Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

המאוורר ברכבי לא עובד אלא אם כן אני מפעיל מזגן ,טרמוסטט נבדק ונמצא תקין לכן נשאר רק אשם אחד והוא הטרמוסוויץ ( יוניט מאוורר).

משום אני לא מצליח למצוא אותו לא על הרדיאטור לא על פלנג המים ולא על הראש מנוע .

הרכב הוא פורד פיאסטה שנת 2000 ידנית מנוע 1.3 ( המנוע ללא הטיימינג)

אשמח לכל הכוונה ועזרה תודה מראש

פורסם

בפורד פיאסטה שנת 2000 נפח 1300 המאווררים נשלטים דרך מחשב הרכב לכן קיים רק חיישן טמפ' שיושב על סעפת היניקה מאחורה מהצד של הרצועות. המאווררים בפיאסטה המדוברת נכנסים לפעולה בטמפ' גבוהה של 98 מעלות.

כמו כן בתקלה כזו מומלץ לפנות למכון הזרקות טוב בעל סורק שיבדוק ויאבחן לך את התקלה.

כמו כן צירפתי לך תמונה החיישן המדובר הוא מספר 6.

fiesta13.pdf

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

ברכב הזה אין "טרמו סוויצ".

את המאוורר המופעל ב- שני מהירויות, דרך שני ממסרים שונים מפעילה יחידת הבקרה, בתלות טמ"פ אשר היא מקבלת מחיישן הטמ"פ.

התקלה יכולה לנבוע מכל אחד מהשחקנים המשתתפים במעגל החשמלי - פיקוד או בקרה.

עדיף לאבחן עם סורק במתן פקודת הפעלה ע"י בעל מקצוע.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

ברכב קיים רק מאוורר אחד , והדבר נבדק על ידי חשמלאי רכב שטען כי היוניט מזייף ולכן יש צורך להחליפו והוא הגיע למסקנה זו אחרי בדיקה מעמיקה כאשר נשללו כל האפשרויות ורק היוניט נשאר.

האם הדבר נכון שכאשר המאוורר נכנס לפעולה באופן רגיל כאשר המזגן פועל , שהממסרים ושאר הדברים הנלווים עובדים כראוי ?

פורסם

שלום , ברשותי פיאסטה 98 מנוע 1.3 ורציתי לתרום לדיון מכיוון שיש לי בעיה זהה.

גם אני בהתחלה שמתי לב שבזמן עמידה חום המנוע מטפס והמאוורר לא נדלק, ומצד שני המאוורר מתחיל לפעול ברגע שמפעילים את המזגן.

כדי למנוע מחום המנוע לעבור את ה1/2 במחוג, הדלקתי תמיד מזגן כאשר הרכב עמד (בפקק למשל).

עברתי בשלושה מוסכים (1 מורשה ואחד שהומלץ בפורום זה) וכולם נתנו הסבירו לי שבפיאסטה המאוורר פשוט נדלק מאוחר. ליתר דיוק כולם אמרו שבערך ב3/4 חום מנוע המאוורר מתחיל לפעול.

באחד המוסכים ביצעו איתי אגב "הדמייה מודרכת" והנתנו לחום מנוע לעלות (עד לאות A ב- NORMAL שרשום בשעון החום מנוע), והראו לי שהמאוורר נכנס לפעולה, פשוט מאוחר. אף אחד מהמוסכים לא המליץ לי להחליף את היוניט וכולם אמרו לי שזו שכך זה בפיאסטות.

מאז אני יותר שקט (ומקווה שלא סתם).

בכל מקרה, היוניט נמצא מצד שמאל של המנוע, ליד הרצועות באמת. ברגע ניתוקו המאוורר מתחיל לעבוד ישיר - למיטב הבנתי זה איזשהו מנגנון הגנה כזה, מעין default.

פורסם
שלום , ברשותי פיאסטה 98 מנוע 1.3 ורציתי לתרום לדיון מכיוון שיש לי בעיה זהה.

גם אני בהתחלה שמתי לב שבזמן עמידה חום המנוע מטפס והמאוורר לא נדלק, ומצד שני המאוורר מתחיל לפעול ברגע שמפעילים את המזגן.

כדי למנוע מחום המנוע לעבור את ה1/2 במחוג, הדלקתי תמיד מזגן כאשר הרכב עמד (בפקק למשל).

עברתי בשלושה מוסכים (1 מורשה ואחד שהומלץ בפורום זה) וכולם נתנו הסבירו לי שבפיאסטה המאוורר פשוט נדלק מאוחר. ליתר דיוק כולם אמרו שבערך ב3/4 חום מנוע המאוורר מתחיל לפעול.

באחד המוסכים ביצעו איתי אגב "הדמייה מודרכת" והנתנו לחום מנוע לעלות (עד לאות A ב- NORMAL שרשום בשעון החום מנוע), והראו לי שהמאוורר נכנס לפעולה, פשוט מאוחר. אף אחד מהמוסכים לא המליץ לי להחליף את היוניט וכולם אמרו לי שזו שכך זה בפיאסטות.

מאז אני יותר שקט (ומקווה שלא סתם).

