Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע "מנפח" ב-206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם.

מדובר ב-206 XT 1400 ידני שנת 2003.

לאחר זיופים במנוע הכנסתי את האוטו למוסך מורשה של הילוך שישי באזור.

לאחר יומיים של בדיקות הודיעו שלי שהמנוע "מנפח".

יש בריחת לחץ מהצילנדר הראשון לקרטר וזה מה שגורם לזיופים.

הציעו לי או שיפוץ מנוע או החלפת מנוע.

אשמח לקבל דעות בקשר לזה עלויות וכו'

תודה מראש טל

צרפתיה היא כמו אישה, אתה מוציא כרטיס אשראי רק בשבילה:brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall:

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טל

תציג יותר פרטים וגם תבקש מהם יותר פרטים .

בגלל מה נופל בגלל ,צילנדר,רינגים?

זאת בדיקה שהם חייבים להגיד לך שהם ביצעו לפני שאומרים לך להחליף מנוע .

החלפת מנוע יכולה להסתכם ב7 אלף אפילו ואובר אול ב2000 3000 . כמה ק"מ יש לרכב.

כל מה שקשור למנועים ימיים .

וכמובן לצרפתית קטנה אחת.

פורסם
בוקר טוב לכולם.

מדובר ב-206 XT 1400 ידני שנת 2003.

לאחר זיופים במנוע הכנסתי את האוטו למוסך מורשה של הילוך שישי באזור.

לאחר יומיים של בדיקות הודיעו שלי שהמנוע "מנפח".

יש בריחת לחץ מהצילנדר הראשון לקרטר וזה מה שגורם לזיופים.

הציעו לי או שיפוץ מנוע או החלפת מנוע.

אשמח לקבל דעות בקשר לזה עלויות וכו'

תודה מראש טל

אני אסביר לך מה נשמע לי מסריח בכל העסק:

א) לא לוקח יומיים לאבחן מאיזה צילינדר בורח הלחץ, בריחת קומפרסיה לקרטר שמן אפשר לאבחן תוך דקות ומשם הדרך לצילינדר הבעייתי קצרה, במיוחד במוסך מורשה שאמור להיות לו כל הציוד הייעודי לבדיקת הרכבים שהוא מורשה להם. אלא אם אמרו לך שתקבל תשובה תוך יומיים לא הייתי סומך עליהם ובטח שבלי טופס בדיקת קומפרסיה שיוכיח את טענתם. כי כידוע זיופים במנוע יכולים להגרם מעוד שלל סיבות.

ב) אני לא יודע ממכשיר שבודק אם הקומפרסיה בורחת בגללת האכלות הצילינדר או הרינגים, אם אכן יש כזה אשמח לקישור לראות כיצד הוא עובד.

כעיקרון אם באמת אין מכשיר כזה עדיף להרים ראש מנוע (כמובן ובמידה ויש בריחת קומפרסיה מצילינדר) ולראות מה תמונת המצב שמתקבלת, ולפי זה להחליט. אני מאמין שעל הרמת ראש לא יגבו מימך יותר מחצי שעה-שעה עבודה.

עצה ידידותית, אם הבעיה מסתכמת ברינגים תחליף רינגים בכל הצילינדרים ולכמה שיותר איכותיים.

כמובן שאם המנוע באופן כללי גמור ולא במצב טוב תעשה חשבון אם כדאי לך להסתכן ולקחת מנוע חדש שהוא בעצם משומש ולעולם לא תדע מה המצב שלו עד שכל עניין השיפוץ יגמר.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

אוקיי אני יסכם.

הגעתי היום למוסך אחרי שעשו כמה בדיקות בניהם:קומפרסיה, נפילות לחץ, ודיאגנוזטיקה.

התברר שיש נפילת לחץ של 45% בצילנדר 1,2 לקרטר(מה שאמרו לי)

לא הציגו לי דפי בדיקה ולא כלום, היועץ שרות של המוסך ניגש אלי ואמר לי את זה.

