Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

כמיטב המסורת החלטתי לשפץ לחלוטין את מכונת הכביסה שקיבלתי מתנה.

קריסטל פתח עליון 5 קילו דגם FLASH

אגב, ידעתם שקריסטל זאת המצאה ישראלית ובעצם זה מוצר מדבקה? את זה גיליתי כשחיפשתי הוראות פירוק/הרכבה.

לעניינינו:

ציר שמאל נשבר.

המטרה היא להוציא את התוף, להחליף מיסבים, צירים, צינור ניקוז, וניקיון של הגומי המזוהם הזה שמחבר את האמבטיה לחלק העליון.

מיסבים נקנו, צירים נקנו, צינור כבר יש.

המיסבים הישנים פורקו, כל חיבורי החשמל פורקו (כמובן צילמתי תמונות כדי לא לשכוח, יש בערך 2 מיליארד ברגים - טורקס! מזל שהיו לי סיטרואנים)

רגליים של האמבטיה פורקו גם.

למעשה הכל פורק כבר והדבר היחידי שאני לא מצליח לפרק זה ארבעת הקפיצים שמחזיקים את האמבטיה תלויה באויר (התוף בתוך האמבטיה)

למישהו יש רעיון איך לשחרר את הקפיצים על מנת להוציא את כל אמבטית הפלסטיק החוצה?

הפירוק של הקפיצים יכול להעשות רק בחיבור התחתון שלהם, כלומר באמבטיה, לא בחיבור העליון לגוף המתכת, שם זה לא ניתן טכנית לביצוע.

אם צריך תמונות, אני אצלם.

תודה!

ארז.

פורסם

אתה צריך להרים את התוף למעלה, בעזרת ג'ק מאולתר או שתראה אם ניתן לנתק את המשקולת מהתוף.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

אין משקולות במכונה הזאת למזלי.

חיברתי כבר רצועה שמרימה את כל האמבטיה עד למעלה, עדיין חסר קצת גובה.

אני אנסה עם שני אנשים ואולי גם להשכיב את המכונה, ונראה מה נצליח.

זוועה.

פורסם

עשיתי את העבודה הזאת בעבר הרחוק. כדי לנתק את הקפיצים צריך רק (הרבה) כח. את הקפיץ הראשון הכי קשה - את הבאים כבר הרבה יותר קל.

:turn-l:
פורסם
אין משקולות במכונה הזאת למזלי.

חיברתי כבר רצועה שמרימה את כל האמבטיה עד למעלה, עדיין חסר קצת גובה.

אני אנסה עם שני אנשים ואולי גם להשכיב את המכונה, ונראה מה נצליח.

זוועה.

אין מכונה ללא משקולת, ללא משקולת המכונה "תשתולל" בזמן סחיטה.

שלום!

כמיטב המסורת החלטתי לשפץ לחלוטין את מכונת הכביסה שקיבלתי מתנה.

קריסטל פתח עליון 5 קילו דגם FLASH

אגב, ידעתם שקריסטל זאת המצאה ישראלית ובעצם זה מוצר מדבקה? את זה גיליתי כשחיפשתי הוראות פירוק/הרכבה.

לעניינינו:

ציר שמאל נשבר.

המטרה היא להוציא את התוף, להחליף מיסבים, צירים, צינור ניקוז, וניקיון של הגומי המזוהם הזה שמחבר את האמבטיה לחלק העליון.

מיסבים נקנו, צירים נקנו, צינור כבר יש.

המיסבים הישנים פורקו, כל חיבורי החשמל פורקו (כמובן צילמתי תמונות כדי לא לשכוח, יש בערך 2 מיליארד ברגים - טורקס! מזל שהיו לי סיטרואנים)

רגליים של האמבטיה פורקו גם.

למעשה הכל פורק כבר והדבר היחידי שאני לא מצליח לפרק זה ארבעת הקפיצים שמחזיקים את האמבטיה תלויה באויר (התוף בתוך האמבטיה)

למישהו יש רעיון איך לשחרר את הקפיצים על מנת להוציא את כל אמבטית הפלסטיק החוצה?

הפירוק של הקפיצים יכול להעשות רק בחיבור התחתון שלהם, כלומר באמבטיה, לא בחיבור העליון לגוף המתכת, שם זה לא ניתן טכנית לביצוע.

אם צריך תמונות, אני אצלם.

תודה!

ארז.

כל סדר הפעולות שלך, לא נכון.

לאחר ניתוק צנרת מיים מהדוד (כניסה וביוב), ניתוק חשמל (לדוגמא" משאבת מיים)

פירוק הגומי והמכסה העליון.

