Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מחפש רכב קטן אבל מתאים לנסיעות כל יום מת"א לירושליים. השקלול הוא של:

1. מחיר

2. ירידת ערך לאחר 3 שנים.

3. צריכת דלק (5000 ק"מ בחודש!!)

4. בטיחות ואחיזת כביש.

5. אפשר גם ידני.

צריכת דלק מינימלית היא של סקודה פאביה דיזל אבל המחיר של הדיזל הוא יקר יותר. מה ירידת הערך שלו אין לי מושג.מי שימליץ לי על הפאביה דיזל אנא חשבו על הפרש בין הקניה (כ 125000) למכירה. הדיזל גם יותר יקר. בעוד שסיריון לדוגמה אני קונה חדש בפחות מ 100000 ועוד יש מבצעים.

למה אני קונה חדש? כי אני קונה אותה בליסינג. חוץ מזה הדגמים החדשים בד"כ יותר טובים.

מה דעתכם על כל אחת מהנ"ל: סיריון, פאביה, יאריס, פולו, פגו 207 ,i20 ואחרות?

תודה

דני

פורסם

היסטורית, ליאריס יש ירידת הערך הכי קטנה, צריכת הדלק הכי קטנה לפי נתוני יצרן בין מונעות הבנזין וזולה יחסית לאירפאיות.

שווה לבדוק את הפביה דיזל החדשה (1.6 לא 1.9), עם נסועה כמו שלך, צריכת דלק היא השיקול הכי חשוב.

פורסם

אם אתה משלם על הדלק - אז 60,000 ק"מ בשנה זה ה-מ-ו-ן. בק"מ כזה מכונית דיזל מאוד

משתלמת, אבל מכיוון שיש הפרש גדול במחיר הראשוני, לא בטוח שהפאביה היא בהכרח הרכב הנכון.

דווקא היאריס הרובוטית, שמציעה תצרוכת דלק נמוכה מאוד, תהיה ככל הנראה הכי זולה מכל בחינה.

השאלה היחידה היא האם אתה מסוגל להסתדר עם תיבת ההילוכים הרובוטית הלא מרשימה שלה,

ועם העובדה שיש רק ארבע כריות אוויר (כמו בסיריון אבל פחות מכל השאר). אם כן - היאריס היא

המועדפת לטעמי משיקולי עלות-תועלת. תמנע מהידנית (גם פחות חסכונית וגם עם 2 כריות אוויר).

פורסם

רועי, סביר להניח שהפביה 1.2TSI (ידנית או DSG) תעשה צריכת דלק לא פחות טובה משל היאריס ואולי אפילו טובה משמעותית.

חשוב לציין את האיבזור הדל יחסית של היאריס, את תא הנוסעים הלא מדהים וכמובן את התיבה הרובוטית הלא נעימה במיוחד.

חובה לעשות נסיעת מבחן על היאריס הרובוטית.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ואיך הפולו עם מנוע 1.2 רובוטי לעומת האחרים? האם לחכות לפאביה 1.2TSI? אם משווים פאביה או פולו 1.2, מה כדאי בנזין או דיזל? איך הסחירות של פאביה דיזל?

פורסם
סביר להניח

למה סביר להניח כשאפשר לבדוק?

פאביה 1.2 DSG - תצרוכת דלק משולבת 18.9 ק"מ לליטר (נתוני יצרנית).

יאריס 1.3 רובוטית - תצרוכת דלק משולבת 18.9 ק"מ לליטר (נתוני יצרנית).

בכל מקרה, לא התייחסתי לפאביה 1.2 מכיוון שאין לי מידע לגבי מתי יתחילו למסור אותה ללקוחות וכמה היא תעלה.

פורסם

לפי הידוע לי - הראשונות צריכות להגיע סביב יוני והמחיר ישאר זהה לשל 1.6.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אם מדברים על סחירות, אתה כנראה תמכור את הרכב כבן 3 עם 200K, הרבה קוני בנזין יירתעו מזה, בדיזל זה יותר נפוץ. בכל מקרה מחיר המכירה יהי רחוק מאוד ממחיר המחירון.

• תוכן חדש...