Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אחריי שחיפשתי מסור שולחני במשך כמה שבועות בפורום ללא מענה, החלטתי שאני ילך לקנות.

ביררתי והמחירים לכלים טובים הוא יותר מידי יקר בישבילי ובישביל השימוש שלי, הזולים קטנים מידי(מבחינת להב).

חשבתי ללכת למסגר ולקנות ממנו חתיכת פח/אלומיניום/ כל חומר אחר שאתם ממליצים עליו ולחבר מתחתיו מסור עגול ובעצם לבנות מסור שולחני.

רציתי לדעת אם מישהו מכיר מסגריה טובה וזולה באיזור השרון?

אני צריך רק חתיכה של 50X50 ולעשות בה חתך על מנת להכניס בתוך החתך את הלהב ולהכין קליפסים שיתפסו את המסור העגול.

כמה ניראה לכם שזה אמור לעלות? אולי יש פה למישהו את הכלים/והידע ויוכל לעזור לי בכך?

תמונה להמחשה של מסור שולחני פשוט ביותר

http://www.homeaid.co.il/content/terms/00/10/00/00/77.jpg

מצורפת תמונה של מסור יותר רציני, על מנת שאני יהיה יותר ברור וכדיי שתמליצו לי על חומר מומלץ פח/אלומיניום וכדומה.

תודה.

קובי

פורסם

מסור כזה זה לא צחוק ולמרות כל הידע והניסיון הטכני שיש לי לא הייתי מעז לבנות אחד לבד.

אם דבר כזה מתפרק תוך כדי עבודה יצטרכו להזמין חברת ניקיון עם שקיות גדולות כדי לאסוף את החתיכות שלך מהסביבה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למה לא היית עושה דבר כזה?

אין לי שום כוונה להכין בעצמי מסור, אלא לקנות מסור עגול ולחבר אותו למשטח כולשהו ובכך ליצור שולחן ניסור/מסור שולחני.

במידה ואני אכין זאת מעץ אני יפסיד את הגובה של הניסור(כי אני אצטרך להשתמש בעץ סנדוויץ 2 ס"מ, לכל הפחות).

לכן חשבתי לחבר את המסור לפלטה קטנה של אלומיניום/פח או חומר אחר שאתם מכירים שיתאים לעיניין ובכך אני לא מפסיד את הגובה של הניסור.

ברוב המסורים העגולים יש חורים שמתאימים לחיבור בעזרת ברגים, אבל בגלל שאני ישתמש בברזל אני ירתך ברגים למשטח ויחבר בו ברגים שיתחברו למסור.

אחריי שתהייה לי את המשטח ואליו תחובר המסור, אני יבנה לה כמו תיבה כזאת ויסדר את חיבור החשמל.

אולי יש במקרה למישהו חתיכת פח/אלומינים וכדומה שהוא לא צריך?

קובי

פורסם

הבעייה היא לא המסור עצמו אלא החיבור שלו לשולחן. אם החיבור הזה יתפרק זה יגמר מאוד לא טוב.

פורסם

במידה והמסור יפול(קשה לי להאמין שהוא יפול אחריי הכל הוא מולחם) יש על הלהב מגן, ככה שהמסור יעבוד על ריק ואני יוכל לכבות אותו.

מצורפת תמונה של מסור עגול עם המגן אלומיניום.

images.jpg

קובי

פורסם

לקוח שלי היה 3 חודשים מושבת בגלל מסור כזה בדיוק שנפל מידי עובד שלו באתר בנייה. האיש היה עם 82 תפרים והיום הוא בלי 2 אצבעות.

פורסם
לקוח שלי היה 3 חודשים מושבת בגלל מסור כזה בדיוק שנפל מידי עובד שלו באתר בנייה. האיש היה עם 82 תפרים והיום הוא בלי 2 אצבעות.

:shock:

מזעזע.

עד כמה שאני אישית מאד אוהב לעבוד עם כלים כאלה, חלקם ממש ממש ממש מסוכנים.

לא מזמן הוצרכתי לנסר כמה לוחות עץ. השאלתי משכן ג'קסון וגם מסור דיסק משונן לעץ.

ברגע האחרון החלטתי ללכת על הג'קסון. הרבה פחות מסוכן. גם אם המסורית תישבר, לרוב היא תיתקע בעץ.

אמנם לקח לי יותר זמן. אבל היה בטוח יותר. (כי לא היתה לי צורה נורמאלית לעגן את לוחות העץ)

ואדם לא צעיר שאני מכיר עסק בגינון ועבד עם מסור שרשרת וכרת לעצמו את היד.

