Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחיר 250-400$ ואם זה ממש שווה את זה אז אפשר להתגמש קצת למעלה

הדרישות הם שתהיה איכותית כמובן, (עד כמה שאפשר במחיר הזה), בלי יותר מידי משחקים, POINT&SHOOT,עדיפות לזום אופטי גדול (X8 לפחות) ושתהיה קומפקטית ולא סטייל SLR או משהו כזה

מצאתי את הסמסונג הזאת אבל ביאס אותי שהיא מגיעה עם סוללות מיוחדות ולא רגילות

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9312273&productCategoryId=abcat0401003&type=product&id=1218082645928

רק בבקשה אני צריך תשובה עוד היום כי מחר אני נוסע לבסיס לשבועיים והיום ההורים טסים לארה"ב אז אני צריך להגיד להם מה לקנות... תודה רבה.

פורסם

שלום לכם,

אני כבר הרבה זמן רוצה לקנות מצלמה, והחלטתי לבצע את הקניה השבוע לקראת החגים הקרובים.

הידע שלי במצלמות די שואף לאפס, ולמרות זאת אני מעוניין לקנות מצלמה איכותית.. ואני אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ לי על דגם ספצפי שיתאים לדרישות שלי.

אין לי הרבה דרישות מיוחדות, ואני לא מבין גדול.. אבל אני רואה המון מצלמות עם יכולת להפריד בין צבעים, לדוגמא:

אני אתאר תמונה כלשהי (חבל שאין לי דוגמא מוחשית) - תמונה של פרחים, כל התמונה בשחור לבן ורק העלי כותרת בצבע אדום.

אני רוצה מצלמה שהתמונות בה יצאו איכותיות גם ביום וגם בלילה (חשוב).

התקציב שלי נע בין 1000-2000, אני מקווה שאפשר להוציא מהתקציב הזה מצלמה מכובדת שיודעת לבצע את הפעולה שתארתי למעלה.

המון תודה לכם,

חג שמח ושנה טובה כדבש!

פורסם

להדיוטות - פאנסוניק TZ5 (או המצלמה שהחליפה אותה ה-TZ7, אבל היא לא שווה עוד 500 ש"ח).

נקסט...

אני אתאר תמונה כלשהי (חבל שאין לי דוגמא מוחשית) - תמונה של פרחים, כל התמונה בשחור לבן ורק העלי כותרת בצבע אדום.

יש מצלמות שיש להן את הפונקציה הזו. עכשיו, עם כמה תמונות תרצה לשחק ככה, שזו הפונקציה העיקרית לפיה אתה קונה מצלמה? ולמה להפעיל אותה במצלמה, על מסך זעיר, ולא לעשות זאת במחשב לאחר שהורדת את התמונות (תוכנת Picasa, החינמית, עושה זאת בקלות). מיותר, בקיצור.

אני רוצה מצלמה שהתמונות בה יצאו איכותיות גם ביום וגם בלילה (חשוב).

גם אני רוצה. כשיודעים לצלם יוצאות יותר תמונות "איכותיות". כשתנאי התאורה אידיאלים כל מצלמה מוציאה תמונות מצויינות. כשפחות, אז צריך לדעת מה לעשות. מבחינת איכות תמונה "למי שלא מבין", כל המצלמות שאינן זבל שוות, פחות או יותר. הפאנסוניק שהמלצתי עליה בתחילה היא הטובה ביותר להדיוט בתקציב, מכל בחינה. רק אל תצפה לניסים בצילומי לילה או כאשר התאורה לא טובה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נצל"ש,

מבקש המלצה למצלמה קומפקטית איכותית ביותר שבמובן מסויים תהווה תחליף טוב (עד רמה מסויימת) גם למצלמת SLR /DSLR. (נתעלם לרגע מענין התקציב).

כמה שיותר קומפקטית = יותר טוב, כמובן בגבולות שבהן עדיין ניתן להפיק את המיטב שבמיטב.

או במילים אחרות - אני רוצה מצלמה שתהיה איכותית כמו SLR אבל שאפשר יהיה להכניס לכיס.

יש חיה כזאת ?

למען הסדר הטוב - כשאתם עונים תציינו למי משנינו אתם עונים - תודה.

שנה טובה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ל- ACEJIN כרגע נחתה בארץ הסופר זום החדשה של CANON הSX20 המחיר 2000 ש"ח

ל-אמיר אם תחכה חודש חודשיים תגיע לארץ ה-S90 של CANON שמציבה סטנדרט חדש באיכות

למצלמה סופר קומפקטית או המתחרה מבית פנסוניק TZ 5\7 שפחות חביבה עלי. לחובבי הזום הייתי

ממליץ על WB550 של סמסונג בתמורה תקבלו עדשת 24MM רחבה במיוחד, X10 זום וידאו HD כולל

סאונד כל זה נכנס באריזה קטנה יחסית - איכות תמונה טובה אבל לא ברמה של הCANON\PANASONIC.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

או במילים אחרות - אני רוצה מצלמה שתהיה איכותית כמו SLR אבל שאפשר יהיה להכניס לכיס.

יש חיה כזאת ?

.

לא כזו שעולה פחות מ-SLR ולא כזו שנכנסת לכיס שהוא לא דגמ"ח.

