Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק יקר זה טוב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3723441,00.html

אני חושב שמספיק לקרוא את הפיסקה הראשונה כדאי להבין הכל.

הבן אדם כנראה לא חיי בכוכב שלנו או לפחות חושב שהוא בשוויץ.

מה דעתכם? :/

יש לך ראייה צרה.

אני מניח שאתה בתור חובב נהיגה, מרגיש שייקור הדלק מהווה איום ישיר על דרך החיים שלך.

לדעתי אתה טועה.

תדמיין לעצמך איזה יופי היה אם בגלל המיסוי הגבוה על הדלק, הכבישים היו פנויים יותר. אתה היית נוסע כל יום בתחבורה ציבורית במקום להתקע בפקק באבו שלך (אני מניח שיש לך אבו על פי הסימלון, כן?), ובסופ"ש יוצא לנהיגת כיף בלבד, ומשלם על זה, כמו שכל אחד עם תחביב משלם על התחביב שלו.

אתה מפיק הנאה מזה שאתה יושב כל יום בפקק? זה חלק מאהבת הרכב שלך?

ייקור הדלק חייב כמובן לבוא יחד עם שיפור במערך התחבורה הציבורית לרמה שגם אני וגם אתה נוכל לעשות בו שימוש יעיל ביומיום.

אבל בשורה התחתונה, פחות פרייבטים על הכביש, שנוסעים פחות קילומטרים, זה טוב לי וגם לך, וגם לכל חובב נהיגה.

תאר לעצמך שהכבישים כבר לא יהיו מלאים בכל מיני נהגים שאין להם מושג מנהיגה, שתקועים מאחורי ההגה של לנטיסים אפורים. תאר לעצמך שהכבישים הופכים להיות מגרש המשחקים של המשוגעים בלבד, שמוכנים לשלם בעבור מימוש השגעון שלהם.

לא אוטופיה?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

קודם כל הלוואי שהייתי לי אבו :) (אולי תיהיה בעתיד אבל בינתיים אני לא מוכן עדיין לרכב כזה).

דבר שני אני לא אמרתי שאני לא מסכים .

אני פשוט חושב שמה שהאדון הזה עושה הוא בעצם מקדים את המכה ולא את התרופה.

איך אפשר לעלות מחירי דלק כשהמצב של תשתיות התחבורה כל כך גרוע?

אני אישית עשיתי עבודה בכלכלה בנושא "השפעת תשתית התחבורה על הצמיחה במשק בישראל".

ממחקרים שונים שקראתי עולה שקיים קשר ישיר בין התשתית המפגרת בישראל (יחסית למדינות המערב),

לבין הצמיחה במשק.

נכון , התשתית כוללת גם פקקים שעולים המון כסף למשק, אבל גם רכבות/אוטובוסים מאוד

אבל מאוד לא מפותחים.

המדינה לאורך כל השנים לא השקיע כמעט כלום בתשתית ואם אתה רוצה לשמוע מספרים אז

אני יכול לגלות לך שהכסף שהמדינה יכלה להרוויח (הפסידה בעקיפין) בשנה אחת עולה פי 3

בערך על הסכום שהיא השקיע לאורך עשרות שנים בתשתית.

אז לפני שחושבים בכלל לייקר דלק בתור פתרון לבעיית הזיהום/צפיפות צריך לפתור את שורש הבעיה

והוא התשתית העגומה שיש לנו במדינה.

רק אחרי זה, אחרי שיהיו לנו רכבות מהירות שמגיעות לכל הערים והישובים , שעומדות בלוח זמנים

ושעולות מחיר סביר ואחרי שיהיו קווים חדשים ומהירים של אוטובוסים ואוטובוסים חדשים /נוחים ומרווחים

רק אז אפשר להעז לייקר את הדלק ולנסות לגרום לאנשים לעבור מהרכב הפרטי לתחבורה ציבורית.

עד אז-מדובר בפגיעה חמורה ברוב האנשים בארץ .

תאר לעצמך שמנהל (כמו שאבא שלי היה לפני שפרש) יגיע לעבודה באיחור כשהוא כולו מזיע בגלל

שבחר לנסוע באוטובוס צפוף, מיושן ואיטי.

תאמין לי לא רק שלא יהיה לו כוח לעבוד ועוד לנהל חברה הוא יקבל חתיכת הרצאה מהאחראים.