פשוט נוראי.

וגם שמעתי סיפורים על משחזות זווית סוררות.

פורסם

וזאת הסיבה שבגללה אני לא רוצה לעבוד עם מסור עגול, במצב הכי גרוע אני עובד עם ג'יג(אבל גם על זה אני לא מת).

וזאת הסיבה שבגללה אני מעוניין לחבר את המסור לשולחן וכך אני לא צריך לדאוג שהמסור יברח לי מהיד.

עם גיקסו עבדתי כבר כמה שנים טובות ובניתי איתו לא מעט ארונות וכדומה אבל הדיוק של הגיקסו הוא פחות מהדיוק של מסור עגול/שולחני, כמו כן זמן העבודה ממושך יותר.

במצב שבו אני צריך לחתוך דברים ממש גדולים אני יכול להשתמש במסור עגלה של קרוב משפחה.

קובי

פורסם

לגבי מה יותר בטוח השאלה היא כמה אתה מיומן.

אין ספק שלמסור עגול צריך קצת יותר מיומנות כי הוא טיפה יותר מסורבל.

לגבי הרכבה של מסור הפוך למטרת שולחן זה נראה לי מאוד מגוחך לחשוב על גיגסו אלא רק על עגול.

קח בחשבון שאתה צריך לפרק את המגן. יש יותר סיכוי שתיחתך אם תשאיר את המגן כי תצטרך כל פעם להרים אותו ביד.

לגבי תפיסה של המסור לשולחן.

תעשה מסגרת מרובעת מזוית 15 מ"מ קבועה שהיא תהיה מקובעת לפלטה.

למסגרת עצמה רתך מוטות הברגה קטנים במיקום של החורים של המגש ואז תוכל לסגור את המסור לפלטה עם אומים.

החתך בפלטה כדאי שיהיה 5/6מ"מ ותשתדל שיהיה באמת במרכז הלהב.

בעיקרון אם אתה הולך להרכיב שולחן חיתוך אמיתי אז עושים הכל מעץ חוץ מהפלטה על המסור וכדאי שיהיה מסור גדול יותר.

בהצלחה.

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם
לגבי מה יותר בטוח השאלה היא כמה אתה מיומן.

אין ספק שלמסור עגול צריך קצת יותר מיומנות כי הוא טיפה יותר מסורבל.

לגבי הרכבה של מסור הפוך למטרת שולחן זה נראה לי מאוד מגוחך לחשוב על גיגסו אלא רק על עגול.

קח בחשבון שאתה צריך לפרק את המגן. יש יותר סיכוי שתיחתך אם תשאיר את המגן כי תצטרך כל פעם להרים אותו ביד. לא נכון, המגן נשאר על הלהב, ברגע שהמגן נפגש עם העץ המגן עולה למעלה ומאפשר למסור לחתוך בידיוק כמו שאני יחתוך עם מסור עגול בצורה רגילה.

לגבי תפיסה של המסור לשולחן.

תעשה מסגרת מרובעת מזוית 15 מ"מ קבועה שהיא תהיה מקובעת לפלטה.

למסגרת עצמה רתך מוטות הברגה קטנים במיקום של החורים של המגש ואז תוכל לסגור את המסור לפלטה עם אומים. חשבתי רק לרתך את מוטות ההברגה ישירות לפלטה, למה להכין מסגרת?

החתך בפלטה כדאי שיהיה 5/6מ"מ ותשתדל שיהיה באמת במרכז הלהב. לא הבנתי, אשמח להסבר נוסף.

בעיקרון אם אתה הולך להרכיב שולחן חיתוך אמיתי אז עושים הכל מעץ חוץ מהפלטה על המסור וכדאי שיהיה מסור גדול יותר.

בהצלחה.

תודה.

קובי

פורסם

התגובות הם רק למה שבאדום

1.לגבי המגן, מה שאתה אומר נכון כשחותכים סתם ככה ואז הכל בסדר.

תחשוב לרגע שעכשיו המסור על הפלטה והוא הפוך הלהב באה מלמטה כלפי מעלה, החריץ בפלטה הוא רק ברוחב של הלהב איפה בדיוק יש מקום למגן?

