Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבריי המוטורים,

אנחנו מתעניינים בדגם דייהטסו טריוס החדשה , מודל 2010. נפח 1500, אנחנו רוצים רק רכב יד ראשונה. מאסנו בטיפולים כל יומיים. כרגע מוצע דגם זה בסוכנויות דייהטסו ב 140 אלף.

שיקולים שלי הם:

1. לא זולל דלק - חשוב מאד.

2. שיהיה יציב - חשוב לציין שהוא לא נועד לשטח, אלא לשימוש עירוני או בינעירוני אחת לכמה זמן. אבל עירוני באופן כללי.

3. לא דורש הרבה טיפולים, או לחילופין חלקים לא יקרים מדי בעת החלפה.

4. בטווח ה 1500-1600 נפח (מעל זה כבר לא חסכוני לי ). ושיהיה אוטומט.

5. בשלב הזה מתעניינים בג'יפ. או ג'יפון... והתקציב בערך 130 , לג'יפ.

יתכן שאשקול רכב רגיל , בסביבות 100 אלף , משהו חסכוני ויציב. שלא רואה הרבה טיפולים ובעיות מכאניות .

כמו כן רעשים פנימיים די מפריעים לי, שמעתי שבטריוס יש משהו כזה לצערי..

תנו לי את כל הבעד ונגד. אנחנו לא נעולים עליו או משהו כזה, רק מתעניינים.

כנ"ל אם יש ג'יפוני עיר דומים או אפילו עדיפים מבחינת תיפקוד, ואו במחיר פחות מ 140, אשמח להתעניין בהם.

תודה!

פורסם

בהמשך לשאלתי,

האם ניתן להתמקח על המחיר גם כשבאים לקנות רכב חדש מסוכנות? או שזה סוג של מחיר קבוע שלא ניתן לשינוי?

אם כן, עד איזה אחוז ניתן להוריד במחיר בהתמקחות? ולפי אילו תנאים/ פרמטרים ?

פורסם

טריוס הוא ג'יפון חביב אך אין סיבה אמיתית לקנותו אם אתם לא נוסעים בשטח קל אפילו קצת. היתרון היחיד שלו במובן הזה הוא תנוחת הנהיגה הגבוהה, אבל זה גם חסרון - כתוצאה הוא הרבה פחות יציב מרכב משפחתי מקביל. בנוסף, המנוע אמנם קטן אבל ביחס למכוניות אחרות הוא בהחלט פחות חסכוני - פועל יוצא של המשקל ומערכת ההנעה הכפולה.

בעצם, מכל הדרישות שלך די ברור שהטריוס דווקא לא מתאים. אם אתם צריכים רכב עירוני קטן יחסית, אין סיבה להוציא כזה סכום (או אפשר לקנות משהו טוב יותר באותו הסכום). אני מציע לחשוב על סופר-מיני מודרנית כמו פורד פיאסטה, פולקסווגן פולו TSI, יונדאי I20 וכדומה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
טריוס הוא ג'יפון חביב אך אין סיבה אמיתית לקנותו אם אתם לא נוסעים בשטח קל אפילו קצת. היתרון היחיד שלו במובן הזה הוא תנוחת הנהיגה הגבוהה, אבל זה גם חסרון - כתוצאה הוא הרבה פחות יציב מרכב משפחתי מקביל. בנוסף, המנוע אמנם קטן אבל ביחס למכוניות אחרות הוא בהחלט פחות חסכוני - פועל יוצא של המשקל ומערכת ההנעה הכפולה.

בעצם, מכל הדרישות שלך די ברור שהטריוס דווקא לא מתאים. אם אתם צריכים רכב עירוני קטן יחסית, אין סיבה להוציא כזה סכום (או אפשר לקנות משהו טוב יותר באותו הסכום). אני מציע לחשוב על סופר-מיני מודרנית כמו פורד פיאסטה, פולקסווגן פולו TSI, יונדאי I20 וכדומה.

רוני

מודה לך,

לגבי זלילת הדלק ביררתי על ה פולו TSI, איש המכירות אמר 1/18, ובטריוס, אמרו לי 1/12, נראה לכאורה שהטריוס יותר חסכונית...

