Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני כרגע תלמיד בכיתה י"ב.

מתכנן עם סיום הלימודים להשלים בגרויות ואז להירשם למכללה (כרגע אין צבא).

לפי מה שהוונתי מקרוב משפחה שלי, שלימודי הנדסת חשמל פחות מתעסקים בחשמל מעשי ויותר בתכנות ומחשבים, כמו כן המהנדס הטרי לא מקבל גם רישיון לעבוד עם חשמל.

האם זה נכון? ומה צריך לעבור כי לקבל את הרישיון הנ"ל?

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

כמו כל תואר הנדסי, תואר הנדסת חשמל מבוסס המון על מתמטיקה.

רישון לעסוק בחשמל הוא בדר נפרד (חשמלאי מוסמך, מתח גבוה וכו')

חוץ מזה, שכמהנדס העבודה יותר בתכנון ובקרה מאשר בהתקנות או פתרון בעיות במערכת קיימת בשטח (למיטב ידיעתי)

אני סטודנט להנדסת מכונות, ואין לי ידע מעמיק בתואר הנדסת חשמל.

מתחדשת*

פורסם

לפי מה שהוונתי מקרוב משפחה שלי, שלימודי הנדסת חשמל פחות מתעסקים בחשמל מעשי ויותר בתכנות ומחשבים, כמו כן המהנדס הטרי לא מקבל גם רישיון לעבוד עם חשמל.

האם זה נכון? ומה צריך לעבור כי לקבל את הרישיון הנ"ל?

בשנתיים הראשונות של הלימודים מתעסקים בעיקר בלימודי מתמטיקה, פיזיקה ועוד כמה מקצועות יסודיים שלא ממש נכנסים לעומק החשמל. אחר כך נכנסים לעומק הקורה, אבל כיוון שמדובר בתחום מאוד רחב אי אפשר להכנס לעומקם של כל הנושאים. לכן הסטודנט בוחר תחום או שניים בהם יבצע את ההתמחות שלו. יש התמחיות במחשבים (הדגש הוא פחות על תכנות, בשביל זה יש מהנדסי תוכנה) ויש התמחויות בחשמל (הספק גבוה). מי שבוחר לעשות את ההתמחות שלו בחשמל יכול, אם ירצה, לבצע אחרי שיסיים את התואר כמה מבחנים נוספים כדי לקבל אישור "לעבוד עם חשמל". אני לא יודע בדיוק במה זה כרוך, אבל אני יודע לספר לך שלבחור שזה אתה סיים את לימודיו בתואר הנדסת חשמל זה לא אמור להיות מכשול רציני.

מהנדס חשמל לא עוסק בתיקון תקלות חשמל, ואין לו רישיון לעסוק בכך (בשביל זה קיים רישיון חשמלאי, והרבה יותר קל לקבל אותו). מהנדס חשמל עוסק בתכנון של מתקני חשמל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לתגובה שלך חיכיתי צביקה.

פשוט ענית לי על כל מה שרציתי לדעת, תודה.

ד"א היכן למדת את התואר?

פורסם

ביררתי לגבי האוניברסיטה, יש לי יותר מידי בגרויות להשלים ופסיכומטרי בשמיים.

לכן אני חושב יותר לכיוון מכללה, מה דעתך?

פורסם

לדעתי כיוון שאתה לא עושה צבא (ואני לא רוצה להכנס לסיבות, אני מאמין שהן טובות מספיק) ויש לך "פור" על פני אלו שכן עושים, כדאי לך לטרוח קצת ולעשות פסיכומטרי ומכינה אקדמית ולהתחיל תואר באוניברסיטה.

פורסם

בנוסף למה שצביקה אמר (צביקה, לך תלמד לפיסיקה! :-P), אני אוסיף כמה דברים:

בתואר בהנדסת חשמל יש לך התמחויות שונות (כמו VLSI, בקרה, תקשורת וכדומה) שאתה בוחר (בבן גוריון למשל נדמה לי שכל אחד בוחר 2 התמחויות, אבל אני לא בטוח) לקראת סוף שנה שלישית. ההתמחות שאתה מדבר עליה (כלומר חשמל "נטו" ולא מחשבים או תקשורת) נקראת זרם חזק או מערכות הספק, ובה בעצם מתעסקים בחשמל תכלס - כלומר תכנון מערכות הולכה וחלוקה של חשמל, תכנון תחנות כח, תכנון מערך החשמל למפעלים וכדומה (לא רק בתכנון כמובן, אבל בתחומים האלו). בעיקרון, מהנדס חשמל לא אמור להתעסק בהתקנת לוחות או בעבודה "פיסית" אחרת, וזה תפקידם של החשמלאים והטכנאים.

לאחר שאתה מסיים את הלימודים, אתה צריך לקבל רשיון חשמלאי על מנת שתוכל לתכנן ולבצע עבודות/תוכניות חשמל, כאשר הרשיון הכי "גבוה" זה רשיון חשמלאי מהנדס שמאפשר לך לתכנן ולבצע עבודות חשמל ללא הגבלת מתח וזרם (יש גם רשיון חשמלאי בודק שמאפשר לך לבצע בדיקות של מתקנים חשמליים, אבל עד שתגיע לשם יש לך עוד זמן).

