Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב עד כ-70K ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

עד לפני מספר ימים היתה לי טויוטה יאריס, אך עקב תאונה הרכב הפך להיסטוריה עצובה.

כעת אני מעוניין ברכישת רכב לאשתי ולא יודע לאיזה סוג רכב לפנות, אכתוב את הצרכים שלי ואשמח אם יש מישהו שיוכל לכתוב לי את המלצותיו.

התקציב הוא עד 70,000 ש"ח (חריגה של אלפים בודדים מעלה או מטה אפשרית)

דברים נוספים שחשובים לי:

רכב חסכוני בדלק (עדיפות לרכב בעל מנוע קטן- 1400 סמ"ק), תיבת הילוכים אוטומטית, רכב בטיחותי ושאינו מאבד מערכו בצורה חריגה.

תודה.

גיא

פורסם

היום במחיר כזה ישנן כמה אופציות לא רעות לרכישת רכב חדש מהניילונים (סוזוקי אלטו, פיג'ו 107, יונדאי I10).האם זו יכולה להיות אופציה?אני באופן אישי תמיד מעדיף חדש אם אני יכול להרשות לעצמי באותו רגע נתון.אם היתה לכם יאריס, לא מן הנמנע ללכת על סופר מיני חדשה. לדעתי האלטו יכולה להיות אופציה נהדרת, אני התרשמתי מהרכב הזה רק לטובה מניסיוני האישי.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

היי, תודה על ההתייחסות.

רכב חדש מהניילונים זו האופציה המועדפת. את 3 הרכבים האחרונים שקניתי, קניתי חדשים מהחברה (היאריס בשנת 2005 עלתה מעל 105,000 ש"ח).

הפעם בגלל שחלטתי להשקיע מעט פחות כסף מבפעמים הקודמות חשבתי שאולי עדיף לרכוש רכב מיד שנייה כי התקציב נמוך יחסית לרכב חדש מהניילונים עם הדרישות שהצגתי לפני כן, בל זאת בהחלט אופציה אם יש רכבים שעומדים בתקציב ובדרישות .

אני אבדוק לגבי הסוזוקי. מה עוד תוכל לספר עליה מנסיונך?

ואשמח להמלצות מאנשים נוספים.

גיא

פורסם
היי, תודה על ההתייחסות.

רכב חדש מהניילונים זו האופציה המועדפת. את 3 הרכבים האחרונים שקניתי, קניתי חדשים מהחברה (היאריס בשנת 2005 עלתה מעל 105,000 ש"ח).

הפעם בגלל שחלטתי להשקיע מעט פחות כסף מבפעמים הקודמות חשבתי שאולי עדיף לרכוש רכב מיד שנייה כי התקציב נמוך יחסית לרכב חדש מהניילונים עם הדרישות שהצגתי לפני כן, בל זאת בהחלט אופציה אם יש רכבים שעומדים בתקציב ובדרישות .

אני אבדוק לגבי הסוזוקי. מה עוד תוכל לספר עליה מנסיונך?

ואשמח להמלצות מאנשים נוספים.

גיא

כדאי שתבדוק את הנושא הזה, יש פה הרבה מידע על הרכב.

פורסם

סוזוקי אלטו לא עונה לדרישה שלך לרכב בטיחותי - רמת הבטיחות שהיא מציעה נמוכה יותר מהיאריס שהייתה ברשותכם.

אם אתה רוצה את החוויה הקרובה ביותר ליאריס אזי יונדאי i10 תתאים לך. היא קטנה, נוחה, חסכונית ובעלת רמת בטיחות

טובה לרכב בגודל זה. היא גם מאובזרת יותר מהאלטו ומרגישה פחות זולה ופשוטה על הכביש.

פורסם

רועי אני לא רוצה להישמע כמו סוכן של סוזוקי (למרות שרכשתי) אבל 2 דברים:

1. היונדאי האוטומטית בגרסתה החלשה עולה 83, 10 אלף יותר מהאלטו האוטומטית, וזה כבר תקציב די שונה.

2. האלטו זכתה ל3 כוכבי בטיחות ללא ESP, בארץ היא מגיעה עם ESP. אבזור הבטיחות שלה זהה לשל הI10, לדעתי אף אחת מהן לא בטוחה במיוחד - אבל קשה לי להאמין שהיונדאי בטוחה יותר.

פורסם

יגאל, הניקוד ל-ESP רלוונטי רק כדי לקבל חמישה כוכבים, מה שאין לשתי המכוניות.

האלטו פחות בטיחותית מה-i10 בריסוק צד וחשוב מכך - בהגנה על ילדים. בריסוק חזיתי היא דווקא נהנית מיתרון קליל.

ובכל זאת, לדעתי לקנות רכב חדש ולקבל שלושה כוכבי בטיחות, כשכבר נסעת עם רכב בעל ארבעה - זו טעות גדולה.

