Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב מוחרם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,

אני מעוניין לרכוש את הרכב הראשון שלי בתקציב של עד 40,000 ש"ח ופניתי למס' אנשים יודעי דבר.

בין היתר הציעו לי לקנות רכב מהחרמה -

בעל הרכב נקלע לחובות והוצאה לפועל החרימו את רכבו אשר מוצע כעת למכירה בסכום של 30,000 ש"ח - מדובר בוולוו S40 שנת 2005, שמורה במצב מצויין (ע"פ מה שאמרו לי - עוד לא ראיתי את הרכב) מדגם ה"קופה" (גג נפתח).

המצפון שלי אומר לי שקניית רכב מהחרמה, גם אם העסקה כשרה לחלוטין, זה לא צעד חכם ושבוודאי לא למישהו כמוני שלא מבין דבר בעולם הרכב. אבל כפי שאתם יודעים אין חכם כבעל ניסיון והייתי מעוניין לשאול אתכם האם באמת כדאי "להתרחק מהמציאה כמו מאש" או שהניסיון דווקא מלמד שאפשר להשיג עסקאות מצויינות וששווה ללכת לבדוק את הרכב?

מה צריך לברר במקרה כזה כדי לוודא ב-100% שהעסקה באמת כשרה לחלוטין ושלא מדובר בעסקי העולם התחתון?

תודה רבה מראש!

פורסם

קודם כל, מי מוכר את הרכב? ההוצאה לפועל או עורך דין? עדיף לקנות מההוצאה לפועל כי תוכל להיות בטוח כי העסקה באמת כשרה. מנגד, נדמה לי כי בקניה מההוצאה לפועל (במכרז) לא ניתן לקחת את הרכב לבדיקה.

בקניה מעורך דין (מפרק חברה או כונס נכסים) יש לשים לב לחוזה המכירה, יש להוסיף את חבות המוכר (מפרק או כונס) לתנאי החוזה כך שבמקרה של הפרה יסודית (רכב גנוב/משעובד/חובות קודמים) המוכר יפצה אותך ולא בעל הרכב.

דרך אגב, בדקת כמה יעלה לך (טסט+ביטוחים+טיפולים) להחזיק בוולוו S40 בת 4? זה מפתה לקנות רכב מפואר חדש יחסית באותו מחיר בו נמכרת מאזדה בת 9 אבל שים לב כי הוצאות ההחזקה של מאזדה בת 9 הן זניחות להבדיל מהוולוו.

פורסם

דבר ראשון אם זה מכרז של הוצאה לפועל או כונס נכסים אז זה30.000 מחיר התחלתי, כלומר זה יכול להגיע הרבה יותר( לדוגמא אני רציתי רכב שהסכום התחלתי היה 77 ונימכר בסוף ב103)

דבר שני לקנות רק מעורך דין שמונה להיות כונס נכסים או ממגרשי ההוצאה לפועל, אל תקנה מעולם תחתון שהחרים למישהו רכב אתה יכול להיכנס לבור בלי תחתית.

פורסם

לקנות רכב מעוקל/מוחרם כרוך בהרבה פרוצדורות, ורצוי ליווי או עצה מעו"ד שמצוי בתחום ולא יקח ממך כסף.

אינך יכול לקחת את הרכב לבדיקה, לא לדבר עם הבעלים, אפילו לא לעשות נסיעת מבחן - למעשה זה הימור מסויים שהפרס הוא חסכון משמעותי במחיר. תן דעתך שכמעט כולם מפסידים בהימורים.

אומרים שהאוטו טוב, מצב סופר (מאיפה הם מכירים? רק ממודעה שקראו?). עוד תכיר את המשפט המעצבן: אז אומרים.

לא כדאי - אם אין לך נסיון בשוק הרכב ובהכרת מכונית ממבט ראשון.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
שלום רב לכולם,

אני מעוניין לרכוש את הרכב הראשון שלי בתקציב של עד 40,000 ש"ח ופניתי למס' אנשים יודעי דבר.

בין היתר הציעו לי לקנות רכב מהחרמה -

בעל הרכב נקלע לחובות והוצאה לפועל החרימו את רכבו אשר מוצע כעת למכירה בסכום של 30,000 ש"ח - מדובר בוולוו S40 שנת 2005, שמורה במצב מצויין (ע"פ מה שאמרו לי - עוד לא ראיתי את הרכב) מדגם ה"קופה" (גג נפתח).

המצפון שלי אומר לי שקניית רכב מהחרמה, גם אם העסקה כשרה לחלוטין, זה לא צעד חכם ושבוודאי לא למישהו כמוני שלא מבין דבר בעולם הרכב. אבל כפי שאתם יודעים אין חכם כבעל ניסיון והייתי מעוניין לשאול אתכם האם באמת כדאי "להתרחק מהמציאה כמו מאש" או שהניסיון דווקא מלמד שאפשר להשיג עסקאות מצויינות וששווה ללכת לבדוק את הרכב?

מה צריך לברר במקרה כזה כדי לוודא ב-100% שהעסקה באמת כשרה לחלוטין ושלא מדובר בעסקי העולם התחתון?

תודה רבה מראש!

אל תכניס גוף בריא למיטה חולה. אין לך מושג מה עבר הרכב ומה מצבו "הבריאותי".

הרכב עלול להיות הוצאה כבדה ויתרה מזאת, אתה עלול להכיר אנשים מפוקפקים.

פורסם

תפסיקו להפחיד את הבן אדם. אם ניתן לקחת את הרכב לבדיקה, הגוף המוכר חותם על חוזה מכירה המגן על זכויות הקונה ומחיר הרכב נמוך מספיק אז הקנייה שווה.

-ורק להזכירכם, גם בקנייה מאדם פרטי הוא עלול להכיר אנשים מפוקפקים או מישהו שיחפש את האוטו שלו...

• תוכן חדש...