Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רענון ויישור קו - פיאג'ו SI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כ 10 ימים רכשתי פיאג'ו SI שנת 97, הקטנוע במצב לא רע יחסית למעט כמה שפשופים בצבע בעיקר באזור תחתית המיכל ושבר במכסה הפלסטיק הימני שנגרם כנראה בגלל רגלית קיק סטרט שחטפה מכה ופוגעת במכסה בזמן ההתנעה.

בעיות נוספות שגיליתי:

1. חור באגזוז - יוחלף בקרוב לחדש או יתוקן

2. בעיית חשמל - האורות פועלים רק כאשר האיתות מופעל, בבדיקה נמצא שצמת החשמל רקובה ומתפוררת מהמגנטו ועד להתפצלות הצמה הנמצאת בצד ימין מאחורי כיסוי הצד, היה צורך לפרק את המנוע,לחלוץ את המגנטו ולבנות צמה חדשה,בהזדמנות זו המנוע עבר ניקוי יסודי כולל ניקוי קרבורטור וכל תחתית הקטנוע מכל הג'יפה שהצטברה במהלך השנים.

כרגע המנוע מורכב חזרה על 2 ברגים וללא הרבורטור עדיין כדי לסיים את סידור החשמל, אני רוצה למדוד ולקצר לאורך הרצוי ו"לסדר" את כל החוטים כך שיהיו מינימום כיפופים או מגע באזורים חמים של המנוע.

מצורפות מספר תמונות

לא הרבה בשביל שנת 97(בהנחה שזה אמיתי)

attachment.php?attachmentid=180316&stc=1&d=1259441598

ככה הוא נראה ביום שקניתי אותו,היום הוא כבר הרבה יותר נקי ומצוחצח

attachment.php?attachmentid=180317&stc=1&d=1259441598

ככה נראו החוטים המקוריים

attachment.php?attachmentid=180318&stc=1&d=1259441598

ככה זה נראה נכון להיום

attachment.php?attachmentid=180319&stc=1&d=1259441598

מבט מקרוב על יציאת צמת החשמל מגוף המנוע

attachment.php?attachmentid=180320&stc=1&d=1259441598

כך נראים נזקי הצבע

attachment.php?attachmentid=180321&stc=1&d=1259441598

גם הכנף הקדמית אינה מראה מלבב במיוחד

attachment.php?attachmentid=180322&stc=1&d=1259441598

וכך נראה השבר במכסה הצד אחרי תיקון זמני לגמרי

attachment.php?attachmentid=180323&stc=1&d=1259441598

נכון לעכשיו כנראה שלא אבצע פירוק כללי וצבע קומפלט, אלא רק אנסה לתקן מקומית, הבעייה שאיני יודע כיצד להתאים את הצבע לתיקון, רעיונות יתקבלו בשמחה

תמונות ועדכונים בהמשך הדרך ככל שיהיו

שבוע טוב לכולם

ערן

IMG_4343.jpg

si_1.jpg

IMG_4335.jpg

IMG_4347.jpg

IMG_4351.jpg

IMG_4348.jpg

IMG_4344.jpg

IMG_4357.jpg

• אהבתי 1
פורסם

לפי התמונה אתה חייב לטפל בחלודה דחוף!

החלודה על המיכל דלק היא אחת מנקודות התורפה של ה SI

החלודה במקום הזה הופכת במהירות לריקבון שאותו כבר קשה מאוד לתקן.

שייף את האיזור בנייר מים 200 בעדינות (תוסיף למים קצת סבון כלים) עד שתראה את המתכת נקיה מחלודה,

ועל זה תצבע בצבע יסוד או בגילוון קר (עדיף).

אני כרגע בתהליך דומה

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם
(תוסיף למים קצת סבון כלים)

שמן דליל (WD או זזקל) יעשה את העבודה יותר טוב ולא יזרז התחמצנות וחלודה כמו מים.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
שמן דליל (WD או זזקל) יעשה את העבודה יותר טוב ולא יזרז התחמצנות וחלודה כמו מים.

ישי

אחרי השמן הצבע לא יתפוס טוב

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

פורסם
:?:אני רוצה לקנות קופסא קטנה של צבע תואם אבל מאיפהמשיגים את הקוד של הצבע כדי להתאים

הבעיה היא שיש לך צבע מטאלי.

אם אתה רוצה להתאים צבע כמו שצריך, אתה חייב לצבוע בצבע דו שכבתי.

זאת אומרת ששכבה ראשונה תצבע את הצבע עצמו ועל זה תצבע לקה שקופה

פורסם

אני מרוצה :D

היום סיימתי להרכיב הכל חזרה אחרי הפסקה של מספר ימים, שבמהלכם הייתי עסוק בלהוציא רשיון לאופנוע וסיבוב לת"א להצטייד בכמה חלקים (קסדה, פלג חדש, משקולות לוריאטור,צינור דלק) הכל הורכב בחזרה היום ומה אתם יודעים, הכל עובד כמו שצריך האורות האיתותים וכמובן המנוע. לא נשארו ברגים מיותרים :lol:

עכשיו נשאר להמשיך ולהתעסק עם הקוסמטיקה אני עוד ב"חושבים" איך לטפל בחלודות על המיכל, האם אני חייב צבע יסוד לרכב כדי לבצע טיפול מונע בינתיים - זה פשוט יצריך עוד נסיעה לת"א כנראה, או שאפשר להשתמש במשהו אחר?