נגיד ואתה רוצה לחתוך רגל של שולחן וזה יותר גבוה מ3 ס"מ (שוכב) זה לא יגע בלהב, תהיה צריך להרים את המגן ידנית ותוך כדי לחתוך את מה שאתה צריך- בהצלחה. . . . (כל זה בתנאי שעשית פינוי בפלטה גם למגן).

2.אין בעיה עם מה שאתה אומר אבל נגיד ועוד חודשיים אתה מחליף את המסור? כל פעם תחתוך את המוטות הברגה?

תעשה תבנית וכשתרצה להוריד את המסור לא תצטרך לחתוך את המוטות אלא לעשות תבנית חדשה וזהו- החורים כמעט בטוח לא יתאימו.

3. כשאתה מסתכל מלמעלה אתה צריך לראות חריץ ברוחב של 5 או 6 מ"מ, באורך- מידת הסכין +2 ס"מ ולשם צריך להיכנס להב המסור.

X. אני ממליץ לך בחוזקה לקחת בחשבון את מה שאמרתי לגבי משטח עבודה מעץ.

יום טוב

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

1.אני משאיר מקום גם למגן בפלטה ובכך אני יכול להיות מוגנן באצבעות, כמו כן אני לא רואה שום סיבה שבה אני צריך להחזיק עם היד את המגן ולחתוך, נגיד ואני רוצה רק לעשות פס לאורך הקרש, אני לא רוצה לחתוך אותו אלא רק פס דק על מנת להעביר בו דיקט לשם העיניין, אני לוקח את המסור ויש לי אפשרות לשחק עם הגובה של הניסור(בכל מסור עגול יש את האופציה הנ"ל, וגם את האופציה של חתיוך בזווית).

בנוגע לסעיפים 2 ו3 אני הבנתי, תדה.

בנוגע לסימון X אני לא רוצה להכין את המשטח שמחובר למסור מעץ בגלל שהעץ שאני יצטרך לשים יהיה בעובי מילימלי של 2 ס"מ, וזה יוריד לי מהגובה של המסור.

אני כן יכין את הפלטה מברזל כולשהו ומהצדדים אני אסגור את התיבה בעזרת דיקט.

קובי

פורסם

לעובד שלי החליק מהיד דיסק קטן, נתפס לו בחולצה וסובב אותה בזמן שהוא נותן לו חתך של 20 סנטימטר על החזה.

אני דרכתי על דיסק גדול של מקיטה, יש לו פטנט מטומטם שבלחיצה על הכפתור הקפיצי הכתום,

מפעילה אותו בלי מנגנון הגנה.

דרכתי עליו, הוא נדלק וחתך לי את הנעל עם מגן ברזל, ממש 3 מילימטר מהעקב.

מאז אני מקפיד להוציא אותו תמיד מהחשמל שהוא לא בשימוש.

הדיסקים האלה(משחזות זווית), הם פשוט שטן.

יש לי בעבודה משור סרט שולחני, בקלות אני רואה איך אפשר לאבד ממנו אגודל,

בשניה של חוסר תשומת לב.

לגבי ג'קסון, בדרך כלל כלי בטיחותי, צריך לשים לב שחותכים איתו ביד אחת,

תמיד לשים לב איפה האצבעות של היד השניה נמצאות.

לפעמים נותנים "קונטרה" מאחורה עם היד לפלטה שרוצים לחתוך ולא שמים לב שהאצבעות בקו החיתוך מאחור.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

משור סרט זה כלי מאוד מסוכן ואני כמעט איבדתי אצבע בגלל שחתכתי פלסטיק, לא שמתי לב למסמר שהיה תקוע בו והמשור נתקע בו והקפיץ לי את הלוח עם האצבעות ללהב. היום אין לי תחושה באצבע של יד שמאל.

בדיסקים גם יש לי נסיון רע שפעם אחת האום שמחזיק את הדיסק נשבר באמצע עבודה והתעופף במזל גדול בלי להרוג מישהו בדרך. הוא חורר קיר בלוקים בדרכו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בדיסקים גם יש לי נסיון רע שפעם אחת האום שמחזיק את הדיסק נשבר באמצע עבודה והתעופף במזל גדול בלי להרוג מישהו בדרך. הוא חורר קיר בלוקים בדרכו.

אצלי בעבודה דיסקית בד שמיר שנקרעה ועפה ממשחזת זוית 4.5 פגעה לי במותן ושלחה אותי לתפירה של 8 תפרים (עמדתי כ 12 מטרים מאותו עובד). מזל שהמגן בלם את החתיכה השנייה והיא לא עפה עליו.

• תוכן חדש...