Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי ברחוב דו סטרי, ופניתי שמאלה לרחוב אחר.

בעת הפניה הגיח אופנוע מאחור (נסע באותו מסלול-כיוון), עקף משמאל ופגע בדופן השמאלי קדמי של רכבי. האופנוע ורוכבו התהפכו ווהמשיכו בתנועה על הכביש עד שנעצרו ע"י עמוד חשמל ומדרכה בהמשך של הצומת.

רוכב האופנוע נפגע ונשאר במקומו עד שפונה ע"י אמבולנס.

אני נסעתי לאט ונהגתי לפי כל הכללים בעת הפניה כולל הסתכלות סביב ואיתות.

כמו כן, האופנוען עקף בצומת ועל מעבר החציה ונראה כי נסע במהירות רבה עפ"י מיקומו הסופי ואופי הפגיעה (שברים, אשפוז, ניתוח - הבחור התלבש על העמוד חשמל..).

הנזק לרכבי היה בעיקרו שפשוף במקום הפגיעה וכן כיפוף הפח. לגבי האופנוע, איני יודע אם הוא כשיר לנסיעה (לא רלוונטי כ"כ - תבינו בהמשך מדוע).

זהו מקרה התאונה (שהתרחשה לפני כחצי שנה), ע"פ עדות שלי. כמו כן, אין עדים נוספים לתאונה עצמה מלבד חברתי, שתומכת בגרסתי ( ונתנה עדות במקום התאונה בדבר הזהירות שנקטתי לפני הפנייה) וכן האופנוען, שאיני יודע מה גרסתו.

עדים נוספים הם בוחן התנועה, שוטר וכן הרופא שטיפל באופנוען בבי"ח - אלו עדים שלאחר מעשה, לא יודע כמה הם יכולים לדעת על המקרה עצמו (שוב, פרטים במהשך).

כמו כן, האופנוען שילם על הוצאות התיקון לרכבי (כהודאה באשמתו :?: ).

ועכשיו הסיפור שבגינו אני כותב את ההודעה:

השבוע קיבלתי כתב אישום למשפט, כאשר המדינה מאשימה אותי בנהיגה רשלנית וקלה בכך שסטיתי עם רכבי שמאלה בעת ביצוע פנייה שמאלה שלא בבטחה בצומת וכך גרמתי להתנגשות באופנוע שנסע אחרי תוך כדי עקיפה.

סעיפי האישום הם:

1. סטייה מנתיב נסיעה - תקנה 40 (א)

2. פנייה שלא בבטחה - תקנה 41

3. נהיגה רשלנית - סעיף 62 (2) +38 (2)

4. גרימת חבלה של ממש - סעיף 38 (3)

5. גרימת נזק - תקנה 21 (ב)(2)

כל האישומים הנ"ל הם למעשה התעלמות בוטה מעדותי ועדות חברתי. כמו כן, מנקים את האופנוען מכל אשמה (טוענים שאני סטיתי מנתיבי ללא סיבה), למרות שבסופו של דבר, הוא שילם על הנזק וכך הודה באשמתו.

כמו כן, העדים הנוספים (השוטרים והרופא) - מה הם יכולים להעיד בדבר המקרה עצמו? פרט למהירויות של כלי הרכב, הם אינם יכולים לדעת אם אותתי, בדקתי במראות וכו'. הם יכולים להעיד על תוצאת התאונה בלבד (כאשר בוחן התנועה יכול אולי לומר משהו בדבר המהירויות).

האם מישהו נתקל במקרה דומה?

האם יש לכם עצות כיצד לנהוג (במשפט.. :shock: )?

נ.ב. - אני לא עבריין מועד, אין לי עברות קודמות (אפילו לא קנס חנייה). אני בעל רשיון כ-4 שנים.

אנקדוטה: בוחן התנועה אמר לאבי (שהגיע למקום לאחר המקרה), שגם במקרה שאדם הנכנס לצומת באור ירוק ומעורב בתאונה עם רכב שנכנס לאותו הצומת באותו הזמן באור אדום, אחראי לתאונה כמו העבריין שעבר באדום.

זו כפי הנראה הסיבה להגשת כתב האישום נגדי.

פורסם

לפי דעתי אם אתה נסעת בנתיב השמאלי ביותר אז יש לך קייס רציני כיוון שלאופ]נוע אסור לךעקוף אותך באותו נתיב שבו אתה נוסע.

עדיין כנראה שהיה מן החוסר זהירות אבל אני לא רואה בזה אשמה כלפיך אלא כלפי תרבות הנהיגה של האופנועים בארץ ...

