Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקבל ויברציות אלימות וחזקות במיוחד בדלתות הקידמיות וגם באחוריות, אפילו בווליום נמוך! זה ממש מחרבן את הסאונד.

יש קומפוננטים 6.5" שמורכבים בדלתות למטה בתושבת המקורית. ומאחורה פול-ריינג' 5.25",בבגז' סאב 12. פיז'ו 307.

לאחר משחק עם החיתוכים מצאתי שתדר הויברציות הוא סביב ה-160HZ וזה לא קשור למגע של ממברה או מגנט אלא פשוט תדר תהודה ממש של הפלסטיקים/חלקים בדלתות (גם באחוריות, אותו דבר).

קבעתי את נקודת החיתוך מעל 180HZ עם סלופ 24 DB ואז הויברציות נעלמות אבל גם מתקבל ונשמע חור משמעותי בספקטרום התדר בשמע (למרות שהעברתי לסאב 180 ומטה - זה לא עוזר לסתימת החור).

אני קצת חסר אונים, מה עושים?

פורסם

160? זה גבוה מאוד לחיתוך.

אולי את המתכוון ל60 ולא 160.

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

אני מתכוון שהתדר שגורם לויברציות בדלתות הוא 160, לצערי כדי לא לקבל ויברציות אני חייב לחתוך מעליו, וזה אכן גבוה וגורם ל"חור"... יש עצה איך מטפלים בויברציות תהודה? (אין מגע של הממברנה או מגנט בדיפון)

פורסם

דבר ראשון, לפני שיבוא מנהל גדול ומפחיד :wink: - אין צורך בשני שירשורים.

אני מבין שמצאת את הנקודה הבעייתית ע"י העלאת נקודת החיתוך עד שהויברציה נעלמה?

קצת על מה שכנראה קורה אצלך כדי שתהיה בעניינים -

ככל שהתדר אותו מנגן הרמקול נמוך יותר, הוא צריך להזיז יותר אויר.

מה קורה כשהרמקול לא מקובע למקום היטב?

הרמקול שלך דוחף אויר. ככל שהוא דוחף חזק יותר - התנגדות האויר עולה. בשלב מסויים (למעשה - מתחת לתדר מסויים) התנגדות האויר תהיה מספיק גדולה כדי 'להתגבר' על הרמקול. במקום להזיז עוד אויר הרמקול יזיז את עצמו (במידה והוא לא מקובע היטב) או את המשטח שאליו הוא מחובר (במידה והוא מחובר לפלסטיקה למשל). וכך אתה זוכה במנת ויברציות וזימזומים הגונה וגם מאבד הרבה מאותם תדרים נמוכים.

האם הרמקולים האחוריים מורכבים גם כן בדלתות?

מהן אותן 'תושבות מקוריות' שעליהן אתה כותב - האם הן חלק מפח הדלת שפונה לפנים הרכב, או שהן חלק מהפלסטיקה של הדיפון?

מה הוא אותו 'חומר איטום מקורי' שכתבת עליו בשירשור השני? היכן בדיוק הוא מודבק?

במידה והרמקולים מחוברים לפלסטיקה ולא ישירות לפח - זו בעיה בפני עצמה.

החוק הראשון בהתקנת רמקולים, הוא חיבור כמה שיותר יציב לדלת עצמה. הדרך הטובה ביותר היא התקנה על גבי טבעות mdf אשר מחוברות ישירות לפח הדלת.

בלי קשר להתקנת הרמקולים, רשרושי דיפונים היא בעיה נפוצה.

הדרך הפשוטה ביותר לטפל בהם, היא לפרק את הדיפון ולהרכיב אותו חזרה כשמאחוריו חתיכת ספוג דקה (אבל מספיק עבה שתיצור מעט לחץ על כל חלקי הדיפון).

אישית, הייתי מחפש ספוג עמיד באש - בכל זאת, אין צורך לסכן את עצמנו :onfire:

אבל עדיין - אין מה להשוות לבידוד רציני וטוב.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

CTZVI:

תודה על תגובתך האינפורמטיבית! לגבי מה ששאלת:

1. אכן כן, יש לי 3SIXTY והעלתי את נקודת החיתוך לקדמיים במסנן ה-HP למעלה עד שהויברציות נעלמו. מה שמעניין שאני חוטף את הויברציות הנוראות האלה אפילו בווליום נמוך למדי (כאילו זה ממש נוגע בתדר התהודה של הפלסטיקה ומרעיד אותו באלימות). הם נחלשו כשעברתי את ה160, עוד ב-170, ונעלמו ב-180. אני מניח שהן באזור ה-160 HZ.

2. לפי מה שאתה אומר התנגדות האוויר עולה בתדרים נמוכים אז הייתי צריך לקבלת את הוויברציות בתדר נמוך מ-160 (הרי תדרי התגובה של הקומפוננט הזה מתחילים ב-53HZ) לא כך? למה דווקא 160?

3. האחוריים גם כן בדלתות - כן. מורכבים באותה צורה - על הדיפון בתושבת מקורית.

4. התושבות המקוריות אכן נמצאות בדיפון ולא על הפח. יש פשוט מסילה בצורת עיגולבקוטר 6.5", בהיקפו יש חורים ל-4 ברגים וריפדתי אותו בפס ספוג דביק לפני קיבוע הרמקול. איך אני יכול לחבר את הרמקולים לפח? צריך לבנות מעין הגבהה לטבעת MDF מכיוון הפח? איך אני עושה את זה אם אין לי אפשרות להגיע לצד ה"אחורי" של פח של הדלת כדי לקבע ברגים?

5. האם הספוג שאתה מתכוון זו הטבעת שתיארתי קודם? (הגיעה עם קיט הקומפוננט)?

6. האיטום בדלתות - בעת ההתקנה, בפירוק הדיפון, ראיתי חומר אפור גמיש ועיסתי כזה דמוי ספוג דחוס דבוק באופן מסודר על כל הדלת , המתקין אמר לי שאלו איטומים מקוריים של פז'ו ולא צריך להוסיף כלום. אגב, גם בתא המנוע ראיתי משהו דומה לDYNAMAT על גבי ה-FIREWALL. מבחינת בידוד רעשי חוץ הרכב הוא גן עדן.

מה עושים?

תודה!!

• תוכן חדש...