Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,אשמח אם אוכל לקבל כמה חוות דעת בנוגע למצבה של האיביזה שלי (ידנית 1400 סמ"ק מודל 1998,מאתיים אלף קילומטר)

שאלה מספר 1:

לא יודע למה לא התייחסתי לזה עד כה,הטורים אצלי ברכב נמצאים תמיד על 830 בערך בניוטרל שאני מניע,שאני בפקקים של תנועה זורמת בבוקר לכיוון המכללה בה אני לומד,רוב הזמן עד לנקודת ההגעה הרגל על הקלאץ ושמתי לב שברגע שאני לוחץ עליו הטורים יורדים טיפה ל800 טור(קודם כל-למה זה בכלל קורה?)הבנתי שברכב שלי המנוע צריך להיות על 910 טור בניוטרל-האם זה נכון ויש לגשת לסדר את זה?על מה זה משפיע ומה הבלאי שנוצר עקב כך...

שאלה מספר 2:

יש פעמים רבות שאני מחליף למשל הילוך,והרכב מעבד 5-10 קמ"ש.לדוגמא נגיד אני נוסע על הילוך שני והגעתי ל 3 אלף טור כמעט ואני על 40 קמ"ש ,אני מעביר לשלישי ואני מצפה שהרכב יתפס מ40 ל 50 60 וכו' אך לפעמים המהירות נופלת מעט כפי שאמרתי ב5-10 קמ"ש וזה דיי מרגיז,מה יכולה להיות הבעיה? אני לא אחד שמחליף הילוכים לאט או משהו אני מעביר בזמן ולא ניתקע על זה יותר מדי,דואג כמובן לעשות זאת בעדינות,מדוע זה קורה?!

שאלה מספר 3:

כשאני מניע בבוקר את האוטו שהוא ממש ממש קפוא,יוצא מין רעש מוזר כזה ממש לשנייה לא יודע מאיפה(לא רעש של רצועה וזה נעלם שניה וחצי אחרי ההנעה),כאילו איזה משהו מסתובב בכח מכיוון המנוע ונישמע מכיוון האגזוז,אך לאחר הנסיעה הראשונה הרעש לא חוזר(בהנעות האחרות) והוא ממש לא מפריע לי כי סה"כ זה קורה בבוקר ואחרי זה כל ההנעות בסדר גמור(זה קורה לשתי שניות בהנעה בלבד ונעלם!),מה שכן שאני מכבה את הרכב יוצא מהאגזוז רעש של הפלצה כזאת מהאגזוז (תרתי משמע!) אז מה זה יכול להיות?ושאלה נוספת בנושא-הבנתי שבבוקר כדאי להניע רכב עם קלאץ בפנים כי זה מפעיל פחות לחץ על המצבר,האם כדאי גם לתת נגיעה ממש ממש קטנה בגז תוך כדי ההנעה כדי שהסטארטר "יקבל עזרה" וההנעה תיהיה עם פחות בלאי לרכב?

שאלה מספר 4:

בחודש האחרון שמתי לב שהטורים שלי מקבלים "מכות"-הכוונה יש להם כמו נפילות ועיבוד כח שקשה לסביר,זה קורה בדרך כלל שאני מרים את הקלאץ' או מסובב את ההגה,ואני לא אחד שזורק קלאץ'!-הטורים נופלים הכי מינימום עד 500 והאוטו ממש רועד בצורה אגרסיבית לפעמים,חבר של אבא שלי שקצת מבין אמר לי (לא זוכר בוודאות איך זה נקרא) שיש מעין מייצב טורים וכניראה הוא לקוי-או שזה בכלל לא קשור וזה מתקשר לשאלה מספר אחד שלי שהטורים אצלי נמוכים בניוטרל?בבוקר שהאוטו קפוא אם אני נותן גז האוטו מקרתע בדקה הראשונה עד לחימום ראשוני ובמקום שהטורים יעלו הם נופלים לכיוון ה.500שוב זה קורה רק לפעמים.האוטו לא נכבה במצבים האלו מעולם.