עוד דוגמא -אני לומד בבית ספר פרטי (מבחירתי כמובן), הוא נמצא בעיר גדולה שמרוחקת נסיעה של 20

דק' ברכב פרטי מביתי. כדאי להגיע באוטובוסים (מה שעושים רוב התלמידים שאין להם רשיון עדיין) , צריך

לקחת 3 אוטובוסים ולנסוע קרוב לשעה וחצי, שלא לדבר על זה שהתענוג הזה עולה כל חודש קרוב ל300 ש"ח.

כמובן גם אין מה לציין אחרי יום שאני לומד בו 9 שעות אני חוזר הביתה גמור ונופל למיטה. (כשאני נוסע ברכב

אני חוזר רענן לגמרי).

מקווה שהבנת את המסר שלי.

שבוע טוב.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

הוא צודק.

מזמן דעתי היתה שצריך מצד אחד להוריד את המס על רכישת הרכב לרמות המקובלות באירופה,- (לא באמריקה המתעוררת עכשיו ) ומצד שני להעלות את מחיר הבנזין לפחות למחיר האירופאי הגבוה ביותר.ייפתור הרבה בעיות יקרות.

נכון שבאירופה יש תחבורה ציבורית מתוקנת ואולי בעקבות ירידה בנסועה יירדו ההכנסות ממסים,עדיין - 10 ש"ח לליטר (ובמקביל הגבלות חריפות על הכרה בהוצאות למס ורכב צמוד ללא הגבלת דלק) הם מה שצריך כאן.

פורסם

ייקור הדלק כפתרון כל הבעיות הו אחשיבה כל כך צרה ומנותקת שכשקראתי את ה"דעה" הזאת על הבוקר לא יכולת שלא לצחוק. דמגוגיות בשקל על יום ראשון בבוקר זה תמיד דבר משעשע.

ברור שכבישים פנויים ונהיגה לצורך הנשמה זה משהו שיכול להיות יקר מפז תרתי משמע, אבל זה לא קיים ולא יהיה קיין עד שלא תהייה כאן תחבורה ציבורית ותשתית ציבורית ברמה יפאנית.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

כן, ועוד דבר חשוב,- הפסקת ההתנכלות לדו גלגלי במחירי ביטוח שהופכים את הפתרון האידיאלי לתנאי ישראל ללוקסוס.

פורסם

אוקי ומה אז?

אנשים ירכבו על גמלים?

כי התחבורה הציבורית שגם ככה על הפנים ולא מצליחה להתמודד

עם כמות הנוסעים בכלל תקרוס.

מה שאתם מציעים זה בערך שווה לזה:

אני קבלן והחלטתי לעלות את מחירי הנדלן.

אני מציע לך עסקה -תשלם לי עכשיו 700 אלף שקל

על דירה חדשה ואני אמסור לך אותה בעוד 10 שנים (כנראה).

בינתיים תגור בקרטון.

וגם אני לא מבטיח לך את טיב האיכות של הדירה שלך.

עד כה דווקא רוב הדירות שלי דיי גרועות אבל אני מעלה מחירים בכל מקרה

כדאי להעיר את השוק.

אתה תסכים?

אותו דבר עושה המדינה מעלה מחירי דלק -ומצד שני לא נותת תחליף הולם לרכב.

לא כדאי קודם כל לתת תשתית ראויה (משהו שיקח הרבה מאוד זמן בגלל כל ההזנחה

ואז לעלות את מחירי הדלק?) נראה לי קצת יותר הגיוני.

פורסם

לדעתי אנחנו בנתיב אסון, מחיר חבית הדלק עלול להאמיר בקרוב גם ל-80 דולר ולהביא שוב את הדלק אל מעבר ל-7 שקל, משום מה לפני כמה חודשים כשהיינו ב-7 שקל חבית עלתה מעל 130 דולר, אם אתם לא רואים את האסון המתקרב וליטר דלק שיעלה גם 8 שקל אתם עלולים לפספס את אחד האסונות החברתיים הגדולים של המדינה.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

אני חושב שכול העיניין הזה של "זיהום סביבה" וכד' זה הכול טוב ויפה, אבל זה יפגע באוכלוסיות החלשות שצריכות ורוצות כלי תחבורה משלהם.

כול אלה שעכשיו נוסעים באונו וג'אסטיובקושי מצליחים להחזיק את הרכב יאלצו לוותר עליו לטובת תחברות ציבורית האיומה שיש בארץ.

אני חושב שקודם תעלו את רמת החיים ואז נדבר על זיהום הסיבה כי כן אני מסיכם שזה מזהם את האוויר שאנו נושמים אותו והממשלה צריכה כסף וגם זה סיבה הראשונה למוות לא טבעי אבל עדיין אני מאוד מתנגד לזה כי עד שלא תציעו לי אלטרנטיבה ראויה אל תחנקו אותי.

