Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נמאס כבר מהצדקנות הזאת. "רק בגלל שיש לו רכב ספורטיבי זה מעיד על אופי הנהיגה שלו?", "רק בגלל שיש לו רכב כזה החלטתם שהוא מופרע?", "רק בגלל שיש לו רכב כזה החלטתם שזאת אשמתו?", "הוא רק אנושי!".

חלאס! זה כלכך ברור שהתאונה הזאת כן נגרמה כתוצאה מהרכב הזה. אני לא צריך לדעת את הפרטים על התאונה כדי לדעת שזה כן באשמת הנהג ורכבו. הסתברותית זה לא הגיוני שדווקא לו תקרה תאונה כזאת גדולה. יש כלכך הרבה מכוניות נדירות יותר בארץ שהן לא ספורטיביות כמו שלו, והן מעולם לא מגיעות למצב של תאונה. היו כבר עוד שרשורים כמו על גולף GTI משופרת מאוד או משהו כזה שגם שם בלטה בצדקנות המגעילה הזאת. פשוט מגעיל. לפעמים צריך לדעת לכוון אצבע מאשימה.

למה צריך? מי שמך? הרי לא אתה ולא אף אחד אחר פה יודעים איך ולמה זה קרה, אז על מה לעזאזל אתה מאשים אדם שאתה כלל לא מכיר?

לגבי זה שאתה לא צריך לדעת את הפרטים, זה בדיוק כמו ששרי התחבורה בישראל לא היו צריכים מחקרים שמוכיחים שצריך לחגור חגורות, מהן הסיבות לתאונות הדרכים - הם פשוט יורים. בלי לכוון. כמו שעשית כאן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במיוחד בשביל T-ROY,מקבץ תאונות של נהגי מירוץ מקצועיים,במסלולים מסודרים (שימו לב ל-REPLAY של התאונה בדקה 2:15,מדהים...).

http://www.youtube.com/watch?v=Kn-YyH07Cxs

אם להם "מותר" לעשות תאונות,למה שנהג רגיל לא יעשה תאונה ?..

סביר שהתאונה של הפורשה בתמונות נגרמה במהלך נהיגה ספורטיבית,אבל בין זה ובין להפנות אצבעות מאשימות וכו' המרחק גדול, בסופו של יום חלק ניכר ממשתמשי הפורום מחזיקים רכבי ספורט במטרה לעשות בהם שימוש.

תאונות קורות לכולנו,גם בנהיגה ספורטיבית וגם בנהיגה מנהלתית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

למה קורות תאונות? קורות.

בתאונה, כשמה אף אחד לא מעוניין. בתאונה אין הזמנה.

השם ישמור, ילדים נפגעים בתאונות אז פאקן אוטו? מרגיז נכון אבל עוברים את זה.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

מדהים, מישהו מפרסם תמונה של פורשה מרוסקת ומיד מתחיל וויכוח שרובו מורכב מכל מני אמירות אוטומטיות בנושא תאונות דרכים, שלא מוסיפות מידע חדש או רלוונטי לנושא ולא מלמדות אף אחד שום דבר חדש .

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

העובדה היא שההסתברות שמאזדה 3 תתרסק, גבוהה פי כמה וכמה מההסתברות שמכונית שיש 3 מסוגה בארץ תתרסק. זאת בהנחה שהם נוהגים כחוק. אני לא מנסה לבוא והרגיז אף אחד, אבל חלאס אתם כל כך עסוקים בלהוכיח שנהגים כאלה לא אשמים שזה מוגזם. העובדה היא שכדי להגדיל את ההסתברות שהמכונית הזאת תתרסק כלכך קשה, הנהג היה חייב לנהוג שלא כחוק.

ייתכן שאתם ממאנים להאמנים שזאת האמת בגלל שחלקכם לוקחים חלק בנהיגה שכזאת, ואתם חשים שאם תאשימו אותו אתם בעצם מאשימים את עצמכם.