שאלה מספר 5:

מאז ומתמיד הקלאץ' אצלי ברכב היה בעייתי,פה זה באמת מסובך להסביר,אני לא מחפש בעיות אבל רוצה לדעת ממה הן נובעות,אז ככה קודם כל הקלאץ עצמו ממש ממש נמוך אולי מקסימום רבע דוושה מהריצפה והאוטו מתחיל לזוז,פעם הייתה לי בעיה שהקלאץ' היה קשה וחבר של אבא שלי שיחק טיפה עם הכבל של הקלאץ' ונתן לו טיפה יותר חופש והבעיה ניפתרה מאז,וכעט הוא שוב חזר להיות קשה,הוא מתקשה מעצמו תוך כדי נסיעה ולקראת סוף הדוושה ממש אבל ממש קשה להחזיק אותו וזה הורס את כל נוחות הנסיעה!יש להגיד שהבדיקה של אנד ברקס למעלה והרמת קלאץ' בהילוך ראשון עברה בהצלחה והאוטו נכבה מייד,עוד אוסיף ואגיד שבלי עין הרע ההילוכים עוברים בסדר גמור,עכשיו בעצם הבעיה אצלי בקלאץ' זה הקטע שהוא נמוך טיפה,התרגלתי לא מפריעה לי,הבעיה היותר חריפה,זה לפעמים שאני עובר את אזור ה3 אלף טור (עקיפה מעצבים של איזה נהגת שלא יודעת באיזה עיר היא נמצאת) בלחיצה על הקלאץ' והעברת הילוך אני מרגיש אותו מתקשה יותר מאשר אם אני יעביר הילוך ב2 וחצי או 3 אלף טור-האם זה מרמז על עייפות מסויימת בקלאץ' עצמו,אני לא יודע בדיוק הבנתי שבקלאץ' יש כמה חלקים ולא תמיד חייב להחליף את כולו וזה גם לא מה שאני מתכוון לעשות,הבנתי שיש משאבות בקלאץ' או משהו דומה?

שאלה מספר 6:

האם יש איזה שהוא קשר בין קלאץ' בלוי לבין סחיבה לא טובה של הרכב?

זה הכל ,אשמח לקבל חוות דעת מיקצועיות בעניין.הקלאץ' אצלי מאז ומתמיד לא היה חדש אבל מה לעשות אני מסתדר עם זה,שאתה נוסע על רכב במשך שנה ויש לו תופעות מוזרות רק אתה במוח יכול להריץ אותם ודיי קשה להסביר לאחרים,חבר של אבא שלי שעשה נסיעת מבחן אמר שהקלאץ' במצב סביר אבל הוא קצת עייף ולפעמים קשה למשוך הילוכים וזה מתבטא העקיפות וכדומה.אבל ממש משגע אותי שהוא קשה כמו אבן והרגל שלי צורחת מלהחזיק אותו אפילו בנסיעה ללא פקקים!תודה לכולם על העזרה.

פורסם

יש לנו (יותר נכון, לאשתי - לי יש רכב אחר) איביזה כמו שלך (1998 - 1400CC), אני חושב שהטורים בסרק הם אכן באזור ה 800-900 סל"ד. לא זכור לי שאי פעם הסל"ד ירד בעת לחיצה על הקלאץ'. כדאי שמישהו שמבין יותר יענה לך על שאלה מס. 1

לגבי ההילוכים, תבקש שיבדקו במוסך על הליפט אם יש התנגדות לסיבוב הגלגלים.

שאלה מספר 3:

כשאני מניע בבוקר את האוטו שהוא ממש ממש קפוא,יוצא מין רעש מוזר כזה ממש לשנייה לא יודע מאיפה(לא רעש של רצועה וזה נעלם שניה וחצי אחרי ההנעה),כאילו איזה משהו מסתובב בכח מכיוון המנוע ונישמע מכיוון האגזוז,אך לאחר הנסיעה הראשונה הרעש לא חוזר(בהנעות האחרות) והוא ממש לא מפריע לי כי סה"כ זה קורה בבוקר ואחרי זה כל ההנעות בסדר גמור(זה קורה לשתי שניות בהנעה בלבד ונעלם!),מה שכן שאני מכבה את הרכב יוצא מהאגזוז רעש של הפלצה כזאת מהאגזוז (תרתי משמע!) אז מה זה יכול להיות?ושאלה נוספת בנושא-הבנתי שבבוקר כדאי להניע רכב עם קלאץ בפנים כי זה מפעיל פחות לחץ על המצבר,האם כדאי גם לתת נגיעה ממש ממש קטנה בגז תוך כדי ההנעה כדי שהסטארטר "יקבל עזרה" וההנעה תיהיה עם פחות בלאי לרכב?

