Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צדק זה דבר אובייקטיבי, אז לא נתווכח עליו, אבל להגיד שתקנות המכס נוגדות לחוק?

אני חושב שמניעה של ייבוא כלי רכב עם הגה ימני, כמו גם מניעת ייבוא מסחרי של כלי רכב על ידי סוחרים שיעלמו מהשטח ברגע המכירה, שתיהן נועדו למען לשלום הציבור ובטחונו, אפילו אם זה קצת לא נח לך. מדינה שלא מותר בה הכל היא לא מדינה טוטליטרית, היא פשוט מדינת חוק. וכשהכל מותר זו אנרכיה.

:turn-l:
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יובל

אני לא מאלה שאוהבים לחפש להתווכח,טול קורה מבין עיניך ,תן לי דוגמא של מדינה אחת בעולם הנאור שמזכירה אפילו במעט את מה שקורה במשרד התחבורע או במכס.

בחייך אני מבלה המון בקפריסין השכנה (היוונית) שם אפשר לנהוג עם רכב אספנות עם הגה שמאלי כמונו, מה הם המציאו את הגלגל?

חוץ מזה על מה בדיוק מגן החוק המטומטם של יבוא אישי או 3 שנות הקפאה?

מה ההבדל בין עולה חדש שיכול להביא לאדה מתפרקת בת 20 ולקבל רשוי לבין אזרח ישראלי שאסור לו?

מירוצי מכוניות

פורסם
צדק זה דבר אובייקטיבי, אז לא נתווכח עליו, אבל להגיד שתקנות המכס נוגדות לחוק?

אני חושב שמניעה של ייבוא כלי רכב עם הגה ימני, כמו גם מניעת ייבוא מסחרי של כלי רכב על ידי סוחרים שיעלמו מהשטח ברגע המכירה, שתיהן נועדו למען לשלום הציבור ובטחונו, אפילו אם זה קצת לא נח לך. מדינה שלא מותר בה הכל היא לא מדינה טוטליטרית, היא פשוט מדינת חוק. וכשהכל מותר זו אנרכיה.

אני ממליץ עליך לתפקיד חדש , דובר איגוד יבואני הרכב ..:wink:

התקנות הללו ,לדעתי לפחות , נועדו לשמר את המנופול שיש ליבואני הרכב ולמנוע תחרות בהם. למה יבוא מקביל של רכבים היה אסור עד לפני מספר ימים ? למה יבוא של רכב משומש אסור? מה אם אני אביא מרצדס בת שלוש היא תהיה פחות בטוחה ממזדה משומשת בת 10 שאני אקנה ?

פשוט לא רוצים שרכבים שישמשו ליום יום אפשר יהיה לייבא ביבוא רגיל , אלא לאספנות בלבד כתחביב בגלל זה המגבלה של 30 שנה והמגבלה של איסור נסיעה בין 7 ל 9

זאת דעתי לפחות...

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אני ממליץ עליך לתפקיד חדש , דובר איגוד יבואני הרכב ..:wink:

תודה, אבל אני עסוק מדי בתפקידי הנוכחי כשגריר טורקיה בקארזפורום.

אני חושב שמיצינו פה. אני לא נגדכם ולא תחשדו בי באהדת המכס. לדעתי, עלינו לדרוש שהמכס יפעל על פי החוק, ולא להתווכח עם החוק ולנסות לעקוף אותו.

אחת הסיבות שבגללה לא ייבאתי רכב אספנות בעצמי (כמובן חוץ מבעיית תקציב קלה :wink:) היתה החשש שלי מההתנהלות מול המכס, וגובה הסכום אותו אדרש לשלם באופן שרירותי (וזאת עוד לפני עידן זלוטין). אני חושב שהאינטרס של כולנו הוא שהמכס יגבה את מיסיו באופן צודק, אמין ונכון. ובואו נזכור לרגע שיבוא רכב אספנות הוא עדיין סוג של מותרות, ותסלחו לי, אבל נראה לי יותר מוסרי לגבות מכס על רכב אספנות, מאשר על אוכל ועל תרופות.