משכיבים את המכונה על הצד, הצד ללא גלגל התנופה (רצוי על שמיכה)

בחלק העליון היכן שהקפיצים מתחברים יש חתיכות פלסטיק קטנות, יש טריק (שכרגע פרח מזכרוני השיטה) להוציא אותם.

אחרי שמוציאים את חתיכות הפלסטיק ניתן לשלוף את הקפיצים ללא בעיות.

בהצלחה.

נ.ב

למה שאתה מכנה אמבטיה - קוראים דוד.

פורסם
בחלק העליון היכן שהקפיצים מתחברים יש חתיכות פלסטיק קטנות, יש טריק (שכרגע פרח מזכרוני השיטה) להוציא אותם.

אחרי שמוציאים את חתיכות הפלסטיק ניתן לשלוף את הקפיצים ללא בעיות.

אם נזכרתי נכון:

יש פין קטן, מוצאים את הפין ואז החלק פלסטיק יכול לצאת, אחרי שחלק הפלסטיק יצא יש לקפיץ מספיק מרחב ומקום כדי לצאת מהחור.

הדגשתי את הקטעים המעניינים, זה התחיל להשמע כמו עמנואל סובבת עולם.

פורסם

אני יודע שאתם מרותקים כרגע למסך ומחכים לעדכון.

תודה קודם כל לכולכם.

אה, עדכון:

אין משקולות חשופות, אבל כן גיליתי שכל החלק העליון שמכסה את התוף (החלק העליון של האמבטיה) הוא גוש בטון במשקל 2 טון.

מצופה פלסטיק, ובגלל זה חשבתי שאין משקולות. אני יודע אני יודע, אתם בטח חושבים "כן אבל לא הרגשת את המשקל??!"

אני אסביר למה לא הרגשתי את המשקל של הבטון: היו קפיצים שעזרו להרים את כל האמבטיה (שבתוכה יושב תוף מסתובב... ) ובגלל זה לא הרגשתי את המשקל.

לגבי הפירוק: בהחלט הפתרון היה אלימות, לא מצאתי שום אפשרות אחרת.

שני הקפיצים הראשונים, כשהמכונה עומדת.

שני הקפיצים האחרונים - העמדתי את המכונה על הראש (לפני שידעתי שיש שם גוש בטון...) ובאלימות יותר גדולה אפילו, שחררתי את האחרונים.

לא ניתן טכנית לשחרר את הקפיצים בחיבור העליון שלהם מאחר והעודף של מתכת הקפיץ נורא ארוך ואי אפשר להוציא אותו תחת עומס בשום מצב, זה גם לא תוכנן ככה.

מעבר לכל השטויות שכתבתי, אני עכשיו מבין למה עבודה כזאת עולה 1000 שקל אצל טכנאי.

לא הזמנתי טכנאי כי זה או לתקן לבד או לקחת מכונת כביסה מתנה אחרת שמחכה לרגע הייאוש. אין טעם להשקיע כסף בזה.

ועכשיו לבעיה שאני עומד מולה כרגע:

איך לפרק את הצירים מתוף המתכת.

יש לי את שני הצירים החדשים ולפני שפירקתי, אמרו לי שהציר מחובר עם ברגים.

פירקתי הכל ובצירים הישנים אין שום ברגים, זה נראה כמו ניטים. אבל מצד שני, אם אני מחזיק ביד חלק חליפי חדש, סימן שאפשר להחליף, לא? מישהו יודע איך מורכב הציר לתוף?

סנדק - למה שאני מכנה אמבטיה, החלטתי לקרוא אמבטיה כי בתוכה יושב........תוף.

מעבר לזה, לא ראיתי טעם בלפרק את החלק העליון, ואני עדיין לא רואה טעם - אי אפשר להוציא דרכו כלום.

תודה לכם,

ארז.

פורסם

כאשר התוף יוצר מהמפעל, המיסבים מחוברים אליו בניטים.

את המיסבים החדשים אתה אמור לחבר בברגים, אני מקווה שקבלת שכאלה יחד עם המיסב שקנית.

שים לב שאם אתה קונה ברגים, חובה לקנות ברגים מותאמים מבחינת חוזק ובלתי מחלידים.

הערה לגבי הניטים המקורים.

את הניטים מוציאים ע"י קדיחה, רצוי מאוד להשתמש במקדח נירוסטה.

שים לב לקוטר המקדח שאתה משתמש איתו, כדי לא לעשות חור "ג'ורה".

פורסם

לרוב הצירים אכן מחוברים בניטים. קדח אותם החוצה ואת החדשים, חבר בעזרת ברגי נירוסטה עם אום ניילוק או לוקטייט על ההברגה.

תן איזו תמונה או שתיים שנבין איך ניראת הכלה.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
  • תוכן חדש...