בעיקרון, הרשיון הזה ניתן למהנדסי חשמל לאחר שהם צברו נסיון מסויים כנדרש (כלומר תכננו מספר מסויים של תוכניות בזרם/מתח מסויים) בהשגחת מהנדס חשמל חונך, ולאחר שעברו ועדה כלשהי (למידע יותר מפורט תריץ חיפוש על היחידה לרישוי חשמלאים, ותקבל שם את המידע שאת מחפש).

מקווה שזה ענה לך על כל השאלות.

פורסם
לדעתי כיוון שאתה לא עושה צבא (ואני לא רוצה להכנס לסיבות, אני מאמין שהן טובות מספיק) ויש לך "פור" על פני אלו שכן עושים, כדאי לך לטרוח קצת ולעשות פסיכומטרי ומכינה אקדמית ולהתחיל תואר באוניברסיטה.

כרגע אין לי בגרות מלאה וכדי להתקבל לאוניברסיטה אני צריך להשלים המון בחינות, מתמטיקה, פיזיקה, תנ"ך, אזרחות, היסטוריה ועוד כמה שאני לא בטוח בהם.

וגם פסיכומטרי מעל 680 אני בטוח שלא יהיה לי קל להוציא.

לכן המכללה נראית לי האופציה העדיפה.

תודה על התגובה גדי, הבנתי את הפרוצדורה.

פורסם

לא הבנת אותי צביקה.

אם אצטרך להשלים את כל תנאי הקבלה של האוניברסיטה, אני אצטרך לעשות 5 יחידות פיזיקה, עוד שתי יחידות במתמטיקה, עוד יחידה באנגלית בנוסף לבחינות חובה ופסיכומטרי 680+

ובמכללה אצטרך להשלים יחידה מתמטיקה, מקצועות חובה ופסיכומטרי 600+

פורסם

בלי פיזיקה ברמה של 5 יח"ל בתיכון יהיה לך קשה מאוד להתחיל את הלימודים, גם במכללה.

אנגלית - אם לא תוציא פטור בפסיכומטרי תצטרך לעשות מבחן אמי"ר/אמיר"ם ולקבל פטור או לעשות קורסים באנגלית (ממש לא כיף, לא מומלץ), גם במכללה.

לגבי פסיכומטרי - זה נכון. אם תתאמץ תוכל אולי למצוא מקומות שיקבלו אותך גם בלי פסיכומטרי בכלל.

אם יש לך נכשל בתנ"ך אזרחות והיסטוריה - אין לך תעודת בגרות ואז גם למכללה יהיה לך קשה להיכנס ללא השלמות. כך שאת המקצועות האלו בכל מקרה תצטרך להשלים כדי להתקבל למוסד להשכלה גבוהה (למעט האוניברסיטה הפתוחה, כמובן). אם יש לך עובר וציון נמוך - בחלק מהאוניברסיטאות המשקל של הבגרויות האלו נמוך מאוד כשמחשבים סכם להנדסה כך שיכול מאוד להיות שזה לא יפריע לך להתקבל.

בקיצור, כל העניין מסתכם בפסיכומטרי גבוה וביחידה במתמטיקה. לדעתי זה שווה את ההשקעה, אתה תעשה מה שבראש שלך.

צביקה,

שחוזר ללמוד למבחן בפיזיקה :?

פורסם

למה לך לעשות קיצורי דרך כשיש לך פור של 3 שנים על אחרים ואח"כ להתפשר על מכללה?

היום, עם גל הפיטורים הנוכחי, גם לבוגרי אוניברסיטאות קשה מאוד למצוא עבודה ולא חסרות מודעות הדורשות תואר מאוני' בלבד (שלא לדבר על מצטייני טכניון בלבד..).

כמו כן, לאוני' אין צורך ב-5 יח"ל מתימטיקה, אלא מספיק 4.

הייתי ממליץ לך לעשות שנה מכינה באחת האוניברסיטאות, שם תשלים ל-5 יח"ל מתימטיקה, 5 פיזיקה ותוכל גם לשפר את האנגלית ואף להשיג פטור (במידה וכבר יש לך פסיכומטרי).

יתרון נוסף של המכינה - חלק מהאוני' בוחרות את הסכם הגבוה - או שקלול של מקצועות המכינה בלבד או ממוצע תעודת הבגרות (כשאליה ניתן לעדכן את ציוני הבגרויות החדשות מהמכינה).

לגבי שאר המקצועות, עד כמה שאי יודע, אינך זקוק לתעודת בגרות מלאה, אלא מספיק זכאות לבגרות (בדוק מה ההגדרה המדוייקת אומרת, אני לא בטוח).

פורסם

אוקי, בהחלט הצגתם פן אחר בנושא.

משום מה דוד שלי שגם כן למד באוני' בן גוריון, המליץ לי על מכללה.

תודה על המידע והעצות המשכילות.

• תוכן חדש...