לפי מה שהבנתי בבדיקה:פירקו את מסילת הדלק את הפלגים ושם בדקו(יותר מזה לא הוסבר לי).

נתנו לי שתי הצעות:

1.החלפת מנוע שלפי טענתם יהיה בסביבות ה-7-6 אלף שקל עם אחריות לשנה או מאה אלף קילומטר.

2.שיפוץ מנוע שזה פתיחת ראש מנוע הוצאת הבוכונות תיקון וכול מה שמשתמע מכך.

אמרו לי שאי אפשר לדעת מה בידיוק הבעיה, למה בורח לחץ, את זה יהיה אפשר לראות רק אחרי פתיחת המנוע.

זה מוסך מורשה של הילוך שישי שנמצא באזור המתמחה בפג'ו סוברו סוזוקי פיאט סיטרואן ולא יודע מה עוד.

עכשיו לפי ההרגשה שלי בזמן נהיגה:יש איבוד כוח משמעותי אני צריך למשוך את ההילוך את שלוש וחצי ארבע אלף סל"ד כדי שהאוטו יסע יחסית חלק.

שומעים דפיקות מכיוון המנוע(נשמע כמו מנוע שתי פעימות)

הסל"ד קבוע ולא קופץ

זה כול מה שאני יודע.

אשמח לעוד הסברים ואפשרויות שיש לי

ושוב תודה מראש

צרפתיה היא כמו אישה, אתה מוציא כרטיס אשראי רק בשבילה:brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall:

פורסם

צריך לבדום הסליב נקי,במידה וכן תחליף רינגים ובוכנות ,

במידה והסליב נפגע חבל לך לשלוח את הבלוק לחריטה ,תביא מנוע אחר.

אני בטוח מתוך בירור לגבי הפזו שלי שמנועים אתה יכול למצוא מ 4 אלף עד 6 לזה תוסיף את העבודה .

תחפש מוסך שמתעסק אם המכוניות האלו אם אתה רוצה המלצה תשלח לי הודעה בפרטי.

כל מה שקשור למנועים ימיים .

וכמובן לצרפתית קטנה אחת.

פורסם

חג שמח

אחריות שנה כתבת?

לך על זה בגדול

כל מנוע יבוא, פרוק לא תקבל יותר מ 3 חודשי אחריות לפי חוק

אם המחיר כולל עבודה ומע"מ

לך על זה מהר לפני שייגמר

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

• ספונסר פורום
פורסם

אני אתפלא מאוד מאוד אם האבחון הנ"ל נכון, במידה ויש 45 אחוז דליפת לחץ לאגן השמן מדובר או בחור בבוכנה,או בבוכנה שהתעוותה משמעותית,או ב2 רינגים שבורים כתוצאה מדטונציה,בכל מקרה,כל אחד מהמקרים האלו יוביל למזרקת שמן מהנשם אל תוך צינור הפילטר אוויר(מניסיון) ולעשן מטורף מהאגזוז והנשם כתוצאה מהגזים החומקים.

מה שבכלל לא אופייני למנועים האלו,לא נתקלתי באף מנוע TU עם חור בבוכנה או רינגים שבורים במנוע אטמוספרי סטנדרטי,במנועים שהורכב עליהם טרובו זה קורה,ומשם ניסיוני בתופעה.

לדעתי המוסך מפספס משהו,יתכן ומדובר בשסתום שרוף,והם מפספסים משהו,או דליפה באטם ראש בין 2 צילינדרים(די נפוץ ברכבים שעברו התחממות)

ובכל מקרה,שיפוץ מנוע כזה כולל סליבים,בוכנות,רינגים שיפוץ ראש,מייסבי גל ארכובה ואטמים לא צריך לעבור את ה5 אלף שקל,וסכום זהה למנוע יבוא,מנוע פירוק מקומי אפשר להשיג במחירים נמוכים מאוד.

ושוב,לדעתי המוסך טועה באבחון.

אורן

פורסם
.

