Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי ממליץ לך לעשות שנה מכינה באחת האוניברסיטאות, שם תשלים ל-5 יח"ל מתימטיקה, 5 פיזיקה ותוכל גם לשפר את האנגלית ואף להשיג פטור (במידה וכבר יש לך פסיכומטרי).

יתרון נוסף של המכינה - חלק מהאוני' בוחרות את הסכם הגבוה - או שקלול של מקצועות המכינה בלבד או ממוצע תעודת הבגרות (כשאליה ניתן לעדכן את ציוני הבגרויות החדשות מהמכינה).

לגבי שאר המקצועות, עד כמה שאי יודע, אינך זקוק לתעודת בגרות מלאה, אלא מספיק זכאות לבגרות (בדוק מה ההגדרה המדוייקת אומרת, אני לא בטוח).

קשה יחסית להתקבל לאוניברסטאות/טכניון דרך מכינות.

לרוב רמת הלימוד שם גבוהה בהרבה מהרמה המקבילה ל5 יח"ל תיכון ואף לרוב גובלת ברמת התואר עצמו, מלמדים אותך שם הרבה נושאים שלא רלוונטים לתואר (להנדסה לפחות), בנוסף בגלל שמכינה מחליפה את הבגרות צריך להוציא שם ממוצע גבוה של סביבות ה90+ כדי להתקבל למשהו "נחשב".

לדעתי אם כבר להשקיע שנה על שיפור ציונים, מומלץ לשפר את ציוני בגרויות במקצועות הלוונטיים או פסיכו', למרות שהעלות הכספית גבוהה יותר, יש לך סיכוי גדול יותר להתקבל דרך זה.

בהצלחה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אולי הייתי צריך לציין קודם, שאני בוגר מכינה של אוני' תל אביב, מגמת מדוייקים/הנדסה ובאוגוסט סיימתי תואר בהנדסת מכונות באוני' ת"א.

מהכיתה שלי (כ-30 איש), לאוני' ת"א בלבד (אחרים הלכו לב"ג, טכניון, רפואה בי-ם ויש כמובן כאלו שלא הצליחו): 2 התקבלו לרפואה, 9 להנדסה (מכונות, חשמל, תעו"נ) ועוד 3 מדמ"ח.

הציונים לא חייבים להיות 90+, זה תלוי גם בפסיכומטרי וכן בסכם הנדרש למגמה המבוקשת באותה שנה.

בנוסף, כאמור, הציונים יכולים להכנס לתעודת הבגרות המקורית וגם איתה ניתן לגשת לאוני' (לוקחים את הסכם הגבוה מבין ה-2: תעודת בגרות המשוקללת או תעודת מכינה).

כמו כן, הרמה בטח ובטח איננה משתווה לרמת תואר באוני' (באמצע השיעור השני בחדוו"א עברנו את הרמה של המכינה) ולגבי ההבדל בין המכינה לרמת הלימודים בתיכון: לי ולרוב חבריי היה קל יותר במכינה מאשר בתיכון - אולי בגלל הגישה היותר רצינית (כולנו היינו אחרי צבא וידענו מה אנחנו רוצים פחות או יותר מעצמנו, מה שלא היה קיים בתיכון).

אילו דברים "לא רלוונטים לתואר" מלמדים שם? הלימודים במכינה הם לפי תוכנית הלימודים של משרד החינוך. לראייה, ציון המבחן הסופי יכול להכלל בתעודת הבגרות.

• תוכן חדש...