Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבלי קשר לשבר המצב שלו נראה לא משהו. ראוי לבדוק את כל הקאמשאפט מבלי קשר לסדק. אם יתברר שמצבו טוב פרט לסדק האמת שזה אתגר מעניין (אך לא משתלם ומועד לכישלון). אני הייתי מנסה להוציא את הדופן השבורה, לרתך באלקטרודה מתאימה (רצוי ריתוך TIG עדין) ולאחר מכן לבצע עיבוד שבבי. כנראה שחריטה פשוטה לא תספיק ודרושה השחזה.

לדעתי אם אין לך את הידע והציוד (או גישה חינם אליו) העסק לא ישתלם.

תוכל לתת יותר פרטים על הרקע: סוג הרכב, מה תפקיד הפין שבתמונה, מה גרם לכשל וכו'?

פורסם

proxima - אני מתגורר בחיפה ולא מזדמן לעזור המרכז.

אביב - גל הזיזים נרכש מאיביי ומשלח לחבר ולאחר תקופה ארוכה מאוד הגיע אליי לבסוף אתמול. לצערי, גיליתי את השבר הנ"ל מיד עם פתיחת האריזה :-(

כמובן שלא ניתן כבר לתת פידבק שלילי למוכר שכן עמוד המכירה מזמן הוסר ואת המוכר לא ניתן כבר לאתר.

מדובר בגל זיזים חם תוצרת PIPER שלא ניתן בכלל להשיג בארץ...

:cry:

פורסם

לא חושב שכדאי לתקן.

אם ירתכו, לך תדע כמה שמן זה יחזיק-אתה תצטרך לפתוח מידי פעם כדי לראות.

וזה רק אם יצליחו לרתך ולהשאיר את המשטח חלק ועגול כמו שצריך כדי ששמן יוכל להכנס ולתת לקמשפט לצוף עליו.

2 גלגלים תמיד עדיפים על 4

פורסם

אם אין לך מה להפסיד, לא אכפת לך להשקיע כסף על הניסיון ויש לך זמן להתעסק עם זה זה יהיה נסיון מעניין.

אם השיקול לך הוא כלכלי בלבד אני מנחש שהזמנת אחד חדש תקין יהיה יותר כלכלי. מה מחירו?

פורסם

אין שום סיכויי לתקן את הסדק בשום צורה מכמה סיבות:

גל זיזים מיוצר בשיטות שונות ומפלדות מגוונות כמו פלדה מסוגסגת עם כרום בעלת 7 אחוז פחמן או ביציקה ולאחר מכן טיפול טרמי הווה אומר הריתוך הינו 'חלש' בצורה משמעותית מהפלדה הבסיסית.

כאשר הגל עשוי מפלדה פחמנית הוא עובר תהליך חיסום והרפיה לקושי של 52-58HRC או תהליך הנקרא פיחמון או בגלים איכותים העשויים מפלדה SAE4140/4130/4110 הפלדה עוברת תהליך חינקון אשר מעלה את קושי הפלדה גם ל-58 HRC ככה שאין שום סיכוי שריתוך יחזיק מעמד.

איזה כייף לי :)

פורסם

כמו שמרק אמר (והוא מומחה ממני בנושא), גל הזיזים עשוי מפלדה מסוימת, עובר טיפול תרמי ומושחז למידות. במידה ומדובר בבעל מקצוע שעיקר עיסוקו הוא ליצר חלקים כאלו לא מן הנמנע שהוא מצליח להגיע לאיכות חלקים טובה ולעיתים אף עולה על איכות המקורי, כיוון שיצרני הרכב מנסים לחסוך ולחסוך היכן שרק אפשר. דא עקא, לא נראה לי שכל זה אפשרי תמורת 1000 ש"ח.

פורסם

לא מדובר בגל זיזים מקורי אלא בגל זיזים "חם" תוצרת PEIPER CAMS. אני מאמין שאיכותו עולה על גל זיזים מקורי שכן סביר להניח שמשתמשים שם במתכות קלות יותר בכדי לחסוך במשקל, לא?

ניקי תעשיות חלקי מנוע

המקצוע 9, ת"א, 6390231

תודה. אני אתקשר אליו ואשאל.

פורסם

שלום.

ניתן לתקן את גך הזיזים.

שים לב! הרכב את גלגל השנים למקומו חזק אותו היטב.

כך לחרט טוב ואז הוא יקדח חור חדש ממול דרך גלגל השינים לתוך גל הזיזים ויחדיר פין וניפתרה הבעיה.

אני כבר עשיתי את התיקון הז בעבר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...