Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע של מכונת כביסה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא רוצה לקנות כננת, אחרת הייתי עושה זאת מזמן.

פשוט נמאס לי לפרוק סחורה וללכת ולבוא כל הזמן זה די מעייף.

לכן חשבתי להכין מהמנוע הזה סוג של כננת.

רציתי לדעת למה זה לא אפשרי? הרי המכונת כביסה סוחטת ב1200 סל"ד. אז למה המנוע הנ"ל לאחר פירוק התוף וכל שאר החלקים לא יוכל לסחוב 80-100 קילו כשהמשקל הוא על עגלה?

קובי

פורסם

אם אתה לא רוצה לקנות כננת, למה שלא תנסה לשאול אחת מחברי הפורום? זו הרי דרך הפעולה המועדפת עליך במקרים כאלו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
רציתי לדעת למה זה לא אפשרי? הרי המכונת כביסה סוחטת ב1200 סל"ד. אז למה המנוע הנ"ל לאחר פירוק התוף וכל שאר החלקים לא יוכל לסחוב 80-100 קילו כשהמשקל הוא על עגלה?

קודם כל כתבת שזה מנוע של מייבש כביסה, אז ב-1200 סל"ד הוא לא מסתובב.

הבעייה שלך היא לא סל"ד אלא המומנט שהמנוע הזה מספק. כדי להפעיל כח משיכה משמעותי (למשוך מטען בעלייה) אתה צריך הפחתה. תיאורטית אתה יכול להשתמש במנוע כדי לסובב כננת ידנית ואז כנראה תוכל למשוך את המטען, לאט אבל בטוח.

:turn-l:
פורסם

yuvk- אני מצטער, שכחתי לציין שכרגע יש לי מנוע של מכונת כביסה, לא מייבש כביסה.

לא הבנתי משהו, המנוע הזה יכול לסובב כננת ידנית שתמשוך 80-100 קילו, אבל עם נביא למנוע הזה להתסובב על "צירו"/ סביב עצמו הוא לא יצליח למשוך את אותו המשקל?

שאלה נוספת, מנוע של מה אפשר לפרק על מנת לעשות איתו כננת כזו?

nitch אני חושב שרוב הכננות מחוברת לג'יפים של חברי הפורום.

קובי

פורסם

אתה יכול לבנות מערכת שתוריד את מהירות המנוע.

ועל הדרך תיצר כוח.

לדוגמא.

כמו הגלגל שיניים באופניים.

מהקטן לגדול. (נותן לך פחות מהירות ויותר כוח.)

להערכתי ממנוע של 6 קילו לצורך העיניין. אתה יוכל ליצר מערכת גלגלים של 200-300 קילו בשקט.

כל עוד המערכת תהיה מספיק חזקה לעמוד בעומס.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

yuvk- קראתי אבל לא הבנתי כמעט כלום:roll:.

Soundman- תוכל להסביר את עצמך יותר טוב בבקשה? איך להכין את הגלגלי שיניים וכדומה?

אני בעיקרון חשבתי להרכיב את המנוע, ואז עם רצועות מנוע כמו של הפולי לחבר למוט ברזל שמחובר לחבל עבה.

קובי

פורסם

ואם השורה התחתונה לא הייתה ברורה אז אני אבהיר:

ממנוע של מכונת כביסה/מייבש לא תוכל לעשות שום כננת במחיר נמוך (או אפילו שווה) למחירה של כננת מוכנה. טכנית זה אפשרי אך יהיה יקר ויתן ביצועים נמוכים. זאת עקב ההספק הנמוך יחסית של המנועים האלה (הבעיה איננה המומנט אלא ההספק). מומנט אפשר לפתור ע"י ממסרה.

פורסם

הרעיון של סאונדמן ישים, והוא לא שונה ממה שאני הצעתי - לבנות מערכת הפחתה, או להשתמש באחת מוכנה (למשל כננת ידנית). מכיוון שלא נראה לי כ"כ קל לייצר / להתאים גלגלי שיניים - עדיף לחבר את המנוע לכננת, על ידי ניתוק השרשרת הדקה (ראה תמונה בלינק שנתתי) וחיבור המנוע במקומה דרך רצועה גמישה (עדיף להחליף את הפולי לאחד מתאים לרצועה ובקוטר מוגדל מהמקורי).

:turn-l:
  • תוכן חדש...