Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

עם שיחרורי מצה"ל לפני מספר שנים קיבלתי פטור משירות מילואים בשל "צמצום כוחות ביטחון".

כל המחזור של העתודה הטכנולוגית שהתגייסו איתי לאותה יחידה במשרד הביטחון קיבלו למעשה את הפטור המוזר הזה.

(מוזר, לפחות במקרה שלי, כיוון שהתברגתי בתפקיד מרכזי מאוד בתחום ההנדסי ורכשתי המון ניסיון וידע הכרחי ואני לא עונה על הקריטריון של גוב'ניק עובד רס"ר או מש"ק ממטרות שאין בו צורך למילואים).

התפקיד הוא תפקיד בתחום הפיתוח וההנדסה ביחידה השייכת למשהב"ט.

על כל מקרה, הפטור כמובן שלא הזיק לי, זה נותן לי המון חופש בלימודים האקדמאים ובכלל בהתנהלות השוטפת בחיים.

שמרתי על קשר רציף עם המפקדים שלי שהיו לי לחברים ובכל השנים האלו הם אמרו בכל פעם שהם היו שמחים לגייס אותי למילואים בתפקיד שלי ביחידה שלי. (אפילו התקשרתי בזמן "עופרת יצוקה" לוודא תמיד שהכל עובד כשורה ולהציע את עצמי להשתתפות בלחימה).

השבוע התקבל אישור ע"י הצבא לגייס אותי והמפקד שלי שאל אותי אם אני מעוניין ל"התנדב" לשירות (המרכאות כאמור כיוון שלמעשה הבחירה להיכנס למעגל המילואים נתונה בידי).

אחרי שיחה קצרה מלאת אמון עם המפקד שלי הבנתי כי המילואים יהיו ביחידה שלי,בתפקיד שלי ושהוא אחראי אישית עלי במילואים ובגיוס.

(ככה שלא אתקל בקשיים בזמן הלימודים האקדמים- מי שלומד לתואר בהנדסה, יודע כמה זה קריטי להפסיד שבוע לימודים אחד אפילו).

העניין הנ"ל חשוב לי מאוד כיוון שיש בי את הרצון ליישם את הידע שרכשתי בשירות במקצוע שלי(ואהבתי מאוד, זה תחום העיסוק שלי בחיים), לתרום (שונא פרזיטים) וכמו כן לא לסכן את הצלחתי בלימודים הקשים.

כמובן שהסכמתי.

השאלות שלי:

-במידה ואותו מפקד עובר תפקיד ועוזב את היחידה (סיכוי קלוש, אני מאמין שהוא יגיע לדרגה גבוה מאוד) מי נוטל אחריות עלי לגיוס מילואים?

-האם יכולים ביום מן הימים להפוך אותי למגרז נגמ"שים באיזו יחידת כלום כלשהי של חיל החימוש רק בגלל שיש לי קורס חימושי ברזומה? (ולתרום בערך כלום לצה"ל)

-האם מילואמניק שמסופח ליחידה מסוימת נשאר בה עד סוף שירות המילואים שלו?

כל מידע נוסף יתקבל בברכה,

תנו לצה"ל לנצח :-)

תודה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לוקח פה סיכון.

עם כל האהבה שלי למדינה והרצון לתרום, סביר להניח שבעוד שנה או שנתיים אותו המפקד יתקדם בתפקידו הלאה. אולי בתוך אותה יחידה, אולי יעבור ליחידה אחרת. כך או כך, בשלב כזה או אחר יגיע "הדור שלא ידע את יוסף" ויכול מאוד להיות שכבר לא יזכרו אותך בתור המילואימניק ההוא שצבר טונות של ידע.

שלא נדבר על זה שמערכות טכנולוגיות מתיישנות והולכות בשלב כזה או אחר למזבלה הצבאית ולפעמים זה קורה הרבה יותר מהר ממה שנדמה לך. אחרי שהמערכת שלך הפכה להיסטוריה לא תמיד מוצאים מה לעשות איתך והופס, אתה מאבטח איזה חור במדבר או נוהג בהיילקס חבוט.

