Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום.

ניתן לתקן את גך הזיזים.

שים לב! הרכב את גלגל השנים למקומו חזק אותו היטב.

כך לחרט טוב ואז הוא יקדח חור חדש ממול דרך גלגל השינים לתוך גל הזיזים ויחדיר פין וניפתרה הבעיה.

אני כבר עשיתי את התיקון הז בעבר.

בברכה בני ל.

בני, אפשר לשאול האם התיקון הזה עמיד? האם באמת הפיתרון כל-כך פשוט וקל?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

אם להתייחס לתמונה של פותח השרשור,אני הייתי מרכיב ככה,ומחזק את הבורג מבלי לתקן,החיכוך בין הפולי לגל הזיזים יחזיק אותו במקום,לשגם אין כל תפקיד,פרט למרכוז בהרכבה.

אורן

פורסם

לא כדאי. אם תסתכל טוב בתמונות תראה כי בסיס השגם בולט, מה שעלול לגרום לגלגלת להתיישב לא בצורה שטוחה על הגל ולהשתחרר במהלך השימוש.

פורסם
שלום.

ניתן לתקן את גך הזיזים.

שים לב! הרכב את גלגל השנים למקומו חזק אותו היטב.

כך לחרט טוב ואז הוא יקדח חור חדש ממול דרך גלגל השינים לתוך גל הזיזים ויחדיר פין וניפתרה הבעיה.

אני כבר עשיתי את התיקון הז בעבר.

בברכה בני ל.

כל עוד ניתן להרכיב את גלגל הטיימינג באופן ישר במצב הנוכחי (עלו פה ספקות בנושא), אני חושב שהרעיון

של בני הוא רעיון מנצח. צריך לבדוק את עניין האיזון אחרי זה ( גל + גלגל תיזמון).

לרתך דבר כזה זה סיפור מהתחת, זה ישנה את תכונות הפלדה בכל אזור הריתוך, יעוות את הגל (לפחות מקומית) וספק אם לפלדה כזאת/פלדה שעברה טיפול כזה ניתן לרתך אלמנט הנושא עומס כזה בהצלחה (יש פלדות שהן פשוט "לא רתיכות").

בעבר גלי זיזים יוצרו מפלדות פשוטות שעברו חיסום והרפיה לקושי גבוה של 58 HRC דבר שהפך את גל הזיזים לשביר מאוד ואפילו נפילה עלולה לגרום לסדק בגל.

גלי זיזים מפלדה משובחת כגון SAE 4110 שעברה תהליך פיחמון (צימנוט) או תהליך חינקון תהליך של החדרת פחמן או חנקן (גז אמוניה) הופך את גל הזיזים לעמיד מאוד בהטרחה מסוג נגיפה קרי תכונות האלסטיות של הפלדה נשמרות ויחד עם זאת השכבה החיצונית של הגל קשה מאוד לכן גל זיזים מסוג זה יעמוד בפני שבר כתוצאה מנפילה או זעזועים בצורה טובה יותר מגל זיזים שעבר רק חיסום והרפיה.

התהליך נקרא באנגלית CASE HARDENING, ובעברית תמצא אותו תחת הכינוי "צמנטיזציה".

הרעיון הוא כמו שאמרת - שכבה חיצונית עמידה לשחיקה תוך שמירה על ליבה אלסטית.

התהליך נפוץ בייצור כלי לחימה למיניהם ( סכינים,חרבות ותעשיית הנשק).

פורסם

התהליך נקרא באנגלית CASE HARDENING, ובעברית תמצא אותו תחת הכינוי "צמנטיזציה".

הרעיון הוא כמו שאמרת - שכבה חיצונית עמידה לשחיקה תוך שמירה על ליבה אלסטית.

התהליך נפוץ בייצור כלי לחימה למיניהם ( סכינים,חרבות ותעשיית הנשק).

ויקום המלפפון וירביץ לגנן :shock:

אין צורך שתסביר לי מהו התהליך מכיוון שאנוכי עוסק כ-20 שנה בתיכנון מכני ותקופה ארוכה גם עסקתי בתיכנון כלי עיבוד שבבי.

תהליך הפיחמון נפוץ מאוד ביצור מחזיקים לכלי עיבוד שבבי עבור מכונות CNC (מחזיק כלים מסוג ( BT40/ISO40/TC/DIN69871).

כמו כן התהליך נפוץ בייצור גלגלי שיניים מפלדות משובחות כגון: SAE8620-פלדה מסוגסגות כרום/ניקל/מוליבדן או 16MNCR5.

תהליך הפיחמון הינו יחסית יקר לעומת תהליך חיסום והרפיה לפלדות פשוטות מכיוון שתהליך חדירת (המסת) הפחמן לתוך השכבה החיצונית של הפלדה הינו כ-0.1 מילימטר לשעה ולכן במידה ודרושה שכבב חיצונית קשה עד עומק של 0.8-1 מילימטר התהליך עשוי להתארך עד כ-8 שעות.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה הסברת יפה מאוד, אבל לא השארת קצה חוט לחברי הפורום המחפשים עוד מידע בנושא,

עם התוספת שלי אתה יכול ללכת לגוגל ובקלות ללמוד יותר על התהליך.

בנוסף, בעזרת ההגדרה המילולית המקובלת אם וכאשר תתקל בחלק משופר שאתה מעוניין לרכוש לרכב שלך תדע לקרוא יותר טוב מה אומר המפרט שלו.

אני שמח שאתה מעוניין לספר לכל הפורום כמה אתה שווה, אבל לא תמיד מדובר בך.

• 7 חודשים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...