פורסם

אז אולי תשמע איך זה נשמע מהצד "שלי".

אני רוכב על האופנוע ברחוב דו-סיטרי, מתקרב לצומת T , לפני רכב נוסע באיטיות , לא מאותת, אני עוקף - בשניה שאני עוקף - הוא מאותת - ומתחיל לפנות!

בשניה האחרונה ממש הוא שם לב שיש משהו ליד הראש שלו ובלם { אני מכובן סטיתי קצת שמאלה }.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם

אני רוכב על האופנוע ברחוב דו-סיטרי, מתקרב לצומת T , לפני רכב נוסע באיטיות , לא מאותת, אני עוקף - בשניה שאני עוקף - הוא מאותת - ומתחיל לפנות!

בשניה האחרונה ממש הוא שם לב שיש משהו ליד הראש שלו ובלם { אני מכובן סטיתי קצת שמאלה }.

ואתה לא יודע שאסור לעקוף בצומת?

צטט...צטטט...צטטט... :roll:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גש לתחנת המשטרה המטפלת במקרה, וצלם את תיק התביעה.

אולי גם כדאי לבקש גילויוןהרשעות אם אתה "נקי".

מתיק התביעה תוכל ללמוד לגבי עמדתו של הצד השני,

כי לשם מתרכז כל החומר.

יהיה שם שרטוט של התאונה לפי גרסאתו, וגם תיהיה שם העדות שהוא נתן בתחנה.

ככה תוכל להיות הרבה יותר חכם.

גם מין הסתם בשלב כלשהו העו"ד שלך יבקש את זה,

אז תכין ש.ב.

בהצלחה :!:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

אחלה גרסה, אבל: אני אותתי לפני שהתחלתי לפנות (באופן יחסי - הרבה לפני) ובטח לפני שהוא הגיח לצידי.

כמו כן, הוא מודה שהוא עשה את הטעות בזה שהוא שילם על התיקון.

RS6 - תודה על העצה. אעשה את זה.

השאלה היא האם חייבת להיות גרסה שלו לעניין? כי למעשה זה אני מול המדינה כרגע. אין שום התייחסות לאופנוען פרט לפגיעה בו. למעשה, מכתב התביעה אפשר להבין כי אני היחיד שאשם בכל העניין.

פורסם
RS6 - תודה על העצה. אעשה את זה.

השאלה היא האם חייבת להיות גרסה שלו לעניין? כי למעשה זה אני מול המדינה כרגע. אין שום התייחסות לאופנוען פרט לפגיעה בו. למעשה, מכתב התביעה אפשר להבין כי אני היחיד שאשם בכל העניין.

מה שכתבתי הוא מניסיון.

בכל אופן, אני לא בטוח שככה זה בכל מקרה,

אבל קרוב לודאי שבתאונה עם נפגעים, שתי הצדדים נותנים עדות.

נחכה לאחד ה"חזקים" בתחום...

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

כן, אני גם יודע שכשרוצים לפנות עושים את זה משמאל הנתיב היחיד שיש, ומאותתים - לפני שמתחילים לפנות.

אני גם יודע שכשנוסעים בכביש 20 קמ"ש במקום 40-50 אפשריים ומותרים, צריך להיות מוכן לזה שמישהו יעקוף אותך.

אני גם יודע שאילו היתי עם רכב הוא בכלל לא היה מתחיל לפנות כי תאונה עם מכונית זה גם נזק, ואת המכונית יותר קל לראות ולא צריך באמת להתרכז כדי לראות אותה.

אני גם יודע שאילו היה לי צופר של משאית הוא היה שומע אותו מבעד למערכת והחלון הסגור. ואילו היו לי פנסי ערפל של ג'יפ הוא היה רואה את ההיבהוב שלי.

במקום לחפש אצל אחרים - חפש אצל עצמך. ותראה שיש לפחות מקרה אחד ביום שיכול היה להכנס לך דו"ג מתחת לגלגלים.

אבל מה אכפת לך? בטוח הוא יצא אשם במישפט. אתה כבר תמצא איזה חוק שהוא עבר.

פורסם
1 כן, אני גם יודע שכשרוצים לפנות עושים את זה משמאל הנתיב היחיד שיש, ומאותתים - לפני שמתחילים לפנות.

2 אני גם יודע שכשנוסעים בכביש 20 קמ"ש במקום 40-50 אפשריים ומותרים, צריך להיות מוכן לזה שמישהו יעקוף אותך.

