Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Renault Clio B Sport - למה כ"כ הרבה מעל למחירון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזו אופציה?

אני למשל בזמנו נהגתי בפולו 16V , וגם ערן S שהאכיל לא מעט חבר'ה אבק.

היתה גם את האופציה של איטלקיות ,איביזות מהדור לפני הטורבו, פולו 16V ו GTI וכו'.

רוני, אני טוען שלמנהלי הפורום יש טעם ספציפי במכוניות. (אני נזהר שלא לומר שזו דרישת קדם לניהול הפורום)

אם הוא טוב או לא אפשר להתווכח עד סוף הדורות.

אבי,

בהחלט לא צריך להפיל עסקה על סכומים כאלה. אבל צריך לשים גבול אחרת אין גבול.

אני לא חושב שאף רכב באף מצב שווה יותר מ10K מעל המחירון (ואני מדבר על רכבים בתחום רחב של מחירונים 30-70K נניח).

לדעתי אפשר לכמת את העובדה שהרכב במצב מצויין ללא תאונות ולא צריך יישור קו בכ3K מעל המחירון ,את הנדירות שלו בעוד 5K ואת העובדה שנמאס לחפש בעוד 2K.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 164
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לכן טבעי שרובם ככולם ייקנו PSA ספורטיבית - איזו אופצייה הייתה אז?

זו בדיוק הנקודה שטענתי לכל אורך השרשור.

עריכה: אייל הקדים אותי ואפילו פירט חלק מהאופציות. אפשר להוסיף גם קורדובה SX, בימר E30 לפני בום המחירים ובטוח שכחתי עוד כמה. רק איטלקיות יש המון - אלפות - 33 ו-145/6 זמינות, אונו/פונטו טורבו...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רוני, אני טוען שלמנהלי הפורום יש טעם ספציפי במכוניות. (אני נזהר שלא לומר שזו דרישת קדם לניהול הפורום)

אם הוא טוב או לא אפשר להתווכח עד סוף הדורות.

בסדר, פשוט הייתה לי תחושה ששמת את הרשימה הזו כהאשמה. יצא שחלק ממנהלי הפורום נהגו במכוניות צרפתיות ספורטיביות. הסיבות לא משנות, והתוצאה היחידה של זה היא שאותם מנהלים עשויים להמליץ על אותן מכוניות לנהגים המחפשים מכונית ספורטיבית במחירים עממיים. אתה לעומת זאת מוזמן להמליץ על תוצרת VAG כקונטרה, ואף אחד לא ימנע ממך את זה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זו בדיוק הנקודה שטענתי לכל אורך השרשור.

עריכה: אייל הקדים אותי ואפילו פירט חלק מהאופציות. אפשר להוסיף גם קורדובה SX, בימר E30 לפני בום המחירים ובטוח שכחתי עוד כמה. רק איטלקיות יש המון - אלפות - 33 ו-145/6 זמינות, אונו/פונטו טורבו...

איך אתה משווה אמינות וביצועים של אלו שרשמת מול 106 GTI או 306 GTI - אני באמת רוצה לדעת.

עריכה - ה E30 רק בגרסאות גבוהות עוברת את השתיים באמינות ובביצועים...

פורסם

ואיך אתה משווה? לגבי אמינות, אתה בסכנה רצינית להיכנס לדעות קדומות שקיימות, להזכירך, גם כנגד צרפתיות. מה גם שאתה דיברת על האופציות הזולות והזמינות, משהו ש-106 GTI ו-306 GTI מעולם לא היו.

אם בכל זאת נדבר על האפשרויות הזולות והזמינות (106 XSI/ראלי, 306 XSI, קליאו RSI), אז הדוגמאות שאני ואייל הבאנו די שוות ערך, give and take.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בהחלט לא צריך להפיל עסקה על סכומים כאלה. אבל צריך לשים גבול אחרת אין גבול.

בזמנו שירתתי בגולני והסיסמה של המג"ד הייתה "לכל דבר יש גבול אבל לכל גבול יש מסתננים" ולכן אתם שוכבים בלילות במארבים.

אני לא חושב שאף רכב באף מצב שווה יותר מ10K מעל המחירון (ואני מדבר על רכבים בתחום רחב של מחירונים 30-70K נניח).

