Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

שמי בן, אני דיי חדש פה, התחלתי לחפש אותו אוטו לפני שבועיים בערך וחבר הפנה אותי לאתר הזה.

אני רוצה לציין שהאתר מעולה ואני מוציא המון מידע יקר מפז...רמת הידע שלי לפני הייתה שאלות בסגנון של " מה זה אצ'בק ומזה סדאן..."

ובשבועיים של גלישה באתר אני מרגיש שאני יכול לעמוד מול סוחר רכבים ממולח ולא ליפול בפח...(או אני רוצה לחשוב כך לפחות)

בכל מקרה סחטיין על התגובות המקצועיות והסובלניות.

אחרי ההקדמה הארוכה אני אגיע לענייני.

אני אתחיל מהסוף-כרגע אני מתלבט בין הקורדובה לטולדו מודל 2002-2003

קראתי שהחבר'ה פה די ממליצים על הטולדו (בעיקר ה1800) אבל קשה למצוא אחת שמורה.

אני אשמח לדעת את ההבדלים העיקרים ביניהם, כגון: צריכת דלק, נוחות, וכמובן אמינות.

חוץ מזה התקציב שלי סביבות 29000-35000 ואשמח להמלצה לרכב אחר.

הצרכים שלי מרכב הם- לזוג +אחד בדרך, כלומר, צריל להיות קצת מרווח, הרכב הוא לאישתי כך שידני כנראה יורד מהפרק( אלא אם תגידו לי שידני הרבה יותר חסכוני בדלק ובבעיות גיר), חסכוני בדלק ( עניין הזוג הצעיר..) ולא רכב מפונק מידי, כלומר לא רכב שאני אצטרך ללטף אותו כל בוקר כדי שלא יעשה לי בעיות( שוב-מכניקה ושמירה על רכבים זה לא הצד החזק שלי..).

אהה.. ומזגן טוב וחזק!! ( סיוטים מפונטו ישנה שהייתה לי)

פורסם

הקורדובה והטולדו הם שני רכבים שונים מאותו יצרן (פולקסווגן/סיאט/סקודה).

הקורדובה היא מקבילה לפולו (עם בגאז') ולפביה וכמובן לאיביזה.

הטולדו היא בעצם גולף.

לכן בהגדרה הטולדו פחות חסכונית מהקורדובה.

לקורדובה בגאז' ענק והיא מתאימה למשפחה עם תינוק אבל יותר מתאימה ממנה היא הפאביה סטיישן. להזכירך, מיכנית הן ממש זהות.

מבחינת צריכת דלק, הכי חסכוניות הן הפאביה והקורדובה ידניות עם מנוע 100כ"ס.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אחלה, ממש תודה.

אני חושב שהכיוון זה הקורדובה,למרות שממש אין הרבה מודעות לרכב זה.

לידני לא קיבלתי אישור מהאישה,האוטומט גם בסדר?

פורסם

הגירים האוטומטיים מהשנתונים שאתה מחפש לא ידועים באמינות מופלגת.

אם אני זוכר טוב, ראיתי כמה שרשורים בנושא, שמדברים על זה שבארץ כדי למנוע התפגרות בטרם עת מומלץ להתקין cooler לגיר. רכב עם גיר ידני יהיה בהכרח חסכוני יותר בדלק, וחסין יותר מתקלות יקרות. במקרה הרע תשלם 1000 - 1500 ש"ח להחלפת קלאץ'. נדירים מאד המקרים שגיר ידני מצריך שיפוץ.

מה שאתה יכול לעשות, זה להשכיר רכב ידני ליום, כדי לתת לאשתך להתרגל שוב לנסיעה ברכב עם 3 דוושות.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לדעתי הטולדו יותר מוצלחת מהקורדובה. היא מרווחת יותר ויש לה תא מטען ענק של 500 ליטר.

אופציה נוספת היא הסיאט לאון המבוססת גם היא על פלטפורמת הגולף. רק שלה 5 דלתות ותא מטען קטן יותר של 350 ליטר.

מנוע ה- 1.8 חזק יותר ואמין יותר. מנהל מוסך של צ'מפיון מוטורס בפ"ת נתן לי טיפ קטן לגבי מנוע ה- 1.6 ליטר: הגיעו לארץ מספר דגמים של מנוע זה, אבל יש רק סוג אחד אמין ומתאים לאקלים החם שלנו והוא המנוע מדגם AEH. מומלץ להתרחק מהמנועים האחרים.

פורסם

ביחס לאמינות המנועים, אינני מסכים אתך. היו לי כל המנועים של פולקסווגן, 75, 101 ו 105 ובנפחים של 1400 ו 1600. לא היו בעיות אמינות. מאידך אתה ממליץ על מנוע 1800 כאשר לפותח השירשור חשובה צריכת דלק נמוכה..

בכל הסיאטים שהיו לנו היו ויש רק גיר רגיל כך שלא אוכל לומר על הגיר האוט' דבר. רק העובדה הבסיסית שאוטומט צורך יותר דלק.

אגב,מה דעתך על מזדה פרימסי?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מולטיפלה 05

+1

ראוי לציין שטולדו משמעותית יותר מרווח הרבה יותר נוח. קורדובה רכב הרבה יותר צפוף ומאחור מקומות לא ממש מתאימים לאנשים מבוגרים. גם מבחינת האבזור, לרוב בקורדובה האבזור פשוט יותר.

מבחינת חיסכון בדלק, קיימות קורדובה עם דיזל ללא טורבו - 1.9 65 סוסים. מדובר על מנוע חסכוני במיוחד, מוניות עם מנוע כזה עוברות מעל 400K ק"מ. אם תמצא דיזל עם קילומוטרז' סביר, זו יכולה להיות אופצייה מעניינת לרכישה (מבחינת חיסכון בדלק, אם אתה מוכן להתפשר על נוחות).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...