מילואימניקים בהחלט יכולים לעבור יחידות במהלך שירות המילואים שלהם, לא תמיד באותו החיל. אני מכיר כמה וכמה אנשים שהעבירו אותם לכל מיני יחידות ביזאריות לחלוטין במילואים שלהם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מודע לסיכון הקיים אם כי אני דיי בטוח שהמפקדים שלי ישארו ביחידה לאורך השנים הבאות.

בסופו של דבר אני אתעקש להיות תמיד מסופח ליחידה הזאת ולוודא שאני מגיע באמת ע"מ לתרום ולא להיות מאבטח מתקנים.

אחרי שכבר נתתי מילה בכל מקרה לא ארצה לחזור בי.

הצבא באמת קורא למילואמינקים שלא היו קרביים או תומכי לחימה שיבואו סתם והעביר את הזמן או להיות כלבי שמירה?

פורסם

כן. ביחידה בה שירתתי זה מקובל שמילואימניקים "שאין מה לעשות איתם" עושים מילואים באבטחת מתקנים, בנהיגה או מועברים ליחידות אחרות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היום בשיעור אתה מקבל ממני מכות

אתה יכול לעשות חיפוש קצר באוף טופיק ולעלות ברשת לא מעט הודעות פטריוטיות מאוד שלי .

אני מאמין גדול בשירות מילואים, ובתרומה לחברה.

אני גם מכיר מספיק טוב את המערכת, ואת ה"התחשבות " בסטודנטים .

המלצה שלי ? תתנדב , אבל אחרי התואר .

תסיים את התואר או לפחות תעבור את עיקרו ואז תתנדב , תמיד יהיה לאן .

אלא אם כמובן יש לך תרומה מיוחדת שאין מישהו אחר שיעשה אותה וכו' ...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אם יש לך פטור משירות מילואים, אז אתה פטור!. אם אתה מגיע לשירות מילואים בהתנדבות אתה חותם על מסמך שבו רשום שאלה מילואים בהתנדבות, ומאחר ואתה פטור ממילואים זה בעצם הסוג היחיד של מילואים שאי פעם תוכל לעשות.

בשנה ו-3 חודשים בהם אני משוחרר, הספקתי לעשות כבר כחודש מצטבר של מילואים, פשוט כי נשארו לי חברים ממש טובים בבסיס, וביקשו יפה את עזרתי ופשוט לא יכולתי לסרב (כמובן שזה היה גם תלוי בנוחות שלי). אני אומר שאם אתה יכול וזה לא פוגע לך בלימודים - תתנדב ותתרום. זה יתן גם לך הרגשה טובה.

אגב, מרוב מילואים, כבר הספיקו לקדם אותי בדרגה :)

פורסם

עזוב שטויות, תתנדב למד"א או לארגון אחר בו תרגיש את הסיפוק מהנתינה בצורה ישירה .

הצבא זה לא המקום למצוא בו את ההגיון שאתה מחפש.

אם כבר, תראה אם אתה יכול להתנדב כאזרח ולא כמילואימניק, אני במקומך לא הייתי נכנס למלכודת הזו.

מחר ייכנס איזה מפקד חדש, יחליט להראות כמה הוא חשוב וישלח אותך לבצע שמירות באיזה מתקן נידח וזה יהיה בדיוק על התקופה הכי לא מתאימה מבחינתך (לימודים, עבודה, משפחה וכיו"ב).

פורסם

כשאתה חותם על התנדבות תגביל את החתימה לשנה כל פעם. כך מתי שימאס לך תוכל להפסיק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כשאתה מתנדב למילואים, תחתום על הסכמה להתנדבות לשירות המילואים אליו אתה מוזמן בלבד. את רוב שירות המילואים שלי עשיתי ככה (כי היחידה שהיתה שלי איננה מאמינה במשלוח צוים מראש, כחוק. מרגע שהושלכתי לתפקיד כלב שמירה, הצוים התחילו להגיע בזמן, כי על רוח ההתנדבות שלי כבר לא רצו לסמוך, משום מה :roll:).

:turn-l:
פורסם
כן. ביחידה בה שירתתי זה מקובל שמילואימניקים "שאין מה לעשות איתם" עושים מילואים באבטחת מתקנים, בנהיגה או מועברים ליחידות אחרות.

