Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם עשיתי 400 ק"מ על פול טנק,מה זה אומר לגבי צריכת הדלק? איך מחשבים?

קיבולת המיכל של האלטו = 35 ליטר

לכן החישוב הוא

400/35 = 11.4

כלומר 1 ליטר ל11.4 ק"מ

• תגובות 869
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם לך יצא נמוך.. מקווה שזה ישתפר מהר.

אולי זה קשור ללחץ אוויר.

רשום בספר יצרן שצריך 32 מקדימה ו 29 מאחורה. וזה מה שעשיתי

כפיר הג'ינג'י

פורסם
גם לך יצא נמוך.. מקווה שזה ישתפר מהר.

אולי זה קשור ללחץ אוויר.

רשום בספר יצרן שצריך 32 מקדימה ו 29 מאחורה. וזה מה שעשיתי

יש לי מכר מכונאי והוא אמר שכדאי בתקופת הרצה לחמם את המנוע לפני הנסיעה כ-5 דקות (עד טמפ' עבודה רגילה, רק שבאלטו אין מד חום לכן זמן משוער של 5 דקות).

אולי כדאי לכם לנסות - לפחות מי שקיבל את הרכב לא מזמן ועדיין נמצא בתקופת הרצה.

פורסם

הלוואיי והיה לי 5 דקות בבוקר לחמם את האוטו....חח

כן,זה באמת נשמע די נמוך,אבל מה לעשות. קיץ-מזגן-נסיעות בינעירוניות.....

פורסם
5 דק? :?: מי מחכה ככה?

בישראל לא כל כך עושים את זה , אבל בארצות קרות זה חובה כי כאשר השמן קר אין שימון טוב של חלקי המנוע וזה גורר צריכה גבוהה יותר של דלק. שים לב למשל לרכבים שמתחילים נסיעה ישר אחרי הנעה - תוכל לפעמים לראות פליטה של טיפות דלק שאפילו לא נשרף. כמו כן לפי מה שהבנתי כאשר השמן חם הוא מציף את כל המכלולים וגורם לפעולה יותר טובה ויעילה של המנוע.

אולי לא 5 דקות, אבל בהחלט אם יש אפשרות לתת למנוע להתחמם כמה דקות בסיבובי סרק זה רק יועיל..

פורסם

במדינות קרות מן הסתם.

פה אין צורך.

אני מחכה חצי דקה וזה מספיק (מקווה).

בכל מקרה יש לכם עוד הצעות לתקופת הרצה? אני כבר על 350 קמ.

עד כמה קמ זה בכלל?

כפיר הג'ינג'י

פורסם

אופס, פספסתי עמוד.

נערך.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

שוב אתם מוכיחים שאתם סתם יוצאים פה בהצהרות גדולות לפני שאתם בודקים את המציאות.

צריכה של 1:17 זו לא כזו צריכה מדהימה ולפי הנתונים האלה האלטו לא חסכונית בהפרש משמעותי (אם בכלל) מה-I10.

אני עושה 1:12-1:13 ב-100% נסיעה עירונית עם מזגן ובעיר שכולה בנויה מעליות וירידות. במיכל היחיד שעשיתי באיזור המרכז (כשרק הוצאנו את הרכב מהחברה ולפני שעברנו לאילת) עשינו 1:13-1:14 וגם זה היה ב-90% נסיעה עירונית עם מזגן. אני מאמין שהצריכה הממוצעת של ה-I10 עומדת על 1:15. בנסיעה לאילת (100% נסיעה בינעירונית) גם אני הצלחתי לעשות יותר מ-1:20 אבל זה לא חוכמה לצאת בהצהרות שזו הצריכה דלק הרשמית של האוטו עם אופי נהיגה כזה.

בנוסף אל תשכחו שלי יש את הגרסא הכי "בזבזנית", עם מנוע 1250 וגיר אוטומט. אני מאמין שעם גיר ידני ומנוע 1100 סמ"ק ה-I10 יכולה להתחרות באלטו בקטע של החסכוניות.

לסיכום, קודם כל אני מקווה שזו תהיה התגובה האחרונה שלי בשרשור הזה כי נמאס לי כבר מההתנצחויות האלה. זה ברור שכל אחד עושה את השיקולים שלו אבל השרשור הזה מוכיח שסתם אנשים מנפחים פה בלונים בלי שום ביסוס. כבודה של האלטו במקומו מונח אבל השרשור הזה מוכיח שיצאתם לגמרי מפורפורציות (אם זה לגבי השוואה עם רכבים אחרים, כדאיות אל מול רכבים משומשים, החסכוניות הבלתי נתפת של הרכב וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
קיבולת המיכל של האלטו = 35 ליטר

לכן החישוב הוא

400/35 = 11.4

כלומר 1 ליטר ל11.4 ק"מ

וואוו, זה ממש גרוע.

מסתבר שקליאו ספורט 01 יותר חסכונית מאלטו 10. :|

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
במדינות קרות מן הסתם.

פה אין צורך.

אני מחכה חצי דקה וזה מספיק (מקווה).

בכל מקרה יש לכם עוד הצעות לתקופת הרצה? אני כבר על 350 קמ.

עד כמה קמ זה בכלל?

יש לי מד טמפרטורת שמן בגולף ובאמת לוקח לשמן בסביבות ה5 דקות להתחמם לטמפרטורת עבודה אז כנראה שיש משהו במה שהחבר אומר.

פורסם
יש לי מכר מכונאי והוא אמר שכדאי בתקופת הרצה לחמם את המנוע לפני הנסיעה כ-5 דקות (עד טמפ' עבודה רגילה, רק שבאלטו אין מד חום לכן זמן משוער של 5 דקות).

אולי כדאי לכם לנסות - לפחות מי שקיבל את הרכב לא מזמן ועדיין נמצא בתקופת הרצה.

מעניין כיצד מופצות שמועות חסרות אחיזה במציאות ואנשים נוטים לקבלן.

אין שום הצדקה וצורך ב"חימום" מנוע לפני הנסיעה.(בלי קשר בזמן ולאחר הרצת רכב חדש). כמובן שאין לזה שום סימוכין או המלצה בהוראות היצרן הזה, או של כל

יצרן רכב מודרני שהוא. אולי פעם הומלץ הדבר במכוניות מלפני עשרות שנים ללקוחות באזורים ארקטיים - סיביריים.

בכל רכב ובכל עת , חורף / קייץ , הרצה / לאחר ההרצה יש להתניע ולאחר מספר שניות להתחיל בנסיעה מתונה. אין לאמץ את המנוע בסל"ד גבוה ומשיכת הילוכים בחמש דקות הראשונות עד שהשמן מגיע לטמפרטורת עבודה תיקנית.

נוהג ה"חימום לפני נסיעה" גורם לבזבוז דלק, זמן, בלאי , זיהום אוויר ועוד מרעין בישין.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...