Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שצריך פיוז לפלוס .

אבל למינוס???

ויש לי פיוז של 80A הוא יהיה טוב לכבל של 4G ולמגבר של רוקפורד(501X)??

תודה אנשים! :p

פורסם

שאלה כמעט באותו הנושא...

האם הפיוז יכול להשפיע בכל דרך שהיא על איכות הצליל?

או שאני אנסח את זה קצת שונה, האם הוא יכול להוות "צוואר בקבוק" לכבל מתח?

יש לי ברכב את המגבר שבחתימה, כבל בעובי של 4 GAUGE ופיוז של 40A? תקין/לא תקין?

תודה.

איציק.

פורסם

בעקרון לא, אבל - התקנה של בית פיוז ליד דברים מרעשים (חשמלית) יכולה לגרום לכך שרעש יתלבש על המוליך עצמו (זה למעשה כבל גלוי שעובד כמו אנטנה) והרעש הזה יטייל לך לתוך המגברים ואז תשמע רעש HISSSSS כזה במידה ודרגת הספקים לא מיוצבת כראוי ומסוננת כראוי. כעקרון - לא צריכה להיות בעיה - רק תקח לתשומת לבך.

פורסם

הוא לא ישפיע על איכות הצליל ואין לך מה לדאוג. הוא לא מהווה צוואר בקבוק שכן האורך שלו הוא קצר בצורה כזו שלא תשפיע על היכולת של כבל המתח להעביר זרם.

גם במגבר עצמו יש פיוז והדבר לא גורע מאיכותו בשום צורה.

פורסם

הוא התכוון לכך שיש פיוז פנימי בתוך המגבר.

בעקרון פיוז יכול להיחשף לרעשים ליד המנוע, אבל במגברים איכותייים צריכים להיות מייצבים ומסננים לרעשים למתח הזנה.

פורסם

כמו שאמרתי - בעקרון לא צריכה להיות בעיה אבל יש סיכוי שעבור מגברים שלא מתוכננים טוב הרעש שיתלבש כן יפריע... אייל - פשוט חזרת על דבריי... ואגב - הפיוז שיש במגבר בכלל לא קשור כך שציונו כדוגה כלל לא רלוונטי... אין שום דמיון באופן ההתקנה שלו, המיקום, ארוכי מוליכים וכו'...

פורסם

עכשיו אני שואל האם יש פיוז בתוך המגבר עצמו???

איך אני שם את המגבר למצב של ברידג'???

HP

AP

LP

איזה מיהם הוא ברידג'?? :?

פורסם

הפיוז במגבר מאוד דומה ואולי אתה לא יודע אבל יש בתי פיוז ששמים על הפלוס שמכילים פיוז כזה בדיוק. אבל זה לא קריטי, זו רק דוגמא (דוגמא לא צריכה להיות זהה 1:1).

אדי השאלה שלך לא קשורה לגישור אלא קשורה לקרוס של המגבר. AP זה ALL PASS כלומר ללא חיתוך. HP זה HIGH PASS כלומר חיתוך התדרים הנמוכים וLP זה LOW PASS שחותך את התדרים הגבוהים ושבו עלייך להשתמש כאשר אתה מגשר לסאב.

איל

פורסם

אתה לא מבין את מה שאמרתי בכלל - לא צורתו הפיזית אלא מיקומו הפיזי, השפעתו על המערכת (כנגזרת ממיקומו) ועוד...

פורסם
הפיוז במגבר מאוד דומה ואולי אתה לא יודע אבל יש בתי פיוז ששמים על הפלוס שמכילים פיוז כזה בדיוק. אבל זה לא קריטי, זו רק דוגמא (דוגמא לא צריכה להיות זהה 1:1).

אדי השאלה שלך לא קשורה לגישור אלא קשורה לקרוס של המגבר. AP זה ALL PASS כלומר ללא חיתוך. HP זה HIGH PASS כלומר חיתוך התדרים הנמוכים וLP זה LOW PASS שחותך את התדרים הגבוהים ושבו עלייך להשתמש כאשר אתה מגשר לסאב.

איל

תודה על ההסבר !!!! :D

פורסם
אתה לא מבין את מה שאמרתי בכלל - לא צורתו הפיזית אלא מיקומו הפיזי, השפעתו על המערכת (כנגזרת ממיקומו) ועוד...

יכול להיות שאחרי הפעם הקודמת המוטיבציה שלי ירדה :roll:

שוב אומר, בשני המקרים מיקומו הפיזי לא מהווה שום בעיה. אתה יכול לא להסכים כמובן אבל אין למה לפתח את זה שכן אין פה שתי אפשרויות למיקום אלא רק אחת.

פורסם

לא אמרתי שאני לא מסכים - נהפוך הוא.

המסקנה היחידה שניתן להגיע אליה מדברי היא הקפדה על רכישת כבלים ובית פיוז איכותיים והתקנה נכונה ויפה.

• תוכן חדש...