Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ברור לי: אם עזבת - דריש - בצורה עכורה למה אתה רוצה לחזור לאותו מקום?

אבל מילא. העיקר שיש כוונות טובות. תן דעתך שבלי אימון שוטף והתרעננות לא תוכל לסייע הרבה בשעת חרום, לעט מטלות כלליות ולרוב פשוטות.

לשאלתך : מנסיוני, אחרי התנדבות ארוכה עמוק לגילאי +40, הכל לפי הרצון שלך: בדרך כלל יש טלפון לתיאום (אבל אצלנו זה היה גם לכמה ימים קדימה...), זכותך לסרב ללא מתן סיבה (נראה מה תגיד לחברים שלך), כל פעם נחתמת ביום החיול התנדבות לתקופה של אותו גיוס. רק שמדובר ביחידת חי"ר, נגיד יחודית, וחיל האויר מתנהג לפי החוקים שלו - אז אולי כדאי לברר איתם מה יהיו תנאי ההתנדבות.

להערה שצביקה כתב (בעבר) על ההתחדשות: זה נכון ולא נכון. היות ולא כל כך מהר זורקים בצבא מערכות ישנות, במיוחד יקרות, הן נשמרות ומתופעלות ביחידות המילואים, וראיתי מקרים שהיה צריך לעשות שינמוך (ההיפך משידרוג) לחיילים צעירים שהגיעו ליחידה וראו ציוד "של פעם".

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פקודות הצבא בנושא

תוקף ההתנדבות

11. ההתנדבות לשירות מילואים תהיה בתוקף רק מהמועד בו אושרה על ידי הגורם המוסמך, ורק לאחר מועד זה ניתן לקרוא למתנדב לשירות מילואים פעיל.

12. בתקופת ההתנדבות ייחשב המתנדב לחייל מילואים בצה"ל לכל דבר ועניין, על פי חוק שירות ביטחון, וחלות עליו כל הזכויות והחובות, החלות על חייל בשירות מילואים, לפי כל דין ועניין, ועל פי פקודות הצבא.

13. תקופות שירות המילואים החודשי והשנתי, שאליהן ניתן יהיה לקרוא למתנדב, יהיו בהתאם לתקופות השירות, הקבועות בדין, ולפי המגבלות, הקבועות בפקודות הצבא, ושדנות בתקופות שירות המילואים, הכול בהתחשב בגילו ובדרגתו של המתנדב.

14. ככלל, תקופת ההתנדבות לשירות מילואים תהיה לשנתיים, לפחות. הגורם המוסמך לאישור ההתנדבות רשאי לאשר גם התנדבות לפרק זמן קצר יותר, לפי שיקול דעתו.

15. התנדבות לשירות מילואים תבוטל בהתקיים אחד מאלה:-

א. המתנדב הודיע, בכתב, למפקד היחידה על רצונו לבטל את ההתנדבות. אם ההודעה הוגשה בתקופת שירות מילואים פעיל, היא תיכנס לתוקף בתוך שבעים ושתיים שעות ממועד הגשתה.

ב. הסמכות המאשרת החליטה על ביטול ההתנדבות (ראה נספח ג´).

ג. תמה התקופה, שצוינה בהצהרת ההתנדבות.

בפועל נוצרת מערכת יחסים בין מפקדי היחידה למתנדב והוא מתגייס רק כאשר נוח לו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה, ישה.

אני מבין שזה כבר לא יקרה אם כך, משום שרצוי לשהות בארץ לפחות שנתיים לצורך העניין... :?

לא ברור לי: אם עזבת - דריש - בצורה עכורה למה אתה רוצה לחזור לאותו מקום?

תן דעתך שבלי אימון שוטף והתרעננות לא תוכל לסייע הרבה בשעת חרום, לעט מטלות כלליות ולרוב פשוטות.

ביחידה שבה שירתתי (גף טכני של מטוסי תובלה), בין כה וכה אין למילואימניקים הרבה מקום בעבודה המקצועית.

למעט כמה נגדים שבילו שם 20 שנה בטרם פוטרו, רוב החיילים שעשו סדיר או קבע קצר כבר לא זוכרים הרבה.

את העבודה הזאת עדיף להשאיר לחיילים הסדירים שעושים אותה מדי יום, בקיאים בנהלים האחרונים וכו'.

מה שאני יכול להציע זה לנהוג ברכב יחידה (להביא חיילים או חלקי חילוף למטוס), לשבת במרכז השליטה, לרכז

את המשמרות והתורנויות... דברים כאלה, אדמיניסטרטיביים וכלליים, שישחררו את האנשים שבד"כ עוסקים בהם

(בתור תורנים או נע"ת) לתעסוקה מבצעית.

לגבי חזרה למקום שעזבתי בצורה עכורה - המשבר הגדול שלי עם המפקדים היה רגע לפני מלחמת לבנון השניה,

מה שלא הפריע לי לחזור ולסגור שם קרוב לשלושה שבועות רצופים (רובם בהתנדבות) ברגע שהלחימה התחילה.

בעיניי אין קשר בין הדברים. ברגע שיש מלחמה או צורך מבצעי, שמים את חילוקי הדעות והחשבונות האישיים בצד.

פורסם
תודה, ישה.

אני מבין שזה כבר לא יקרה אם כך, משום שרצוי לשהות בארץ לפחות שנתיים לצורך העניין... :?

.

כמו כל חייל המתגייס למילואים שולחים לך שוברי נסיעה , מברצלונה לבסיס סודי אי שם ברחבי ישראל

כדאי לך .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...