Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב סביב ה 6K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הזמן לרכוש לעצמי רכב.

אין לי בעיה שהרכב יהיה ידני ולמרות שהייתי שמח שיהיה לו מזגן אני יכול להתפשר על זה.

אבל מה שבעיקר חשוב לי זה שהרכב יסע ברציפות בלי בעיות ושאם במקרה פעם ב יהיו תקלות הן יהיו זולות יחסית לתיקון.

(את הרכב הקודם שלי קיבלתי בחינם ובדיאבד הסתבר שלא יכולתי להרשות אותו כלכלית)

הרכב לא אמור לעבור את ה 50 ק"מ ביום אבל כנראה שתהיה לו נסיעה אחת רצינית בשבוע (נהריה ת"א) והוא צריך לדעת להתמודד עם עליות.

אני מודע לעובדה שמדובר בתקציב דל אבל נכנסתי למספר אתרי יד שנייה וראיתי מחירים שנראו לי זולים בצורה חריגה

בעיקר על הדייהטסו שרייד, מתחת ל 5000 ש"ח לאוטומטית שנת 93 ומתחת ל 3000 ש"ח לידנית שנת 90 .

(קראתי קצת הודעות בפורום ונראה שזה דווקא רכב מומלץ במידה והגיר ידני)

בכל מקרה אני לא רוצה להגיע למצב כמו הרכב הקודם שלי אותו קיבלתי בחינם אך לא יכולתי להרשות לעצמי מבחינה כלכלית.

פורסם

ההצעה שלי כמי שהחזיק הרבה רכבים זולים.

הזול הוא יקר!

רכב אוטומט אני לא ממליץ, צריכת דלק גבוהה יותר ורוב הרכבים הישנים מצריכים בשלב זה או אחר החלפת גיר לרוב עניין די יקר.

אם הייתי מחפש רכב זול במחירים האלה כנראה הייתי קונה את הפיאסטה.

היא עמידה ולא יקרה.

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

תודה רבה על התגובות המהירות

88 זה לא ישן מידי ?

אני יכול להשקיע עכשיו בין 4000 ל 6000 ש"ח (אני מניח ש6,000 ידרוש קצת לוגיסטיקות אבל אפשרי) ובמהלך השנה להשקיע עוד מעט סכומים אם ידרשו (מעבר לדלק וביטוח).

השאיפה הכוללת שלי היא לא לעבור את ה10,000 ש"ח סה"כ במהלך השנה הקרובה.

הייתי שמח אם היה לי כבר עכשיו 10,000 ש"ח שאני יכול להשקיע ברכב, לצערי זה לא המצב, אבל אני לא רוצה לקנות

רכב ב 3.5K ולגלות בסוף השנה שהוצאתי עליו עוד 10K רק בתיקונים.

פורסם

הסיכוי שפיאסטה תקינה מהשנתונים הללו תשרוד איתך עוד שנתים שלוש ברמת הוצאות הגיונית היא גבוהה יותר מהסיכוי שזה יקרה עם רכבים חדשים ממנה ב-10 שנים.

הסיבה טמונה בפשטות, הכל סופר פרימיטיבי.

רק לוודא שקנית יחידה שעומדת על הרגלים.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

אתה לא רוצה להמתין לחכות להיות סבלני לעשות עוד קצת כסף להסתדר איך שהסתדרתה עד עכשיו , ולקנות משהו נורמלי ?

רכב ב5000 אלף שקל ?

לא ביטחותי

לא חסכוני

לא אמין

לא נוח

לא מהנה לנהיגה

קיצר עדיף אופניים

פורסם
הסיכוי שפיאסטה תקינה מהשנתונים הללו תשרוד איתך עוד שנתים שלוש ברמת הוצאות הגיונית היא גבוהה יותר מהסיכוי שזה יקרה עם רכבים חדשים ממנה ב-10 שנים.

הסיבה טמונה בפשטות, הכל סופר פרימיטיבי.

רק לוודא שקנית יחידה שעומדת על הרגלים.