פורסם
ל-אמיר אם תחכה חודש חודשיים תגיע לארץ ה-S90 של CANON שמציבה סטנדרט חדש באיכות

איך אתה יודע איזה סטנדרט ה-S90 (שאני ממתין לה בכיליון עיניים) מציבה, כאשר אף אחד עוד לא ממש עשה לה בדיקה ו/או פרסם דוגמאות?

פורסם
לא כזו שעולה פחות מ-SLR ולא כזו שנכנסת לכיס שהוא לא דגמ"ח.

עם המחיר אני אתמודד.

הייתי מעדיף שתהיה כזאת שלא צריכה דגמ"ח, כי אז אין טעם בקומפקטיות.

אם היא נכנסת לכיס מכנס רגיל (או חולצה), זה מעולה. במקרה הפחות טוב לכיס מעיל או פאוץ' קטן.

ללכת עם, להרגיש בלי :lol:.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני מחכה ל-90.חוגה אחת ISO, שנייה פיצוי חשיפה - תיקתק תמונה! אם ממש רוצים להשפיע, אפשר גם צמצם ותריס (אם יש הסטוגרמה חיה בכלל חגיגה).

ה-G11 גדולה לי מדי.

פורסם

תודה לכם על ההמלצות..!

אני חושב שאני אקנה את הפנסוניק TZ5, למרות שאני מתלבט עכשיו אם להוסיף 500 ש"ח ולקנות את ה-TZ7, או שבאמת השיפור זניח ולא מצדיק את ההפרש הכספי..?

אני לא צלם מקצועי או משהו, אבל זה ידוע שהמצלמה עושה את הצלם ולא להיפך (או שלא) :wink:

falou - הדיוטות - זאת הפונקציה שמבדילה בין הצבעים? לפי מה שכתבת יש אותה בשני הדגמים, נכון?

אני גם אנסה את התוכנה בלי קשר.

חג שמח לכם.

פורסם
עם המחיר אני אתמודד.

הייתי מעדיף שתהיה כזאת שלא צריכה דגמ"ח, כי אז אין טעם בקומפקטיות.

אם היא נכנסת לכיס מכנס רגיל (או חולצה), זה מעולה. במקרה הפחות טוב לכיס מעיל או פאוץ' קטן.

ללכת עם, להרגיש בלי :lol:.

.

הרבה חולמים את החלום שלך. כיום התשובה היא אין. הכי קרוב שיש זה:

http://www.dpreview.com/previews/PanasonicGF1/

אפשר גם זה:

http://www.dpreview.com/reviews/olympusep1/

הטכנולוגיה עוד חדשה ולכן מדובר על מצלמות שעדיין יקרות.

היחידים ששמים חיישן בגודל DSLR במצלמה קטנה הם סיגמא, אבל העדשה היא עם אורך מוקד קבוע (בלי זום) ועיבוד התמונה והביצועים חלשים (רק לצלמי RAW). זאת מצלמה לשימושים מאוד ספיציפיים.

http://www.dpreview.com/reviews/sigmadp2/

פורסם

עפר,

תודה.

החלפת עדשות זאת אופציה עדיפה.

המלצות נוספות לפורמט שביקשתי, יתקבלו בברכה.

שנה טובה.

פורסם

אמיר, אני גם הייתי מעוניין לשפר את הביצועים ועדיין להשאר באזור הקומפקטי. אחרי מחקרים ארוכים (וקריאת המון ביקורות ב-dpreview ואחרים) הבנתי שאין ארוחות חינם (לפחות כרגע כי עקרונית הטכנולוגיה כבר קיימת).

בקומפקטיות יש יישור קו יחסי ורמה יחסית טובה אבל מוגבלת (שיפרו מאוד את העיבוד אבל עדיין חיישנים פצפוניים שרק דחסו עליהם עוד ועוד פיקסלים כדי לנפח נתונים ולהרשים). הקפיצת מדרגה הרצינית מבחינת איכות מגיעה עם חיישן גדול יותר והפריצת דרך היא המזעור של פנסוניק/אולימפוס עם ה-micro four-thirds.

הבעיה שעדיין מדובר יותר ב-dslr קטנה מאשר קומפקטית אמיתית (בינתיים התעקשו על עדשות מתחלפות בדגמים שיצאו). והמחיר...כמו של dslr מכובדת (בטח לא באזור של הקומפקטיות).

אני נשברתי וקניתי את המצלמה הראשונה של panasonic (ה-G1). מאוד מרוצה ממנה מבחינת יכולות אבל בתכל'ס, היא רחוקה מלהקרא קומפקטית (או להכנס לכיס כלשהוא) ולפי הדגמים שיצאו עכשיו או נמצאים בקנה של שתי החברות האלה יש עוד זמן עד לקומפקטית אמיתית ברמות האלה.

בקיצור, אין היום חיה כזאת של מצלמת כיס שעולה בהרבה על האיכות של הקומפקטיות המובילות כמו אלה שכבר הומלצו בשרשור (למעט מצלמות ייעודיות ומוגבלות כמו ש-falou ציין).

ה-TZ5 מאוד מוצלחת ומומלצת בגודל שלה. אני כבר הרבה זמן מתלבט אם לקנות אותה (או המחליפה שלה) או ללכת על עוד יותר קטנה (גם ככה הייעוד הוא מצלמת כיס קטנה כשלא בא להסחב עם ה"קומפקטית" שקניתי).

ניר

• תוכן חדש...