Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 8)

לאחרונה הייתי בטיפול 10,000 , הונדה סיויק 1991.

החלפת שמן, ופילטרים - שמן, אויר והזרקה.

כמו כן, התלוננתי על צלצולים במנוע (במיוחד בזמן מאמץ של המנוע כמו בעלייה) והמכונאי אמר שאפשר לטפל בקלות - הוא כיוון קצת את הדיסטריביוטר (?!). (אני לא בטוח שכך נקרא החלק :oops: שאותו הוא סובב קצת).

הצלצולים אכן נעלמו לחלוטין. :lol:

אך מאז אני מרגיש שיש עלייה בצריכת הדלק של הרכב. :twisted::evil:

מה דעתכם? :roll:

תודה. :!:

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם

זה מוזר כי הוא כיוון את החלק לתערובת ענייה יותר אם הבנתי נכון כדי להפסיק את הצילצולים כלומר פחות דלק אז הצריכה הייתה אמורה לרדת.

מאור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם
להפך

הוא כיוון לתערובת עשירה יותר כי תערובת ענייה גורמת לצלצולים.

וזאת הסיבה לעלייה בצריכת הדלק?

אם ככה, עדיף צלצולים וצריכת דלק נמוכה...

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם

רק לי נדמה שאין קשר בין דיסטריביוטור לבין עושר/עוני התערובת ? בכלל יש דיסטריביוטור באוטו הזה ? זה לא הצתה אלק' ?

אם אכן יש וזה מה שהוא כיוון, אז ההערכה שלי שהוא קידם לך הצתה, שזה לא קשור לתערובת, וכן קשור לצילצולים, ויכול להיות שזה פגע לך בהספק.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

רק מורדי צודק אבל לא מסביר!

עקב מנוע מצלצל המכונאי איחראת ההצתה!

המנוע אכן הפסיק לצלצל אך איחור יתר של ההצתה

גורם לירידה מסוימת בסחיבה ובעקיפין לעליה בתצרוכת הדלק.

יש לקדם במקצת בחזרה את ההצתה באם לא ניתן לקדם בחזרה

משום שהרכב שוב מצלצל.ישלבדוק סיבות לצלצול.

סבירות גבוהה שקידום ההצתה עד לגבול הצלצול

יפתור את בעיית תצרוכת הדלק!

וכן גם בהצתה אלקטרונית ניתן לכוון הצתה!

בברכה צביקה קרבורטורים נתניה

עבודה:09-8332213 :mad::mad::!:

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

פורסם

שלום,

במקרה של הצתה מוקדמת מדי, המנוע יצלצל תחת עומס, וזה כנראה היה המצב אצלך.

מה שהמכונאי עשה זה איחר לך את ההצתה ע"י סיבוב הדיסטרבוטור, עד שהצלצולים נעלמו.

כיוון ההצתה משפיע ישירות על ביצועי הרכב, תגובת המנוע וצריכת הדלק, וזה הסיבה למה שאתה מתאר.

גש לבעל מקצוע שיכוון לך את המנוע לפי הוראות היצרן ומכשור מתאים, ולא על סמך שמיעה.

לגבי התגובות כאן,

נכון שתערובת עניה מדי תגרום גם כן לצלצולים, אבל לפי מה שהבחור מתאר מדובר במערכת ההצתה.

בנוסף, בהצתה אלקטרונית יש דיסטרבוטור, שנותן פולסים ע"י חיישן (Hall Sender)

בהתאם לסיבובי המנוע למודול הצתה ומשם לקויל.

צחי.

No worries 8)

פורסם

מישהו יכול להמליץ על בעל מקצוע שיכול לכוון את המנוע באופן מקצועי עם מכשור לפיז'ו?

באיזור המרכז

פורסם

ממליץ על מכון "אלדר" ביסמוט שמעון אזור התעשיה הישן נתניה

רכוב הכדר .

מספר טלפון אנסה לספק לך מחר.

תגיד שנשלחת בהמלצת צביקה מכון קרבורטורים נתניה.

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

פורסם

א. סליחה על ההטעייה בעניין הקידום/איחור. מישהו יכול להסביר לצורך ההגיון שלי למה איחור הצתה יגרום להפסקת הצלצולים ? להבנתי 'צלצולים' = דטונציה = דלק מתפוצץ לפני סוף מהלך הדחיסה ולפני שיש ניצוץ, כלומר לפני שהמחשב התכוון. איחור של ההצתה לא אמור לשנות את המצב ...

או שיש כמה סוגים של 'צלצולים' ?

ב. (יותר חשוב) צביקה, למה אתה מסיים כל הודעה בסמיילים כועסים ?

ג. אם ה'דיסטריבוטור' הנ"ל של הצתה אלק' אינו מחלק (distribute) פולסים לפלאגים הרי שאינו דיסטריבוטור. במקרה הטוב הוא חיישן זוית crank.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

דטונציה מתרחשת (בין השאר) כאשר התערובת (בנזין ואוויר) נדחסת יותר מידי. במקרה של הצתה מוקדמת מידי התערובת מתחילה להישרף (וכתוצאה מזה להיתפשט) ליפני שהבוחנה סיימה לקווץ אותה - כלומר התערובת מנסה להגדיל את הנפח שלה, והבוחנה מקווצת אותה - ונוצר לחץ הרבה יותר גבוה מלחץ העבודה הרצוי, וביגלל זה מתרחשת דטונציה של אותו חלק בתערובת שעדיין לא נשרף.

כאשר ההצתה מאוחרת - הבוחנה דוחסת את התערובת ללחץ רצוי, ואז לא קורה כלום, ובוחנה הולכת אחורה, והלחץ של הדחיסה יורד , ורק אז מתרחשת ההצתה, כשהלחץ קטן מהרצוי, מה שגורם לירידה בהספק.

• תוכן חדש...