:turn-l:
פורסם

yuvk אתה צודק במאה אחוז!!

ירון הוא ממש לא דובר איגוד יבואני הרכב אלא אדם שרואה ומפרש את החוק בצורה עניינית, אובייקטיבית ונכונה (לדעתי בכל אופן).

התקנות האלו לא נועדו כלל לשמר מונופול שיש ליבואני הרכב. הן נועדו לעשות סדר בתחום הייבוא האישי.

כמה אנשים החליטו לנצל "פרצות" שיש בהגדרות התקנות האלה ולהשתמש בזכות הייבוא האישי לייבוא מקביל. ובגלל זה אנו נמצאים בנקודה שאנו נמצאים בה היום.

את האפשרות לייבוא מקביל היו צריכים לעשות מזמן ולתת גם לזה מסגרת וחוקים משלו, מבלי לפגוע בנו ובאחרים הפועלים בצורה של ייבוא אישי.

אגב, לכל המתרעמים על הגבלת המכירה. המדינה גם מגבילה אתכם על מכירת דירה, הידעתם?

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם
yuvk אתה צודק במאה אחוז!!

ירון הוא ממש לא דובר איגוד יבואני הרכב אלא אדם שרואה ומפרש את החוק בצורה עניינית, אובייקטיבית ונכונה (לדעתי בכל אופן).

התקנות האלו לא נועדו כלל לשמר מונופול שיש ליבואני הרכב. הן נועדו לעשות סדר בתחום הייבוא האישי.

כמה אנשים החליטו לנצל "פרצות" שיש בהגדרות התקנות האלה ולהשתמש בזכות הייבוא האישי לייבוא מקביל. ובגלל זה אנו נמצאים בנקודה שאנו נמצאים בה היום.

את האפשרות לייבוא מקביל היו צריכים לעשות מזמן ולתת גם לזה מסגרת וחוקים משלו, מבלי לפגוע בנו ובאחרים הפועלים בצורה של ייבוא אישי.

אגב, לכל המתרעמים על הגבלת המכירה. המדינה גם מגבילה אתכם על מכירת דירה, הידעתם?

ראשית תיקון טעות, אין הגבלה על מכירת דירה , אתה יכול לקנות ולמכור דירות כאוות נפשך, יש הנחה במס שבח, כאשר אתה מוכר דירה יחידה אחת לשנה וחצי או דירה נוספת אחת לארבע שנים , אם אתה רוצה לקנות ולמכור אתה יכול, פשוט תשלם עוד מס זה הכל.

ברכבי אספנות אין את האפשרות הזאת... (ומראש גובים הרבה יותר מס על רכב אספנות מאשר על דירה, אבל אני לא מדבר כאן על גובה המס )

ומה שאני רוצה לומר , המצב הקיים שבו אסור להביא רכבים משומשים אלא רק רכבי אספנות , (דבר שנראה לך מובן מאילו אבל מאוד יחודי למדינת ישראל) הוא בא לשמר את כוח המונופולים של יבואני הרכב. הרי עדיין אין אפילו יבוא מקביל ברכבים , לעומת כל דבר אחר שיש. תסתכל על שוק הטלוויזיות למשל, כאשר אסור היה יבוא מקביל מחירי הטלוויזיות היו בשמיים, היו עליהן הון מיסים , ובכל בית הייתה טלוויזה אחת בלבד אשר הוחלפה לעיתים רחוקות , היום לאחר פתיחת השוק ליבוא מקביל וישום התקנות , יש בכל בית מספר טלוויזיות לעיתים יותר ממספר האנשים בבית , ואפילו לא טורחים לתקן אלא פשוט הרבה קונים חדש...

מה הבעיה שאני אייבא למשל מרצדס שנת 2007 יש שניה מגרמניה למשל, יהיו בה הרבה יותר אביזרי בטיחות מאשר במזדה 3 שנת 2015

או אם למשל אני רוצה לייבא אופנוע הרלי שנת 1984 לא כאספנות אלא כרכב מיושן , למה אסור לי ?