זה מזכיר לי את מה שהולך ברוסיה כיום, מינואר נכנסו תקנות חדשות ליבוא רכב שהפכו את זה ללא משתלם. פעם אדם ממוצע ברוסיה שחשקה נפשו ברכב ועמדל רשותו סכום של 10.000$ יכול להרשות לעצמו או את אחד דגמי הVAZ המחרידים או את רנו לוגאן.אך מנגד הייתה לו אופציה להביא רכב בן 3-4 מיפן גרמניה או ארה"ב(תלוי באיזה איזור של רוסיה הוא גר) ובאותו סכום שהוא קונה גרוטאה רוסית הוא קונה מכונית מכובדת בטוחה אמינה ונוחה.

אך כאשר החריף המשבר וVAZ נכנס לסכנת סגירה החליטו לסגור את הברז של יבוא מכוניות מחול,על מנת לגרום לאנשים בכוח לקנות את הפחיות האלה. פשוט הטילו מסים עצומים על הייבוא שהפכו את העסק עד מהרה ללא משתלם.

זה מה שמרגיש לי כאן, ואני מודע לכך שבאירופה המס על הרכ מופחת והדלק מאוד יקר דבר שמביא לרכישת רכבים חסכוניים וזולים.אך מנגד לאנשיםפ יש אלטרנטיבה מצויינת! יש להם אוטובוסים רכבות ולפעמים אנדרגראונד. אבל דחיל רבק אגד והרכבת יעמדו בזה? בחייכם! אני מניאק אם מישהו נוסע באוטובוס רק בגלל"דאגה לסביבה" מי שנוסע באוטובוס נוסע שם מהסיבה שמגורמים כאלה ואחרים אין בידו רכב כרגע.אני לא מכיר אדם שפוי אחד שיוותר על הרכב ויעבור לזוועה הזאת שנקראת תחבורה ציבורית במדינת ישראל.

אני אישית גר בירושלים ואין לי רכב כעט,אני פשוט מרותק לבית בסופש"ים אני רוצה לצאת לאן שהו, לסוע לחברה לבקר חברים אני צריך להפוך עולמות ולחשוב על לוגיסטיקה רחבה ביותר אני רוצה לצאת בערב או בסופש אני לא יכול למה כי אני תקוע עם האוטובוסים עד 12.

לכן אל תסגרו לי את הברז של החופש לפני שאתם מציעים לי אלטרנטיבה חלופית.

בנוסף לכך תחשבו על ציבור נהגי מוניות שרובם סביר להניח יאבדו את פרנסתם ויפהכו למובטלים,גם ככה היום הם לא במצב הכי משגשג אז אם נעלה את מחירי הדלק חלק גדול מהם פשוט ילך הביתה.ואת זה אנחנו רוצים?

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם
ייקור הדלק כפתרון כל הבעיות הו אחשיבה כל כך צרה ומנותקת שכשקראתי את ה"דעה" הזאת על הבוקר לא יכולת שלא לצחוק. דמגוגיות בשקל על יום ראשון בבוקר זה תמיד דבר משעשע.

ברור שכבישים פנויים ונהיגה לצורך הנשמה זה משהו שיכול להיות יקר מפז תרתי משמע, אבל זה לא קיים ולא יהיה קיין עד שלא תהייה כאן תחבורה ציבורית ותשתית ציבורית ברמה יפאנית.

תודה.

זה הביצה והתרנגולת. כל זמן שאין ביקוש לתחבורה ציבורית לא משתלם להשקיע בה ולא יישפרו אותה וכל זמן שהדלק עולה כמו כרטיס באוטובוס לנוסע אחד לא יהיה ביקוש.

כשיהיה ביקוש לציבורית יהיה כדאי להפנות תקציבי עתק מהגדלת נפחי הכבישים ( שהיום היא השקעה טובה - ראה חברות BOT -לבייב לא אידיוט ) לשיפור אמיתי, ולא טקסי בלאומילך שאחריהם עשרות שנים לא עושים כלום, בציבורית,- בעיקר מסילתית, שהשיפור בה הולך ונהיה יקר ומסובך ככל שממשיכה הבהלה לכבישים.

פורסם

גם אם ליטר דלק יעלה 10 שקלים, הרוב ימשיך לנסוע, אולי קצת פחות, אבל לא תרגישו שהכבישים פנויים.

