Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז ככה,

הייתי היום במוסך ולאחר חיבור למחשב התגלו מספר תקלות,בהמלצתו של המוסכניק החלפנו יוניט מים, לאחר החלפת יוניט מים

ונסיעה קצרה חום המנוע עלה ל110 ,כמובן חזרתי למוסך והסבירו לי שהתקלה היא ביוניט חום,

רכשתי יוניט חום חדש שאמור להפעיל את המאווררים ברגע שהמנוע מגיע ל90 מעלות,ואין שום תגובה,

המאווררים מופעלים אך ורק כשהמנוע מגיע ל110 מעלות ועובדים כ30 שניות (מדדתי בסטופר),

מה יכולה להיות התקלה? אשמח לקבל לפחות כיוון.

Volkswagen Vento CL 1.8 1994

פורסם

תראה כפי שאתה מתאר אז, הממסר מאווררים שלך מקולקל.

זה מן קופסא שחורה כזאת שנמצאת ליד המצבר.

תפקידו של הממסר הוא לקבל פקודה מהיוניט חום (שמוברג לרדיאטור) ולרום לכך שיגיע חשמל למאווררים.

תלך למוסכניך שלך ותבקש ממנו שיגרשר את החוטים של היוניט חום שאמורים להדליק את המאוורר במהירות הנמוכה.

במידה והמאווררים נדלקים אז הבעיה היא כנראה טרמוסטת או משאבה, במידה והמאווררים לא נדלקים אז הבעיה היא הממסר.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
תראה כפי שאתה מתאר אז, הממסר מאווררים שלך מקולקל.

זה מן קופסא שחורה כזאת שנמצאת ליד המצבר.

תפקידו של הממסר הוא לקבל פקודה מהיוניט חום (שמוברג לרדיאטור) ולרום לכך שיגיע חשמל למאווררים.

תלך למוסכניך שלך ותבקש ממנו שיגרשר את החוטים של היוניט חום שאמורים להדליק את המאוורר במהירות הנמוכה.

במידה והמאווררים נדלקים אז הבעיה היא כנראה טרמוסטת או משאבה, במידה והמאווררים לא נדלקים אז הבעיה היא הממסר.

אני פשוט רוצה להבין את הבעיה כדי להיות בטוח שבמוסך לא דופקים אותי.

כמה בערך עולה תרמוסטת,וכמה בערך עולה ממסר חדש?

משאבה אני די בטוח שהיא תקינה ,היא הוחלפה לפני שלושה חודשים בערך,היא אמורה להיות בסדר בזמן הזה לא?

פורסם

האם וכאשר המאווררים נכנסים לפעולה הטמפ' יורדת ?

דרך אגב למה שני המאווררים עובדים אצלך בו זמנית ? הפעלת מזגן ?

איזה כייף לי :)

פורסם
האם וכאשר המאווררים נכנסים לפעולה הטמפ' יורדת ?

דרך אגב למה שני המאווררים עובדים אצלך בו זמנית ? הפעלת מזגן ?

הטמפרטורה יורדת ממש בקושי,עם המד עומד על 110 הטמפ' יורדת ל108 בערך,

וכן,המאווררים עובדים בו זמנית ביחד ללא מזגן,זה לא תקין?

תסלחו לי על הבורות אבל אני ממש לא מבין גדול.

תודה על העזרה.

פורסם

אני חושב שהיוניט חום(זה שמפעיל את המאווררים תקול,אפילו שהוא חדש), וקרא לי את זה פעם אחת שהחלפתי הכל מהכל ובסוף היוניט חום החדש היה תקול.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לפי דעתי שני המאווררים אמורים לעבוד רק כאשר מדליקים מזגן. ייתכן שברכב שלך שני המאוררים נכנסים לעבודה במקרה 'חירום' כאשר הטמפ' של נוזל הקירור גבוהה מידי (אני לא מכיר את הרכב לכן מחר אני העיף מבט בסכימות החשמליות של הרכב).

ברכבים שבהם מותקן מזגן קיים תרמוסווי'ץ המפעיל את המאוורר ב-3 מהירויות שונות בהתאם לטמפ' של נוזל הקירור. התרמוסווי'ץ מורכב בחלק העליון של הרדיאטור בצד שמאל עם כיוון הנסיעה האם הוא הוחלף או נבדק ?