.

השאלה הזו גורמת לי לחשוב שאולי האגזוז ברכב סתום, ואולי מכך נגרמים הקושי בהתנעה וירידת המהירות.

לגבי ההתנעה, לא צריך ללחוץ על הגז, המחשב עושה זאת בשבילך.

שאלה מספר 4:

בחודש האחרון שמתי לב שהטורים שלי מקבלים "מכות"-הכוונה יש להם כמו נפילות ועיבוד כח שקשה לסביר,זה קורה בדרך כלל שאני מרים את הקלאץ' או מסובב את ההגה,ואני לא אחד שזורק קלאץ'!-הטורים נופלים הכי מינימום עד 500 והאוטו ממש רועד בצורה אגרסיבית לפעמים,חבר של אבא שלי שקצת מבין אמר לי (לא זוכר בוודאות איך זה נקרא) שיש מעין מייצב טורים וכניראה הוא לקוי-או שזה בכלל לא קשור וזה מתקשר לשאלה מספר אחד שלי שהטורים אצלי נמוכים בניוטרל?בבוקר שהאוטו קפוא אם אני נותן גז האוטו מקרתע בדקה הראשונה עד לחימום ראשוני ובמקום שהטורים יעלו הם נופלים לכיוון ה.500שוב זה קורה רק לפעמים.האוטו לא נכבה במצבים האלו מעולם.

הרכב לא אמור לקרטע, המחשב מגדיל את כמות הדלק המוזרקת (במקום צ'וק של פעם). אני חושב שזה יכול להיות קשור לאגזוז סתום בחלקו/רובו

שאלה מספר 5:

מאז ומתמיד הקלאץ' אצלי ברכב היה בעייתי,פה זה באמת מסובך להסביר,אני לא מחפש בעיות אבל רוצה לדעת ממה הן נובעות,אז ככה קודם כל הקלאץ עצמו ממש ממש נמוך אולי מקסימום רבע דוושה מהריצפה והאוטו מתחיל לזוז,פעם הייתה לי בעיה שהקלאץ' היה קשה וחבר של אבא שלי שיחק טיפה עם הכבל של הקלאץ' ונתן לו טיפה יותר חופש והבעיה ניפתרה מאז,וכעט הוא שוב חזר להיות קשה,הוא מתקשה מעצמו תוך כדי נסיעה ולקראת סוף הדוושה ממש אבל ממש קשה להחזיק אותו וזה הורס את כל נוחות הנסיעה!יש להגיד שהבדיקה של אנד ברקס למעלה והרמת קלאץ' בהילוך ראשון עברה בהצלחה והאוטו נכבה מייד,עוד אוסיף ואגיד שבלי עין הרע ההילוכים עוברים בסדר גמור,עכשיו בעצם הבעיה אצלי בקלאץ' זה הקטע שהוא נמוך טיפה,התרגלתי לא מפריעה לי,הבעיה היותר חריפה,זה לפעמים שאני עובר את אזור ה3 אלף טור (עקיפה מעצבים של איזה נהגת שלא יודעת באיזה עיר היא נמצאת) בלחיצה על הקלאץ' והעברת הילוך אני מרגיש אותו מתקשה יותר מאשר אם אני יעביר הילוך ב2 וחצי או 3 אלף טור-האם זה מרמז על עייפות מסויימת בקלאץ' עצמו,אני לא יודע בדיוק הבנתי שבקלאץ' יש כמה חלקים ולא תמיד חייב להחליף את כולו וזה גם לא מה שאני מתכוון לעשות,הבנתי שיש משאבות בקלאץ' או משהו דומה?.

בעיה מוכרת וכואבת (תרתי משמע - הרגל שלי תעיד)

תחליף את כבל הקלאץ' בחדש ומקורי בלבד. הקלאץ' הקשה יכול להיות אחד משלושה אפשרויות:

1. כבל קלאץ' תחליפי זקן

2. כבל קלאץ' מקורי זקן מאוד

3. קלאץ' זקן

כיוון שיותר זול להחליף כבל מאשר את הקלאץ'. כדאי שתתחיל בהחלפתו במקורי בלבד. אם תשים כבל לא מקורי, תהיה לך רגל של ארנולד שווצרנגר תוך מספר שבועות, ואתה תהפוך לחולה עצבים - וזה באחריות.

