Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא נוהג לשאול כאן לפני שאני בודק קודם במוסך, אבל אני אעשה זאת מכיוון שמדובר בבעיה מסוג אלו שכשמגיעים למוסך היא נעלמת. (בעצם, כשמנסים להדגים אותה לסתם אנשים אחרים היא נעלמת - מה שגורם לי לחשוב שאני מדמיין דברים...)

אז אני אשאל כאן למקרה שלמישהו יש רעיון.

1. כאשר אני נוסע במהירות חנייה אני שומע צפצופים מאזור הפרונט. כאלו שנעשים תכופים יותר ויותר עם העלייה במהירות. בהגעה למהירות מסוימת הם נעלמים (נניח כ-30 קמ"ש). הם לא תלויים במנוע או בגיר, אלא כנראה בצמיגים. הם מצידם במצב סביר. הפרונט מכוון, הם מאוזנים. מה שכן נעשה (לאחר כיוון הפרונט והאיזון) זה החלפתם עם הצמיגים האחוריים, לפני כמה חודשים. (אין לי דרך לדעת אם הבעיה היא מאז).

הצפצופים (כמו צפצופים שיש באופניים לפעמים מהצמיג, למי שמכיר) נשמעים לא רק בקו ישר אלא גם כאשר ההגה מסובב, ונעלמים לגמרי במהירות מסוימת (אני חושש שהם לא נעלמים אלא התדירות שלהם גורמת לאוזן שלי להפסיק לשמוע אותם).

הם גם מאוד חלשים כך שניתן לשמוע אותם רק בסביבה שקטה מאוד - מה שכנראה יגרום למוסכניק שלי להעיף אותי לכל הרוחות אם אני אבוא אליו עם כזאת שאלה...

2. כאן מדובר ברעש יותר חזק, מעין חריקה. היא נשמעת מכיוון הפרונט, נדמה לי שמצד שמאל (שמאל של הנהג). היא נשמעת כמו התחככות של משהו, אבל לא ברור לי מה בדיוק. היא נשמעת אך ורק בזמן שיוט בהילוך שלישי ומעלה כאשר אני לוחץ על הגז או עוזב אותו (נשמעת למשך כשניה אחת) או בזמן שאני לוחץ על הקלאץ, שוב - רק בהילוך שלישי ומעלה. (נשמעת למשך שתיים שלוש שניות). הבעיה עם החריקה הזאת היא שהיא לא נשמעת תמיד, אלא מתי שבא לה. יכולה להיות נסיעה שלמה שהיא לא נשמעת ונסיעה אחרת שבה היא נשמעת כל הזמן. לא נראה שהחריקה משפיעה על ההתנהגות של הרכב.

רעיונות? הצעות? (מן הסתם "לגשת למוסך" לא יעזור לי, אם כי אני מתכנן לעשות זאת מתישהוא)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שלום רוני ,

מהתיאור שלך ניתן למקד את הבעיה...

1. הרעשים הם מהחלק הקדמי של הרכב.

2. בעת שהמנוע פועל.

3.אין משמעות להפניית ההגה.

4.הרעשים הם במהירויות מסוימות.

5.בהתיחס ל1 עד 4 - לא ברור איך הגעת למסקנה שמדובר בצמיגים?

6.הזכרתה את ההפרדה - קלאץ.

על פניו יש לבדוק חגורות לאלטרנטור, משאבת הגה - בדרך כלל חגורה לא מתוחה שעובדת כל הזמן (לא חגורת מדחס מזגן)בעת פעולת המנוע גורמת לתופעות שהזכרתה.

בבדיקה אני מניח שהייתי מאבחן את התקלה ביתר דיוק.

חג שמח,

webmaster http://www.carinfocus.com

פורסם

היי קוסם, טוב לראותך. קודם כל תודה.

שים לב שהתכוונתי לשני רעשים שונים. הראשון הוא רעש הצפצוף ובו אני משער (רק משער) שהכוונה לצמיגים או למערכת הקשורה אליהם, מכיוון שהרעשים נעשים תכופים יותר ככל שהמהירות עולה (עד שנעלמים ב-30 קמ"ש).