התרמוסווי'ץ מדליק את המאוורר במהירות מספר 1 בטמפ' של 92 מעלות צלזיוס.

בטמפ' של 99 מעלות צלזיוס במהירות מספר 2 ובטמפ' של 110 מעלות במהירות מספר 3.

פורסם
לפי דעתי שני המאווררים אמורים לעבוד רק כאשר מדליקים מזגן. ייתכן שברכב שלך שני המאוררים נכנסים לעבודה במקרה 'חירום' כאשר הטמפ' של נוזל הקירור גבוהה מידי (אני לא מכיר את הרכב לכן מחר אני העיף מבט בסכימות החשמליות של הרכב).

ברכבים שבהם מותקן מזגן קיים תרמוסווי'ץ המפעיל את המאוורר ב-3 מהירויות שונות בהתאם לטמפ' של נוזל הקירור. התרמוסווי'ץ מורכב בחלק העליון של הרדיאטור בצד שמאל עם כיוון הנסיעה האם הוא הוחלף או נבדק ?

לא הוחלף ולא נבדק,צריך בדיקה של מוסך בשביל זה או שאפשר לעשות בדיקה עצמאית?

ואשמח לקבל ממך תשובה לגבי המאווררים שעובדים ביחד.

המון תודה.

פורסם

צריך לבדוק את חום נוזל קירור להבין אם החום שאתה מדבר הוא אמיתי .

יש לבדוק גם את החום ברדיאטור,במידה ומותקן אצלך יונית חום על המנוע

ויונית שמפעילה את המאוורים ברדיאטור מה שהגרמנים קוראים טרמוסטטשלטר .

אז צריך לבדוק גם אותה .

אבל השאיפה של יצרן המנועים לגרוום למנוע לעבוד בטמפרטורה מסוימת ,טמפרטורה אופטימאלית (שונה במעט

ביין יצרני המנועים ) על מנת לקבל את הטמפרטוה הזו בכל מצב (קייץ חורף )בונים יצרני המנועים מערכת קרור שבנויה

עם לפחות 2 מעגלי קרור

1 כאשר המנוע מתחת לטפרטורה אופטימאלית (מעין מעגל קרור קטן בנוזל זה כאשר הנוזל מסתובב בתוך המנוע

ולא מגיע לרדיאטור )

2 במצב עבודה רגיל ועלמת לשמור על חום קיים : יש מערכת קרור מתאימה לעבוד בסביב חמה מאוד (נמדד באיזור

של 45 מעלות למיטב זכרוני ) הבנויה מרדיאטור קרור, ומאווררים שונים ( רב דרגתיים או מצמד חום ) .

וטרמוסטט שתפקידו לגרום לכמות נוזל קרור מתאימה לעבור מהמעגל הקטן לרדיאטור לפי הצורך (במהלך נסיעה רגילה

יש שינוים בכמות הנוזל שצריכם לעבור לרדיאטור) .

לכן יש מצב שהרדיאטור קר יחסית והמנוע חם וזה מעיד על מעבר נוזל קרור לא תקין בין מעגלי הקרור , קורה כאשר הטרמוסטט לא תקין

פורסם
צריך לבדוק את חום נוזל קירור להבין אם החום שאתה מדבר הוא אמיתי .

יש לבדוק גם את החום ברדיאטור,במידה ומותקן אצלך יונית חום על המנוע

ויונית שמפעילה את המאוורים ברדיאטור מה שהגרמנים קוראים טרמוסטטשלטר .

אז צריך לבדוק גם אותה .

אבל השאיפה של יצרן המנועים לגרוום למנוע לעבוד בטמפרטורה מסוימת ,טמפרטורה אופטימאלית (שונה במעט

ביין יצרני המנועים ) על מנת לקבל את הטמפרטוה הזו בכל מצב (קייץ חורף )בונים יצרני המנועים מערכת קרור שבנויה

עם לפחות 2 מעגלי קרור

1 כאשר המנוע מתחת לטפרטורה אופטימאלית (מעין מעגל קרור קטן בנוזל זה כאשר הנוזל מסתובב בתוך המנוע

ולא מגיע לרדיאטור )

2 במצב עבודה רגיל ועלמת לשמור על חום קיים : יש מערכת קרור מתאימה לעבוד בסביב חמה מאוד (נמדד באיזור

של 45 מעלות למיטב זכרוני ) הבנויה מרדיאטור קרור, ומאווררים שונים ( רב דרגתיים או מצמד חום ) .