לדעתי אפשר לכמת את העובדה שהרכב במצב מצויין ללא תאונות ולא צריך יישור קו בכ3K מעל המחירון ,את הנדירות שלו בעוד 5K ואת העובדה שנמאס לחפש בעוד 2K.

זכותך לחשוב כך כמובן ,כמו שזכותו של המוכר לתמחר את אותם הפרמטרים בסכומים שונים. ואל תשכח שאלה רק חלק מהפרמטרים שאפשר לחשוב עליהם. הפרמטר השלישי שכתבת הוא ממש לא לעיניין.

אוכיח לך את זה מהכיוון ההפוך רכב עם תאונת שלדה מורידים בזהירות 10%= 3000-7000ש"ח

קליאו לפני טיימינג הבדל של 5-8K

נקודת המוצא שלך שהמחירון משקף וממנו אתה יוצא. נקודת המוצא של בעלי הקליאו שהמחירון לא משקף והם קבעו בהתייעצות חשאית מחירון חדש ממנו הם זזים למעלה או למטה. אם תבדוק אין תמימות דעים בין המוכרים איזה סכום לבקש. איש איש וטעמו איש איש ורכבו. כך שגם קונספירציה חשאית אין פה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רכב עם תאונת שילדה- מבחינתי אוטומטית מאבד את הזכות של להיות ראוי להימכר מעל המחירון. כל מה שדובר כאן מדבר על רכבים שמורים ומתוקתקים.

למכור רכב (ולא משנה איזה) עם תאונת שילדה או קצה שילדה , במחיר שהוא גבוה מהמחירון אומר שתפסת אחלה פראייר.

הפרמטר השלישי הוא ספייר.

הרי ברור שאם תחפש מספיק זמן, תמצא את הרכב שאתה רוצה במחיר שאתה רוצה. לא כולם יודעים שהרכבים האלו הולכים מעל המחירון, יש אנשים שאני מכיר שרכשו קליאו וגולפים מדהימות, מבעלים מבוגר שלא מודע לכל ההייפ של הרכבים הללו, הורידו לו על כל מיני דברים זניחים וקנו אותם מתחת למחירון.

לסיכום: אתה טוען שיש כאן קרטל של בעלי הרכבים האלו.

בסדר, פשוט הייתה לי תחושה ששמת את הרשימה הזו כהאשמה. יצא שחלק ממנהלי הפורום נהגו במכוניות צרפתיות ספורטיביות. הסיבות לא משנות, והתוצאה היחידה של זה היא שאותם מנהלים עשויים להמליץ על אותן מכוניות לנהגים המחפשים מכונית ספורטיבית במחירים עממיים. אתה לעומת זאת מוזמן להמליץ על תוצרת VAG כקונטרה, ואף אחד לא ימנע ממך את זה.

רוני

סבבה. מצויין.

הבעיה היא שלהמליץ על הרכבים שאני מאמין בהם, משול כאן להתארגנות טרור בלתי חוקית וגם מקבל תגובות ויחס בהתאם.

איך אתה משווה אמינות וביצועים של אלו שרשמת מול 106 GTI או 306 GTI - אני באמת רוצה לדעת.

עריכה - ה E30 רק בגרסאות גבוהות עוברת את השתיים באמינות ובביצועים...

רוי ידידי, תגיד, אתה שם לב מה אתה כותב?

אמינות של 106GTI ו306GTI עדיפה על הרכבים שציינתי?

לרכבים האלה יש לא מעט מעלות חיוביות שמבדלות אותם ביחס למתחרים, אבל לקנות אותם בגלל שהם אמינים או לומר שהם מובילים את הקטגוריות באמינות זה לא ריאלי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל כתב:

למכור רכב (ולא משנה איזה) עם תאונת שילדה או קצה שילדה , במחיר שהוא גבוה מהמחירון אומר שתפסת אחלה פראייר.

וואלה?

הבעיה איתך, אייל, היא שלמרות שלפעמים יש הגיון בדבריך, אתה נוטה להקצין ואז אתה סתם מזמין ביקורת.