זה כמו שאתה רואה את האנשים ,שאין להם מספיק כסף להאכיל את הילדים, אבל על סיגריות לא יוותרו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חיימי אני לא מסכים לחלוטין, כבר כיום השימוש בתחבורה הציבורית גורם לה להיות עמוסה ולא נוחה ובעיקר לא יעילה. למה תמיד להיות חכם חלם שמשפר מערכות רק אחרי שכבר הביקוש והעומס עליהן הוא בלתי נסבל ?? (ראה ערך הכבישים בארצינו). יש כאן הזדמנות פז להקדים תרופה למכה ולא רק להחית עוד ועוד מכות.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם
זהו מס שהנישום יכול לווסת כרצונו, מס שמוטל רק על מי שבא לו לנסוע במכונית
לפי דעתי בנקודה הזאת כבר מדובר בציניות. מה זה בא לנסוע במכונית או לא בא?

אין תחבורה ציבורית אמיתית, רק חיקוי עלוב. רכבות מלאות עד אין מקום בשעות העומס, עומדים בהן אחד על השני.

אותו דבר עם אוטובוסים.

במקום להתעלל באזרחים חסרי אמצעים, שבגלל ייקור לא יוכלו לנסוע לעבודה, שיתנו פיתרון חלופי הולם. מה שיקרה, אנשים ימשיכו לשלם מחירים מופקעים על הדלק, ימשיכו לזהם אויר ולנסוע בשקלים אחרונים שיש ברשותם, מכיוון שאין ברירה ופתרון אחר כדי להתנייד בארץ. במקום זה, אנשים יקנו פחות אוכל, פחות מוצרי אלקטרוניקה, פחות יילכו לבלות וכד'. מצב הכלכלי יירד, מכיוון שיהיה משמעותית פחות הכנסות מדברי טכנולוגייה שהי טק חי עליהם. יפטרו עובדי הי טק, אבטלה תגדל וכו'.

כך לאט אבל בטוח ישראל תגיע להיות לא עולם השלישי (שגם לרמה הזאת עדיין חסרות לנו שנות אור ברוב התחומים) אלה עולם ה-180. בינתיים רמת חינוך תרד במקביל ועוד.

במקום לקנות רכב חדש ופחות מזהם, אנשים ימשיכו לנסוע על רכבים עם קרבורטורים, כי מחיר קנייה של רכב הזה נמוך וישאר יותר על דלק.

המכונית איננה מצרך יסוד חיוני, אלא פינוק שנועד למי שבא לו
במקום של העדר מוחלט של תחבורה ציבורית - זה מצרך חיוני. גם באפריקה מגיע אוטובוס פעם ביומיים ויושבים על הגג כי אין מקום בפנים, תחבורה ציבורית שיש בארץ לא מאוד רחוקה משם. כדי לנסוע ברכבת מחיפה לראשון לציון וחזרה לדוגמא צריך לקחת יום חופש. בשביל שעה בראשון, הייתי צריך לבזבז יום חופש שלם, יצאתי מחיפה ב-8 וחזרתי בסביבות 4. היגעתי לראשון ב-12. 4 שעות נסיעה לכיוון. אילו הייתה רכבת ישירה, זה היה לוקח 3 שעות במקום 8. בתחנה ת"א מרכב לא היה ברור לי באיזה רציף אני צריך להמתין לרכבת לראשון. בחיפה אמרו שלא צריך לעבור רציף, בפועל היה צריך :?.

מי שאין לו זמן לכך, כי הוא צריך לעבוד כל הזמן, יכול לעבוד ברכבת במקום לנהוג בפקקים
לעבוד ברכבת? למשל, אם אתה מוסכניק, לקחת איתך לרכבת מנוע ולעשות לו אוברול? אפילו אם יש לך מחשב, איך לעבוד ברכבת כאשר בשעות העומס כולם עומדים אחד על השני?

כתבתה הזאת צינית ברמות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני חושב שכול העיניין הזה של "זיהום סביבה" וכד' זה הכול טוב ויפה, אבל זה יפגע באוכלוסיות החלשות שצריכות ורוצות כלי תחבורה משלהם.

כול אלה שעכשיו נוסעים באונו וג'אסטיובקושי מצליחים להחזיק את הרכב יאלצו לוותר עליו לטובת תחברות ציבורית האיומה שיש בארץ.

אני חושב שקודם תעלו את רמת החיים ואז נדבר על זיהום הסיבה כי כן אני מסיכם שזה מזהם את האוויר שאנו נושמים אותו והממשלה צריכה כסף וגם זה סיבה הראשונה למוות לא טבעי אבל עדיין אני מאוד מתנגד לזה כי עד שלא תציעו לי אלטרנטיבה ראויה אל תחנקו אותי.