אני גם לא משוכנע שהצפצופים מתרחשים רק כאשר המנוע עובד, אני אנסה לדחוף את האוטו כשהוא לא עובד ולהקשיב.

הרעש השני הוא רעש החריקה - כאן יש קשר למצב דוושות הגז והקלאץ. הרעש הזה לא נשמע כלל כאשר הן לא לחוצות, ונשמע בזמן שהן כן לחוצות או למשך מספר שניות אחרי, רק בהילוך שלישי ומעלה. (לדוגמה בשיוט ב-100 קמ"ש בחמישי ניתן לשמוע את הרעשים היטב לבערך שנייה לאחר לחיצת או עזיבת גז וכן בזמן הלחיצה או עזיבת הקלאץ - אבל שוב - לא תמיד!)

בנוגע לקלאץ' באמת - אני לא חושב שהבעיה בו מכיוון שהחריקות לעולם לא נשמעות במעבר מהילוך ראשון לשני או להיפך אלא רק מהילוך שלישי ומעלה (בדקתי את זה עשרות פעמים).

יכול להיות שמדובר בחגורה כלשהי, אבל מעניין שהרעש הזה לא נשמע תמיד...

תודה שוב

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מהקל אל הכבד...

*כאמור יש לבדוק חגורות - בדרך כלל חגורה לא מתוחה או מתוחה מדי גורמת לרעשים במהירויות מסוימות של המנוע (כפי שציינתה אתה שומע זאת כאשר הרעשים בתדר מסויים)...

*גם חגורה יבשה גורמת לרעשים.

לגבי סיבות אחרות - זה כבר סיפור אחר :idea:

פורסם
היי קוסם, טוב לראותך. קודם כל תודה.

שים לב שהתכוונתי לשני רעשים שונים. הראשון הוא רעש הצפצוף ובו אני משער (רק משער) שהכוונה לצמיגים או למערכת הקשורה אליהם, מכיוון שהרעשים נעשים תכופים יותר ככל שהמהירות עולה (עד שנעלמים ב-30 קמ"ש).

אני גם לא משוכנע שהצפצופים מתרחשים רק כאשר המנוע עובד, אני אנסה לדחוף את האוטו כשהוא לא עובד ולהקשיב.

הרעש השני הוא רעש החריקה - כאן יש קשר למצב דוושות הגז והקלאץ. הרעש הזה לא נשמע כלל כאשר הן לא לחוצות, ונשמע בזמן שהן כן לחוצות או למשך מספר שניות אחרי, רק בהילוך שלישי ומעלה. (לדוגמה בשיוט ב-100 קמ"ש בחמישי ניתן לשמוע את הרעשים היטב לבערך שנייה לאחר לחיצת או עזיבת גז וכן בזמן הלחיצה או עזיבת הקלאץ - אבל שוב - לא תמיד!)

בנוגע לקלאץ' באמת - אני לא חושב שהבעיה בו מכיוון שהחריקות לעולם לא נשמעות במעבר מהילוך ראשון לשני או להיפך אלא רק מהילוך שלישי ומעלה (בדקתי את זה עשרות פעמים).

יכול להיות שמדובר בחגורה כלשהי, אבל מעניין שהרעש הזה לא נשמע תמיד...

תודה שוב

רוני

לגבי החריקה במהירויות גבוהות.

יכל להיות שאני ממש לא בכיוון כי לא ממש שמעתי את החריקה ואני לא בטוח לגבי התזמון המדוייק שלה, אבל זה מזכיר לי מיסבים. נשמע לי שאתה מתאר מצבים שבהם יש שינוי מומנט על המיסב. מכת מומנט בלחיצה, הרפייה, קלאץ'.

אני מקווה שיש כאן חומר למחשבה. :wink:

פורסם

תמיר, יכול להיות. אבל זה מוזר שזה לא קורה תמיד וכן לא קורה בהילוכים שאינם שלישי ומעלה.