שאלה מספר 6:

האם יש איזה שהוא קשר בין קלאץ' בלוי לבין סחיבה לא טובה של הרכב?

זה הכל ,אשמח לקבל חוות דעת מיקצועיות בעניין.הקלאץ' אצלי מאז ומתמיד לא היה חדש אבל מה לעשות אני מסתדר עם זה,שאתה נוסע על רכב במשך שנה ויש לו תופעות מוזרות רק אתה במוח יכול להריץ אותם ודיי קשה להסביר לאחרים,חבר של אבא שלי שעשה נסיעת מבחן אמר שהקלאץ' במצב סביר אבל הוא קצת עייף ולפעמים קשה למשוך הילוכים וזה מתבטא העקיפות וכדומה.אבל ממש משגע אותי שהוא קשה כמו אבן והרגל שלי צורחת מלהחזיק אותו אפילו בנסיעה ללא פקקים!תודה לכולם על העזרה.

שוב, לעניות דעתי תתחיל בהחלפת כבל קלאץ' ובדיקת האגזוז. ותחזור לעדכן

פורסם

כבל הקלאץ' הוחלף לפניי מספר חודשים לחדש,לא ידוע לי אם מקורי או לא,אבדוק בטיפול הקרוב את עניין הקלאץ,עדיין מחכה לרעיונות נוספים,כי אני מאמין שהקלאץ' אצלי במצב סביר כי טפו טפו טפו ההילוכים עוברים חלק,מדי פעם אני שם באזור של הכבל וכמו קפיץ כזה שהכבל מושך שלוחצים על הקלאץ' ספריי שמן WD וזה עוזר לו להיות רך, אבל לאחר כמה ימים הבעיה חוזרת.

דבר נוסף בנוגע לאגזוז-הייתי אצל אגזוזן והוא אמר שהדוד האחורי ברכב כבר לא במצב טוב,אך עדיין ללא חורים או רקיבות,הדבר לפי דבריו גורם אך ורק לרעשים מרגיזים בנסיעה כאילו אני נוסע בזידל ולא בבנזין.עלות התיקון של האגזוז (כלומר החלפתו לחדש מקורי שדרך אגב זה כמו של הפולו והגולף) הוא 400 שקל,הוא אמר לי שאני יכול להמשיך לסוע עד שהוא יסיים את ימיו,לפי טענתו חבל על השקעה שלא תניב תוצאות,כי חוץ מרעשים הוא אומר שהרכב לא יסע אחרת,לא יחב יותר טוב וכדומה.

פורסם

כבל הקלאץ המקורי והתחליפי נראים בדיוק אותו דבר. ההבדל הוא כנראה איכות הכבל עצמו.

עם זאת, ההבדל ביניהם מבחינת תפקוד הוא גדול. אני משער שהכבל שיש ברכב אינו מקורי.

אני מציע שתיגש לעוד מישהו שמתעסק עם אגזוזים ותקבל חוות דעת נוספת.

אגזוז שקרוב לסוף ימיו הוא בד"כ סתום מאוד. בנוסף לרעשים המוזרים הוא גם לא מאפשר זרימה חופשית תקינה של גזי הפליטה החוצה. מכאן הגמגומים, הסל"ד הנמוך ובעיות הסחיבה.

למה להחליף לדוד מקורי? כמה עולה חליפי?

פורסם

מייצרים בארץ דודים לאגזוזים באיכות מעולה. הם אמורים להיות יותר זולים מדוד מקורי, במיוחד כשמדובר ברכב גרמני.

אל תתעצל, תיגש לכמה בעלי מקצוע. בקש חוות דעת על מצב האגזוז ובקש הצעות מחיר.