3 אני גם יודע שאילו היתי עם רכב הוא בכלל לא היה מתחיל לפנות כי תאונה עם מכונית זה גם נזק, ואת המכונית יותר קל לראות ולא צריך באמת להתרכז כדי לראות אותה.

4 אני גם יודע שאילו היה לי צופר של משאית הוא היה שומע אותו מבעד למערכת והחלון הסגור. ואילו היו לי פנסי ערפל של ג'יפ הוא היה רואה את ההיבהוב שלי.

5 במקום לחפש אצל אחרים - חפש אצל עצמך. ותראה שיש לפחות מקרה אחד ביום שיכול היה להכנס לך דו"ג מתחת לגלגלים.

אבל מה אכפת לך? בטוח הוא יצא אשם במישפט. אתה כבר תמצא איזה חוק שהוא עבר.

חבל מאוד שאתה קובע דברים בלי לדעת מה היה המקרה.

אני אתייחס משפט משפט:

1. יש נתיב אחד. מן הסתם, את הפניה שמאלה לא עשיתי מצד ימין שלו אלא כמה שיותר קרוב לשמאל. כמו כן אותתי זמן רב לפני הפנייה.

2. אני נסעתי בהתאם לתנאי הדרך. התאונה ארעה בזמן חשכה, בכביש צר, מצד אחד מדרכה ומצד שני נתיב נגדי, בעיר. אני לא אסע על 50 כי באותה מידה יכול לקפוץ לי ילד לכביש. כמו כן, ברור שאאט עד כדי עצירה כי לא אבצע את הפנייה כאשר הדרך אינה פנוייה ובמהירות גבוהה.

בכלליות, זה שמותר לנסוע במהירות של 50 בעיר לא אומר שזו המהירות שאני אסע בעיר. יש לנהוג לפי תנאי הדרך בנוסף לכל.

3. מה שרשמת כאן הוא שטות מוחלטת. אתה לא האפנוען שעקף אותי. הוא הגיח מאחורה כאשר עקף לפחות עוד מכונית אחת מאחורי, כי כאשר בדקתי במראה לפני הפנייה, ראיתי מכונית מאחורי ולא ראיתי אופנוען לא ביננו ולא מצד שמאל שלי.

חוץ מזה, האם חסרים אופנוענים שעוקפים ללא נקיטת אמצעי מהירות? האם הם לא מזגזגים בין מכוניות? אולי אתה לא, אבל לא חסרים משוגעים שכן.

5. החלון שלי דווקא לא היה סגור. כמו כן, אין לי מערכת ברכב וכשאני שומע מוזיקה אני שומע אותה חלש כי איני אוהב רעש. חבל שאתה כל הזמן קובע עובדות כאילו אתה היית שם ויודע הכל. כמו כן, הפעם הראשונה שראיתי את האופנוען הייתה חלקיק שנייה לפני שהוא פגש בי. ראיתי את האור שלו במראה רק כאשר הוא הגיח משמאל. במהירות הגבוהה שהוא נסע וביחס למהירות האיטית שלי, לא היה לי סיכוי לתקן. מידי אחרי זה הוא פגע ברכבי. קשה לי להאמין שהוא בכלל היה מספיק להבהב.

בקשר לדבר האחרון שכתבת - אין לי מושג על איזה משפט אתה מדבר. במשפט שלי זה אני מול המדינה. אני לא יודע אם הוא בכלל קיבל כתב אישום.

בכל אופן, אני מבקש שתפסיק לתקוף אותי בלי ביסוס מכיוון שהעקיפה בוצעה על מעבר חצייה, בצומת, כאשר אני מאותת ונוסע באיטיות. הסיבה היחידה שהוא לא יכל לראות את האיתות שלי היא מכיוון שהוא הגיח בין מכוניות אחרות ולא נסע כל הנסיעה מאחורי ישירות.

פורסם
העברתי חלק מהדיון לפורום אופנועים , כדי לשמוע גם את דעת הצד השני , ברשותכם.
:mm_yeah:

רעיון מצויין , גם צריכים להבין את הצד השני .

אותי בדרך כלל לא מפתיע אופנוע , אבל אם אני נוסע עם ההורים אימא שלי תמיד נבהלת ואבי לפעמים ואם אני הנהג והם איתי ואופנוע חותך מימין בלי אזהרה היא מספקת לי את הבהלה !!

זה לא שכל האופנועים כך אבל להבין אותם זה הכי טוב :wink:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

ורק כדי שזה יהיה גם כאן - אני לא דיברתי כאילו על המיקרה של רומר, אלא על מיקרה שקרה לי.

והיתנצלתי.

• תוכן חדש...