תן לי רק לוודא שאני מבין נכון אתה אומר לי שעדיף לי לקנות פורד פיאסטה 88 ב 3.5K מאשר פורד פיאסטה 97 ב5.5K או סובארו ג'אסטי שנת 92-93 במחיר דומה. וזה לא בגלל העלות ההתחלתית שלהן (זה אומר שאם כל הרכבים האלה היו עולים אותו דבר עדיין עדיף לי ללכת על הפיאסטה 88 ).

אתה לא רוצה להמתין לחכות להיות סבלני לעשות עוד קצת כסף להסתדר איך שהסתדרתה עד עכשיו , ולקנות משהו נורמלי ?

מה זה אומר עוד קצת כסף ? על איזה סכום מינימלי מדובר שהיית ממליץ לקנות בו רכב ?

תודה

פורסם

אני לא מבין את מי שממליץ לבחור לקנות פיאסטה משנת 88 נכון שזה רכב סופר אמין אבל ישן מידי וצריך לעשות שני טסטים בשנה . מניסיוני הרב מאד עם פיאסטות. בסכום זה אתה יכול לקנות פיאסטה יוטה משנת 96-97 רכב שמבחינה מכנית מבוסס על מנועים של הפיאסטות הישנות יותר ובעל מערכת הזרקת דלק פשוטה ואמינה מאד ועדיף לקנות רכב עם מזגן מכיוון שזה לא נוח לנסוע ברכב ללא מזגן. שרייד גם מאד מוצלחת אבל רק הדגם הידני שהוא חסכוני וזריז למדיי. לסיכום כל רכב שתמצא כך לבדיקה אצל מכונאי או מוסך שאתה סומך עליו כדי לקבל חוות דעת על מצבו המכני של הרכב.

פורסם

שכחתם את הרנו 19 עם מנוע 1400.

יש מזגן, אחלה אוטו, נראה לי שיש גם הגה כוח.

המחירים הם בסביבות 3K, מה שמשאיר גם קצת כסף ליישור קו נחמד שיעמיד את האוטו על הרגליים.

שווה לבדוק את האופציה.

עוד יתרון - חלקים כמו זבל בפירוקים.

פורסם

תבדק גם סוזוקי סוויפט. אוטו בסיסי (כמו הג'סטי) אבל שניהם אמינים וזריזים (במהירות נמוכה...).

בשנתון כזה הכי חשוב זה מצב מכני של הרכב והאחזקה שלו. צריך הרבה סבלנות ומזל למצוא משהו טוב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

תנסה מיצובישי צ'אמפ.

מניסיון של 6 שנים עם הרכב, רכב אמין, סוחב כשצריך, צריכת דלק של 1:12 בערך.

לא עושה בעיות מיוחדות. מעבר לראש מנוע שעשינו אחרי שנקרע הטיימינג, הרכב לא הזדקק לכניסות למוסך חוץ מטיפולים.

יצא לי לנהוג על כמה מכוניות כמו E36, הונדה, אלפא וכל מיני, והנוחות של הצ'אמפ מפתיעה אותי כל פעם מחדש!.

חפש אחת מטופלת. ביד 2 יש כמה אופציות טובות. באיזור ב 5.5-6K אתה יכול למצוא אחת שמורה.

הפיג'ו 306 מנוע 1.4 גם אופציה טובה. מחירי הטיפולים והחלקים ברצפה. רכב אמין וסוחב יפה יחסית למנוע שלו.

שונא גזענים !.

פורסם

קונה בזול משלם ביוקר משפט שכולם מכירים. עזוב אותך לקנות אוטו ב5000 אלף שקל שאחר כך תשקיע עליו כפול כסף ביישור קו בדלק שהוא ישרוף לך כי המנוע כבר גמור ומה לא, תחסוך תהיה סבלני תעשה עוד 10 אלף שקל אפילו תתפנק תעשה עוד 15 קנה אוטו ב20 אלף שנת 90+ משהו חמוד נראה טוב ולא גרוטאה ב5000 שקל זה העצה שלי בשבילך

• תוכן חדש...