Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

** בפעם הבאה, בבקשה לכתוב כותרת נורמלית **

אני צריך רכב שישמש אותי לנסיעות יום יומיות של כ ~180 קמ ביום (~45000 בשנה)

התקציב עומד על 20000 שח לקניה + ישור קו.

הדרישות הם קודם כל אמינות,אח"כ צריכת דלק נמוכה ואח"כ הנאה מנהיגה.

כרגע יש לי פיאט אונו 1400 SX שנת 92 שעשה 260000 קמ עד עכשיו.

בתקופה האחרונה האוטו התחיל לעשות בעיות ואפילו נתקעתי איתו בדרך,(בגלל מחשב הזרקה).התחושה הכללית שלי היא שהוא לא ישרוד את הקילומטראז' הדרוש...

האופציות שחשבתי עליהם הם:

1. רנו אקספרס דיזל או כל מסחרי דיזל אחר (האם קיים בתקציב שלי ? )

2. רכב קטן (בסיגנון פונטו,סקסו ושות') משנתון הכי מתקדם שאמצא (להערכתי ~97 )

3. השקעת הכסף בישור קו של הפיאט - האם היא תשרוד עוד 3 שנים של נסיעות כאלו ?

4.אופנוע עד 500 סמ"ק (בסגנון DR 350) האם בחישוב כולל יוצא זול יותר ? (אפשרות בעדיפות נמוכה.... האשה מתנגדת...)

בכל מקרה זהו רכב שני שישמש אותי לנסיעות לעבודה וחזרה כל יום כך שאמינות היא הגורם החשוב ביותר.

מה דעתכם?

אפשר גם להעלות עוד רעיונות שלא חשבתי עליהם .... ולא,אוטובוס זו לא אופציה :):)

טל

פורסם

תתאמץ עוד קצת ותקנה סקסו דיזל מ-97/8 היא תעלה כ-25000 ש"ח אבל החסכון בעלויות הדלק והאמינות היחסית יהיו שווים את זה.

אני מסופק אם יש רכבים בתחום המחיר עליו אתה מדבר (למעט סובארו DL או וולוו 240) שיעמדו בקילומטראז כזה בלי בעיות משמעותיות. הבעיה שהרכבים אותם הזכרתי הם שתייני דלק לא קטנים ולפיכך אנו חוזרים לסקסו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תתאמץ עוד קצת ותקנה סקסו דיזל מ-97/8 היא תעלה כ-25000 ש"ח אבל החסכון בעלויות הדלק והאמינות היחסית יהיו שווים את זה.

אני מסופק אם יש רכבים בתחום המחיר עליו אתה מדבר (למעט סובארו DL או וולוו 240) שיעמדו בקילומטראז כזה בלי בעיות משמעותיות. הבעיה שהרכבים אותם הזכרתי הם שתייני דלק לא קטנים ולפיכך אנו חוזרים לסקסו.

סקסו דיזל משנתו כזה יהיה רכב עם קילומטרז' גבוה מאוד (מעל מאתיים אלף ק"מ) ואני בספק אם הבחור רוצה רכב כזה.

במקרה היום ראיתי סקסו דיזל 2001 במגרש, שרוצה עליה רק 27 אלף ש"ח. אם זה מעניין אותך, אני יכול להפנות אותך למיקום שלו (באיזור הצ'ק פוסט בחיפה), אבל מצד שני אני חסר מושג מה מצב הרכב. מקסימום תרים טלפון ותשאל.

פורסם

מה האמינות של הסקסו דיזל ? מה המשמעות של 200 אלף ק"מ לרכב כזה ? מתי בערך צריך לעשות אוברול למנוע ?

עוד אפשרות שאני חושב עליה כרגע זה רכב ישן (שנות ה 80) עם מנוע קטן (לצריכת דלק נמוכה) ופשוט (לאמינות). האם רכב כזה יחזיק מעמד ? ( אני חושב בכיוון של רנו 4 או סיטרואן דיאן - חלום ישן שלי )

פורסם
מה האמינות של הסקסו דיזל ? מה המשמעות של 200 אלף ק"מ לרכב כזה ? מתי בערך צריך לעשות אוברול למנוע ?

עוד אפשרות שאני חושב עליה כרגע זה רכב ישן (שנות ה 80) עם מנוע קטן (לצריכת דלק נמוכה) ופשוט (לאמינות). האם רכב כזה יחזיק מעמד ? ( אני חושב בכיוון של רנו 4 או סיטרואן דיאן - חלום ישן שלי )

תבדוק מה יש בשוק (חברות השכרה/ליסינג וכדומה...) לא כל המכוניות עם קילומטרז' כזה גבוה...

