Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לפני מספר ימים מאזדה 3 ספיריט (מנוע 2000) שנת 2008.

כמובן שבבדיקה בקומפיוטסט הרכב קיבל 100 מתוך 100.

הסיפור הוא כזה, שאני מניע את הרכב, ומתחיל לנסוע, בדיוק כאשר אני מגיע ל20 קמ"ש אני שומע מין רעש של PAK כזה מכיוון המכסה מנוע. הרעש מופיע פעם אחת וזהו, מאז אני יכול לעצור את הרכב ולהתחיל לנסוע שוב ולא יהיה רעש. ברגע שאני יכבה את המנוע ויתניע מחדש, שוב יהיה את הרעש פעם אחת וזהו.

הלכתי למוסך מורשה של מאזדה, והבחור שדיברתי איתו אמר לי שיש לו בדיוק רכב כזה, ובגלל שיש לנו ברכב מערכת שנקראת TCS, כאשר מתניעים את האוטו ומגיעים ל20 קמ"ש המערכת עושה בדיקה חד פעמית לעצמה וזהו.

השאלה שלי היא, האם מישהו שמע על זה?

מישהו מכיר את מערכת ה TCS ויכול לאשר לי שאכן המערכת עושה בדיקה כזאת בהתנעה ראשונית וכאשר הרכב מגיע ל20 קמ"ש.

תודה מראש.

פורסם

מערכת בקרת משיכה (TCS) תורמת לבטיחות הנסיעה בכך שהיא מגבירה את המשיכה של

הגלגלים באמצעות ויסות מומנט המנוע והבלימה.

כשהמערכת מזהה החלקה של אחד הגלגלים המניעים, היא מפחיתה את מומנט המנוע ומפעילה את הבלמים כדי למנוע אובדן משיכה.

בנסיעה על גבי משטחים חלקלקים, מווסתת פעולת המנוע באופן אוטומטי. הגלגלים

המניעים מקבלים את הכמות המיטבית של כוח המנוע, במטרה למנוע סחרור גלגלים

ואובדן משיכה.

הערה:

בעת שהנורית (בתמונה שהוספתי) מהבהבת, יישמע רעש קל

של מאמץ מכיוון המנוע. צליל זה מציין

כי המערכת פועלת כיאות.

(מתוך ספר הרכב שלך)

בכל אופן בעת הנעת המנוע ברכב שלך אכן המערכת עושה בדיקה עצמית וקיים מעיין רעש כל עוד יש לך את הרעש הזה זה אומר שהמערכת תקינה.

בכל אופן אני לא יודע אם ברכב הספציפי שלך זהו הרעש המדובר אך אילו ראה זאת מאבחן במוסך מורשה היית צריך פשוט להקשיב לו, ועוד יפה מצידו שלא ניצל את חוסר הידע שלך ונתן לך הסבר הגיוני לרעש כך שפשוט יש גם אנשים אמינים וטובים.

1321.JPG

פורסם

יש לי את אותו הרכב, ואף פעם לא שמעתי את זה...

לרוב גם שאני מתחיל בנסיעה אני פותח חלונות, ככה שאני אמור לשמוע משהו כזה אם יהיה, ולא זכור לי ששמעתי.

פורסם

זה תקין . יש לי שתיי מאזדות 2004 + 2008 וגם אצלי זה כך ולא רק בדגם של הרכב שלך .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם
שמח לעזור . :wink:

ד"א,

קבל ח"ח על הביטוי של הרעש (כמו מצית זיפו)

חחחחחח יומיים אני מנסה למצוא דרך להסביר את הרעש ולא הצלחתי :lol:

פורסם

לא ניתן לישמוע רעשים דרך המחשב , אז מוצאים משהוא דומה בתיקווה ששני הצדדים יבינו למה הכוונה . (צליל של זיפו) מקורי לא ?

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם
לא ניתן לישמוע רעשים דרך המחשב , אז מוצאים משהוא דומה בתיקווה ששני הצדדים יבינו למה הכוונה . (צליל של זיפו) מקורי לא ?

מאד מקורי (ומתאר מעולה את הרעש) חחחח :wink:

• תוכן חדש...