אגב לגבי הפולקסוואגן, חלקי החילוף לא יקרים אש??? בהשוואה לשאר הרכבים כרגע בשוק ברמה הזו?

פורסם

קודם כל, 1/18 זה חסכוני משמעותי מ-1/12 (הפוך ממה שכתבת). עם זאת, אל תצפה לקבל את נתוני היצרן אלא 20-30 אחוז מתחת לזה בנסיעה מעורבת.

פולו - חלקי החילוף אולי מעט יקרים יותר מאצל המתחרים. צריך לדעת לאיזה מוסכים ללכת. בכל מקרה יש אחריות מלאה לשנתיים. אם אתה חושש - אתה יכול לבחור בפיאסטה שהיא מכונית לא פחות טובה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הפולו החדשה רכב טוב אפילו מצויין,אבל עם כל הכבוד 113K לסופר מיני ועוד בגירסת הבסיס :shock: לי זה נראה מופרך, לפותח השרשור ,צריך להגיע לארץ עוד כחודשיים nissan juke בעל מנוע 1600 והנעה קידמית ואמור ליהיות מאוד חסכוני.

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-24804,72-%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%90%D7%9F-%D7%92-%D7%95%D7%A7-%D7%97%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%AA.aspx

פורסם

113 זה ל-TSI שהיא הגרסה המאובזרת (ועדיין - לא כמו בחו"ל לצערנו). האמת, שבמחירים האלו, טיפש מי שבוחר בפולו ולא קונה את ה-TSI - היא עולה רק 3000 שקל יותר מה-1.4, מאובזרת יותר וחזקה משמעותית. עם זאת, היא באמת יקרה יחסית לכמה שהיא הייתה אמורה לעלות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עם אתה יכול לרכוש היום את הפורד פייאסטה ב-105K מאובזרת,הכי בטיחותית (7 כריות אוויר !!) מאוד איכותית ,אז למה להוסיף 8K ולקבל דגם בסיסי של הפולו?

פורסם

שוב - זה לא דגם בסיסי של הפולו, זה הדגם המאובזר. בכל מקרה, אין הפרשי אבזור משמעותיים מאוד בין הפיאסטה לפולו, וגם לא הפרשים משמעותיים בבטיחות או באיכות. ההבדל המשמעותי היחיד הוא לטובת הפולו - מנוע וגיר עדיפים בהרבה. יש אנשים שיעדיפו לשלם על זה יותר.

אם כי אני מסכים איתך - המחיר אכן גבוה מדי, בלי שום ספק. חמדנות של צ'מפיון ותו-לא.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ובטריוס, אמרו לי 1/12, נראה לכאורה שהטריוס יותר חסכונית...

הטריוס הוא לא חסכוני. 1 ל 12 זה נתון שיכול להתקבל רק בנסיעה בינעירונית, וגם על זה לא הייתי בונה. מדובר ברכב כבד עם 4X4 קבוע בשידוך מנוע צנום ותיבה אוטומטית פלנטרית ("טיפשה") מה שיגרור צריכת דלק גבוהה.

אם אתם מחפשים רכב לשימוש עירוני עם תנוחת נהיגה גבוהה הייתי מציע לבדוק את הסוזוקי SX4 בגרסת ה 5 דלתות. בארצות הניכר היא משווקת גם בגרסת 4X4 ואין הבדל בגובה בין ה"גרסה הישראלית" לגרסת ה 4X4. הרכב מגיע מיפן (או הגיע לפחות, צריך לבדוק את הנושא מול סוכנות) ובמחיר שהוא נמכר היום (105,000 ש"ח לחברי חבר, אני מאמין שעם התמקחות או אח\דוד\סבא שנמצא בחבר אפשר לקבל אותו במחיר הזה) ואין לו מתחרים ישירים.

אני הייתי מאוד מרוצה ממנו בתקופה הקצרה שלנו ביחד, אפשר לעשות חיפוש בפורום ולמצוא עליו די הרבה מידע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הטריוס הוא לא חסכוני. 1 ל 12 זה נתון שיכול להתקבל רק בנסיעה בינעירונית, וגם על זה לא הייתי בונה. מדובר ברכב כבד עם 4X4 קבוע בשידוך מנוע צנום ותיבה אוטומטית פלנטרית ("טיפשה") מה שיגרור צריכת דלק גבוהה.

