Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

 

לאחר 3 שנים שאני עם אותה הרצועת אביזרים החלטתי להחליפה בחדשה מכיוון שהיא יבשה וסדוקה, על הדרך גירזתי את מיסב הפולי.

 

מתחילים, זה המנוע -

 

IMG_6273800x600.jpg

 

פרק את מכסה הפלסטיק מעל המנוע.

 

וזה המותחן -

 

IMG_6276800x600.jpg

 

על מנת להרפות את הרצועה יש להפעיל עומס על המותחן,

בעזרת ידית כוח ובוקסה 16 יש לדחוף את המותחן לכיוון תא הנוסעים .

מה שיקרה הרצועה תהייה רפוייה רק תוך כדי דחיפה, אז שלוף אותה החוצה באותו הזמן כשאתה מפעיל לחץ על המותחן -

 

IMG_6277800x600.jpg

 

שחרר את תושבת המותחן הקפיצי -

 

IMG_6278800x600.jpg

המקדח נועד לשמור את המותחן פתוח ומוכן להרכבת הרצועה.

 

הרצועה -

IMG_6280800x600.jpg

 

ממממ חסר פה משהו -

 

IMG_6281800x600.jpg

 

המותחן המדובר + פולי -

 

IMG_6282800x600.jpg

 

IMG_6283800x600.jpg

 

פתח את הבורג של המותחן, ההברגה הפוכה אז לפתיחה סובב לכיוון סגירה -

 

IMG_6284800x600.jpg

 

מופרד -

 

IMG_6285800x600.jpg

 

הפולי + לאגר פנימי -

 

IMG_6286800x600.jpg

 

ניקיון יסודי -

 

IMG_6287800x600.jpg

 

אפשר להתחיל בשיפוץ הלאגר ולא משנה מאיזה צד הלאגר מתחילים, דחוף מברג שטוח בעדינות בדיוק כמו בתמונה -

 

IMG_6288800x600.jpg

 

הסר את האטם -

 

IMG_6289800x600.jpg

 

וואווו חסר פה קצת גריז -

 

IMG_6290800x600.jpg

 

עכשיו יותר טוב -

 

IMG_6291800x600.jpg

 

סגור את האטם, ונקה טוב את האזור.

חזר על אותה הפעולה בצידו השני של הלאגר.

 

החזר את הפולי למקומו -

 

IMG_6293800x600.jpg

 

סגור את הבורג ( לא לשכוח הברגה הפוכה ). אני מרחתי טיפה לוק טייט בקצה של הבורג -

 

IMG_6294800x600.jpg

 

מוכן להרכבה -

 

IMG_6295800x600.jpg

 

סדר את הרצועה החדשה מסביב לפולים ברכב בדיוק כמו שהיה ( עדיף לדעתי לעשות זאת לפניי הרכבת המותחן ) -

 

IMG_6297800x600.jpg

 

הרכב את המותחן, ודחוף הרצועה מעליו -

 

IMG_6298800x600.jpg

 

זהו, תם ונשלם הרכב שקט יותר.

 

בברכה אסף.

פורסם

יפה מאוד .

 

תגיד איך הגיר הרגיל על הבורה ? איך ההתנהגות של הרכב ?

 

ומה לגבי הצריכה של הדלק ? כמובן לחסר את הכמה שקלים שגונבים בתחנות דלק. ((רפי גינת -כלבוטק :-P)).

HONDA CIVIC LS

פורסם

כל הכבוד על היוזמה.

 

אבל, חבל שעשית את זה. המיסב הזה אטום לכל החיים. לא פותחים אותו ולא מגרזים אותו. כשהוא נגמר מחליפים אותו. המיסב הזה, NTN 6203, עולה 15 ש"ח. בשביל לעשות את מה שעשית, שברת שן במותחן, שברת את השפה של פולי הפלסטיק, פצעת את האטם של המיסב והוא כבר לעולם לא יחזור לאטום טוב. לא נוגעים במיסב כזה עד שהוא מת.

פורסם

מה הסיכוי שמיסב כזה ילך?

החלפתי בחיפושית מיסב אחורי והוא היה אטום רק בצד אחד והחדש ששמתי אטום משני הצדדים.

לי אמרו שזה מיסב שלא מתקלקל וגם אין לו איך כי זה מיסב כדורי.

האמת שהחלפתי בגלל שהיה רעש של קחקחקחקקח בא והולך בנסיעה מעל 60 קמ"ש ואחר ההחלפה זה נעלם אז אולי באמת המיסב היה בעייתי.

מצד שני גם הוספתי שמן גיר שהיה חסר.

איך אני יכול לבדוק את המיסב?(הישן הוא עדיין אצלי ואני לא רואה בעייה בו הוא נראה חדש)

המיסב הוא 6306 קצת יותר גדול מזה של אסף.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

פרוייקטון נחמד,תודה על השיתוף.

גם אני החלפתי את הרצועה הזו לא מזמן סתם בשביל תחזוקה מונעת, מסתבר שהיא עולה לא מעט כסף (OEM זהה למקורי הסתכם ב200 ש"ח בערך). אני אישית הייתי מחליף את הלאגר בחדש במקום לפתוח אותו (אישית אצלי הוא לא הרעיש אז לא נגעתי בו) ,מצד שני זה לא סיפור כזה מסובך להחליף אותו בעתיד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כל הכבוד על היוזמה.

 

המיסב הזה, NTN 6203, עולה 15 ש"ח. בשביל לעשות את מה שעשית, שברת שן במותחן, שברת את השפה של פולי הפלסטיק, פצעת את האטם של המיסב והוא כבר לעולם לא יחזור לאטום טוב.