הקבלה של המצב הקיים כאילו תורה מסיני , ולא תקנות שתוקנו ע"י אנשים היא מה שבאתי להדגיש

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
הגבלת מכירת מוצר ששולם עליו מכס כחוק מנוגדת בכל חוק וצדק אפשרי.

מצידי שיהיו מאתיים סוחרים זה מזיז כלכלה ואם יש לקוחות אז על הכיפק ,אנחנו לא חיים במדינה טוטליטרית,אין לזה אח ורע בעולם ולכן המסקנה שאנחנו דפוקים ולא העולם.

כנ"ל לגבי יבוא רכבי דיזל והגה ימני. משאיות?

First, sorry about the English. Second, you mentioned trucks - this is the greatest tragedy in the field of historic vehicle preservation in Israel. It's not only that you cannot import any vehicle over 4T GVW, it's that if a truck - I mean a truck with more than 12T GVW registered in Israel from new - has not had a test at least once in two years, it can never ever return to the road. NEVER. Does not matter if it has been restored to better than new and will not be used to carry load commercially or otherwise. Just think about the Macks, Leylands, Autocars, Volvos etc. etc. which could have been saved. This, Ladies and Gentlemen, is simply absurd, heartless and also means that historic treasures - beacuse that is what some of these trucks are, used as they were for building this country - have been destroyed for no good reason other than stupid regulation and lost forever.

Sad. T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

אין בליבי כל ספק על כך שלגופים גדולים וחזקים יש השפעה על מישרדי הממשלה. היום זה כבר לא נעשה אפילו בסתר. זה ניקרא לובי. ויש אנשים שזה עיסוקם- לוביסטים.

ןבסופו של דבר אנחנו משלמים יותר. קחו למשל את איגוד המוסכים, מי לדעתכם נהנה מהתקנה של אישור רכב ישן, או בלמים? כן כן...ולפני שכל מני צדקנים יקפצו...האם באמת נערכת בדיקה כזאת? ...מן ישראבלוף שכזה. או למשל, אם ניכשלת בטסט על ענין בטיחותי, אתה חיב להביא אישור מוסך מורשה על התיקון. או קי, נאמר שיש לכך הצדקה. אלא, שלאחרונה זה לא מספיק. אתה חיב גם להביא חשבונית על התיקון. ומי נישכר מכך?? ויש גם את ענין רישום הבעלים ברשיון הרכב. חברות הליסינג מפעילות לחצים על מישרד התחבורה לשנות את הנהל. ונחשו מי יצא נישכר מכך??

אריה

פורסם
ראשית תיקון טעות, אין הגבלה על מכירת דירה , אתה יכול לקנות ולמכור דירות כאוות נפשך, יש הנחה במס שבח, כאשר אתה מוכר דירה יחידה אחת לשנה וחצי או דירה נוספת אחת לארבע שנים , אם אתה רוצה לקנות ולמכור אתה יכול, פשוט תשלם עוד מס זה הכל.

ירון, אתה צוחק עליי או שאתה רציני?

אני מרגי שכל מילה שנכתבת נופלת על אוזניים ערלות.

אם אתה קונה ומוכר ובבעלותך דירה אחת אז אתה לא משלם מס אבל אם אתה קונה ומוכר ובבעלותך יותר מדירה אחת אז אתה חייב במס בשיעור מלא. למה? וזה בדיוק העניין. מי שקונה ומוכר דירות ובבעלותו דירה אחרת כנראה עושה זאת לצרכי רווח. משמע יש כאן סוג של עסק. אחרת, מתווך ושיפוצניק יכולים לחבור יחד, לקנות דירות לשפצן ולמוכרן ואז למכור ברווח המגלם את עבודת השיפוץ והתיווך ולא לשלם עליו מס.

זה, בהקבלה מתאימה, דומה לנושא הגבלת המכירה. אתה יכול לקנות רכב שיובא לצרכי מסחר ולמכור אותו מתי שבא לך. על הרווח של היבואן שולם מס כדין.