קשה להגיד מתי צריך אוברול כי גם במנוע שנסע פחות יכול ללכת רדיאטור או משאבת מים ולגמור את המנוע.

עם תחזוקה מונעת נכונה, מנועים כאלה יכולים לעשות גם 400000 ק"מ ויותר - הכל תלוי ברמת התחזוקה - ובמצבו הנתון האובייקטיווי של המנוע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

פיאט פונטו 1.1 סמ"ק, חבר שלי בדיוק מחר כזאת 95 ב-17K , לא היו לו שום תקלות, צריכת דלק נמוכה מאוד ואפשר למצוא אחת כזאת במצב טוב ועם קילומרז' נמוך בשנים 95-97

פורסם

לפי דעתי לקנות פיאסטה ב-5K ש"ח (משהו מהעבודה שלי קנה פיאסטה שנת 88 ב-5K ש"ח לפני כמה ימים וגם המחיר הזה קצת גבוה לפי דעתי), לעשות בדיקה של המכלולים העקריים, לעשות יישור קו קטן ויש לך רכב עם אמינות מדהימה. הסיבה שהפיאסטה תהיה הכי אמינה היא מכיוון שברכב הזה פשוט אין מה שיתקלקל, רכב מאוד מאוד מינימלי וגם מאוד אמין ...

אבל צריך לקחת בחשבון שהרכב לא נח, לא בטיחותי אבל זול לקניה ואחזקה ...

אם לא תלך על זה אז סקסו דיזל זו אכן אופציה טובה אבל צריך לקחת בחשבון שתצטרך לתקן דברים ולכן תקח בחשבון שגם צריך להחזיק את הרכב חוץ מה-20K ש"ח שאתה משקיע בקניה שלו, ואם אתה קונה רכב בגרושים (5K ש"ח) ונגיד משקיע בו עוד 3K ש"ח, נשאר לך יותר מ-10K ש"ח לתיקונים, טיפולים וכל מה שלא יבוא ...

עוד אופציה דיזלית טובה זה האקספרס, לחבר שלי יש כזה וזה רכב מאוד אמין. שוב, מדובר במחיר קניה מאוד נמוך וזה משאיר לך הרבה עודף לתיקונים וכל מה שלא יבוא, אבל מצד שני אתה שוב מקבל רכב מאוד מיושן, לא בטיחותי, עם עיצוב ואבזור שמאוד לא מתאימים לרכבים מהתקופה הזו ...

בשורה התחתונה, זה הכל תלוי כמה חשובה לך האמינות וכמה חשוב לך האבזור והנוחות. כי אם אפשר לסבול את החוסר אבזור והנוחות אז שווה ללכת על רכב חסכוני (דיזל או בנזין עם מנוע קטן) במחיר קניה מאוד נמוך ואז כל הכסף נשאר לדלק ותחזוקה ...

אם האבזור והנוחות חשובים לך אז לך על הסקסו דיזל, אבל אל תשכח שמדובר ברכב רגיל, בדיוק כמו האונו שלך, ובעיות יכולות לצוץ כי אין דבר כזה רכב שבכלל לא עושה בעיות ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נסה למצוא יונדאי אטוס ידנית שנת 98,אוטו זריז למדי,חסכוני להפליא,בעל מזגן מעולה,מרווח פנימי טוב,והכי חושב אוטו בן זמננו ולא ענתיקה מוטורית מלפני 20 שנה.רוב האטוסים הללו בעלי קילומטרז נמוך ובדרך כלל לא עברו חיים קשים מידי.האוטו אמין מאד בעל בטיחות טובה יחסית ועלות אחזקה מינימלית.אופצייה נוספת היא בדייהו מאטיס,גמדה קוראנית ברמה של האטוס,בה אתה יכול בתקציבך לקנות מאטיס שנת 2000 בקלות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
נסה למצוא יונדאי אטוס ידנית שנת 98,אוטו זריז למדי,חסכוני להפליא,בעל מזגן מעולה,מרווח פנימי טוב,והכי חושב אוטו בן זמננו ולא ענתיקה מוטורית מלפני 20 שנה.רוב האטוסים הללו בעלי קילומטרז נמוך ובדרך כלל לא עברו חיים קשים מידי.האוטו אמין מאד בעל בטיחות טובה יחסית ועלות אחזקה מינימלית.אופצייה נוספת היא בדייהו מאטיס,גמדה קוראנית ברמה של האטוס,בה אתה יכול בתקציבך לקנות מאטיס שנת 2000 בקלות.

