם יותר.

יכול להיות שבגלל זה הלך יוניט? ( היוניט בן חצי שנה)

פורסם

לא כתבת איזו אונו יש לך. יש קצת הבדל בין הדגמים.

בעקרון באונו אין ברזי שיחרור אויר בצנרת, לפחות מה אני מכיר.

אם יש פקק ניקוז אתה צריך לפתוח אותו כאשר פקק המילוי פתוח ולסגור אותו רק כאשר אתה רואה זרם רציף של מים יוצא ממנו, אז תסגור אותו ותשלים את המים החסרים.

אם אין פקק ניקוז אויר תעשה מהלך כזה:

כאשר המנוע קר פתח את ברז החימום ואת מיכסה מיכל ההתפשטות והתנע את הרכב ותן לו לעבוד בסרק, ככל שתראה מים עוזבים את המיכל פנימה תוסיף מים עד למפלס הרצוי, אם מפלס המים מתחיל לעלות וקרוב להשפך סגור את הפקק וכבה את המנוע. הנח לרכב להתקרר ותחזור על זה עוד פעם ותוודא שהפעם המים לא עוזבים את המיכל פנימה אלא הולכים ועולים ככל שהמנוע מתחמם.

במקביל, כאשר אתה מניע את המנוע ממצב קר תיגע בצינור העבה העליון שנכנס לרידיאטור, הוא אמור להיות קר ברגע ההתנעה עד לרגע בו נפתח הטרוסטט באזור ה 85-90 מעלות אז ברגע אחד נכנסים לתוכו המים הרותחים מהמנוע והוא נהיה לוהט שאי אפשר לגעת בו וכמה שניות אחר כך המים הרותחים האלו יגרמו להפעלת המאוור של הרדיאטור.

בדוק שהתהליך הזה אכן מתרחש ומה מראה מד החום כאשר זה קורה

פורסם

יש לי אונו 1.4 96 הזרקה

ליד פתח המילוי של הרדיאטור יש פקק מתברג קטן שבעבר אמרו שמשם אמור לצאת בועות ואז ברגע שיוצא מים ברצף יש לסגור את הפקק

חזרתי כרגע מנסיעה ובסיבוב חד ימינה (מחלף 360 מעלות)הסקאלה הגיע ל3/4 וכשהתיישרתי היא ירדה.

השעון משחק לי יותר מדי בין הרבע לחצי. וכשכיביתי את הרכב והשארתי סוויץ דלוק לאט לאט המחוג ירד וכשהגיע לחצי פתאום הונטה נדלקה...

שימו לב שכרגע הונטה נידלקת ב2 פסים אחרי החצי.

האם יש משהו שאני חיב לדעת בזמן הוצאת האויר מהמערכת כמו הדלקת החימום שגיליתי רק היום?

יש מצב לקבל הנחיות ברורות ומדוייקות כ\ופירוט כמו האם הרכב חייב להיות קר (עשיתי ניקוי מספר פעמים ולא ממש נתתי לו להתקרר עד הסוף).

האם זה שיוצא על ההתחלה רצף של מים מן הפקק הקטן זה לא אומר שצריך לסגור את הפקק אלה לתת למים יותר לזרום?

פורסם

הטרמוסטט קובע אים השעון יעמוד על רבע ,חצי,או 2,3,קוים אחרי.כשהוא ניפתח מאפשר לנוזל קרור חם לעבור לרדיאטור ובמקומו נוזל קרור קר מהרדיאטור ניכנס למנוע.הונטה מופעלת ע"י המים החמים שברדיאטור כדי לקררם ולהכינם לכניסה למנוע כשהטרמוסטט ניפתח.רק בנסיעה כשחם בחוץ וחם למנוע והטרמוסטט פתוח קבוע,טמפרטורת המנוע ניקבעת בהתאם ליוניט ונטה.

• תוכן חדש...