Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לדעת האם אתם יודעים איזה סנקציות מפעילים על הנהגים של רכבי הליסינג, עליהם מתקבלת תלונה דרך הטלפון המדבקות שעל הרכב. האם התלונה הולכת לחברה בה הוא מועסק או שלחברת הליסינג?

אני בדרך כלל סובלני ונמנע מהשטויות שקורות סביבי על הכביש, אבל היום פשוט איזה נהג באמת הגזים.

- ההתחיל בזה שהוא גלש לנתיב שלי תוך כדיי שתייה של איזה משהו, כאשר עקפתי אותו

- אח"כ העברת חוט דנטלי בשתי ידיו כמובן, בכביש עמוס בשלושה נתיבים עם רכבים שמתשלבים

- פתיחת כל מיני אריזות עם שתי הידיים, תוך כדיי הנהיגה כמובן, כאשר מירב תשומת הלב מוסבת לאריזה.

- ובהמשך הדרך קריאה מספר או SMS, לא יודע בנסיעה כמובן. תוך הצצות קצרות מידי פעם לנעשה סביב.

- עיכוב תור הרכבים כאשר הרמזור מתחלף לירוק (רמזור זה שולי החומר קריאה הרבה יותר מעניין)

- אי שמירה על נתיב הניסעה, כלומר זגזוג בתוך הנתיב

- אי שמירת מרחק מרכבים שלפניו

- בלימות במהלך נסיעה בשמאלי, בתנועה זורמת

- ועל האיתות אני לא מדבר כמובן, זה מיותר מבחינתו

בקיצור, זה נראה לי כמו נהג מסוכן מאוד, הנהג הזה - כביכול לא עבריין וכולי עפ"י ההגדה, אבל ממש לא מקדיש את שתשומת הלב הראויה לפעולת הנהיגה. וזה עלול להסתיים לא טוב.

הכנף הקדמית שלו כבר אחרי תאונה, בטח תוצאות של "גלישת נתיבים" לא מוצלחת.

מודבר במזדה 3 אפור כהה, ZOOM ZOOM.

רציתי לדעת במידה ואני מעביר את פרטיו למספר שמצויין במדבקה, האם יעשו לו משהו מעבר ל "נו, נו, נו"

לפי תחושב הבטן שלי, לא עושים עם התלונות האלה כלום, או שעושים עם זה פעולת ניגוב מסוימת מאוד.

תחדשו לי :)

יואב

יואב :arrow:

פורסם

הטלפון שמופיע על גבי מדבקה מסוג : אם עשיתי עברת תאונה תטלפן XXXX הוא הטלפון של החברה בה עובד הנהג.

בדר"כ לא ייעשו כלום, אך אם רואים שלגבי נהג מסוים מתקבלים הרבה דיווחים יש סיכוי טוב שיעשו משהו עם המידע הזה.

לכן כדאי לך לדווח.

פורסם

יש לי את כל הפרטים שלו, מספר רכב ואני יודע מאיזו חברת השכרה הרכב. הבעיה היא שאני לא רשמתי את מספר הטלפון של התלונות, גם הוא היה כתוב בקטן וגם הייתי עסוק בלנהוג ולשמור ממנו מרחק.

האם מישהו מכיר למי שייכת מדבקה עם הנוסח הבא, כתוב באותיות וורודות:

אם לא נהגתי FIX, נא לדווח למספר הבא:

ופה היו שני מספרי טלפון שאני לא זוכר

הרכב נכנס לכיוון רעננה בצומת רעננה צפון.

מבדיקה קצרה שעשיתי חברת FIX מייצרת הלבשה תחתונה?

ועוד שאלה, האם התלונות נכנסות למחלקת משאבי האנוש של החברה או למחלקת הרכב?

יואב

פורסם

זה מאד תלוי בחברה: יש חברות, שהתלונות מגיעות למשאבי אנוש, יש חברות, שלמחלקת רכב, יש חברות, שלקצין הבטיחות... ושוב- כאן הכל תלוי ביחסים שיש בחברה מסויימת: לדוגמה, יכול להיות, שקצין בטיחות בה חבר טוב של ה"עבריין" שלך, או שהוא בכלל בעצמו קצין בטיחות/מנהל/מנהל משאבי אנוש- נראה לך, שיעשו לו משהו אז?!:lol:

אבל, אם בחברה מסויימת יש מדיניות קשה כלפי מקרים כאלה- יכול בהחלט להיות, שהנהג יחטוף על זה!

אני יכול להגיד לך, שעליי התלוננו, וכמעט עפתי מהעבודה בגלל זה- והכי מרגיז, שללא כל הצדקה, וכן, אני יודע בדיוק, אם וכאשר אני עושה טעויות ומגיע לי, ואני בטח לא צריך להצטדק כאן- ובאמת לא הייתה כל הצדקה, אלא תלונה סובייקטיבית לגמרי של מישהו! אבל במיקרה שלך אתה מתאר משהו ממש, אבל ממש דפוק בהתנהגות של הנהג, אם אכן ככה היה- אז...:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

יכולת להתקשר מידית למשטרה ולדווח.

הם מתייחסים לתלונות כאלו (לפחות מבחינת כסת"ח)למרות שלא יכולים לעשות כלום אם הם לא עדים לעבירה.

פורסם

לא יודע אם הייתי ממהר להתקשר

אולי הוא נהג גרוע, אבל במצב של היום עוד עלולים לפטר אותו.

ואני בטוח שאתה יודע, שיש אנשים שהם אומנם חולארות אבל יש להם משפחה שעלולה לסבול ולהתדרדר מהמצב.

סתם נקודה למחשבה.

אני רואה כלכך הרבה נבלות על הכביש עם מדבקה וכו', ואני לא מתקשר רק בגלל שארגיש רע אם הוא יפוטר חלילה או משהו.