אם אתם מחפשים רכב לשימוש עירוני עם תנוחת נהיגה גבוהה הייתי מציע לבדוק את הסוזוקי SX4 בגרסת ה 5 דלתות. בארצות הניכר היא משווקת גם בגרסת 4X4 ואין הבדל בגובה בין ה"גרסה הישראלית" לגרסת ה 4X4. הרכב מגיע מיפן (או הגיע לפחות, צריך לבדוק את הנושא מול סוכנות) ובמחיר שהוא נמכר היום (105,000 ש"ח לחברי חבר, אני מאמין שעם התמקחות או אח\דוד\סבא שנמצא בחבר אפשר לקבל אותו במחיר הזה) ואין לו מתחרים ישירים.

אני הייתי מאוד מרוצה ממנו בתקופה הקצרה שלנו ביחד, אפשר לעשות חיפוש בפורום ולמצוא עליו די הרבה מידע.

איתמר.

תודה על כל המידע,

גם טריוס שהיא בעצם סופר מיני מוגבהת מבחינת ביצועים ואיכות (לפי מה שהבנתי ), זה מחיר יקר נמדי 138 K.

חשוב לנו מאד ענין החסכוניות פה. כי יהיו הרבה נסיעות , ומשולבות.

כרגע אני אבדוק בסוכנות את הסוזוקי כי אכן עליתם על הקטע וענין ההגבה היה עוד מרכיב חשוב פה. אז נבדוק זאת.

הפולקסווגן TSI אם ככה הכי חסכונית שהציעו לי עד כה? 18/1 כה אמר בסוכנות. כמה יוצא לחודש שימוש בכזה מישהו יודע?

היא 1.2 נפח , וזריזה מאד לטענת הסוכן. איך היא בעליות בינעירוניות זה מעניין, האם ה 1.2 ישפיע איכשהו? בהכרח על כוחה לסחוב עליות, או בכלל? 1.2 משום מה נשמע לי תמיד קטן מדי.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

למה נשים מוכות חוזרות למכה. אין לי הסבר .

גם אין לי הסבר למה אנשים חוזרים לקנות פולקסווגן ורנו. חברת הביטוח אוטוסרב בנתונים שלה שני אלה מופיעים באופן עיקבי כבעלי מספר התקלות הגדול ביותר מכל המותגים בארץ. ופולקסווגן מתוייקת כבעלת עלויות התיקונים הגבוהה ביותר 70% יותר.

אז למה למה תסבירו לי סיבה אחת לקנות רכב שבנוסף לקניה היקרה אתה מוצא את עצמך אחרי 5 שנים שהוצאת עליו 20000 יותר מכל אוטו אחר שהיית קונה.

ע"ע גיר תקול, טורבו מושבת. אלה דברים לא רחוקים מלקרות בתוך חמש שנים.

ודרך אגב יש גירסה בארץ של הסוזוקי 4X4 . והטריוס שוקל פחות ממזדה 3 100 קילו פחות, יש סופר מיני יותר כבדות ממנו.

פורסם

אם בכל זאת אתה הולך על הטריוס - שווה לעקוב אחרי יד2: ממש בימים אלו מגה ודור-אלון בעיצומו של מבצע שבו מחלקים שם 5-6 טריוסים (חדשים כמובן), אני מאמין שחלקם (אם לא כולם) ימצאו את עצמם בלוח יד2 במחיר אטרקטיבי.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

אם הרכב בכלל לא נועד לשטח אז למה גי'פ ?

עדיף רכב משפחתי או סופר מיני תלוי מי אמור לשבת מאחור,

אני אישית את הטריוס לא אוהב מרגיש לי יותר מיידי קופסתי ,

איכות הרכבה לא בשמים בלשון המעטה ,

יצא לי איזה שבוע לנהוג ברכב כזה בכביש 6 וזה לא ממש יציב ,

התחושה בכללי בתוך הרכב של הרעש רוח והניד נוד הקל לא ממש נעים .

יוסי

• תוכן חדש...