בנוסף - הכוונה לא בהכרח ללחיצות חזקות אלא אפילו לחיצה עדינה או עזיבה עדינה של הגז ב-3000 סל"ד בחמישי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
תמיר, יכול להיות. אבל זה מוזר שזה לא קורה תמיד וכן לא קורה בהילוכים שאינם שלישי ומעלה.

בנוסף - הכוונה לא בהכרח ללחיצות חזקות אלא אפילו לחיצה עדינה או עזיבה עדינה של הגז ב-3000 סל"ד בחמישי...

רוני

אם הייתה אומר לי שבהילוכים גבוהים זה קורה בעיקר בעזיבת דוושה

ובהילוכים נמוכים בלחיצה הייתי אומר שזה מיסב בסבירות גבוהה יותר. (עניין של מומנטים על ציר, זה תלוי מאיזה כיוון בא בכח).

במקרה שאתה מתאר אני ממש לא בטוח שזה זה. אבל אולי דווקא בלחיצות חזקות המיסב לא מקבל צ'אנס להתלונן :wink: .

מיסב דפוק משמיע רעש כמו של מתכת שנטחנת אבל עם באס (כנראה בית הגלגל נותן תהודה)

פורסם

הרעש יותר מזכיר השתפשפות של משהו. כמו השתפשפות של הצמיג בבית הגלגל בעת פנייה חדה במכונית מונמכת, נניח... אבל אני לא יכול להיות בטוח בזה במאה אחוז.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הרעש יותר מזכיר השתפשפות של משהו. כמו השתפשפות של הצמיג בבית הגלגל בעת פנייה חדה במכונית מונמכת, נניח... אבל אני לא יכול להיות בטוח בזה במאה אחוז.

רוני

לא נראה לי שזה המקרה שלך אבל אין לך מה להפסיד אז תבדוק את הכנפונים שלך.

אצלי כתוצאה מנגיעה במדרכה גבוהה השתחרר הכנפון הקדמי ימני באזור החיבור לחצאית הצד. בעיין לא ראיתה כלום אבל בנסיעה לפעמים הוא התחיל להתקרב לגלגל ולהרעיש.

זו הפלסטיקה האיכותית של הסקסו :roll:

שווה בדיקה בשביל השקט הנפשי. תנסה לנדנד אותו באזור התחתון של מגן הבוץ (מגן בית הגלגל) תראה אם הוא חפשי. יש שם איזה חיזוק טפשי לרצפה עם פלאח עדין ושברירי. אולי שווה גם לבדוק אם מגן הבוץ עצמו לא חפשי או שבור.

אגב מגן בוץ זה לא זה שמונע מרסס לעוף אחורה. אני מתכוון למגן הפלסטיק שמונע מהרסס להכנס לבית הגלגל ומשם בין השאר לכיוון משקוף הדלת.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היום נגררה הסקסו (על ארבעת גלגליה, בנסיעה, לא לדאוג :wink: ) למוסך, לטיפול בבעיה.

להזכירכם - מי שלא קרא את השרשור - היו שני רעשים מציקים - צפצוף במהירות איטית, בעיקר בסיבובים, ורעש חיכוך בנסיעה מהירה בעת לחיצה ועזיבה של גז וקלאץ.

לאחר אבחון במוסך נתגלה מה שכבר כמה אנשים אמרו לי - מיסב לגלגל קדמי הלך קאפוט, ולא סתם קאפוט - הוא תפס חלודה רצינית עד כי היה צריך לחלץ אותו החוצה עם מבער!!

לטענת יוסי, זה נבע מעומס כבד על מכלולי ההנעה שגרם להתחממות רצינית. אני רק חייכתי חיוך זדוני... עומס כבד? אני? :p

רק מוזר שזה היה רק בצד שמאל, המיסב בגלגל ימין תקין לגמרי (אני פונה חזק רק לכיוון אחד?)

