Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

בשבוע האחרון נתקלתי בתופעה מוזרה.

אחרי שהרכב נח כמה שעות - למשל לילה - כשאני מנסה לפתוח את הדלתות עם השלט - אין תגובה.

הכל מת כולל האזעקה גם אם אני פותח את הדלת עם המפתח.

הקודנית תקינה ועובדת.

אחרי נסיעה - קצרה או ארוכה לא משנה - בכיבוי המנוע והוצאת מפתח, האזעקה לפתע מתעוררת לחיים ומתחילה לזעוק והדלתות ננעלות.

לחיצה על פתיחה מהשלט = הכל תקין עד שמשתגע שוב בפעם הבאה.

בנוסף - לפעמים קורה שנשמעים 5 ביפים מהאזעקה במקום 2 בזמן נסיון נעילה ואז שוב האזעקה מתה.

חשבתי שזה בגלל מנורה קדמית שנשרפה ואולי גרמה לקצר כלשהו ובאמת אחרי ההחלפה השלט עבד כמה ימים ללא בעיה עד שהיום השגעון חזר.

מישהו נתקל בתופעה כזאת?

פורסם

לפי מה שאני חושב ואני לא מומחה ואין לי שום השכלה בנושא רכב - הייתי אומר שהמצבר בדרך להגמר,מה שקורה אחרי נסיע זה שהמצבר מתמלא ויש לו כח לתת לצרכנים שמסביב לכן האזעקה חוזרת לפעול.

עכשיו האזעקה משתגעת בגלל שהיא לא מקבלת מתח בצורה סדירה והדבר משגע אותה.

לפי דעתי החלפת מצבר תפתור את האי נעימות .

מאיזה שנה הרכב?-ייתכן ועדיין באחריות או הרכב או המצבר לכן שווה בדיקה

פורסם

אם המצבר היה מגיע למצב שאין לו מספיק זרם למערכת האזעקה, אי אפשר היה להתניע את הרכב.

האם אתה יודע איזה דגם האזעקה שמותקנת אצלך?

ישנן אזעקות שברגע הדריכה מבצעות בדיקה עצמית לכלל החיישנים, ואם ישנה תקלה אז מתקבל צפצוף שונה מאשר בד"כ (כמו במקרה שלך - יותר צפצופים). ברוב המקרים מדובר על דלת או מכסה מנוע/תא מטען שלא סגורים עד הסוף.

במקרה שלך נראה שיש בעיה במערכת עצמה.

פורסם

הרכב בליסינג - משנת 2008.

אין לי מושג מה חברת האזעקה אבל זה הותקן אצל היבואן - שלט שחור אליפסה.

הליסינג אפילו לא מתייחסים לבעיה הזאת..

פורסם

האזעקה ברכבך היא של קוברה במידה והרכב עדיין באחריות יצרן אתה יכול לגשת למרכז קוברה ברחוב תוצרת הארץ בתל אביב יש אחריות גם על האזעקה כל עוד הרכב באחריות, כאשר אתה סוגר ושומע יותר משתי צפצופים זאת אומרת שקיימת דלת פתוחה במקרה היותר מוכר הבעיה לא מהדלתות כיוון שאחרת גם האור היה נשאר דלוק אלא ממתג שהוסיפו במכסה המנוע וזאת על מנת שהאזעקה תצפצף בעת פתיחת מכסה המנוע בדרך כלל מיקומו ליד בית הבולם השמאלי של הרכב.

פורסם
הכוונה שפנית אליהם וניפנפו אותך?

הכוונה שהם אומרים שסידרו..

לגבי הדלת הפתוחה, אצלי בנעילה יש צפצוף אחד ובפתיחה שתיים.

במידה שהדלת פתוחה, הנעילה המרכזית תינעל אבל מיד תפתח.

אולי יכול להיות שהמגעים של המוח של האזעקה פשוט רופפים?

היום בנסיעה בבוקר כמובן שהאזעקה לא עבדה אבל תוך כדי נסיעה שמעתי "ביפ" אחד של האזעקה - כלומר שהיא נדרכה.