פורסם

אז מצד אחד על כבל קלאץ' אתה ממליץ רק מקורי,מצד שני על דוד אחורי אתה אומר קח תחליפי,לא מסתדר לי כל כך.תראה זה שהלכתי אליו עשיתי אצלו בעבר ממיר קטליטי לרכב,הוא מאוד מקצועי,קרוב ל 30 שנה בתחום אם אני זוכר נכון,הוא נחשב לאחד מהשניים הטובים ביותר בנתניה והוא ניקרא "שבתאי אגזוזים",אם יש לך המלצה למישהו מנתניה שמתעסק בזה אשמח לשמוע ואגש אליו לאבחון הבעיה.אבל לא בא לי סתם להוציא כסף כרגע ואני רוצה לדעת שאני מטפל בבעיה עצמה ולא מה שמסביב,כל עוד האוטו נוסע איך שאומרים למה לי להחליף חלקים מיותרים.אני רוצה לדעת שאני על בטוח שאני מודע לבעיה והולך לטפל בה והיא תניב תוצאות,הייתי גם אצל "אגזוזי גדליה" בנתניה,הוא אמר לי אותו הדבר כמו שבתאי שחוץ מרעשי מנוע שיעלמו והרכב יהפוך לשקט,לא יהיו תוצאות נוספות.

יש למישהו עוד רעיונות נוספים ממה יכול לנבוע כל מה שתיארתי ?

פורסם

יש הבדל גדול בין כבל קלאץ' לדוד אגזוז אחורי (לא ממיר קטליטי). לדעתי, חשיבות מקוריות של דוד אגזוז אחורי כמוה כחשיבות צמיגים מקוריים. נראה לך שחשוב לשים באיביזה צמיגים מקוריים?

מנסיון עם האיביזה שלנו, כשהיה דוד סתום באגזוז היו רעשים מוזרים והאוטו הרגיש חנוק.

כיוון שציינת סיפטומים דומים (כולל רעש מהאגזוז), העליתי את זה כהשערה למקור הבעיות.

יכול להיות שזה הגורם או אחד הגורמים. בגלל זה הצעתי שתלך לשאול יותר מבעל מקצוע אחד.

אם שני בעלי מקצוע טוענים שלא זה הגורם, תמשיך לחפש גורמים נוספים.

פיתרון מהיר יהיה לקפוץ למוסך מורשה שיכול לחבר את הרכב למחשב ולבדוק כך דיווחים על תקלות.

מוסך אמין הוא קליל בחדרה. אבל המחירים שם לא ממש זולים.

פורסם

לפי מה שהבנתי אפשר לחבר את הרכב למחשב ולתת לי דף מלא עם כל התקלות שיש מפורטות,אך הדבר מתחיל מ 200 שקל (וזה עוד מחיר זול!)במוסך מורשה יקחו ממני הרבה יותר מזה אני מאמין,בשביל זה רשמתי בפורום,אני יחפש כמה רעיונות ויגש לכמה בעלי מקצוע בכל רעיון שיעלה שיכול להיות מקור הבעיה,אם כל בעלי המקצוע (האמיניים שבינהם) יגידו לי שהכל בסדר,כל עוד החלק שאני מחפש שהוא הבעיה לא ילך לגמריי אני לא מסדר וזהו.בטיפול השנתי של חודש הבא אבדוק לעומק יותר את עניין הקלאץ' כי אולי אפשר לגרום לו להיסתדר וכרגע הוא מקבל בלאי מסויים ולא בא לי לדפוק אותו,אז ניראה מה המוסך שלי אומר.

פורסם

תיגש למוסך אסולין ברחוב העמל 6 בנתניה (אזוה"ת הצפוני, רחוב אחד אחרי שבתאי אגזוזים - פונים ימינה ליד מוסך ניסידן).

תשאל מי זה דדי (דויד) ותגיד לו שהפנה אותך מאיר עם הסובארו והאיביזה להתייעצות.

זה לא המקום להמלצה על בעלי מקצוע אז אני לא מפנה אותך לטפל אצלו - רק לבקש את חוות דעתו.

דדי בנאדם מאוד נחמד, אמין ומקצועי. הוא ישמח להקשיב לך ולתת את חוות דעתו.

פורסם

נישמע לי אחלה,תודה, אני אנסה.

למרות זאת מישהו שיש לו נסיון עם הסיאט איביזה ומכיר את הבעיות האלו בשנתונים האלו אני ישמח אם יגיד לי אם היה לו משהו דומה.כי גם לחבר שלי יש קלאץ' בעייתי באיביזה שלו (קצת יותר ישנה) והוא לא יודע למה זה קורה...

• ספונסר פורום
פורסם

אתה אכן צריך בדיקה של מוסך שמכיר את הרכב

כדי לדעת אם בכלל ישנה תקלה ברכב או שלא .

אצלנו במוסך למשל בדיקה כזאת לא עולה כסף ,אתה מוזמן לבוא .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...