תחשוב על המצב הבא: (מכיוון שאנו מדברים על תקנת הגבלת המכירה נניח כי אין קשר אישי או אחר לרכב)

אתה מייבא רכב כלשהו, 2000$עלות 1500$משלוח, סהכ 3500$ ועוד 3500$ מכס והוצאות אחרות. בקיצור 7000$ האוטו בארץ. בא אליך מישהו ומציע לך 10000$ על הרכב, רווח של 3000$.

לא תמכור? תמכור! ומה יקרה עם הרווח? אתה תלך למס הכנסה ותודיע על עסקת אקראי החייבת במס שולי מכח סעיף 2(7) או 2(10) לפקודת המס? אני בספק.

באמצעות הגבלת המכירה (בהנחה והיא נאכפת), סוחר לא ייבא רכבים מחו"ל לצורך מכירה שכן הוא יוכל למכור את הרכב המיובא רק עוד 3 שנים, מה שאומר שהכסף שהשקיע "יושב" 3 שנים והוא יצטרך להוריד את מחיר הכסף מהרווח הוא להעלות את מחיר המכירה ולהקטין אטרקטיביות כדי לשמור על אותו רווח.

ואגב, לגבי הדברים האלה

ומה שאני רוצה לומר , המצב הקיים שבו אסור להביא רכבים משומשים אלא רק רכבי אספנות , (דבר שנראה לך מובן מאילו אבל מאוד יחודי למדינת ישראל) הוא בא לשמר את כוח המונופולים של יבואני הרכב.

תראה לי איפה בדיוק אמרתי משהו שגרם לך להבין שזה נראה לי מובן מאליו??

ההיפך הוא הנכון, אני מסכים איתך באופן אבסולוטי. לדעתי יש להרשות לייבא רכבים מכל השנתונים רק שיש לעמוד בתקנות הבטיחות שהיו רלוונטיות באותה תקופה בה הרכב יוצר. (אני אומר באותה תקופה כי אי אפשר לצפות שברכב שנת 85-88 יהיו מערכות בלימה ובקרת יציבות כמו ב2008 או 2015)

מה הבעיה שאני אייבא למשל מרצדס שנת 2007 יש שניה מגרמניה למשל, יהיו בה הרבה יותר אביזרי בטיחות מאשר במזדה 3 שנת 2015

או אם למשל אני רוצה לייבא אופנוע הרלי שנת 1984 לא כאספנות אלא כרכב מיושן , למה אסור לי ?

אתה צודק לא צריכה להיות שום בעיה!

הקבלה של המצב הקיים כאילו תורה מסיני , ולא תקנות שתוקנו ע"י אנשים היא מה שבאתי להדגיש

אני לא מסתכל על שום דבר בחיים כתורה מסיני, אך כן עליי לראות איפה החוק גם בא לשמור עליי כאזרח (ולא רק כפרט).התקנות תוקנו ע"י אנשים כדי לשמור מפני אנשים אחרים שבגללם נכתבים כאן הדברים.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

כל זה מזכיר לי התפלפלויות של בחורי ישיבה

?תגידו אתם רצינים? מדינת היהודים המציאה את הגלגל?

כל העולם כולו בנושא רכב אספנות במיוחד עובד אחרת ופה מוצאים לי "צידוקים" לגאונים שהפילו עלינו תקנות שונות ומשונות

מה אנחנו "בלוקים"? לא נסענו? לא ראינו עולם? לא מבינים? בחיאת

אין בעולם מדינה כל כך מטומטמת בכל נושא המינוע כמו מדינת ישראל נקודה

מירוצי מכוניות

פורסם

במה שנוגע לנושא הרכב נידמה לי שישנו את ההתנהלות מהבריטים ששלטו כאן. איפלו המיבחן השנתי

לרכב, כמו גם הטסט לנהג חשד די דומה למה שקורה באנגליה, בניגוד גמור לארה"ב. אבל מה הם יודעים...כמה מכוניות יש להם שם שם כבר..

אבל כדאי לא לטעות, כל ענין המיסוי לא קשור כלל למישרד התחבורה

אריה

• תוכן חדש...