 

איזה שן שברתי ?

 

השפה של הפולי הייתה נגוסה מלכתחילה - כנראה המכונאים בישראל עם החוסר סבלנות שלפו אותה או הכניסו אותה למקומה עם מברג.

 

לא פצעתי כלום דוקטור, ובשביל הספורט אני מוכן לפתוח שוב את הפולי בטיפול הבא.

 

אולי המיסב עולה 15 ש"ח, אבל יחד עם הפולי זה קצת יותר יקר. מעבר לכך יש תוצאות - יש שקט וזה מה שהיה חסר לי.

 

בברכה אסף.

פורסם

בתמונה המצורפת רואים את השן השבורה. לא נראה לי שיש לזה משמעות כלשהי ולא בטוח שלך יש קשר לזה, אבל היא שבורה. בתמונה גם רואים שהפולי עדיין שלם. לא שבור. אולי כמו שאתה אומר הוא היה שבור בצידו הפנימי ובהרכבה החלפת את כיוון הסיבוב של הפולי ולכן בתמונות המאוחרות יותר רואים את השבר.

 

השפה של המכסים שסוגרים את המיסב מאוד עדינה, ולדעתי היא נפגעה מהמברג וכבר לא אוטמת טוב.

 

אם אתה כותב עכשיו שהמיסב הרעיש לפני הטיפול, אז בכלל חבל על הזמן. המיסב הזה כבר פגוע והגריז ששמת לא יעזור לו לאורך זמן. עדכן אותנו אם בעוד חצי שנה המותחן הזה עדיין יחיה על הרכב או מוקדם יותר אם הוא ימות.

 

אני מקווה בשבילך שהוא לא ימות והכול יהיה בסדר לאורך שנים רבות. אם הוא כן ימות, ואולי החגורה תיקח איתה משהו בדרך (בדגמים מסוימים נפוץ שכשהחגורה נופלת\נקרעת היא חודרת לתוך מכסה הטיימינג, קורעת את רצועת הטיימינג והמנוע מושמד) יתכן שתחשוב שהחסכון שבקניית מיסב חדש (או החלפת מותחן קומפלט אם לא ניתן להח' מיסב בפולי הספציפי הזה) לא היה רעיון טוב. ימים יגידו.

 

עשיתי פעם הליך כזה, כפי שתיארת, כשהייתי באמצע המדבר עם מיסב חורק ותפוס בגרנד-שירוקי של חבר. אך ורק כתיקון חירום, ובבית המותחן הוחלף לחדש. אין ברירה אחרת אם רוצים להחזיק רכב שניתן לסמוך עליו.

 

attachment.php?attachmentid=176484&d=1256356213

V5.jpg

פורסם

ויש כאלה שמקשקשים בקומקום, כי הם לא מסוגלים להבין את מה שהם קוראים.

 

הקמתי את האתר עם כמויות המידע הכי גדולות בארץ בתחום המוטורי, כמה אלפי דפים. חלק גדול מהכתבות של ה"עשה זאת בעצמך" נכתבו על ידי לאחר עבודות עצמאיות שביצעתי. יש שם שיפוצי מנועים, גירים, סרנים, התקנות מתלים, נעילות דיפרנציאל ועוד. אף עבודה מהמתוארות שם לא בוצעה במוסך. אני הראשון שמעריך ומקדם את גישת ה"עשה זאת בעצמך" ואת שיתוף המידע באינטרנט.

 

אבל, צריך לעשות את הדברים נכון, וחובה להעביר ביקורת במקרים שזה לא נעשה כך על מנת לקדם את צורת העשייה הנכונה.

 

עריכה: נזכרתי שהכינוי AVZ מוכר לי ממקום כלשהו, ואז חיטטתי בה"פ שלי וגיליתי שבעבר הבחור ביקש ממני עזרה בנושא ALDL ולא ידעתי לעזור לו. כנראה שהמרמור על כך גרם לו לנסות לסגור איתי חשבון בפורום.

פורסם

עריכה: נזכרתי שהכינוי AVZ מוכר לי ממקום כלשהו, ואז חיטטתי בה"פ שלי וגיליתי שבעבר הבחור ביקש ממני עזרה בנושא ALDL ולא ידעתי לעזור לו. כנראה שהמרמור על כך גרם לו לנסות לסגור איתי חשבון בפורום.

 

אם זה מה שמנחה את צורת החשיבה שלך, נראה לי שאתה זקוק לעזרה, ולא ממני.

פורסם

אחלה פרוייקט אסף.

רק לידיעה כללית, החלפת טיימינג במוסך מורשה VW לא פחות מ 1400 ש"ח

 

לא ייאמן

 

אסף, אתה מוזמן להגיע לירושלים להחליף לי בשני הרכבים.

הדלק עלי כולל רצועות ומותחנים

 

דבר איתי בפרטי

Golf 2008 MK5

פורסם
אחלה פרוייקט אסף.

רק לידיעה כללית, החלפת טיימינג במוסך מורשה VW לא פחות מ 1400 ש"ח

 

לא ייאמן

 

אסף, אתה מוזמן להגיע לירושלים להחליף לי בשני הרכבים.

הדלק עלי כולל רצועות ומותחנים

 

דבר איתי בפרטי

 

לא כ"כ רלוונטי- דיי בטוח שבמנוע שלו הטיימינג זה שרשרת ולא רצועה. אצלי זה כך בוודאות

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

×
×
  • תוכן חדש...