Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!

ברשותי פורד פיאסטה שנת 95 ידנית מנוע 1400,הרכב מתוחזק היטב.

אני לא מרוצה מצריכת הדלק שלו; 1:11.4 (70% בינעירוני)

הכי רחוק שנסעתי ב3.5 שנים שהיא אצלי-מפ"ת לנתניה.

אני נוסע כ10K בשנה.

לכן אני שוקל מעבר לסיטרואן סקסו או רנו מגאן משנת 00' ומעלה,כשאפשרי לעבור למנוע קטן יותר או דיזל.

או רכב אחר שאתם יכולים להמליץ שייעשה צריכת דלק יותר טובה.

בתקציב של עד 13K.

תודה לעוזרים!

פורסם

למה?

לפי נתוני הנסועה שציינתה, הוצאות הדלק לא משמעותיות במיוחד. לדוגמה, היום אתה צורך דלק בשווי של 5000 ש"ח לשנה, אם תעבור לרכב הצורך 15 ק"מ/ל (בוא נהייה ממש אופטימים..) תחסוך כשליש, כ 1300 ש"ח לשנה או 100 ש"ח לחודש. וזה פחות מירידת הערך השנתית של סיטרואן סקסו או רנו מגאן בת 9.

המלצתי:

-סע רגוע, כאן נמצא החסכון הגדול ביותר בדלק.

-בדוק לחץ צמיגים.

-נקה את האוטו ממשקל מיותר.

-בדוק את הרכב וטפל במה שיתגלה, כנראה מצתים ו/או חוטי הצתה ו/או חישנים. צריכת הדלק אצלך ניראת גבוהה מידי לרכב ידני עם מנוע 1400. (אני עושה 13.5 ק"מ/ל ברכב בן 11 אוטומטי עם מנוע 2400 בנסועה זהה לשלך)

פורסם

תודה על תגובתך חיים.

-אני נוסע מאוד רגוע,ובכבישים מהירים לא עובר את ה100 קמ"ש.

-כל שבועיים אני ממלא ל30 בכל 4 הגלגלים.

-אין שום משקל מיותר ברכב.

-בכל 3.5 השנים שלי ואחרי כל האינפוזיות והנקיונות,הצריכה הכי נמוכה שהייתה-1:12 ,מחיפושים בפורום בעבר,וגם כיום,גם אנשים שבבעלותם את אותו הדגם,צריכת דלק זהה,

לדוגמא באשכול הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1136303&highlight=%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94#post1136303

תודה!

פורסם

אני לא מרוצה מצריכת הדלק שלו; 1:11.4 (70% בינעירוני)

הכי רחוק שנסעתי ב3.5 שנים שהיא אצלי-מפ"ת לנתניה.

אז איך 70% מהנסיעות שלך בין-עירוניות? פ"ת-נתניה זה 30 ק"מ, וגם זה נחשב בין-עירוני קצר משהו.

אם אתה מבצע נסיעות בין-עירוניות אך בכבישים עם הרבה רמזורים - אין כמעט הבדל בצריכת הדלק ביחס לנסיעה עירונית.

אני לא חושב שתוכל למצוא רכב שיתן לך צריכת דלק עדיפה משמעותית ב 13K ש"ח. במחיר הזה קשה למצוא רכבים שמורים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תמשיך לההנות עם הפיאסטה. (אבל כדאי שתבדוק את כיצד לשפר את תצרוכת הדלק בה. לא נראה לי סביר שבאותה נסועה מרצדס תהיה חסכונית יותר מפיאסטה...)

• תוכן חדש...