Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C5 2006/2005 יעוץ בקניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

התעניינו לאחרונה בסיטרואן C5 וכניראה זה האוטו שנקנה בסוף.

רציתי להתייעץ איתכם לפני רכישה.

ראיתי שב2006 האוטו עבר מתיחת פנים, ההפרשים בין 2005 ל2006 הם כ15 אלף שקל.

ראיתי שב2006 יש יותר כריות אוויר יותר מערכות בטיחות, מנוע אחר וכו'.

האם ההפרש של ה15 אלף שקל שווה את ההפרש בין המודלים?

איך היא מבחינת אחזקה? טיפולים? דלק?

איך הגיר מבחינת העברת הילוכים? [אוטומטי], העברה חלקה? לא עושה בעיות ומתקלקל מהר?

אפשר את החסרונות של הרכב? בעיות נפוצות, תקלות.

אשמח לתגובות [במיוחד מבעלי הרכב]

תודה מראש

שבת שלום

פורסם

תלוי בעיקר בטיפול שהיא קיבלה מהבעלים הקודמים.

מנוע ה 2 ליטר מאד אמין. הגיר זה הגיר, נפתחו עשרות שרשורים לגביו,

הגירים משנת 2004 יותר אמינים בגלל שהחליפו את ספק השסתומים, ובסבירות נמוכה שיהיו לך בעיות איתו.

הצנרת ההידראולית שופרה מאד אחרי מתיחת הפנים, ועומדת טוב מאד בלחצים הגבוהים בלי נזילות והזעות שאיפיינו את הדגם מדור I .

חפש לך אחת מיד פרטית, בדוק היסטוריית טיפולים -> בדוק תאונות שילדה אצל פחח / מוסך שאתה סומך עליו -> קח את הרכב לבדיקה.

צריכת הדלק תלויה בעיקר בנהג, אני הגעתי עם C5 מדור I לפי מחשב הרכב ל 8:5 לכל 100 ק"מ משולב, אבל אולי אני לא דוגמא, כי אני לא נהג שודים ונוסע רגוע , לא יותר מ 100 - 110 קמ"ש.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
.

קודם כל, תודה על התגובה המהירה.

אתה יודע כל כמה קילומטר הרכב צריך טיפול?

אתה יודע כמה בערך צריכת הדלק של מנוע ה2.0?

האם ההפרש גדול בין ה1.8 [2005] ל2 של 2006?

תודה מראש

פורסם

מתיחת פנים עשתה לC5 כמה דברים:

-בטיחות: 7 כריות אוויר (נדיר מאוד לזמנה, בעצם, 7 כריות היו רק לה ולאוונסיס) וציון מצויין בENCAP (אפשר גם לראות את ההבדלים).

- ביטול כפתור "SPORT" במתלים.

- נוחות מעט טובה יותר.

- מרווחת יותר.

- מראה נורמלי :-D

- אמינות עדיפה.

נ.ב. בכל רכבי פיז'ו סטרואן הטיפולים נעשים כל 30K, למידע נוסף אתה יכול להתיעץ עם חבר הפורום איציק נ.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

ברשותי אחת כזו שנת 2005 בצורה החדשה מזה כארבעה חודשים.

אמנם נקנתה מליסינג אבל אחרי בדיקה מעמיקהת היסטוריית טיפולים מלאה ובמוסכים מורשים בלבד וק"מ נמוך משמעותית מהממוצע.

כמה תובנות:

- קרא את כל ההודעות כאן בפורום שנוגעות ל-C5 (כך תדע למה לשים לב ובאילו הפתעות אתה עלול להיתקלת רובן מצחיקות כגון "מיצמוץ פנסים" :shock: ושאר ירקות)

- הרכב מאוד מרווח

- בטיחותי מאוד (ואני ממליץ על כל רכב שאתה שוקל לרכוש, לראות את קטעי הוידאו של מבחני הריסוק ב-NCAP)

- שאר כפתורים ותפריטים ממוחשבים ומלאי פונקציות מעניינות

- צריכת דלק אצלי כ- 10.5 ק"מ לליטר (ואני לא נוסע פרוע אך לא כפנסיונר)

- תחילת נסיעה כבדה יחסית אבל המשכה מהנה ובעיקר בכביש פתוח

- לא משנה כמה אתה קורא ולומד (לגבי כל רכב), אין תחליף לנסיעת מבחן (מומלץ כחצי שעה אם ניתן ואיזורים משולבים)

- מצ"ב מפרט של הרכב.

בהצלחה

C5-SX.doc

You can’t really know someone until you fight them

פורסם

תודה מראש

אל תקנה 1800 , גם כבד , ויותר גרוע , מנועים שנוטים לפתח סדק בבלוק ואז חוץ מהחלפה של המנוע אין מה לעשות. (תכין קצת יותר מעשיריה במוסך מורשה).

ככלל, המנועים 1600 (110 כ"ס) ו 2000 (138 כ"ס) הם היותר טובים של הקונצרן ומגלים אמינות טובה מאד.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
קודם כל, תודה על התגובה המהירה.

אתה יודע כל כמה קילומטר הרכב צריך טיפול?

אתה יודע כמה בערך צריכת הדלק של מנוע ה2.0?

תודה מראש

היו לי שתיהן. ההבדל בין 1.8 ישן ל- 2.0 חדש הוא גדול מאד. אמנם גם ה- 2.0 מרגישה מהוססת וכבדה, אבל הסטופר מספר שהיא מכונית מאד מהירה, ועם קצת אומץ גם מגלים שיש לה אחיזה מדהימה (עם המישלין המקורי המשובח). וזה למרות שכתבי הרכב התלוננו שהיא יותר רכה מהקודמת, ונוטה לזווית גלגול מוגזמת. זה נכון, אבל זו רק תחושה. אין בעיה לטוס איתה.

ומבחינת אמינות, ניכר שה- 1.8 הישן סבל מבעיות (אצלי החליפו מנוע), בעוד המנוע של ה- 2.0 החדש הוא נקודת אור.

מניסיון עם כמה כאלו, אני יכול לספר לך שגם הגיר בחדשות סובל מכמה בעיות. תמצא הרבה כאלו אחרי החלפת שסתומי גיר. עוד תופעה שפגשתי לא-מעט היא תלונות על גמגום בזינוק ו/או כיבוי מנוע. בספר הטיפולים (תדפיס מהמוסך) זה ניכר בדברים כמו "לימוד מצערת" או "ניקוי פיח...".

אבל עלות האחזקה הכוללת נמוכה מאד. החלק היחיד שעלה לי הרבה כסף (יחסית) היה צינור הידראולי של ההגה, שנפגע כנראה ממכה בתאונה. מרווח הטיפולים גדול, רק אחת ל- 30 אלף. אבל בפועל לרוב נכנסים למוסך עוד קודם.

צריכת הדלק של ה- 2.0 מעולה יחסית למשקל והתמורה. לא מצאתי שום דבר במימדים האלו שעשה כמוני 1:11.5.

• תוכן חדש...