Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנה הראשונה, לא צריך הרי להעביר את הרכב טסט, רק לשלם.

אבל מה קורה בשנה השנייה? הנה מקרה מהחיים: מזדה 3, בליסינג של חברה שאת שמה לא נפרט, משרתת את אחד הבנקים הגדולים. העובד יודע שאור קדמי שמאל לא עובד. העובד מוסר את הרכב לידי חברת הליסינג לעבור טסט. הרכב חוזר עם מדבקה ורישיון חתום. והאור הקדמי? (אביזר בטיחותי מאין כמוהו, שכמובן נבדק בטסט, בד"כ) עדיין לא עובד.

העובד מתקשר זועם לחברת הליסינג, שואל מה אם עוד אביזרים לא מתפקדים, נגיד מסרק הגה?

מתייצבים מחברת הליסינג, לוקחים את הרכב ומחזירים אותו עם פנס קדמי עובד.

חד פעמי או מגמה?

דעתכם?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מסכים 100% לגבי ההזנחה.

רק תיקון קטן: לרכב הליסינג שלי מלאה שנה לאחרונה ובאו לקחת אותו לטסט, אז כניראה שכבר אין פטור אחרי שנה.

פורסם

אני לא חושב שחכם להסיק מסקנות כוללות על סמך ניסיון מרכב אחד.

ואני גם לא אתרגש לשמוע שחלק מרכבי הליסינג לא באמת נבדקים במסלולי הרישוי השנתי. אני מציע שלא להיתמם, יש לא מעט רכבים פרטיים שנעים על הכביש והמפגש שלהם עם בוחן רישוי שנתי היה מקרי בהחלט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מצער לשמוע, אבל עושים (במקרה שתואר) קיצורי דרך, ולא בודקים הכל / לא בודקים כלום בטסט.

אני מניח גם, שמי שעובד עם מכוני הרישוי, מטעם הליסינג, ומגיע כ"כ הרבה פעמים לבדיקות רישוי - נותנים לו

"הנחה" ופשוט לא בודקים (ולפעמים לנו, כנהגים מן המניין, שלוקחים את רכבנו הפרטי לטסט - קורעים את הרכב בבדיקה,

ומוציאים רג'קטים מתחת לאדמה...).

מעניין לשמוע אם זה כך בחברות ליסינג אחרות.

alfa 156 2.5.

• אחראי פורום
פורסם

זה נכון שעושים טסט כבר בשנה הראשונה, אצלי הרכב כמעט בן שנה וקבעו לי טסט לשבוע הבא.

לגבי הטיפולים, גם אני תמיד חשבתי שבגלל כמות הרכבים אז בטוח שתהיה מסחרה, אבל לדוגמא הפוכה - גטס של שותפה שלי הוחזרה אחרי הטסט עם צמיגים קדמיים חדשים וכיוון פרונט אחרי שהם היו אכולים לגמרי.

הרכב שלי תקין במבט כללי (צמיגים, תאורה ועוד) אז לא אוכל לתת עדות אישית אחרי הטסט.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כמו שנאמר מעליי, אמנם גם אצלנו במשפחה יש רכב ליסינג וההזנחה ברורה לכולם, ומורגשת כל פעם שהאוטו צריך לחזור שנית אחרי טיפולים וכו' וכו' אבל אני הרבה פחות מודאג ממאזדה3 2008 שעברה טסט "מוקל" מאשר סובארו לאונה 88 לדוג' שעברה את אוטו הטסט "מוקל" כשאני נוסע על יד אחד מהשניים בכביש.

אבי.

פורסם

זה לא חדש שבטסט מחפפים.

רוצים לדעת איך בדקו לי את הוינקרים פעם אחרונה? הבוחן שלח יד שעירה דרך החלון, דחף את ידית האיתות למטה, שמע תקתוק והחליט שזה בסדר.

פורסם

רק שתדעו שיש צדיקים בסדום:

לא מכבר לקחתי רכב לבדיקה במכון ביהוד, ובמקביל היתה שם מזדה 2 של "אלדן".

הבוחן לא העביר אותה בגלל צמיגים שחוקים.

הוא פנה לבעל הבית, וזה, בלי למצמץ, אמר: תחזירו להם את הרכב עם חותמת "לא עבר". והוסיף: אם הם לא מעונינים - שלא יעבדו איתנו!

כמובן שיש לסייג שמן הסתם אם לא היה מדובר בחלק כ"כ חשוב ובטיחותי כצמיגים, מסתבר שהיו הקלות [לפחות ביחס ללקוח פרטי], תחשבו על הנסיון שהוא עומד בפניו: אלפי רכבים מלקוח אחד גדול.

בסוף תפסתי איתו שיחה בנוסח 'כל הכבוד' וכו', והוא אמר לי שברור שלא יוכל לישון לילות רבים אם יתברר שרכב שהעביר ביצע תאונה שהיתה יכולה להימנע בבדיקה קפדנית.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

4 שנים של ניסיון בחברת ניו קופל היו כך:

במידה והיה לי זמן פנוי, ניגשתי אני לטסט - נוסע במסלול, נותן ברקס, כנראה היה גם בדיקת גזים איזו פעם אחת, ויוצא.

בלי "סובב את ההגה" - בלי "תעשה אור גבוה" - בלי "תחזיק 3500 סל"ד" - בלי "תאותת ימינה" - בלי "יש לך פח אשפה?"

בקיצור, עובר חלק.

פורסם

עברתי מקרה כמעט זהה לזה שתיאר פותח השרשור רק עם קצת יותר פלפל.

התמזל מזלי ונשרפה לי נורה ראשית סמוך למועד הטסט. הזמנתי את החברה להחליף את הנורה ושאלו אם אפשר לקחת באותה הזדמנות גם את הרכב לטסט.

את התוצאה אתם מנחשים נכון, הרכב חזר עם מדבקה ואותה מנורה שרופה...

• תוכן חדש...