אם פותח השרשור היה משדרג מרכב ישן מאוד, או לחלופין קונה את הידנית שזולה באופן משמעותי, אולי היה מקום לפשרה

בתחום הזה. אבל בגרסה האוטומטית האלטו פשוט לא משתלמת בהשוואה ל-i10 (בשקלול הבטיחות והאבזור), אפילו אם

ה-i10 יקרה יותר ב-10,000 שקל.

לדעתי בתקציב הזה עדיף לו לקנות רכב קומפקטי/סופר-מיני משומש ולא את האלטו, בעוד שה-i10 מציעה חבילה משכנעת

יותר ויחד עם יתרון האחריות עדיפה על קניית משומשת.

פורסם

תודה על התגובה, שכנעת אותי.

באופן כללי אני מאמין גם שמעבר מיאריס לI10 או אלטו תרגיש כירידה, לעומתי למשל שהזמין אלטו ידנית אחרי רכב מודל 98.

האמת שבתקציב הזה הייתי מאד ממליץ על סויפט 2007-8 (מניסיון, נוסע על אחת כזו לפחות פעם בשבוע) אם חייבים אוטומטית ואם אפשר היה להתפשר על הגיר, אז מצד שני האלטו הידנית הייתה גם עונה על הצורך של חסכוני + חדש וגם חוסכת לפותח השרשור עשירייה נוספת, לא מעט כסף בכלל.

פורסם

אני מאמין שאם הוא יחפש היטב הוא יוכל למצוא I10 עם פז"מ של חצי שנה או קצת יותר על הכביש ולרכוש אותה מתחת למחירון. הוא גם יהנה מרכב חדש וגם ישאר במסגרת התקציב.

dreams dreams dreams do not come true

פורסם

היי,

רועי- דיברת לפני כן על רמת הבטיחות ברכב - דבר שמאוד חשוב לי, אילולא רמת הבטיחות הטובה יחסית של היאריס התאונה יכלה להיגמר הרבה יותר גרוע ממה שנגמרה.

לגבי הi-10 - שמעתי עליו המלצות גם מחברים, אני אבדוק לגביה ....

אבל השאלה היא האם לדעתכם כדאי לרכוש במחירים האלה רכב חדש דוגמת הi-10 ולהתפשר על רמת הנוחות והבטיחות (כמו שאמרתם- שני הרכבים שהזכרתם יהיו ירידה ברמה מהיאריס), או שכדאי בכלל לחפש רכב יד שנייה ואז אפשר יהיה לקנות רכב (אמנם מדגמים של לפני שנתיים-שלושהי), אבל יותר קרוב ברמתו הכללית ליאריס (שלא תהיה התחושה של ירידה ברמה שיגאל דיבר עליה קודם) כמו מאזדה 2 מודל 2007 או אפילו רכבים פחות חסכוניים בדלק אבל בטוחים ומאובזרים יותר כמו i30 מודל 2007/ סקודה פאביה מודל 2008 ודומותיהן?

אי אפשר להתפשר על רכב ידני כי הרכב מיועד לנהגת שיודעת לנהוג רק באוטומט.

תודה לכל המגיבים.

פורסם

אני גם ממליץ על מזאדה 2 משומשת.

אני לא רואה הבדל ברכישת רכב יד שניה עם ק"מ נמוך וכמובן שמור לבין רכב חדש, בעיקר ביפניים. מבחינתי ההבדלים הם רק בריח של "החדש" בפנים הרכב.

אופציה נוספת, זה הרכב כמו של אמא שלי :)הונדה ג'אז. מרווחת וחסכונית ברמות ואמינה.. חסרונות לרעתה - ביטוח קצת יותר יקר מהמתחרות (לא בהרבה). לגבי הטיפולים , הטיפולים סבירים ביותר 450ש"ח כולל מע"מ ל15K KM. אבל אם תיתקל בבעיה סביר להניח שהחלקים יותר יקרים מהמתחרות בערך ב 15 אחוז. בכל אופן לא צפויים לך תקלות.

ההונדה שלנו עשתה עד כה 45K ב4 שנים, 0 תקלות.

dreams dreams dreams do not come true

פורסם

ה-i10 לא תציע ירידה משמעותית ברמה מהיאריס, למעט ביצועים ואולי המאפיין החמקמק של הנאה מנהיגה.

למרות זאת, שוב, סביר שיהיה יותר משתלם לקנות רכב משומש שיציע רמת בטיחות גבוהה יותר. מאזדה 2 זו בהחלט אפשרות

מצוינת - מאוד מזכירה את היאריס בזריזות ותחושות, ומציעה רמת בטיחות אפילו גבוהה יותר. גם האבזור עדיף ממה שהורגלתם.

רק שים לב שאתה לא קונה את רמת הגימור הנמוכה לה 2 כריות אוויר בלבד.

פורסם

גם אני ממליץ על הונדה ג'אז.

היא חיסכונית, אמינה,מרווחת, שומרת טוב על ערכה.

רכב מבוקש מאוד כמשומש.

אופציה נוספת ויותר חדשה לתקציב - דייהטסו סיריון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...