את המילואים שלי העברתי כשומר במתקן כלשהו המצוי בדרום הרחוק, עד שביום בהיר אחד, ממש במקרה יצא לי לפגוש קולגה מהשירות כשכבר שנינו היינו עמוק בתוך האזרחות. אותו קולגה התעניין היכן אני עושה מילואים, וכשסיפרתי לו, הוא מיהר לקשר אותי עם קצין המילואים של הבסיס שבו שנינו שירתנו. מאז ועד היום, אני את המילואים שלי עושה במרכז הארץ, במקצוע שלי ובזמנים הנוחים לי. מבחינתי, אין בשורה טובה יותר ממעטפה חומה שנוחתת בתיבת הדואר שלי.

עד מתי החגיגה הזאת תמשך? פתרונים לאלוהים. בינתיים, נראה שגם הצבא וגם אני מרוצים מהסידור הזה.

אז כן, אם אין מישהו מבפנים ש"שומר" עליך ודואג לך, כנראה שבדרך זו או אחרת תגיע לשמירה. אם אתה בטוח שהאיש שלך שם ידאג לך ויהיה מספיק חכם להנחיל את זה גם למחליפו בתפקיד, לך על זה. בכל מצב אחר, ממליץ לאמץ את המלצתו של אומי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בתור אחד שמכיר את התחום, אני בהחלט מצטרף למספר המלצות שנאמרו פה:

- קודם כל- תסיים את התואר. באמת. אחרי זה תתנדב לאן וכמה שבא לך... אבל אל תירה לעצמך ברגל בגלל פטריוטיות. (תאמין לי שאם היית נחוץ בטירוף בצבא - אף אחד לא היה משחרר אותך).

- דבר שני - אכן בטופס הצהרת ההתנדבות תתנדב כל פעם לתקופה המינימאלית (בד"כ 15 חודשים).

- בעקרון - כל עוד אתה מתנדב למילואים ולא מוחזר בתור חייל רגיל (תשים לב על מה אתה חותם) - אתה תמיד יכול להגיד שאתה לא מוכן לעשות מילואים יותר, והודעה בכתב 30 יום מראש למפקד היחידה - אמורה לפתור אותך משירות המילואים.

- היתרים חימושיים/רכב - הינם מצרך נדרש בצבא, והרבה יחידות נוהגות "לתגבר" או לדרוש "תגבור" של נהגים או אנשי חימוש ביחידות אחרות. ולכן בהחלט יכול לקרות מצב שבו פתאום יראו שיש לך איזה היתר מסויים - ולשים אותך ברשימת ה"מתגברים".

- בכל מקרה - תמיד תהיה עם היד על הדופק ואל תיתן לשום דבר "לזרום" לבד. אתה עוד תמצא את עצמך באיזה חור בלי להבין מה קרה שם בכלל.

בברכה!

יונתן.

פורסם

תודה לכולם על התגובות, עזרתם לי המון!!

אני אקח את הפקס ששלחו לי בסופ"ש מהבית של ההורים ואז אחזור לעדכן כאן כדי שנדע בדיוק על מה אני אמור לחתום.

שוב תודה רבה, שמחתי לקרוא את תגובותכם (בעיקר על עניין ההתנדבות שמאפשר לי להפסיק מתי שאחליט).

עזוב שטויות, תתנדב למד"א או לארגון אחר בו תרגיש את הסיפוק מהנתינה בצורה ישירה .

שלומי, בתפקיד שלי וביחידה שלי בצה"ל, אני יכול לתרום הרבה יותר מאשר במד"א.

אם לא הייתי פטור ממילואים היו מגייסים אותי ביום הראשון של עופרת יצוקה והמפקד סיפר לי שהיה לו צורך רב בי, אך הבירוקרטיה לא אפשרה גיוס.

פורסם
עם שיחרורי מצה"ל לפני מספר שנים קיבלתי פטור משירות מילואים בשל "צמצום כוחות ביטחון".

אלוהים זרק לך כזה "פוקס", תעשה לו כבוד ותקח אותו בשתי ידיים, שים אותו בכספת ותנעל מאחורי שני מנעולים..

ואם אתה בכל זאת רוצה מילואים, אני מוכן לקחת את המקום שלך בצמצום כוחות הביטחון ! :-D

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...