Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה, בכל פעם שהרכב ניתקל במהמורה חזקה בכביש (ולצערנו לא חסרים כאלה) יש רעש של חבטה מהגלגל הקדמי ימני.

לעיתים זה נשמע כמו מין רצף מהיר מאוד של חבטות.

אין תחושה שונה בהיגוי או בנוחות.

האם משהו יודע מניסיון מה זה יכול להיות? משולש, מיסב, ציריה, בולם או משהו אחר....

אני לא רוצה להתחיל להחליף סתם חלקים בשיטה של ניסוי ותהייה, זה יעלה הרבה כסף וזמן.

פורסם

הוחלף אתמול מוט מקשר ותפוח הגה (הגומי היה קרוע שם בלי קשר)

עדיין הרעש נמשך, בכל מהמורה רצינית נשמעים רצף של חבטות כאילו הגלגל מקפצץ על הכביש אולם לא מרגישים כלום בנוחות של הרכב ובהיגוי.

למשהו יש רעיון?

פורסם

רצוי להחליף את שני המוטות מקשרים - רוב הסיכויים שגם הגומי של השני קרוע

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

החלפתי את שני המוטות מקשרים - לא עזר

צינורות הגומי של הבולם תקינים ובכל מקרה הם לא אמורים לגרום לרעש אלא לסתם נזילה של שמן.

בבדיקה יסודית אני רואה שהגומיות בתומך העליון של המנוע בלויות ולמעשה אני יכול ממש להזיז את הזרוע שיוצאת מגוף הרכב (ליד המיכל של מי הקירור) ולהפריד אותה מהזרוע שמתחברת למנוע.

האם יתכן וזה מקור הרעש?

אני אחליף את התומך הזה בכל מקרה, משהו יודע את העלות שלו ואם כדאי מקורי או תחליפי (אם קיים)

פורסם

יקרררררר - אלו הן תושבות המנוע 2000 ש"ח

אצלי הן קרועות בדיוק כמו אצלך ואני לא החלפתי ואין לי את הרעשים

עוד דבר שיכול להיות הוא צינור המגן על ההגה, משוחרר - לי החליפו בתקופת האחריות והרעשים נעלמו (מרגישים כאילו משהו משוחרר בהגה בעליה על מהמורות)

ואם לא זה, אזי אולי בולם הזעזועים הלך לעולמו (האם הוא רטוב?)

פורסם
החלפתי את שני המוטות מקשרים - לא עזר

כדאי לעשות כיוון פרונט לאחר החלפה כזו - אצלי הצמיגים התחילו להאכל כתוצאה מהחלפה זו

פורסם

ברכב שלי, 2002 SX, יש לפעמים רעש מהצד הימני ואכן הבולם קצת רטוב. אין ממש נזילה אלא גריז כזה. האם זה אומר שהוא שבק חיים? מה העלות של החלפתו? האם אפשר להחליף אחד בלבד? ומה קורה אם מושכים איתו עוד זמן?

• ספונסר פורום
פורסם

יש לבדוק את גומיות המוט מייצב,או לפרק את 2 מוטות הקישור ולנסוע לבדיקה בלעדיהם,כמו כן יתכן ובוקסה משולש תחתון קרועה.

תומך המנוע העליון לא עולה 2000 שקל,יותר בכיוון של 400 שקל לתומך מקורי.

אורן

פורסם

האם ניתן לסוע ללא מוטות הקישור? :shock:

ניסיתי להשיג היום תושבת מנוע חליפית בכמה חנויות חלפים ואין, משהו מכיר מקום בירושלים או בגוש דן שיש להם דבר כזה?

פורסם

בבדיקה ויזואלית הגומיות של המוט מייצב שלמות וגם הבוקסות של המשולש ניראות כשלמות, המוטות המקשרים הוחלפו.

הבולם יבש לחלוטין ואם מקפיצים את הרכב בעמידה אין שום רעש מהבולם.

ככל שאני נוסע אני מתקשה לזהות את מקור הבעיה מדובר ברעש שנשמע כמו רצף של חבטות מהירות בכל פעם שהרכב נכנס לבור חזק בכביש או בפסי האטה. החבטות לא מורגשות פיזית בהגה ולא בנוחות הנסיעה.

למשהו יש רעיון מה עושים?

פורסם

בסופו של דבר הוחלפו כל התושבות של המנוע, מסתבר שכולן היו קרועות מי יותר מי פחות.

היות ולא השגתי תושבות תחליפיות אז הלכתי למוסך של החברה.

מדובר היה בשני חלקים של תושבת עליונה שמורכבת מזרוע ותומך והבוקסה של התושבת התחתונה שזו החלפה קשה שדורשת פירוק הציריה והחלפת הבוקסה עם לחץ.

יצא לי כל הסיפור אחרי התמקחות כ 1500 ש"ח כולל מע"מ במוסך של החברה.

כעת הרכב נוסע שקט ואין דפיקות ממהמורות.

באזור שלי יש הרבה פסי הרעדה ויש לי הרגשה שהם דפקו לי התושבות, הרי כל עליה על פס כזה מקפיצה את המנוע ולוחצת את הגומיות של התושבות. הרכב עשה רק 100k התושבות היו צריכות להחזיק קצת יותר מעמד,

הרי גם אם נוסעים לאט, מפגש של רכב ב 30 קמ"ש עם פס הרעדה גבוה מזעזעת את המנוע גם בעליה וגם בירידה. האם לא הגיע הזמן לדרוש מהרשויות פסי הרעדה יותר ידידותיים? האם אין תקן שקובע את האיזון בין הרצון להאיט את כלי הרכב לבין אי גרימת נזק לכלי הרכב?

• תוכן חדש...