ערן

• רעיון טוב! 1
פורסם

עזוב, ראיתי את התמונה,

עשה פוליש עדין עם ווקס יעודי רק במקומות הכתומים, אח"כ עשה ווקס על הכלי כולו וסע לשלום,

את הכנף הייתי מתקן אצל פחח שמתמחה גם בצביעה והתאמת צבע כיוון שצריך ריתוח עדין לתיקון הקרע

מרכיב ונוסע-זה לא כלי לתצוגה אלה לפאן יומי ונהיגה כולם יסלחו לך אם לא יהיה מושלם,

אחרי שתיצבור נסיון רכיבה נוסף פרגן לך בכסף שחסכת קורס רכיבה מתקדם,

רכב בזהירות וזכור, עכשיו שאתה רוכב על דו"ג במשחק הצייד והארנבת אתה הארנבת!!! -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
עזוב, ראיתי את התמונה,

עשה פוליש עדין עם ווקס יעודי רק במקומות הכתומים, אח"כ עשה ווקס על הכלי כולו וסע לשלום,

את הכנף הייתי מתקן אצל פחח שמתמחה גם בצביעה והתאמת צבע כיוון שצריך ריתוח עדין לתיקון הקרע

מרכיב ונוסע-זה לא כלי לתצוגה אלה לפאן יומי ונהיגה כולם יסלחו לך אם לא יהיה מושלם,

אחרי שתיצבור נסיון רכיבה נוסף פרגן לך בכסף שחסכת קורס רכיבה מתקדם,

רכב בזהירות וזכור, עכשיו שאתה רוכב על דו"ג במשחק הצייד והארנבת אתה הארנבת!!! -רן

אהבתי את המשפט האחרון

פורסם

שוב אני,

היום רכבתי על ה Si בפעם הראשונה,נחמד מאד.

השאלה שלי היא כזו

כיוון שלא רכבתי על כלי כזה מעולם, וכל הנסיון שלי מסתכם בשני שיעורים וטסט על קטנוע 125 מודרני, איך אני אמור ל"הרגיש" אם הקטנוע בסדר או לא,אני מבין שזו לא מפלצת מהירות:wink: אבל מה אמור להיות תקין,איך להרגיש עם הכלי פועל כפי שהוא אמור להיות או שיש בעיה.

מקווה שאני מובן

תודה ערן

פורסם

ערן

צור קשר בפרטי

אני גר בנס ציונה

אוכל לקפוץ אליך לסיבוב קצר

אין לי בעייה של רשיון * משנת 1985 לא מוגבל על כל גודל אופנוע

וכאחד שנסע על כלי כזה 13 שנה

תן לי 5 דקות איתי..ואספר לך הכל עליו:shock:

GUY

**וכמטיס למטיס..:wink: אפשר להביא אותו לשדה לא רחוק ונעשה עליו כמה גיחות צילום מגובה נמוך.

GUY

פורסם
שוב אני,

היום רכבתי על ה Si בפעם הראשונה,נחמד מאד.

השאלה שלי היא כזו

כיוון שלא רכבתי על כלי כזה מעולם, וכל הנסיון שלי מסתכם בשני שיעורים וטסט על קטנוע 125 מודרני, איך אני אמור ל"הרגיש" אם הקטנוע בסדר או לא,אני מבין שזו לא מפלצת מהירות:wink: אבל מה אמור להיות תקין,איך להרגיש עם הכלי פועל כפי שהוא אמור להיות או שיש בעיה.

מקווה שאני מובן

תודה ערן

50 קמש היתה מהירות סבירה בשביל כלי כזה מעטים אף הגיעו ל 60

הבעיה העיקרית שלו היתה עם "הפתיחות" מפתיחת מצערת ולתחילת תנוע היה עובר המון זמן כך שהעניין דרך תכנון בצמתים.

המחלה העיקרית של כל הכלים מהסוג הזה מאותם ימים היתה סתימה של אגזוזים , ניקוי אגזוז יכל לשפר "משמעותית" את התגובה של המנוע - עוד 5 קמש במהירות הסופית ....

פורסם

כלי הרכב הראשון שלי (אדום עם פדאלים) אני זוכר את עצמי מרכיב את החברה שלי בגיל 16 על ה"אופנוע" לתל אביב מראשון.... הינו מגעים מהר מהר (עד 50 קמ"ש בהרכבה) מאושרים.... אגוזים, צריך להחליף זה לא יקר, לפחות לא היה יקר ומשפר משמעותית את הנסיעה, מגיע ל 60 לפחות לפי ה"סקאלה" תהנה, תהנה, תהנה!!!!

פורסם

החלפתי משקולות וריאטור לחדשות, לצערי לא מצאתי בית משקולות חדש אבל אני אמצא בחו"ל מתישהו בקרוב.

כמו כן בעצת אחד הפורומים בחו"ל הכנסתי חזרה רק 6 משקולות מתוך ה 8 כדי לשפר את התאוצה במעט.

אחרי כמה ימים נראה לי שבהחלט יש שיפור ביציאה ממצב עמידה, מרגיש הרבה פחות "עייף", מקוה שהשיפור לא בא על חשבון מהירות סופית - לא שזה משנה כל כך, בכל מקרה כבל הספידומטר קרוע כך שעד שלא אשיג אחר אני לא יודע לאיזו "איטיות" אני מגיע אבל בהחלט נחמד לרכב עליו ברחבי המושבה,לכביש בינעירוני אני עוד קצת חושש לצאת.

דרך אגב מישהו אולי יודע עם במזלג של ה Si אפשר למלא שמן ואיך? הוא מרגיש לי קצת דופק וחורק

• תוכן חדש...