(כשהמנוע פועל..)

אחרי שכיביתי את המנוע בסיום הנסיעה האזעקה התחילה לצעוק. השלט הגיב.

כשחזרתי בערב לרכב הכל נשאר תקין לעת עתה.

פורסם

תנסה לרדת לסוף דעתי.

אם דלת באמת נשארת פתוחה מנגנון הרכב לא נותן לנעילה להיסגר, אך אם הבעיה היא שהמתג שמוסף לרכב מוציא הוראה לאזעקה פקודה על כך שהדלת פתוחה הרכב ינעל אך האזעקה תצפצף באופן חריג (מספר ביפים נוספים).

פורסם

דריכה של מערכת האזעקה בזמן נסיעה זאת לא בעיית מגעים, אלא בעיה באזעקה עצמה.

לרוב הדרך היחידה לדרוך את המערכת הינה דרך השלט. ישנן מערכות שבהן קיימת אופציה לדריכה אוטומטית אחרי X זמן של "שקט" מכל החיישנים וכמובן סוויץ' סגור.

במקרה שלך זה לא דרך השלט וגם לא ידוע לי על אופציית דריכה אוטומטית במערכת האזעקה שלך (אם באמת מדגם "קוברה"). ואם כן, איך ייתכן שהמערכת קיבלה אות "שקט" במשך X זמן במהלך נסיעה מכל החיישנים ועם סוויץ' פתוח?

אם האזעקה עדיין באחריות - תממש אותה, כי בהחלט ישנה כאן תקלה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

למה אני מקפיץ שירשור כל כך עתיק?

כי ראיתי כאן ששכחתי לרשום את הפתרון לתעלומה אז לטובת החפשנים,

אחרי פניה למתקיני אזעקות ונסיונות של תיקון שלא הצליחו, יום אחד פשוט פתחתי את הדשבורד כדי לסדר כבל AUX שהתנתק מהכרטיס הפנימי במערכת ואז פתאום ראיתי כבל מלופף ב20 מטר של איזולירבנד אבל שהמגע בכל זאת מבצבץ ממנו ונוגע במסגרת המתכת של הדשבורד למטה.

איך שנגעתי בו, האזעקה התחילה להדרך ולצפצף...

בוצעה הלחמה של 20 שניות ומאז ועד להחלפת הרכב לא נתקלתי בבעיה.

התקנת יבואן חאפרית כזאת לא ראיתי המון זמן.

פורסם
למה אני מקפיץ שירשור כל כך עתיק?

כי ראיתי כאן ששכחתי לרשום את הפתרון לתעלומה אז לטובת החפשנים,

אחרי פניה למתקיני אזעקות ונסיונות של תיקון שלא הצליחו, יום אחד פשוט פתחתי את הדשבורד כדי לסדר כבל AUX שהתנתק מהכרטיס הפנימי במערכת ואז פתאום ראיתי כבל מלופף ב20 מטר של איזולירבנד אבל שהמגע בכל זאת מבצבץ ממנו ונוגע במסגרת המתכת של הדשבורד למטה.

איך שנגעתי בו, האזעקה התחילה להדרך ולצפצף...

בוצעה הלחמה של 20 שניות ומאז ועד להחלפת הרכב לא נתקלתי בבעיה.

התקנת יבואן חאפרית כזאת לא ראיתי המון זמן.

ציינת כי הרכב הנ"ל הוא רכב של ליסינג אז תדע אתה וכל מי שיראה את ההודעה שלך, לעולם לא מבוצעות התקנות של מערכות אזעקה ע"י היבואנים ולא משנה איזה, אלא חברות הליסינג מבצעות את ההתקנות ע"י מתקינים שלהם.

מקרים בודדים שאכן מתקינים אצל היבואן זה רכבי יוקרה שאין למתקינים את היכולות לבצע התקנות מסוג זה כאשר הדגם חדש.

מאזדה 5 כל מתקין אפילו בחור נידח איפשהו בפריפריה יודע להתקין.

שורה תחתונה התקנה חאפרית של חברת הליסינג שלך ולא של היבואן

• תוכן חדש...