Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

ניקי תיקין לי גלי זיזים שבורים לחצי,גלי זיזים שהפיקות נשחקו לחלוטין,סדקים אורכים ורוכביים ,ויצר לי למעלה מ20 גלי זיזים חדשים בהעתקה מושלמת,רובם עובדים במנועי טורבו עתירי הספק וסל"ד כבר כמה שנים,בינהם רכבי הפרטי,שבו הקאמשפטים המקוריים היו נשחקים כל כמה עשרות ק"מ.

גש לניקי,זה קטן עליו,500 שקל ואתה בחוץ.

אורן

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשמע לי הזוי שגל זיזים מקורים מחזיק עשרות קילומטרים, אבל מישהו שבטח למד באורט צריפין מצליח לייצר גל זיזים שמחזיק שנים...

איך תסביר שהיצרנים של גלי זיזים חמים (פייפר, קנט וכו') מעסיקים עשרות מהנדסים, ולא סתם מייצרים אותם אצל חרט?

פורסם

למרות נסיונו החיובי של אורן אני אישית לא הייתי ממליץ לאף אחד לרתך גל זיזים מהסיבות שציינתי קודם לכן.

איזה כייף לי :)

פורסם

גלי זיזים הם מאוד קשים ושבירים, לא צריך הרבה כוח כדי לגרום לסדק או שבר בהם ולכן לא מומלץ ברמה הטכנית הבסיסית לתקן אותם ושום יצרן רכב לא מנחה לבצע תיקון ע"י עיבוד שבבי או ריתוך לגל זיזים.

יחד עם זאת, לנוכח הנסיבות המיוחדות תוך שיקול כלכלי ונסיונו של אורן עם בעל המקצוע המדובר, אני הייתי מנסה לתקן.

אורן, ניקי נותן אחריות על עבודתו?

פורסם

בעבר גלי זיזים יוצרו מפלדות פשוטות שעברו חיסום והרפיה לקושי גבוה של 58 HRC דבר שהפך את גל הזיזים לשביר מאוד ואפילו נפילה עלולה לגרום לסדק בגל.

גלי זיזים מפלדה משובחת כגון SAE 4110 שעברה תהליך פיחמון (צימנוט) או תהליך חינקון תהליך של החדרת פחמן או חנקן (גז אמוניה) הופך את גל הזיזים לעמיד מאוד בהטרחה מסוג נגיפה קרי תכונות האלסטיות של הפלדה נשמרות ויחד עם זאת השכבה החיצונית של הגל קשה מאוד לכן גל זיזים מסוג זה יעמוד בפני שבר כתוצאה מנפילה או זעזועים בצורה טובה יותר מגל זיזים שעבר רק חיסום והרפיה.

פורסם

אתה מדבר על זה בצורה מאוד כללית, מה זה בעבר, איזה תקופות? איזה יצרן?

אני יכול להגיד לך שגם במנועים מודרנים מאוד ראיתי שברים של גלי זיזים עקב נפילה, מכה או התקנה לקוייה.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום.

ראשית כמובן שהכוונה המקורית הייתה כל כמה עשרות אלפי ק"מ.

שנית,דניאל, במקרה אחד פיקה אחת נשחקה שוב,ניקי תיקן אותה ללא ויכוח,בשוק האופנועים והקטנועים בישראל כולם מכירים את ניקי,הבחור אומן בתחומו,ושיפץ מאות אם לא אלפי גלי זיזים בחייו.

ברכב שלי ישנם גלי זיזים שהוא העתיק מזוג גלי זיזים של colombo&bariani שעובדים כבר שנתיים באמינות מוחלטת.

אין לי ספק שניקי יתקן את גל הזיזים הזה בהצלחה לשנים רבות.

אורן

• ספונסר פורום
פורסם

מחיר לשיפוץ גל זיזים הוא בדר"כ 1000 שקל,אם זה רק תיקון כמו של פותח השרשור אני לא חושב שהוא ידרוש יותר מ500 שקל.

אורן

פורסם
שלום.

ניתן לתקן את גך הזיזים.

שים לב! הרכב את גלגל השנים למקומו חזק אותו היטב.

כך לחרט טוב ואז הוא יקדח חור חדש ממול דרך גלגל השינים לתוך גל הזיזים ויחדיר פין וניפתרה הבעיה.

אני כבר עשיתי את התיקון הז בעבר.

בברכה בני ל.

לפי דעתי קיים כשל בתיכנון הגל לכן הגל נסדק במיקום של הכנסת הפין, או/גם פין או קדח בעל מידות שגויות שגרם למאמצים מקומים שהתפתחו לסדק.

הפיתרון המומלך החלפת הגל.

פורסם

אורן, תיקון של הסדק הנ"ל יעלה 500 שקלים?! :shock: כבר שווה לבצע העתקה ולקבל אחד חדש... :roll:

בכל מקרה, תודה לכולם על האינפורמציה. אני אברר מי יכול לתקן, בכמה ובאיפה.

בפורום אחר אמרו לי שכל בית עסק שמתעסק בשיפוץ ראשי מנוע מסוגל לתקן נזק כזה ע"י אלקטרודה מיוחדת (כירסום כל הקטע הסדוק, מילוי השטח, השחזה וקדיחת חור לשגם חדש)

פורסם

ממש לא כל בית עסק שמתעסק בשיפוץ ראשים או אפילו בעיבוד שבבי יוכל לתקן את זה בצורה טובה. אם יש מישהו מומלץ עם נסיון עשיר בתחום מומלץ בחום כי תפנה אליו.

פורסם
לפי דעתי קיים כשל בתיכנון הגל לכן הגל נסדק במיקום של הכנסת הפין, או/גם פין או קדח בעל מידות שגויות שגרם למאמצים מקומים שהתפתחו לסדק.

הפיתרון המומלך החלפת הגל.

שלום.

מרק אין שום כשל בתיכנון . אולי יש עוד אנשים שיש להם נסיון חיים שלך אין לא היה ולא יהיה כנראה?

הנזק ניגרם ממכונאי "חמור אם תעודות" שלא חיזק את הבורג היטב .

בנוסף כול הכבוד לידע המעמיק בנושא מתכות אבל אני מבטיח לך כול גל זיזים שתביא לי אני אפיל ואשבור אותו או אסדוק אותו.

אני לא מומחה מתכות אבל אני יודע שכול חלק שעובר חיסום או חיסום טרמי נהיה מוקשה כמו פלדה ורגיש לשבר או לסדק.

ועל הדרך היצרנים מעונינים בנזקים האלה אחרת ממה למוסכים ולחברות יהיה פרנסה מלהחליף פלגים אולי?

סתם חומר למחשבה

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...