זה מזכיר לי את מה שהולך ברוסיה כיום, מינואר נכנסו תקנות חדשות ליבוא רכב שהפכו את זה ללא משתלם. פעם אדם ממוצע ברוסיה שחשקה נפשו ברכב ועמדל רשותו סכום של 10.000$ יכול להרשות לעצמו או את אחד דגמי הVAZ המחרידים או את רנו לוגאן.אך מנגד הייתה לו אופציה להביא רכב בן 3-4 מיפן גרמניה או ארה"ב(תלוי באיזה איזור של רוסיה הוא גר) ובאותו סכום שהוא קונה גרוטאה רוסית הוא קונה מכונית מכובדת בטוחה אמינה ונוחה.

אך כאשר החריף המשבר וVAZ נכנס לסכנת סגירה החליטו לסגור את הברז של יבוא מכוניות מחול,על מנת לגרום לאנשים בכוח לקנות את הפחיות האלה. פשוט הטילו מסים עצומים על הייבוא שהפכו את העסק עד מהרה ללא משתלם.

זה מה שמרגיש לי כאן, ואני מודע לכך שבאירופה המס על הרכ מופחת והדלק מאוד יקר דבר שמביא לרכישת רכבים חסכוניים וזולים.אך מנגד לאנשיםפ יש אלטרנטיבה מצויינת! יש להם אוטובוסים רכבות ולפעמים אנדרגראונד. אבל דחיל רבק אגד והרכבת יעמדו בזה? בחייכם! אני מניאק אם מישהו נוסע באוטובוס רק בגלל"דאגה לסביבה" מי שנוסע באוטובוס נוסע שם מהסיבה שמגורמים כאלה ואחרים אין בידו רכב כרגע.אני לא מכיר אדם שפוי אחד שיוותר על הרכב ויעבור לזוועה הזאת שנקראת תחבורה ציבורית במדינת ישראל.

אני אישית גר בירושלים ואין לי רכב כעט,אני פשוט מרותק לבית בסופש"ים אני רוצה לצאת לאן שהו, לסוע לחברה לבקר חברים אני צריך להפוך עולמות ולחשוב על לוגיסטיקה רחבה ביותר אני רוצה לצאת בערב או בסופש אני לא יכול למה כי אני תקוע עם האוטובוסים עד 12.

לכן אל תסגרו לי את הברז של החופש לפני שאתם מציעים לי אלטרנטיבה חלופית.

בנוסף לכך תחשבו על ציבור נהגי מוניות שרובם סביר להניח יאבדו את פרנסתם ויפהכו למובטלים,גם ככה היום הם לא במצב הכי משגשג אז אם נעלה את מחירי הדלק חלק גדול מהם פשוט ילך הביתה.ואת זה אנחנו רוצים?

ידידי, בוא תשתף את חברי הפורום בכמה עובדות מעניינות(תעזור לי :)):

1)מתי התחילו לבנות את הרכבת הקלה בי-ם? כמה כסף/זמן/הרס מוחלט של העיר "השקיעו" בזה?

והאם אתה נהנה משרות הרכבת הקלה? (ראית בכלל במציאות את הקרונות?).

2) הם הרכבת לי-ם באמת עוזרת לך להמנע מנסיעה ברכב? אוטובוס?

אני גרתי עד שנת 2002 בשכונת ארנונה בי-ם , בהנחה שאני רוצה להגיע לרכבת

אני יכול לצאת מהבית ופשוט לטייל 10 דק' בכיף ולהגיע לשם?

נראה לי יש במדינה הזאת אנשים שבאמת הוזים.

יאללה בואו נעלה את הדלק בתכלס אין כבר שום פתרון אחר ,

תחבורה ציבורית נורמאלית תיהיה לנו בקצב הזה עוד 200-300 שנה אז למה לא?

:evil:

פורסם

הבחור הזה סובל מחוסר צומי רציני , והכתבה נועדה לעורר פרובוקציה ותו לא .

אני יכול רק לרחם עליו שהוא הגיע לרמה כזו נמוכה כדי לקבל התייחסות וכפועל יוצא ידע שיקבל ים תגובות בטוקבקים .

בן אדם שכותב שגם רכב חשמלי הוא נזק לסביבה - צריך לחבר לו כנפיים ולהטיס אותו ( בחללית מונעת מים - אהממ כן , גם זה בזבוז משאבים ) לחלל החיצון שם יפגוש את חבר מרעיו .

• תוכן חדש...