ובכל מקרה,שיפוץ מנוע כזה כולל סליבים,בוכנות,רינגים שיפוץ ראש,מייסבי גל ארכובה ואטמים לא צריך לעבור את ה5 אלף שקל,וסכום זהה למנוע יבוא,מנוע פירוק מקומי אפשר להשיג במחירים נמוכים מאוד.

ושוב,לדעתי המוסך טועה באבחון.

אורן

קח מהר את ההצעה של אורן, לדעתי עדיף שיפוץ כללי מאשר מנוע מיבוא. גם לדעתי המוסך טועה.

אורן, הבחור ששלחתי אליך עם הסיטרואן הגיע, ביצעת ?.

בועז.

פורסם

אורן אני יודע שמבחינת עבודה תמיד אפשר לשסמוך עליך.

אבל מבחינת שעות אתה ככה ככה, האוטו לא מעשן בכלל לא ראיתי שיש שמן בפילטר.

מה שכן המדיד שמן שלי יצא מהמקום, מה שאמרו לי שזו תופעה של מנוע "מנפח".

יש איבוד כוח רציני.

אני לא משקיע באוטו שקל.

קניתי את האוטו מטרייד אין ויש לי ממנו אחריות אני מביא לו את האוטו היום בערב הוא לוקח את האוטו מסדר את זה לבד על חשבונו.

עוד שאלה קטנה:

מה הסיכויים שמוסך מרכזי עובד עלי?

כי כול מה שקראתי על סימנים של מנוע מנפח הדבר היחיד ששמתי לב אליו שיש אצלי זה שהמדיד שמן קפץ החוצה

תודה מראש

פורסם

האותו לא מעשן, משום שהנשם סתום. ללחץ הקומפריסיה באגן השמן אין לאן לצאת, לכן הוא מקפיץ את מדיד השמן.

לא עבדו עליך במוסך. טעויות עלולות לקרות בכול מוסך. לפי התיאור שלך אין ספק שהמנוע "מנפח".

בועז.

• ספונסר פורום
פורסם

הילוך שישי הינה חברה גדולה ורצינית ואין שום סיכוי ש"עובדים עלייך",יתכן וטועים באבחון,למרות שכמו שכתבו מעלי,קפיצת המדיד החוצה אינה מבשרת טובות.

שמת לב אם יש סימני נזילת מים על חיישן גלגל התנופה?

באזור שסימנתי באדום,והאם לפני שהתחילה התופעה שמעת צילצולים מהמנוע,מאין נקישות מתכתיות?

206.jpg

פורסם

אין נזילות מים בכלל.

פעם אחרונה שהוספתי מים זה היה לפני כשבוע וחצי ומאז לא ירד בכלל.

מבחינת צלצולים:לא שמעתי שום דבר מוזר באמצע נסיעה האוטו פתאום התחיל לשמע לי כמו מכסחת דשא, ולאחר כדקה הורגש איבוד כוח רציני, כאילו העברת לחמישי ב-50 קמ"ש

פורסם

עדכון חם מהתנור:

הבן-אדם שקניתי ממנו את האוטו התקשר אלי ועידכן אותי בקשר למצב האוטו.

הוא אמר שהמוסכניק שלו בדק את האוטו ושבמוסך המרכזי ניטרלו לי את המחשב.

והבעיה היא בעיה חשמלית ולא בעיה של נפילת לחץ.

יש מצב שמשהוא אמר לי זה נכון או שהוא רק עובד עלי כדי לצאת בזול?

הוא אמר שהוא לוקח את האוטו לאיזה מומחה בת"א מחר כדי לסדר את הבעיה.

ברור לי שהוא מנסה להוזיל עלויות.

יש איזה אפשרות שהוא יכול לעשות משהו שהבעיה תעלם כדי שאני יצא מרוצה?

או שעם המנוע באמת מנפח אין אפשרות לברוח משיפוץ מנוע\החלפה?

אשמח לעצות שאני יע לבדוק אחרי זה את האוטו כדי לדעת עם הוא עובד עלי או לא.

• תוכן חדש...