Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

BMW ושרגאמן,

אני יודע שזה טיפשי לכרות את הענף שאתם יושבים עליו אבל תמיד אתם יכולים להלשין את המעסיק שלכם למשרד התמ"ת והם אמורים לקנוס את המעביד.

לאחר סיום העבודה אצלו לבקש את ההפרשים שמגיעים לכם לפי חוק (ועד כמה שאני יודע חוזה גלובאלי סותר את חוקי המדינה) ולהבהיר כמובן שאם לא תקבלו אותם תאלצו לנקוט בכל האפשרויות שהחוק מעמיד לרשותכם.

אם כל הנעשקים יעשו את זה (ואני מכיר מאבטחים שהתאגדו ביחד והשיגו מהמעסיק שלהם את ההפרשים שהוא היה חייב להם רטרואקטיבית) אז המעסיקים בסוף יפסיקו לנסות לעשוק ככה כי זה עולה להם יותר ממה שהיה עולה להם להיות הוגנים.

ולגבי טיפים - אני בד"כ נותן טיפ לשליח כשיורד גשם וגם כשלא. להתעשר מזה הוא לא יתעשר. מצד שני קורה שאני מזמין באשראי ואין לי כסף מזומן עלי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה נושא באמת כאוב.

אני אדם לארג' מטבעי, ירשתי את זה מאבא שלי, זאת תכונה מצויינת- להיות נדיב במינון הנכון !

התחלתי את דרכי כעובד שכיר בעבודה מזדמנת כבר כנער, בתור מלצר.

המעסיק שלי באמת היה משתמש בטיפים ע"מ להשלים את החלק היחסי במשכורת החודשית בצורה כזו שאם מלצר קיבל בכל היום 100 ש"ח טיפים והמשכורת היומית לפי שעות היא 200 ש"ח אז 150 יצורפו לשיק בסוף החודש.

זה הגיע למצב שמלצרים לא רצו לקבל טיפ! זה ביאס אותם כי אז המשכורת החודשית תהיה נמוכה ממש וכולנו יודעים שמזומן בארנק בד"כ לא נשאר יותר מדי זמן.

כאן כבר הטיפ מאבד את כל ההיבטים שלמענם הוא קיים.

במהלך השנים התקדמתי באותו מקום עבודה והפכתי למנהל אירועים תחת אותו מעסיק.

אחרי תחנונים והסברים הבאתי את המצב לצורה מסודרת והגיונית כאשר למלצרים היה שכר בסיס לשעה ואת הטיפים שהם אספו הם חילקו בינהם בסוף המשמרת- אז גם תפוקת העבודה וטיב השירות השתפר פלאים.

בכלל, אני חושב שכל נושא הטיפ יצא מפרופורציה.

יש אנשים שנותנים שירות ויש אנשים שנותנים שירות.

מלצר שמנסה לספק כראוי את רצונותיי, משרת אותי באדיבות ועושה מאמץ שאהנה ממה שאני משלם עליו, זוכה בטיפ ביושר.

הוא גם עובד בשביל זה פיזית ברוב המקרים, עם המגש ביד ועם בדיקות "הכל בסדר", גלויות או לא.

ילד שעובד בשטיפת מכוניות ומקרצף לי את הרכב מול העיניים ביסודיות כדי שאראה ואצא מרוצה יקבל טיפ הולם.

מצידו השני של המתרס:

ברמן שמוזג לי כוס וודקה-קרנבריז / סאוטרן קומפורט שעולה לי כמעט 50 ש"ח וכוללת 20 קוביות קרח ובקושי כמות של צ'ייסר מהמשקה החריף בשאר המקום שנשאר בכוס לא צריך לקבל ממני טיפ גם של 5 שקלים! המחיר יותר מסתם מגלם בתוכו הרבה דברים, הברמן לא עשה מאמץ עילאי כדי לזרוק פנימה קרח ולהפוך את הבקבוק.. זאת העבודה שלו, זה בדיוק מה שהוא נועד לעשות והוא צריך לקבל על זה את כספו לפי שעה. (אני מדבר על מצב שאני רק מזמין בבר, לא יושב עליו).

אם אתה כבר יושב על הבר, אז הברמן הוא מלצר לכל דבר, הטיפ צריך להיות לפי טיב השירות שלו כלפייך בזמן הישיבה שלך על הבר וגם אז לא מחייב שהוא יהיה ראוי לו.

פורסם

תסביר לי למה מגיע לשליחים (ד"א אני כן מביא להם, בגלל התרבות, לא בגלל שמגיע להם)

אני צריך להביא לו טיפ בגלל שבדרך הוא לא העיף את הפיצה שלי על הכביש?

פעם הובילו לי מקרר לבית (בית עם מעלית) והמוביל ביקש טיפ, אני לא הייתי בבית, אמא שלי, בגלל המצב הלא נעים הביאה לו 50 שקל. והשאלה על מה?? על זה שהוא ביצע את העבודה שלו ולא שבר לי את המקרר??

לי אישית אף אחד לא משאיר טיפ על זה שהתוכנה שכתבתי - עובדת.

פורסם
arilou

במשרד עורכי דין משרת התמחות נקראת "משרת אמון" ולכן לא צריך לשלם שעות נוספות

אבל

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3492235,00.html

ובנושא השרשור, פשוט מסכים עם מה שרשום מעליי

שרגאמן גם בתחום ההייטק בית הדין לעבודה פסק נגד נורמת התשלום הגלובלי, ואם גם לשכת עורכי הדין נגד זה - אז זה שמישהו הגדיר את ההתמחות שלך כמשרת אמון - זה לא אומר שהיא באמת כזו. אבל אנחנו חורגים ממהות הדיון שלנו. (ואני בטוח שאתה יודע מהם הקריטריונים שמצביעים שמשרה מסויימת היא אכן משרת אמון).

למה לשליחים מגיע טיפ, בעוד לעו"ד לא מגיע טיפ?

והנה אנקדוטה:

כשהיינו בברצלונה אני ואשתי היינו משאירים טיפים במסעדות כמו שמקובל בארץ. אכלנו במסעדה מסויימת (והשירות היה מעולה) והשארנו טיפ כמו שמקובל בארץ כשהשירות מעולה.

למחרת כשחזרנו למסעדה המלצר שלנו כל כך שמח לראות אותנו ולא הבנו למה, כי בארץ נדיר שזה קורה (בטח שאחרי פעם אחת ויחידה). מאוחר יותר בן-דוד שלי שגר בברצלונה הסביר לי שהטיפ שהשארנו למלצר נחשב למאוד מאוד גבוה ביחס למקובל שם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אין צורך לשכנע אותי, אני יודע שזה בלוף :-)

טיפ זו תוספת על עבודה טובה יותר מהמקובל בתחום השרות, הבעיה שאנשים לא יודעים תמיד להעריך מהו שירות טוב מהמקובל ולתגמל לפיו בתוספת

ודווקא יצא לי לתת טיפ למשל למוסכניק (לא לבעלים של המוסך, לזה שטיפל באוטו בעצמו)

• תוכן חדש...