Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זהו פין או זיז יעודי המשמש למירכוז בין ציר לגלגלת המורכבת עליו, לרוב ישים בגלגלות של מערכת תזמון במנוע, על גל הזיזים וגל הארכובה, נקרה בשפה מקצועית Woodruff key.

הנה דוגמא לפין מרכוז כזה:

CamshaftTiming2a.jpgjp-customer.jpg

פורסם

שגם (קייל) זה זיז מתכת קטן בצורת חצי ירח שחלקו הקמור שקוע למחצה בתוך מגרעת מתאימה בציר כלשהוא.

על הציר והשגם הבולט ממנו, מולבשת גלגלת (פולי) שבקדח שלה יש חריץ עבור חלקו הבולט של השגם וכך מיוצבת הגלגלת על הציר ולא מחליקה עליו סבובית, אלא מסתובבת איתו. כמובן שהגלגלת מחוזקת עם אום אל הציר.

פריט מס' 379153-5, שבקצה השמאלי של גל הארכובה הנו השגם:

http://www.fordification.com/images/schematics/crankshaft_I6.jpg

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה על ההסבר, לא הכרתי את המונח העברי. אגב- מדוע השגם צריך להיות חלק נפרד ובצורת חצי ירח ולא עושים פשוט בליטה בציר?

פורסם
ראשית ברזילאי העלת לי גיחוך זאת הסיבה שאני לא ממליץ ללכת עם רכבים במיוחד עם הפוקוס לאנשים שהם בעלי מקצוע כללים, הרכבים הנ"ל דורשים ידע ומה לעשות רגש הוא לא מידה ולא עובדים כך.

לרכב הנל קיימים שתי נועלים האחד של הקיימשאפט והשני של הקראנק במידה ועובדים ללא הנועלים האלה קיים סיכוי סביר שלא יהיה מדויק וגם אם יהיה מדוייק לאלא מומנט סגירה נכון של הבורג המרכזי השתחררות הבורג היא דבר נפוץ.

שורה תחתונה לא מהנדסי הרכב לא חכמים אלא מי שהתעסק עם רכב שהוא לא מכיר ולא מבין בו ואין לו גם נתוני עבודה.

למה אתה חושב שבמוסך מורשה יבואן כן עובדים עם מומנט?

גם במוסכים האלה עובדים לרוב עם רגש כדי לחסוך בזמן עבודה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
ישנם כמה תשובות בני,

הראשונה היא,להשאיר את ביצוע העבודות למוסכים המורשים,ולהקשות על המוסכים הכללים כדי למנוע מעבר של לקוחות למוסכים פרטיים.

התשובות הטכניות היא:

1: בעזרת שימוש במערכת ללא שגמים אפשר להגיע לדיוק מרבי,בלי קשר למצב הרועה והמותחים.

2:לאחר השחזת ראש מנוע,המרח בין הגלגות קטן,וגורם לשינוי של חצי שן ואף לשיני של שן אחת במערכת רגילה עם שגמים,במערכת ללא שגמים זה לא משנה.

בברכה,אורן

לפי מה שאתה אומר, פיג'ו פתרו את הבעיה בכך ששמו פולי וורנר וככה אפשר להגיע לדיוק מירבי למרות השגם?

in the face

with a chair

פורסם
תודה על ההסבר, לא הכרתי את המונח העברי. אגב- מדוע השגם צריך להיות חלק נפרד ובצורת חצי ירח ולא עושים פשוט בליטה בציר?

הרבה יותר זול ופשוט מבחינה טכנית לייצר שגם וחריץ לשגם בציר.

בכזרת כרסום אצבע ניתן בקלות לייצר חריץ עבור שגם מלבני או בעזרת כרסום דיסק חריץ עבור שגם וודרוף.

שגמים הם דבר תיקני וניתן לרכוש בזול.

איזה כייף לי :)

פורסם

כמובן שהשגם מיועד לא רק לאבטחת הגלגלת אלא גם להתקנתה בפוזיציה הנכונה ביחס לציר (במכוניות בהן יש סימני טיימינג על הגלגלת).

פורסם

בשיטת הידע ואפשרות לגשת לחומר טכני ולכלים יעודיים.

ולך TOMER אני אישית בעברי בתור הנדסאי מתחיל עבדתי במוסך מורשה ומעולם לא סגרתי עם הרגש אלא אך ורק בעזרת מד מומנט לומר לך שכל המוסכים נוהגים כך אני לא יודע לומר בוודאות אבל עובדה שבמוסכי הרשת זה לא קורה.

פורסם

דבר ראשון זה קורה, דבר שני בגלל שיש להם יותר ניסיון עם הרכב, סביר להניח שהרגש שלהם יותר מדוייק מרגש של מכונאי כללי שמגיע אליו רכב לטיפול כזה פעם בחודש. אז סביר להניח שהרגש שלהם עושה את העבודה בצורה שלא נגרם נזק

in the face

with a chair

פורסם
כמובן שהשגם מיועד לא רק לאבטחת הגלגלת אלא גם להתקנתה בפוזיציה הנכונה ביחס לציר (במכוניות בהן יש סימני טיימינג על הגלגלת).

לייתר דיוק תפקיד העיקרי של שגמים הינו להעביר את המומנט הסיבובי של הציר/גל לגלגלת.

איזה כייף לי :)

פורסם
דבר ראשון זה קורה, דבר שני בגלל שיש להם יותר ניסיון עם הרכב, סביר להניח שהרגש שלהם יותר מדוייק מרגש של מכונאי כללי שמגיע אליו רכב לטיפול כזה פעם בחודש. אז סביר להניח שהרגש שלהם עושה את העבודה בצורה שלא נגרם נזק

אין גאון שיודע להרגיש מומנט נקודה.

פורסם

כשתסגור 100 פעמים את אותו הבורג עם ידית מומנט, מבטיח לך שבפעם הבאה גם בלי ידית מומנט תצליח לסגור לרמה סבירה שלא תגרום לנזקים.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...