אני, לדעתי מהווה דוגמא מושלמת כדי להפריך את הטענה הזו - בזמנו (2005-6), ראיתי איזה 30 306'ים, והצלחתי לפסול כל אחת מהן (אין מה לעשות, חייל משוחרר טרי + אופי של יקה כשמגיעים לרכבים + תקציב שמספיק ללאפה ושתייה).

חיפשתי רכב כארבעה חודשים, עד שמצאתי מציאה - 306, מנוע 1800, יד ראשונה ו70,000 ק"מ (משנת 94 להזכירך). קניתי את הרכב בערך ב1000-2000 מעל המחירון.

אך, אבוי, אליה וקוץ בה - הרכב עבר תאונה קלה מאחורה, שגרמה לכיפוף קל באמבטיה. לא משנה שלרכב ניתנה ירידת ערך של אולי 1% עקב התאונה (עדיין יש לי את דו"ח השמאי המקורי), לא משנה שיצא שהפחח במכון בדיקה החליט שהוא רוצה את הרכב, עקב היות הפגיעה שולית לחלוטין, לא משנה שעד היום הרכב משרת אותי נאמנה, מפגין אמינות מעל המצופה לרכב בגילו, ומהנה הרבה יותר מכל פחית יפנית (ג'אסטי, שרייד וכיו"ב) שהייתי יכול לרכוש בתקציב של כ-20,000 ש"ח.

אני באמת מרגיש פראייר!

PUG-306 XSI MK2

פורסם

רומן ואייל,

התייחסתם שוב פעם למה שרציתם לראות "אמינות" - אני כתבתי גם ביצועים כי זה הפרמטר הכי חשוב בשרשור הזה ומכאן התחיל הכל.

טענתם שכולם הלכו למיינסטירם וקנו פיג'ו ורנו ומאזדה כי פמפמו אותם כאן בצורה בוטה ולא נכונה , אתה ורומן הבאתם דוגמאות שלדעתי האישית לא רלוונטיות בעליל כמעט בכל פרמטר-בעיקר במחיר דאז - איזה ילד בן 24 יכל להרשות לעצמו גולף GTI שנת 2002? או פולו? או לצורך הבדיחה העצובה קורדובה?

אמשיך בטיעוניי ואומר ששום ילד דאז לא יכל להחזיק שום אלפאאו לנצ'יה או אפילו בימר ישנה..

ראבאק - בימי ההיטק הטובים שלי לא הייתי מוכן לשלם 8000 ש"ח ביטוח מקיף על E36 325 ידנית שנת 1998 ועוד לא דיברנו על קבריולט...

אז יש סיבה למה קוראים למיינסטרים בשמו - כי הוא קולע לטעם הרוב..

פורסם

ואתה, רוי, התחמקת מעניין האמינות כי נתפסת בקלקלתך בעניין הזה, כמו גם בזה שטענת לעליונות של ה-306GTI וה-106GTI, כשלא רק שלא עליהן דובר בהקשר זה אלא שמשתיהן ביחד אני לא חושב שיש יותר מ-10-15 חתיכות על כבישי הארץ. לצורך העניין, להחזיק אלפא 33/145/146 בוקסר לא עולה יותר מ-PSA ספורטיביות בסיסיות. גם האמינות דומה, פחות או יותר, בהנחה וכל אקזמפלר טופל כראוי. כשקניתי בזמנו את ה-146 שהייתה לי (ב-2003) היא עלתה לי 30K והמקיף היה באזור ה-3 וזה עוד לנהג צעיר. צריכת הדלק נעה בין 1:9 בעיר ל-1:11 בחוץ. מחירי טיפולי ה-20K היה מצחיק. ה-33 הייתה זולה עוד יותר.