הוחלפה גם גומיה לציריה וכן שומן, נמתח וכוון הכבל גז - ואו!! לפני כן דוושת הגז הייתה קשה ולא מגיבה היטב. מסתבר גם כי איזה בורג נתפס ומנע ממנה לפתוח את הפרפר כמו שצריך, או יותר נכון - הוא נפתח ונסגר אבל גם נשאר תפוס קצת, כלומר התקשה לעבוד כראוי. עכשיו דוושת הגז לא רק רכה הרבה יותר - אלא גם מגיבה הרבה יותר טוב! זה עוזר בהחלפת הילוכים (שלפני כן הייתה מעט בעייתית - ורק עכשיו אני שם לב לזה - כי הפרפר נשאר פתוח קצת אחרי עזיבת גז והגיב גרוע ללחיצה מחדש) וזה עוזר גם בתגובת הדוושה שהשתפרה פלאים. ממש אפשר להשבע שהאוטו חזק יותר.

בנוסף, בנסיעה הביתה התברר כי כל הרעשים נעלמו (לפחות בינתיים...) - אני מרוצה.

עלויות:

פירוק והרכבה ציריה, החלפת גומיה, פירוק בית מיסב קדמי והחלפתו - 2.4 שעות מוסך, 360 ש"ח. מיסב גלגל 140, גומיה לציריה 50, נורות שדרשו החלפה - כ-100 ש"ח (3 נורות כולל אור ראשי H4 כחול).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני,

מזל טוב על ההחלמה המהירה :)

לגבי המיסב - האם היה לך חופש בגלגל (מתגלה בבדיקת נענוע :)) - סימפטום הידוע ביותר לבעיית במיסב הגלגל - או שמיסב הלך לעולמו ברעש חריקה בלבד.

לתשובתך תהיה השפעה מיידית על מיסבים של סקסו שלי :)

(לגבי מיסב שמאל - כנראה הבלאי שלו מואץ מכוון שרכב ראה יותר מידי סיבובים ימינה :roll: )...שאני חושב על הדרך הרגילה שלי מהבית לעבודה ובחזרה אני מגלה שיחס ימין-שמאל בין פניות מעניינות הוא 4 ל1 :)

דרך הגב, ידעת שמשולשים ובולמים בצד ימין "הולכים" בתדירות רבה יותר מאחיהם השמאליים. מצב הפוך מתגלה בבריטניה ויפן. (פעם מישהו הביא לי כמויות ייצור של חלפים של איזה מפעל מתמחה ומע' מתלים).

P.

נב: חולץ מיסבים היה מפריד בין מיסב לביתו הרבה יותר מהר מאשר חימום במבהר. כמובן, חייבים להחזיק אחד כזה במוסך כדי שזה באמת יעזור :)

פורסם

רציתי לדעתם מה דעתכם בנושא שיפוץ ציריה, יש ציריה שלא מתקתק אבל הגומיה קרועה ואין עליה גריז, מה מומלץ לעשות במצב כזה? לתקן את מה שדרוש, לשפץ כולל את הציריה על הדרך או לשים כבר חדשה שמי יודע כמה תעלה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
רציתי לדעתם מה דעתכם בנושא שיפוץ ציריה, יש ציריה שלא מתקתק אבל הגומיה קרועה ואין עליה גריז, מה מומלץ לעשות במצב כזה? לתקן את מה שדרוש, לשפץ כולל את הציריה על הדרך או לשים כבר חדשה שמי יודע כמה תעלה?

זה שהגרמושקה קרועה לא אומר כלום על מצב הצירייה ולכן לא ניתן לענות לך על השאלה.

אם הקרע נוצר לאחרונה אז חבל להחליף צירייה בגלל זה.

פורסם

אם הקרע טרי ולא נכנס יותר מידי חול פנימה יש טעם להחליף גומיה - בעלות נמוכה יחסית (באונו עלה לי בזמנו 180 ש"ח כולל הכל)...

אם הקרע ישן ויש חופשים וסימני שחיכה על מרכיבי הציריה - עדיף להחליף כי היא תלך בקרוב)...

P.

• תוכן חדש...