וטרמוסטט שתפקידו לגרום לכמות נוזל קרור מתאימה לעבור מהמעגל הקטן לרדיאטור לפי הצורך (במהלך נסיעה רגילה

יש שינוים בכמות הנוזל שצריכם לעבור לרדיאטור) .

לכן יש מצב שהרדיאטור קר יחסית והמנוע חם וזה מעיד על מעבר נוזל קרור לא תקין בין מעגלי הקרור , קורה כאשר הטרמוסטט לא תקין

אוקי,זאת גם אפשרות,תודה רבה.

אני אחכה לתגובה של מרק ככה אוכל לבדוק את כל האפשרויות ולהגיע לתקלה.

פורסם

מרק ,אני מאמין שהרכב הנ"ל הוא זהה לשלי (פאסט) מבחינת מבנהו היות ולשנינו יש מנוע זהה (ABS)ושנתון זהה .

ברכב זה יש רק שני מהיריות של המאוורר, אחת מתחילה לעבוד בערך ב90 מעלות והמהירות השנייה נכנסת ב108 מעלות.

ישנו רק מאוורר אחד שמחובר ישירות למנוע חשמלי והמאוורר השני פשוט מקושר ברצוע למאוורר הראשון.

אני חושב שהבחור צריך לגשר את החוטים שמגיעים לטרמו סוויץ, על מנת לסגור מעגל של הפעלת המאוורר במהירות הראשונה. במידה והמאווררים לא ידלקו, מדובר על ממסר מאווררים תקול.

עם המאווררים כן ידלקו, דרוש מהמוסך החלפת טרמו סוויץ חדש ובדוק שהוא נותן לך חלק גרמני.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
לא הוחלף ולא נבדק,צריך בדיקה של מוסך בשביל זה או שאפשר לעשות בדיקה עצמאית?

ואשמח לקבל ממך תשובה לגבי המאווררים שעובדים ביחד.

המון תודה.

דרך אגב מהו קוד המנוע כפי שרשום ברישיון הרכב ?

לא מכיר שיטה לבדיקת התרמוסווי'ץ.

מהסכימה החשמלית לא ממש ברור לי האם המאווררים צריכים לעבוד יחד כול הזמן, לפי דעתי הם לא צריכים לעבוד יחד.

פורסם
מרק ,אני מאמין שהרכב הנ"ל הוא זהה לשלי (פאסט) מבחינת מבנהו היות ולשנינו יש מנוע זהה (ABS)ושנתון זהה .

ברכב זה יש רק שני מהיריות של המאוורר, אחת מתחילה לעבוד בערך ב90 מעלות והמהירות השנייה נכנסת ב108 מעלות.

ישנו רק מאוורר אחד שמחובר ישירות למנוע חשמלי והמאוורר השני פשוט מקושר ברצוע למאוורר הראשון.

אני חושב שהבחור צריך לגשר את החוטים שמגיעים לטרמו סוויץ, על מנת לסגור מעגל של הפעלת המאוורר במהירות הראשונה. במידה והמאווררים לא ידלקו, מדובר על ממסר מאווררים תקול.

עם המאווררים כן ידלקו, דרוש מהמוסך החלפת טרמו סוויץ חדש ובדוק שהוא נותן לך חלק גרמני.

אוקיי אני אנסה לעשות את זה ואחזור עם תשובות.

תודה רבה.

• ספונסר פורום
פורסם

מרקו בוונטו (גולף דור 3 ) הזאת צורת ההפעלה של המאווררים היא

בשיטת גורר ונגרר ,על המנוע החשמלי -הגורר ישנה גלגלת קטנה

שממנה יוצאת רצועה שמניעה את המאוורר המשני -הנגרר ,

והמערכת פועלת בשני מהירויות .

לעיניין התופעה של בעל הוונטו ,אני מאמין שיש זיוף באחד החיישנים שהתקינו

אצלך ,תחזור למוסך לבדיקה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...