Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי שאלה,עם אני נוסע נסיעות קצרות של זמן בקצב של 2,3 דקות,מכבה את המנוע,מחכה 2 דקות ומדליק שוב,זה גורם בלאי למנוע?

פורסם

שלום רב, וברוך בואך לפורום !

שאלתך היפוטתית, והתשובה מעשית, כבוי רכב והדלקתו שוב בקצב של שתי דקות גורם בלאי מואץ למנוע ולמכללים נוספים, כמו סטרטר, אלטרנטור ומצבר.

באם שאלתך באה , בשל רצון לחוקת עיתונים בשעות הבוקר המוקדמות, שקול לעשות זאת ברכב דיזל, או אופנוע, ומבלי לכבות מנוע, משום שצריכת הדלק , והבלאי שיגרמו לך לא יצדיקו זאת.

עבור לרכב חסכוני עם שלט לנעילת הדלתות, והשאר את הרכב מונע בעת יציאתך מהרכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא השתי דקות יגרמו לבלאי מנוע כי השמן לא מספיק להתנקז למיכל במשך שתי הדקות האלה ונשארת כמות מכובת בחלק העליון של המנוע.

השחיקה המירבית של המנוע היא בהתנעה בבוקר שכל השמן נמצא באגן השמן השחיקה היא בעצם הזמן מרגע התנעת הרכב עד הגעת שמן לראש המנוע שהוא החלק הכי גבוהה עד אז יש חיכוך בין המתכות בלי חומר סיכה שהוא השמן.

לכן מומלץ להשתמש בשמן עם צמיגות נמוכה ככל האפשר על מנת לקצר את אורך הזמן עד הגעת השמן לראש מנוע.

התנעת בוקר = להתנעה מנוע אחרי חצי שעה מהכיבוי שלו.

פורסם

צביקה יפה שעלית בול על הנקודה מדוע הוא שואל את השאלה כי אני קראתי את ההודעה שלו וחשבתי שהוא עושה את זה כדי להביא דואר פעם ביום ואז זה לא כל כך משמעותי אבל אם כמו שאתה חושב הוא מבצע פעולה זאת 30 פעם ביום אז ברור שלא כדאי לכבות את המנוע.

פורסם

אוקיי תודה רבה על התשובות,אני אנסה להמנע מנסיעות קצרות, ואפילו להניע אחרי זה לפחות חצי שעה 20 דקות.

פורסם

נסיעות קצרות גורמות לפיוח מסיבי של תא השריפה והשסתומים וגם בזמן ההתנעה כמות דלק גדולה מוזרקת למנוע מה שיכול לגרום לדילול הדלק.

הפיח גורם לשריפה לקוייה וזה יגרום לדילול השמן בדלק גם.

כמובן שיש בלאי לסטרטר, אלטרנטור ולמצבר.

חשוב לקצר את מועד ביצוע הטיפולים ולקחת את הרכב לטיול ארוך יותר לצורך שריפת פיח ואיוד שאריות דלק מהשמן.

פורסם
צביקה, למה לדעתך בדיזל הבלאי היה שונה ?

בוקי שלום רב !

לא התכוונתי בבלאי שונה בדיזל, לעומת בנזין, אלא בהבדל הקטן בין תצרוכת דלק של מנוע דיזל מסחרי קטן, (ברלינגו או קונגו),

לעומת רכב פרטי , רנו קליאו סובארו אפלאוז פזו וכדומה.

יש לי חבר בעל עסק עצמאי, שהוא בעל חברה קטנה בע"מ, המחזיק ברלינגו, ומחלק חבילות עיתונים, ממרכז החלוקה של אחד העיתונים הגדולים, עד לכפר יונה, לתחנות דלק בלבד , ולרשתות שווק קטנות, בדרך מנתניה , בית יצחק, גנות הדר , נורדיה כפר יונה והמושבים שבדרך, בשעתיים עבודה , מבלי לכבות את המנוע, ומביא הכנסה חודשית של משכורת מינימום של שכיר במשק, כשההוצאות מוכרות במס, והוא מגיש חשבונית להוצאת סוכנות העיתונים.

אין טעם לכבות מנוע, אך רצוי שיהיה שלט לנעילת הדלתות.

דן עדין פירט בהרחבה מה הנזק הנרם בנסיעות קצרות, מבלי לתת אפשרות למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה, ולפיח המצטבר בתא השריפה בגלל נסיעת עצור וסע.

בברכה

צביקה

פורסם

שוב תודה רבה על הפירוט,ועם אני אכבה את המנוע כעבור 6-7 דקות?אחרי ההפעלה כמובן?זה יהיה יותר סביר מ2-3 זה בטוח כן?

מה המספר המדיוק שמומלץ.?לכבות מנוע אחרי הדלקתו?

תודה וערב טוב.

פורסם

פעם פעמים לא יותר מזאת אבל דוגמה,כמה זמן כמו שאמרתם לוקח לשמן לזרום למנוע?ושכל המערכת תעבוד במצב שלם?.

מצטער אני לא ממש מבין בזה.

פורסם
פעם פעמים לא יותר מזאת אבל דוגמה,כמה זמן כמו שאמרתם לוקח לשמן לזרום למנוע?ושכל המערכת תעבוד במצב שלם?.

מצטער אני לא ממש מבין בזה.

שלום רב !

לשמן לוקח פחות משנייה לזרום , לעבר כל המכלולים הנעים במנוע, והזקוקים לשימון, זהו תפקידה של משאבת השמן.

כך שבנוגע לשימון, הסר דאגה, אין לכבוי והדלקות רבות של המנוע, השפעה על שימון.

בתדירות של עד כחמש פעמים, לא נוצר בלאי למנןע, אם כי מומלץ להמנע מכך.

באיזה רכב מדובר, ובאיזה מטרות נסיעה, האם בחלוקת מוצר מסויים?

בברכה

צביקה

פורסם

טוב, אני כמובן מסכים עם כל מה שנכתב בשירשור, אבל אני רוצה להוסיף כמה מילים מניסיון האישי שלי.

בתקופת הלימודים גם אני עבדתי בחלוקת עיתונים, עם רכב שהיה אז יחסית חדש (בן שנתיים).

הייתי מגיע ל 30-35 התנעות ביום, עבדתי בחלוקה בערך שנה. המנוע אכן לא היה אף פעם מגיע לטנפ' עבודה, והטמפרטורה הייתה סביב 70 מעלות לאורך כל הקו.

לא היו נזקים כלשהם לרכב, לא התקלקל שום דבר, הרכב ההוא נשאר במשפחה שלנו לעוד 10 שנים נוספות, עם אותו סטרטר, ואלטרנטור הוחלף לראשונה משהוא כמו 5 שנים אחרי שסיימתי לעבוד בחלוקה.

לא היה פיח במנוע ולא היו תופעות לוואי כלשהן.

הרכב היה פיאט טיפו שנת 94, עם הזרקה, ממיר, משאבת דלק חשמלית, כלומר כמעט כמו מכוניות של היום.

• תוכן חדש...