Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מצליח להתחיל חלק, רגוע ומקצועי במעבר מ-N להילוך ראשון בגיר ידני. אם אני עומד ברמזור ומעביר מ-N לראשון, הרכב בהתחלה רועד, אחר כך כאילו עוד שנייה המנוע נכבה ורק אז מתחיל לנסוע ב"מכה". גם המעבר מהילוך ראשון לשני לא חלק ולרוב מלווה "במכה" לא נעימה או בקפיצה של הרכב. אני יודע שזו לא בעיה במנוע או בגיר, אלא במיומנות השליטה בגיר. מה אני עושה לא נכון? הרכב פיאט טיפו 1.4 שנת 95.

פורסם

הרכב אצלך לא הרבה זמן?

כל רכב, האמת היא, דורש כמות גז בהתחלת נסיעה ששונה מהאחר.

יש כאלה רכבים שבקושי גז והרכב טס מהמקום ויש כאלה בהם ישר המנוע יכבה.

שים פשוט יותר גז עם העלאת הקלאץ' וזה יעלים את האפקט.

בנוגע להעברה להילוך שני - תדאג להרים את הקלאץ' לא לפני שההילוך משולב במלואו.

בנוסף, תלמד מהי נקודת הנגיסה של הקלאץ' אצלך ועם הזמן תדע באילו חלקים להרים מהר את הקלאץ' ובאילו להאט.

האמת היא.. שכל הדברים האלה זה רק עניין של נסיעה על הרכב והתרגלות, ואתה אמור אחרי איזה שעתיים נסיעה גג כבר לשלוט בהם דיי טוב. אז אתה בטוח שלא מדובר בבעיה מכאנית כלשהי?

פורסם

אם הרכב רועד כשאתה מעביר מניוטרל לראשון בעמידה - או שאתה לא לוחץ עד הסוף על דוושת המצמד או שיש תקלה ברכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האמת היא הרעידות בהתחלת הנסיעה פחות מטרידות מאשר הדפיקות שבהכנסת הילוך שני...

ממליץ לך ללכת למוסך לבדוק את זה.

פורסם
יכול להיות קלאץ' גמור?

לא. קלאץ' גמור מחליק, משמע מהירות הרכב לא עולה בהתאם לטורים של המנוע, אלא קצת באיחור, כמו בגיר אוטומטי משנות התשעים.

מה שכן, יכול להיות שצריך לחזק/להחליף את הכבל של הקלאץ'.

לפי ההסבר שלך נשמע כאילו אתה מנסה להתחיל נסיעה כמו במנוע דיזל ברכב לימוד נהיגה - חצי קלאץ' בלי לתת קצת גז לפני. מנוע דיזל יכול לעמוד בזה, אבל מנוע בנזין לא, כי אין לו מספיק מומנט בסל"ד נמוך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מתאמן, מתאמן, מתאמן

תמצא לך מגרש ריק או איזור אחר סטרילי, עדיף מישורי בהתחלה, ותתחיל לתרגל כמו שלמדת בשיעורי הנהיגה.

קלאץ' לחוץ, רגל על הברקס. מכניס לראשון. מתחיל לשחרר קלאץ' לאט. מגיע לנקודת החיכוך, מרגיש אותה (קצת לוחץ, קצת מרפה, מבין את הנקודה. חשוב להכיר אותה - אז קח את הזמן). עוזב ברקס ועובר לדוושת הגז, מעט מעלה טורים, משחרר קלאץ בעדינות.

יש שעון טורים? מסתכל בו כדי לראות לאיזה סל"ד הכי נוח להעלות לפני שחרור הקלאץ'.

מהילוך ראשון לשני - אותו סיפור בערך, רק בלי הברקס. לוחץ קלאץ', מעביר לשני, משחרר קלאץ' בשני שלבים - הראשון עד נקודת החיכוך, ואז שאר הדרך. את ההעברה הזו כדאי לעשות בסל"ד המתאים - זה משתנה מרכב לרכב.

תעשה את זה שוב ושוב, ואז שוב. אין בושה בלהתאמן. אם יש מישהו שאתה סומך עליו שיכול להדריך אותך מקרוב (אני מניח שאתה בתקופת המלווה?) הכי טוב. חשובה סבלנות ורצינות להטמעה של התהליך.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
לא. קלאץ' גמור מחליק, משמע מהירות הרכב לא עולה בהתאם לטורים של המנוע, אלא קצת באיחור, כמו בגיר אוטומטי משנות התשעים.

מה שכן, יכול להיות שצריך לחזק/להחליף את הכבל של הקלאץ'.

לפי ההסבר שלך נשמע כאילו אתה מנסה להתחיל נסיעה כמו במנוע דיזל ברכב לימוד נהיגה - חצי קלאץ' בלי לתת קצת גז לפני. מנוע דיזל יכול לעמוד בזה, אבל מנוע בנזין לא, כי אין לו מספיק מומנט בסל"ד נמוך.

למדתי נהיגה על ג'טה דיזל והמורה הרגיל אותי להתחיל נסיעה עם חצי קלאץ' למעלה. לא מצליח להשתחרר מאותו הרגל ולא יודע איך להתחיל נסיעה באופן אחר. כמוכן, הרעידה מתחילה אחרי שילוב ההילוך הראשון והרמת הקלאץ'. לצערי בטיפו 1.4 אין שעון טורים.

פורסם

מנוע דיזל עשיר במומנט בסל"ד נמוך. אם יש לך מד סל"ד לך למגרש ותתאמן לזנק כך שאתה שומר את הסל"ד בסביבות ה 2000-2500 לאורך הזינוק (תתחיל עם ללחוץ קלאץ' עד הסוף, להעלות את הטורים ואז אתה מווסת אותו עם דוושת הגז ודוושת הקלאץ' כשככל שתעשה את זה עם יותר גז האוטו יזנק יותר מהר).

כשתתרגל לאופי השונה של המנועים הבעייה תיעלם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...