Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפר לי אתמול בעל מוסך, שהגיעה אליו מכונית יונדאי עם נורת ABS דולקת שהורדה מהכביש ע"י ניידת בדיקה של משרד התחבורה ומשטרת ישראל.

התקלה הייתה עקב חוטי חיישן מהירות גלגל קרועים.

לתשומת לב הנוסעים עם תקלת בטיחות שנאית לעין עי נורת בקרה (כריות אויר ו ABS) למרות שתיפקוד הרכב הרגיל לא נפגע.

בברכה - רפי לין

פורסם

זה מעלה אצלי שאלה: ABS לא היה ציוד חובה, אלא תוספת בתשלום. אדם היה יכול להכנס לסוכנות רכב ולהזמין את אותו הדגם בדיוק, עם ובלי ABS. ככה זה לפחות היה באוטו שלי (סאני). עכשיו, שני אנשים קנו באותו יום מכונית מדגם זהה, אחד שילם עבור תוספת ABS והשני לא.

עברו שנים, והתקלקל ה- ABS. אם שתי מכוניות אלה תבדקנה, אחת מהן תצא תקינה לחלוטין והשנייה תורד מהכביש. ומה ההבדל ביניהן? האם באמת המכונית עם ה- ABS הלא תקין מסוכנת יותר מזו שבה מעולם לא היה ABS?

זו כמובן שאלה היפותטית. נראה לי מטומטם לנסוע במכונית בה מותקן ABS אך הוא איננו תקין. כמו כן, אני לא אקנה מכונית שלא מותקן בה ABS.

:turn-l:
פורסם
זה מעלה אצלי שאלה: ABS לא היה ציוד חובה, אלא תוספת בתשלום. אדם היה יכול להכנס לסוכנות רכב ולהזמין את אותו הדגם בדיוק, עם ובלי ABS. ככה זה לפחות היה באוטו שלי (סאני). עכשיו, שני אנשים קנו באותו יום מכונית מדגם זהה, אחד שילם עבור תוספת ABS והשני לא.

עברו שנים, והתקלקל ה- ABS. אם שתי מכוניות אלה תבדקנה, אחת מהן תצא תקינה לחלוטין והשנייה תורד מהכביש. ומה ההבדל ביניהן? האם באמת המכונית עם ה- ABS הלא תקין מסוכנת יותר מזו שבה מעולם לא היה ABS?

זו כמובן שאלה היפותטית. נראה לי מטומטם לנסוע במכונית בה מותקן ABS אך הוא איננו תקין. כמו כן, אני לא אקנה מכונית שלא מותקן בה ABS.

לדעתי, העיניין הוא לא שתי מכוניות זהות שבאחת מותקנת המערכת ובשנייה לא, אלא בזה שכל מערכת מכנית (כמובן, לא רדיו דיסק) שמותקנת ברכב צריכה להיות תקינה.

אם המערכת לא תקינה, ועומדת בקריטריונים שקבע משרד התחבורה למסוכן, אז המהלך של הורדה מהכביש מוצדק.

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם

הוראות משרד התחבורה אומרות שרכב שהגיע עם מע' בטיחות מסוימות, הן חייבות להיות תקינות ולדוגמא רכב שיש בו מגב אחורי, הוא חייב להיות תקין ועם גומיה שלמה (וזה נבדק גם ברישוי שנתי-טסט) ומצד שני יש אותו דגם רכב ללא מע' מגב אחורי בכלל, ברמת גימור נמוכה יותר.

בברכה - רפי לין

פורסם

רכב עד שנת 1995 לא חייב בפנס בלימה אמצעי אך אים בעל הרכב הוסיף פנס ונשרפה הנורה או לא תקין הרכב לא יעבור טסט גם אים הוא משנת 1990

אותו הדבר לגבי כל המערכות ברכב אים הן נמצאות הן צריכות להיות תקינות

• ספונסר פורום
פורסם

מערכת ה ABS הינה מערכת אקטיבית ובעת תקלה היא יכולה

להפריע בבלימה או ליצור בלימה לא רצונית .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון הוציא לי את המילים מהפה...יצא לי ולא פעם אחת, להתקל ברכב שבזמן בלימה משך בצורה מסוכנת שמאלה לנתיב הנגדי, עקב תקלת חיישן מהירות גלגל קדמי תקול. אצל נהג לא מיומן או לא עירני זה היה יכול להגמר בתאונה לא נעימה.

גם בבלימה לא רצונית או רציפה ניתקלתי, מה שגורם לאיבוד שליטה בזמן בלימה.

• ספונסר פורום
פורסם

זוהי מערכת בטיחות אקטיבית מהמעלה הראשונה

ונחוצה ביותר ,במיוחד כשהיא כוללת בתוכה מערכת בקרת משיכה ,

נכון שאצלנו כאן בארץ זה נדיר שאנחנו מגיעים למצב של נעילת גלגלים

והמערכת מגיעה ליידי ביטוי אך במדינות עם הרבה גשם ,שלג וקרח על הכביש

המערכת נחוצה ופועלת ממש כמעט7 בכל נסיעה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

לדעתי ההורדה מהכביש מוצדקת ביותר וכל הכבוד לבוחן תנועה!.

מבחינתו יש כשל בבלמים הוא אולי לא יודע לאבחן במדוייק את התקלה אם היא תקלה קטנה במערכת, או שהבלמים בקושי מתפקדים, מבחינתו יש כשל בבלמים והרכה חייב הורדה מהכביש ואני מסכים עם הבוחן.

• תוכן חדש...