עכשיו, בקשר לכל אלה שכתבו "גם נהגי מרוץ מתרסקים". נו זה די מובן מאליו לא? הרי הם נוהגים בצורה מטורפת, הם אולי בעלי יכולות גבוהות הרבה יותר גבוהות משל נהגים רגילים, אבל הם בכל זאת נמצאים בתחרות ונוהגים "במכונות מהירות".

ודבר אחרון, יש כאן קבוצה שמדברת על קינאה. זה משהו שאני לא נוהג לעלות, מכיוון וכך חינכו אותי בבית. אבל בעזרת השם, לי לא חסר כלום. המשפחה שלי משתייכת לעשירון העליון. ייתכן ואנחנו לא נרשה לעצמנו לקנות מכונית שכזאת, אבל אנחנו בהחלט בעלי הממון לכך. אז אנא, אני לא מתכוון להשוויץ אבל אתם דחפתם אותי לכך, אל תדברו איתי על קינאה בכספם של אחרים.

Uno Turbo כתב: לא יודע, לשמוע גבר אומר: אוטו קטו ואדום, עושה לי קצת צמרמורת :smile:. alexk כתב: כשאתה אומר צמרמורת אתה מתכוון לרטט במקומות מסוימים בגוף? כי אם כן, יש פורומים אחרים בשביל זה.

פורסם

אחד שלקנות GT3 זאת לא בעיה עבורו.

Uno Turbo כתב: לא יודע, לשמוע גבר אומר: אוטו קטו ואדום, עושה לי קצת צמרמורת :smile:. alexk כתב: כשאתה אומר צמרמורת אתה מתכוון לרטט במקומות מסוימים בגוף? כי אם כן, יש פורומים אחרים בשביל זה.

פורסם

בתאונה ליד שפיים היתה פורשה 996 טורבו S קבריולה (אחת מתוך 2 שיש בארץ).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איציק הבחור מהתאונה בשפיים זה לא אותו אחד שריסק את ה gt3 נכון?

אחד שאין בעיה עבורו לקנות gt3 זה אחד שעבד(או אבא שלו) ויודע להעריך כסף גם אם יש אצלו בכמויות.

זה לא אומר שאם יש לו כסף הוא יקנה gt3 ובמקרה של תאונה הוא יקנה אחת חדשה.

או שהוא ממש עשיר והתלוננו בבנק שהוא חייב למשוך כסף.

פורסם

ביצוע עבירת תנועה היא לא תנאי הכרחי להתרחשות תאונה.

יש תאונות שנגרמות בגלל טמטום או בגלל חוסר יכולת טכנית.

טמטום וחוסר יכולת טכנית אינם עבירות תנועה.

שוטרים לעולם יחפשו את עבירת התנועה שגרמה לתאונה על מנת להרשיע מישהו (ולשם כך גם קיימת עבירת התנועה שנקראת "גרימת תאונה" - לכל אלה שלא הצליחו לאתר עבירה מתאימה), אבל זה בהחלט לא אומר שכל תאונה נגרמת ע"י עבירת תנועה.

בוא אתן לך עובדה סטיסטית אחת.

כל אזרח בישראל היה מעורב בתאונה.

למה אתה חושב יזמו את הפלת"ד ? (חוק פיצוי לנפגעי ת"ד) ללא כל הוכחת אשמה?

מה שכתבת כאן הוא דבר שטות שכן כל בעל מאזדה שנוהג גרוע יכול להיות לו סיכוי להיות בתאונה קטלנית אפילו ולו רק בשל חוסר השכלתו ונסיונו השגוי.

הציטוט לא מדויק.

סטטיסטית, בממוצע כל תושב ישראל יהיה מעורב בתאונה אחת במהלך חייו, ולא כמו שכתבת. ( וייתכן שזה היה "בתאונת דרכים עם נפגעים" ולא סתם תאונה - אני לא זוכר בדיוק)

כל נהג יכול לשפר את סיכוייו ביחס לממוצע ע"י נהיגה זהירה יותר, ובהחלט יש אנשים שעשויים להעביר את כל חייהם ללא מעורבות בתאונה, ממש כמו שיש כאלה שיהיו מעורבים ביותר מתאונה אחת.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

כל מי שחי בישראל היה מעורב בתאונה כזו או אחרת.

