Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי את הסאב הנ"ל . אני רוצה לקנות מגבר שיתאים לו .

ראיתי פה שצריך לדעת הרבה דברים בקשר להתנגדות (2 OHM או 4 ושני סלילים או אחד ) ואת האמת לא הבנתי איך אני יודע את זה מהנתונים של המגבר .

תודה חברה :D

פורסם

דבר ראשון מציאה שתעבור טיפה על הFAQ בשביל שתוכל להבין דבר או שתיים ליפני שאתה שואל משהו בפורום מאוד עוזר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=209428

הסאאב הזה הוא 400RMS ב4אום מה שאומר שתצטרך מונובלוק בשביל להפיק ממנו את המירב,אבל תיתן תקציב כדאי שנוכל לדעת איזה מגבר להציע לך בתווח המחירים שלך.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

את האמת קראתי את כל הנושא הזה ,ואכן היבנתי הרבה דברים אבל לא כל כך הבנתי איך עושים בחירה .

שאלה טיפשית , מה זה מונו בלוק :oops: ?

מגבר של 1000WATT 4 ערוצים מספיק ?

אני עדיין לא סגור על איזה סוג אבל באמת צריך תשובה :)

פורסם

את הבחירה אתה עושה של הסאב או להפך של המגבר לפי מה שיש לך.למשל רכשת מגבר חזק שהוא 4 ערוצים (לא מונובלוק,זה משהו שונה)

שהוא נותן לך ב4אום 100RMS לכל ערוץ וב2אום בגישור 200RMS (מה שאומר שתי גישורים כן כי זה 4 ערוצים),ואתה תרצה לשים אליו זוג קומפוננט וסאב.

אתה תצטרך לקנות סאב שיוכל לעבוד בהתנגדות של 4 או 2 אום.סאב בעל סליל בודד של4 אום או סאב בעל שני סלילים בעלי 4אום כל אחד מה שאומר שהוא יוכל לעבוד ב8 או 2אום אם המגבר.

את צורת החיבור אתה יכול לראות בתמונה הבאה לסאב בעל שני סלילים של 4אום (בשני סלילים של 2אום זה אותו דבר רק התנגדות שונה):

d4.GIF

בתמונה הימנית ההתנגדות עולה בצורת חיבור זו,ולעומת זאת בתמונה השמאלית ההתנגדות תרד כשתעשה את החיבור הזה.

מומלץ לא לחבר את הסאב באופן חיבר סופי של 2אום למגבר שלא יודע לעבוד ב2אום כי אחרת הכל ילך לפח זה לא בריא משהו יכול להישרף במיקרה הגרוע.

בקיצור אתה צריך להתאים את הסאב או ההפך את המגבר אחד לנתונים של אחד של השני כדי שיוכלו לעבוד ביחד בצורה טובה.

בקשר למונובלוק:הוא מגבר בעל ערוץ בודד או שניים,שמיועד לעבודה אינטנסיבית עם סאב כבד מעל 300RMS מומלץ כבר להצתייד באחד כזה.

שלעומת מגבר 4 ערוצים שעובד בסטריאו הוא עובד במונו.

אצלך בסאב הוא רק סליל אחד של 4אום.

עכשיו לעיניין מקווה שאחרי כל זה הבנת דבר או שתיים.תתן את התקציב שאתה מוכן להשקיע במגבר כי תמיד יש יותר יקר ויותר טוב.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

וואלה תודה על התגובה המושקעת :)

תראה , אני לא מעוניין להשקיע הרבה בשלב הזה. והביא מגבר יחיד בשביל הסאב בכלל לא בא בחשבון שלי .

ראיתי מגבר של PLATINUM AUDIO שהוא אכן זבל סיני אבל בשלב הזה אני לא רוצה להשקיע כי אחרי חודשיים שלוש אני מתכנן לקנות מערכת רצינית לרכב .

אז המגבר הזה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=18292 של PA עונה על הדרישות של חיבור הסאב ?

ויש מצב שאני אשקיע כפול כדי לקבל את המגבר הזה של JBL

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=416544

לשניהם יש 4*60 RMS .. אבל אחד מהם בעל הספק 1000 WATT והשני 600 .

ראשית מה זה מבדיל בין מגבר בעל הספק 1000 ואחר בעל הספק 600 ?

והאם שניהם ובמיוחד הראשון עולים על הדרישות ?

פורסם

צתתראה אני רואה שהתקציב שלך נע בערך עד 600 700 שקל,אם זה ככה לך על יד 2 יש לך מלא אפשרויות שוות והרבה יותר טובות שאפילו לא תצטרך לשדרג אחרכך.לילה טוב.

פורסם

הפלטינום אודיו לא יסחוב לך את הסאב, לעומת זאת הCS60.4 יכול לסחוב אותו, אל תסתכל על WAT תסתכל על RMS WAT זה טעות של הרבה אנשים, זה שכתוב לך 1000 WAT לא אומר שהוא יוציא לך 1000 וואט נקי זאת אומרת שהוא יכול להוציא 1000 וואט בלי להישף אבל אתה תשמע מגעיל.

לפי דעתי אם אתה מוכן להשקיע 600 שקל אתה יכול לקנות מונו בלוק מצויין מיד שניה, ואם אתה לא רוצה יד שניה אני ממליץ לך ללכת על הCS60.4 שיוכל להחזיק לך מלבד הסאב עוד זוג רמקולים (קומפוננט או 6X9)

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

פורסם

טל,אתה לא באמת מתכוון למה שאתה אומר פה,הCS יפתח את הסאב בצורה נחמדה,אבל רחוק ממה שהוא מסוגל אין טעם לשלם סכום כזה על מגבר שהוא יכול לקנות אפילו מונו מיד 2.

פורסם

אבל לא ראיתי שום מגבר במחיר נורמלי שמוציא יותר מ 60 RMS לערוץ כלמור 120 ךשני ערוצים ! והסאב שברשותי צריך 400 :cry:

אז מה הוא הפיתרון , חוץ מזה שצריך מונובלוק כי אני רוצה מגבר שגם כן אחבר אותו לרמקולים .

פורסם

איכותי בספק,עוצמתי כל אחד ומה שחזק בשבילו בשבילי הוא חלש. אבל לך אני מאמין שיעשה את העבודה.

פורסם

אני חושב שזה יספק אותי , כי שמעתי אותו ברכב של חבר שלי וראיתי שזה סבבה של סאב , אבל כמובן אצל חברי הכל איכותי וטוב תחילה מחוטים ועד שני מגברים :)

אולי אני אשקול להשקיע יותר מזה , אני אעדכן אותכם חברה :)

תודה רבה על העצות

• תוכן חדש...