לגבי VAG-ים, הקורדובה היא לא בדיחה גסה. הפשרות שלה (וכל רכב הוא אוסף פשרות, גם בוגאטי ויירון) פשוט לא באותו סדר עדיפויות שמתאים לך. לצורך העניין, קורדובה SX לפני מתיחת פנים הייתה, בשנים שדיברנו עליהן, הייתה בחירה לגיטימית לחלוטין לנהג ספורטיבי מתחיל. אולי לא לכזה שרוצה שיחשבו עליו שהוא מבין, אבל לגיטימית לא פחות בשל כך.כך גם איביזה GTI מאותו דור. גולף GTI MK2 היא גם בחירה לא רעה ו-E30 גם אפשר היה עוד למצוא בפחות מ-20K, ואני זוכר כי התעניינתי. גם פונטו GT ניתן היה להשיג במחיר סביר ביותר ועל אונו טורבו אני כבר לא מדבר. ברור שניתן לבנות מערכת שיקולים שתשאיר רק את הצרפתיות הספציפיות כרלוונטיות, אבל כנגד זה בדיוק אנחנו מוחים, התאמת המציאות לבחירה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
סבבה. מצויין.

הבעיה היא שלהמליץ על הרכבים שאני מאמין בהם, משול כאן להתארגנות טרור בלתי חוקית וגם מקבל תגובות ויחס בהתאם.

אז אני מצטער, אבל זה בראש שלך, לחלוטין. אתה גם צריך להבין שאתה ממש לא צריך להתייחס לכל ילד צרפתיות שחונך על ברכי ה"הצרפתים הכי טובים בהתנהגות כביש ותקשורת הגה" וקופץ לטעון את זה כשמישהו שאין לו מושג מה זה נס הרים מחפש רכב ספורטיבי עם ביצועים ואבזור. כל עוד אתה (או מישהו אחר, לצורך העניין, זו סתם דוגמה) מצליח להבחין בהבדלים בין, נניח, קליאו ספורט לגולף GTI, ולא הופך כל אחת מהן למשהו שהיא לא, אז זה בסדר גמור.

רוני

נ.ב. רומן, תסלח לי, אבל הקורדובה שנמכרה בארץ היא רכב ספורטיבי בערך כמו שסוויפט חדשה היא רכב ספורטיבי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, סלחתי. אני פשוט לא בטוח שנהג מתחיל צריך משהו יותר מזה, במיוחד בהתחשב בכך שרכבים מהסוג הזה מחזיקים זמן מועט ביותר אצל כל בעלים. אם כבר לרסק, שירסק קורדובה, לא משהו יותר מיוחד :lol::twisted: מכל מקום, גם אם הקורדובה היא באמת הקצנה, האחרות שציינתי ממש לא והן היו בחירות לגיטימיות.

אל תשכח שהנהג ה"ספורטיבי" המתחיל הממוצע לא יודע לנהוג, אבל בטוח שהוא לימד את שומאכר כשהוא היה קטן. מי שיש לו מספיק כשרון ומזל, שורד בלי תאונות קשות. אחרים לא.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מה שכן פסול בעיני הוא השימוש בפורום באופן אקטיבי, ישיר ועקיף, בצורה של הוצאת הרכב מפרופורציות בכל שרשור אפשרי ותקיפת כל אופוזיציה באשר היא. כשקליאו מוגדרת, בכל מקום בפורום, כאופציה הספורטיבית היחידה בטווח המחיר שלה, זה במקרה הטוב עיוות המציאות וזה נעשה חדשות לבקרים.

מכל השטויות שפלטת פה, זו לוקחת ובגדול.

אישית המלצתי המון פעמים על איביזה, לאון, פולו, פיאט קופה, יונדאי קופה וכו' ובלי להזכיר את הקליאו ותמיד בהתאם לדרישת מבקש ההמלצה. אם אתה מרגיש משועמם, כנס לפרופיל וחפור בהודעות.

אני גם יכול להבטיח לך, ששאר בעלי קליאו עשו כמוני.

האמירות שלי מגובות פיקסלים על גבי פיקסלים, להבדיל מההצהרות שלך.

דוגמה קטנה בשלוף:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=260380&page=2

או שמה אני מפמפם לHGT את המחירון?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

א. מישהו דיבר עליך אישית? אני מכיר אותך בכלל?

ב. אם אתה כל כך בטוח שאתה צודק, מאיפה הצורך לתקוף? הרי את אותו הדבר יכולת להגיד באופן שמתאים לבני אדם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

exodus, אני מצטער, אבל אין שום סיבה שתדרדר ככה את הדיון עם "מכל השטויות שפלטת פה". זה לא לעניין.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...