מלבד יחידי סגולה שלא.

הדלת נתלשה אגב, אולי בגלל חילוץ הנהג ולא בשל התאונה.

מסכים אגב שאין כל ערובה שביצוע עבירה יגרום לתאונה שכן מתקופת מגוריי באיטליה אני זוכר המלצות לרמזורים ולאין כניסה וראו איזה פלא לא חזיתי בתאונה.

הקשר בין ביצוע עבירה לתאונה הוא קיים אך רופף לעיתים - כל מקרה לגופו. והדוגמא הבולטת לכך היא האם נהיגה ב150 שהיא עבירה תגרום לתאונה אל מול חוסר תשומת לב של רגע במהירות של 50 בעיר מלאה הולכי רגל קופצניים

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אני מכיר אנשים "כבדים" בכסף,אפילו כאלה שכבדים מאוד בכסף,הם מחזיקים מכוניות מאוד יקרות,הכל מבוטח.

לקנות GT3 ולא לבטח זה לא פונקציה של כסף,זה פונקציה של טימטום,סלח לי על הביטוי.

מה הפואנטה לחסוך את עלות הביטוח ברכב שתאונה עירונית קלה יכולה בקלות לעבור את ה-100K שקלים ?

מעבר לזה, יכול להיות שנהג הפורשה המצולמת נהג כחוק,יכול להיות שהוא נהג לא כחוק,לא אתה ולא אף אחד כאן יודע בוודאות.

כנס לאתר HHN,יש שם לא מעט תמונות של רכבים שסיימו תאונה במצב יותר גרוע מהפורשה בתמונה וזה כשהנהגים עוד נסעו כחוק.

אני עד עכשיו לא ממש מבין את הנקודה שאתה מנסה להעביר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, בן אדם שיש לו באמת הרבה כסף, שיכול להרשות לעצמו לא GT3 אחת אלא עשרים, יחסוך הרבה כסף אם לא יבטח בביטוח מקיף. אם תאונה קלה עולה 100,000 שקלים אז הביטוח השנתי של המכונית יעלה בהתאם ולאורך זמן חברת הביטוח תרוויח כסף (והלקוח יפסיד).

סייג למצב הזה - נהג לא מוכשר\שלוקח המון סיכונים שחברת הביטוח מוכנה לבטח אותו בתעריף רגיל.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

בואו נתחיל מזה ש:

תאונות לא קורות ! הן נגרמות על ידי נהגים שעשו טעויות.

יכול להיות שמה שהוביל את הנהג לטעות היתה המהירות, התשתית, נהג אחר, זה לא ממש משנה. בסופו של דבר, כל עוד הנהג מבצע את הפעולות הנכונות בנהיגה, התאונה לא תתרחש.

במקרה המדובר -

ביצוע נכון ומדויק של תמרון חירום להתחמקות ממכשול הוא דבר מאד קשה בכל רכב. טכניקות נהיגה לא נכונות/טובות ומיומנויות נהיגה לא מספקות, מביאות לכך שאותו תמרון קשה (אך אפשרי) - יהפוך לבלתי אפשרי.

טעות נהג במקרה כזה מתחלקת ל-3 גורמים אפשריים (או שילוב שלהם) :

1. נהיגה במהירות שאינה מתאימה לטווח שדה הראיה האפשרי - למשל בסיבובים / עליה / מורד / חושך, וכו'.

2. נהיגה שאינה בנויה על קריאת כביש נכונה ומתן פתרונות מידיים לבעיות -למשל הסתכלות קרובה מדי, השפעת מסיחי דעת, וכו'.

3. נהיגה שאינה מתאימה לאופי הרכב וחלושותיו - למשל רכב עם מרחק בלימה ארוך, רכב עם התנהגות כביש בעייתית, וכו'.

נהג טוב - הוא נהג טוב בכל רכב. אין נהג שהוא טוב רק בכלי רכב אחד או נהג שהוא גרוע בכלי רכב מסוים.

מי שהוא נהג טוב ולא נופל לאחד מ-3 הגורמים הנ"ל, לא יעשה תאונה.

דני G.

• תוכן חדש...