פורסם

תראה- באופו תאורטי, יתהפך העולם, אבל בן אדם, שממש מסכן את האחרים- צריך לסבול, ולא משנה, אם יש לו משפחה, או אין- אולי זה אף לטבתו, כי יגרום לו (אולי) להיות יותר זהיר!

הבעיה, שכפי שאני כבר אמרתי- העניין של "מסוכן"- בהרבה פעמים מאד סובייקטיבי, ואני בטוח שחלק גדול מהאנשים שבאמת, אבל באמת יודעים לנהוג ומאד זהירים בכביש- יוגדרו כ"מסוכנים" ע"י דווקא אלה, שאין להם מושג ירוק בנהיגה אמיתית- מהי? ועלולים לסבול בגלל זה, וזה מרגיז! וזה בדיוק הביעה- רוב ה"מתלוננים" יהיו בדיוק כאלה- סתם אנישים, שיש להם קוץ בתחת, וכל דבר, שהוא "שונה" מהם (להגיע מנקודה א' לנקודה ב')- יפריע להם וייחשב כ"מסוכן"! והם לא יהססו להתלונן! ודווקא אחוז מאד נמוך של אנשים, שבאמת מבינים את הכביש, ושבאמת יש להם זכות לשפוט: "מסוכן"- מהו -יהיו אלה, שיתלוננו!

סתם דוגמה, שאתן לך מניסוח של התלונה עליי: "הבחור עקף אותי מימין בצורה מסוכנת, ועלה למחלף"! -מה שבפועל אומר, שהוא היה תקוע בנתיב השמאלי לאט, ואני עברתי יותר מהר ממנו ועליתי על המחלף (בצד ימין), כאשר כ"א היה על הנתיב שלו! מיותר לציין, שלא בדיוק הייתי על 200 קמ"ש, כאשר עליתי למחלף! ממש מסוכן, כמובן...:?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

שניר,

נכון שלא מושלמים, ואם מישהו יינסע אחרי גם עלי יהיה מה להגיד.

אך כאן ברמונדו תיאר עבריין סידרתי, הנהג מרגע שהתחיל לנסוע מבצע ללא הרף עבירות תאונה שחלקם אף מסכנות את עצמו ואת הסובבים לו.

נהג כזה בפירוש חובה לדווח עליו.

פורסם

פעם אחת פניתי למספר טלפון כזה להתלונן על נהג שהשתולל.

רשמו את תאור התלונה של בצורה עניינית ושאלו אם אהיה מעוניין לקבל עדכון על הטיפול בתלונה. בחרתי שלא.

לשאלתי מה עומדים לעשות נעניתי שיבדקו את הרקע של הנהג הספציפי ויחליטו האם להטיל עליו סנקציה שנעה בין אזהרה, שלילת זכויות על הרכב ועד הפנית תלונה למשטרה.

בקיצור, לא כולם מזלזלים, לא כולם מנפנפים. יש גם מקומות נורמליים שמתייחסים ומנסים לשפר.

פורסם

יש לי חבר שהיה "חכם" וצלצל לחברה שהנהג ברכב השתולל על הכביש, כמובן שהנהג נענש חמורות, לא זוכר בדיוק מה העונש, רק שלאחר מכן הוא קיבל תביעה אזרחית נגדו, ובית המשפט קיבל את התביעה כי לא היו לו "ראיות".

כך שאני נמנע מכל המדבקות האלה.

לא מדובשך ולא מעוקצך!

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

שניר, נקודתך ברורה ומובנת, ואכן יכולה להוות שיקול. אבל זה שלבן אדם יש משפחה, לא אמור לכפר על התנהגותו שיכולה לפגוע במשפחה אחרת באופן חמור יותר מפיטורין.

כמו שאמרתי בדרך כלל אני מבליג. כולם עושים טעויות, אף אחד לא מושלם.

אבל במקרה הזה פשוט נסעתי לצידו במרחק של מספר רכבים לאורך כ15 ק"מ ומספר צמתים מרומזרים ופשוט לאורך כל הדרך היה משהו מטריד בהתנהלותו של הנהג - חוסר חיבור מוחלט לנעשה סביבו וציפצוף על הסובבים. פשוט הנהיגה שהוא עשה, הייתה פעולה שעושים כלאחר יד, תוך כדיי שאר עיסוקי הבוקר שלו.

לגבי מי רשאי לשפוט או לא, מה ש GLUK התיחס אליו. מה אני יכול להגיד. תמיד יש צד אובייקטיבי בנושא. אותו הנהג יכול להגיד לקצין רכב שלו, שאני סתם מתלונן ונודניק והוא לא מבין מה הבעיה לעשות חוט דנטלי בשתי הידיים במהלך נהיגה, הרי הוא איזן את ההגה עם הברך :roll:

אגב, הבעיה החמורה בחברתנו היא שכולם מתלוננים ומתבכיינים ואף אחד לא עושה כלום. אם ברצוננו לשנות משהו בתרבות הנהיגה שלנו, אני חושב שצריך לפעול בהתאם. נתנו פה כלי לא רע, שיכול לשנות משהו (בתקווה!).

יואב

פורסם

סביר להניח... אגב, תקח בחשבון, שאתה לא בדיוק יודע, על מי תיפול- וזה לא חייב להיות "הייטקיסט-חנון", אם אתה מבין, למה אני מתכוון... ויהיו לו את הפרטים שלך!:roll: והוא עלול מאד לא לאהוב, שבגללך יפטרו אותו מעבודה!

זה לא, שאני מצדיק אותו- על מה, שעשה- אין לו מקום בכביש בכלל, אבל תקח את זה בחשבון לפני, שאתה מתחיל משהו...

• תוכן חדש...