אחרי נסיעה באטוס של ההורים של חבר שלי, גם אם תשלם לי אני אעדיף לקחת "ענתיקה מוטורית מלפני 20 שנה" על פני יונדאי אטוס. פשוט אחד הזוועות המוטוריות שיוצרו אי פעם, אני עדיין לא החלטתי איזה רכב יותר זוועתי, האטוס או האקסידנט דור ראשון (רעיון למבחן של קארספורום??? :shock:) ...

פורסם

אחרי נסיעה באטוס של ההורים של חבר שלי, גם אם תשלם לי אני אעדיף לקחת "ענתיקה מוטורית מלפני 20 שנה" על פני יונדאי אטוס. פשוט אחד הזוועות המוטוריות שיוצרו אי פעם, אני עדיין לא החלטתי איזה רכב יותר זוועתי, האטוס או האקסידנט דור ראשון (רעיון למבחן של קארספורום??? :shock:) ...

פורסם

בתגובה להודעה האחרונה-ברור שהאטוס היא לא מכונית חלומות,וגם לא המאטיס.אולי תסביר לנו ממה כל כך הזדעזת?סך הכל התכוונתי לכך שבכסף הזה אתה יכול לקנות רכב חדש יחסית בעל בטיחות טובה יחסית(3 כוכבים במבחן ncap(.אם אתה שונא את המכוניות של יונדאי באופן גורף-זה עיניינך וזכותך.בכל מקרה יש לנו אהבה משותפת-אופלים-ויש לי משהו מעניין מאד (קומודור 2.5 ידנית)שאני בקרוב מתחיל לשפץ.

פורסם

הקריטריונים שחשובים לי הם אמינות במקום הראשון,צריכת דלק נמוכה במקום השני וכל השאר הרחק מאחור.

ירדתי מהרעיון של רכב ישן למרות שהוא קסם לי כי אין לי את הידע הדרוש לתחזק אותו לבד (וזה חלק גדול מהקסם ברכב ישן) ואין לי את הזמן/כסף ללמוד לבד.

זה משאיר אותי פחות או יותר עם הרכבים הבאים:

סקסו דיזל שנת 97

רנו אקספרס/ סיטרואן C15 דיזל שנת 97

דייהו מאטיס 98

פונטו 1.1 95

הקריטריון החשוב ביותר הוא האמינות, ומדובר על 180 ק"מ ביום!

פורסם
בתגובה להודעה האחרונה-ברור שהאטוס היא לא מכונית חלומות,וגם לא המאטיס.אולי תסביר לנו ממה כל כך הזדעזת?סך הכל התכוונתי לכך שבכסף הזה אתה יכול לקנות רכב חדש יחסית בעל בטיחות טובה יחסית(3 כוכבים במבחן ncap(.אם אתה שונא את המכוניות של יונדאי באופן גורף-זה עיניינך וזכותך.בכל מקרה יש לנו אהבה משותפת-אופלים-ויש לי משהו מעניין מאד (קומודור 2.5 ידנית)שאני בקרוב מתחיל לשפץ.

רכב גבוה מאוד, עם בסיס גלגלים קטן, כל סיבוב הרגשתי כאילו עוד שניה הרכב מתהפך. זה ממש הזכיר לי את הסובארית של פעם ...

למי שמחפש אמינות לא הייתי ממליץ יונדאי, הרכב אומנם דיי אמין אבל לפעמים אפשר לפול על רכבים שפשוט לא אמינים בצורה שתגרום לך לצבוע בכחול ולזרוק לים (כמו שקרה לחבר שלי, רק שלמזלו, במקרה שלו הרכב היה של העבודה אז הוא לא שילם את כל המגילה של התיקונים) ...

זה נכון שאין לי חיבה יתרה ליונדאי אבל עד היום יונדאי יצרו מכוניות פשוט גרועות, רק הגטס החדשה מיישרת קו עם המתחרות.

ד"א, אם אתה אוהב אופל אז אתה מוזמן להרשם למועדון (קישור בחתימה שלי) ...

פורסם

זה משאיר אותי פחות או יותר עם הרכבים הבאים:

סקסו דיזל שנת 97

רנו אקספרס/ סיטרואן C15 דיזל שנת 97

דייהו מאטיס 98

פונטו 1.1 95

הקריטריון החשוב ביותר הוא האמינות, ומדובר על 180 ק"מ ביום!

היתי מתלבט בין הפונטו לסקסו... את השאר מוציא מהרשימה.

לגבי השתיים, הסבירות שתמצא פונטו במצב יותר טוב ועם קילומטרז' נמוך הוא הרבה יותר גבוהה מאשר למצוא סקסו במצב כזה.

• תוכן חדש...