בכל מקרה, היוניט נמצא מצד שמאל של המנוע, ליד הרצועות באמת. ברגע ניתוקו המאוורר מתחיל לעבוד ישיר - למיטב הבנתי זה איזשהו מנגנון הגנה כזה, מעין default.

האם במוסכים שביקרת בהם התחברו עם סורק ע"מ לראות את טמפ' המנוע האמיתית. מכיוון שלמיטב ידיעתי וניסיוני עם פיאסטות כשזה מגיע ל3/4 הטמפ' של המנוע כבר מגיעה ל-108 מעלות ולדעתי זה גבוה מדי ומסוכן מדי.

בפיאסטה שלי ( מודל 2001) המאוורר נכנס בין 98 ל103 מעלות לפעולה, וע"פ השעון זה יוצא מילימטר מהחצי.

פורסם

נו ומה יקרה למנוע ב108 מעלות? גם הראש וגם הבלוק עשויים ברזל יצוק ולא אלומיניום.

בדקו את כל מע' הקרור? הרדיאטור לא סתום?

לי היתה פיאסטה 97 ולא התקרבתי לחצי אפילו.

פורסם
נו ומה יקרה למנוע ב108 מעלות? גם הראש וגם הבלוק עשויים ברזל יצוק ולא אלומיניום.

בדקו את כל מע' הקרור? הרדיאטור לא סתום?

לי היתה פיאסטה 97 ולא התקרבתי לחצי אפילו.

ושכחת לציין שהצנרת מגומי חלק מהפלאנצים עשויים פלסטיק, הרדיאטור בחלקו פלסטיק, המיכל עיבוי פלסטיק וכמו כן המכסה מתחיל לשחרר מים ב105 מעלות.

מה יקרה אם אחד מחלקי הפלסטיק האלו יתפוצץ מהלחץ? שום בלוק וראש ברזל לא ישרוד התחממות חזקה ללא מים.

אלי הגיעה למוסך פיאסטה 2001 שהרדיאטור שלה לא שרד את החום הזה ופשוט התפוצץ, מזלו של בעל האוטו כששמע את הפיצוץ כיבה את האוטו ולא נגרם נזק למנוע (וגם אצלו היתה את אותה הבעיה המאוורר לא נכנס לפעולה בזמן). אם החום מנוע מגיע ל3/4 זה כבר רתיחה מסוכנת.

פורסם

מה פתאום מתחיל לפעול ב 3/4 ?

השעון צריך להיות תמיד באמצע ולא לשחק ( כמובן לאחר הגעה לטמפרטורת עבודה )

zeharia, האם החיישן בתמונה שצירפת ממוקם על המנוע או על הצינור?

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
מה פתאום מתחיל לפעול ב 3/4 ?

השעון צריך להיות תמיד באמצע ולא לשחק ( כמובן לאחר הגעה לטמפרטורת עבודה )

zeharia, האם החיישן בתמונה שצירפת ממוקם על המנוע או על הצינור?

יניב

החיישן טמפ ממוקם על סעפת היניקה מאחורה מהצד של רצועות מנוע.

כמו כן בד"כ החיישן עצמו לא מתקלקל ולא הוא הגורם לאי פעולת המאווררים בזמן מומלץ להתחבר עם סורק תקלות ע"מ לראות אם החיישן עובד בצורה .

לצורך בדיקה אם אתה מנתק את התקע מהחיישן ומניע את הרכב המאווררים צריכים להכנס לפעולה אם לא נכנסים יש בעיה של ממסרים פיוז או בחיווט.

כמו כן המלצה חמה חמה שלי אל תפרק את חיישן הטמפ' מהסעפת, הסעפת עשויה פלסטיק ולאחר פירוק החיישן לעיתים הסעפת נסדקת ואתה עלול למצוא את עצמיך בצרה גדולה.

פורסם

היוניט מוברג בזיות אפילו שהסעפת מפורקת קשה לטפל בו .לצערי הרסתי את התושבת שלו(מברזל)שנעוצה בסעפת.

וכמובן כשמבריגים צריך לראות שלא הורסים את התבריג היות שהוא בזוית.בכל מקרה אם אתה לא מכיר ממש לא מומלץ לגעת בחיישן טמפ'.

דרך אגב זהריה ראיתי שיש איזה גומי שהוסיפו בסעפת באזור של היוניט טמפ', אצל פיאסטה אחרת שנועד לעצור את המחלה של הנזילה מים מהפינה הזאת בסעפת מכיר את העניין?

פורסם

אולי שמו טפלון על חיישן הטמפ'. כמו כן הנזילה בד"כ בפיאסטות האלו היא לא מהתבריג עצו אלא בין הסעפת לראש מנוע או שפשוט יש סדק בפלסטיק של הסעפת.

פורסם

התוספת ששמו זה מעין טבעת גומי עגולה רצינית בין הראש לסעפת באזור של היוניט (כי רק שם יש את המעבר מים).שמעתי על זה ממישהו ולפני כחודש יצא לי את זה בתחנת דלק .

פורסם

שחר, זה בצבע אדום?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...