Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות דיבורית, נמאס לעצור בצד בשביל לדבר.

דיבורית בלוטוס ששמים באוזן זה חוקי?

שמעתי גם שיש מיוחד לשקע מצית, מה שבטוח אני לא רוצה מובנה שיהיה קבוע ברכב ואני לא רוצה לשלם על התקנות מיותרות, משהו נייד וזמין.

פורסם

אוזניית בלוטות' - חוקי.

דיבורית בלוטות' (כזו ששמים בסוכך שמש, או בשקע מצית) - חוקי.

ספיקר פנימי של המכשיר - חוקי, כל עוד לא מחזיקים את המכשיר ביד אלא הוא מונח במקום יציב ברכב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אוזניה באוזן זה בגדול לא חוקי, אבל לא נותנים על זה דוח"ות.

זה נמצא בתחיום האפור.

החוק אוסר שימיוש באוזניות בזמן הנהיגה,

היה פסק דין שפסק שאוזניה אחת לא נכללת תחת ההגדרה "אוזניות" והנאשמת זוכתה.

אבל להחזיק את הטלפון ביד לצורך חיוג/מענה לשיחה לא חוקי בכל מקרה.

פורסם

"בגדול זה חוקי" זה לא ממש יעזור לי אם אני יקבל קנס, חד משמעית זה חוקי או לא?

דרך אגב, דיבורית של מוטורולה תקלוט מכשיר של נוקיה?

או שרק דגמים מסויימים קולטים מכישירים מסויימים?

פורסם

כתבתי, שלא נותנים על זה קנסות.

אני הסברתי בתגובה הקודמת, מה אומר החוק בנושא.

אחרי אותו פסק דין, לא נותנים יותר דוח"ות על אוזניה באוזן אחת, אבל את החוק אף אחד לא שינה.

BLUE TOOTH זה סטנדרט כללי, לכל היצרנים, וכל אוזנה אמורה לעבוד עם כל טלפון, ללא קשר ליצרן.

פורסם

החוק קובע שדיבור בטלפון נייד יעשה אך ורק באמצעות מיקרפון המותקן קבוע ברכב.

היות ומיקרפונים שמותקנים קבוע ברכב הם חלק מערכת הדיבורית המותקנת ברכב, ממילא השימוש בטלפון נעשה באמצעות דיבורית שהינה חלק מהרכב. אפשר לומר שגם ערכת דיבורית בלו-טות המחוברת למצת הרכב יכולה להחשב כעונה לרוח החוק.

מכאן נובע שעל פניו דיבורית אישית אינה חוקית, כיוון שאין לה מיקרפון המותקן קבוע ברכב.

בוקי עמד על הדקויות שבהנחיות ועל כך שהחוק לא שונה = מיקרפון קבוע ברכב.

אלי לוי,

חד משמעי זה לא חוקי.

התחום האפור נתון לשיקולך. אני לא הולך על התחום האפור.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אתם שוכחים דבר אחד - פסק הדין שזיכה נאשמת בשימוש באוזניה היה של בית המשפט העליון.

פס"ד זה מחייב את כל הערכאות הנמוכות יותר להתיישר לפיו ובעצם מהווה תקדים מחייב, הקובע שהאיסור הוא על "אוזניות" ברבים ולא אוזניה ביחיד.

לכן אוזניה (חוטית או בלוטות', זה לא משנה) חוקית למהדרין. לא תחום אפור ולא נעליים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

התקנה בעבר דיברה על מיקרופון המותקן ברכב והיא הלכה ככה:

נהגת ברכב הנ"ל ובעת שהרכב היה בתנועה

השתמשת בטלפון קבוע/נייד

שלא באמצעות מיקרופון, המותקן ברכב,

בניגוד לתקנה 28(ב) לתקנות התעבורה.

התקנה שונתה לפני כשנה וכיום היא:

נהגת ברכב הנ"ל, ובעת שהרכב היה בתנועה

השתמשת בטלפון, שלא באמצעות דיבורית,

בניגוד לתקנה 28(ב) לתקנות התעבורה.

משמע, מותר להשתמש בטלפון באמצעות דיבורית, גם אם היא מותקנת באופן קבוע ברכב וגם אם לא.

פורסם
אתם שוכחים דבר אחד - פסק הדין שזיכה נאשמת בשימוש באוזניה היה של בית המשפט העליון.

פס"ד זה מחייב את כל הערכאות הנמוכות יותר להתיישר לפיו ובעצם מהווה תקדים מחייב, הקובע שהאיסור הוא על "אוזניות" ברבים ולא אוזניה ביחיד.

לכן אוזניה (חוטית או בלוטות', זה לא משנה) חוקית למהדרין. לא תחום אפור ולא נעליים.

לא נכון!

פסק דין של העליון אינו בהכרח תקדים. בכלל, המשמעות של תקדים היא גמישה מאוד, ועורכי דין ושופטים מומחים בפרשנויות אם כן או לא מתאים למקרה דנן... אם יש עו"ד בין הקוראים שיבוא ויסביר איך קובעים מהו תקדים.

ערכאה נמוכה לא חייבת ל"התיישר" לפסקי דין של העליון , וכבר היו מקרים לא מעטים של שופטים שצפצפו על מה שקבע העליון.

הרי גם ממשלת ישראל מתעלמת מהחלטות העליון כאשר אינו נוחות לה.

להגיע לעליון פירושו הרבה הוצאות, הרבה השקעה נפשית, וגם מזל שהעליון יסכים לדון בתיק שלך (אינו חייב!) - והשופטים "למטה" יודעים זאת היטב. לצדק יש מחיר, ומחיר יקר מאוד.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

סעיף 20 לחוק יסוד השפיטה מתייחס לענין תקדים:

(א) הלכה שנפסקה בבית משפט תנחה בית משפט של דרגה נמוכה ממנו.

(ב) הלכה שנפסקה בבית המשפט העליון מחייבת כל בית משפט, זולת בית המשפט העליון.

על משקל זה, תקדים שהתקבל לדוגמא במחוזי, יחייב את השלום אך לא יחייב מחוזי אחר.

אם התקבל תקדים בעליון, אין הכרח שהוא יחייב את העליון בדיון אחר בענין דומה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם כבר מדברים על זה - דיבור בפלאפון כשהוא מחובר לשקע AUX (ושומעים את הצד השני ברמקולים) חוקי? כמובן כשהפלאפון מונח, ואני מדבר בצעקות :-D

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

יש אצלנו שוטרים שמשתמשים בדיברית בלוטות' (אני מתנדב).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...